ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu

Go down

Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu Empty Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu

Post by Hektorović 16/10/2018, 16:34

Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu, izbor Dodika je kontradikcija
Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu B_181015135
Petritsch je u razgovoru za Klix.ba prokomentirao ishod Općih izbora i žestoke reakcije iz krugova HDZ-a na izbor Komšića kao člana Predsjedništva BiH, zatim činjenicu da je i Milorad Dodik izabran u Predsjedništvo te informacije o izbornoj krađi.

"Znam Komšića dugi niz godina i vidim ga kao jednog od najkonstruktivnijih bh. političara. Zbog toga sam veoma sretan što su birači njega izabrali u Predsjedništvo. S Komšićem Bosna i Hercegovina čini veliki korak ka Briselu. Ja sam mu lično čestitao telefonom i poželio sve najbolje za ovaj težak posao. Kritika gubitnika i vlade u Zagrebu jednostavno je motivisana stranačkom politikom", kazao je Petritsch za Klix.ba.

On smatra da će Dodiku biti veoma teško kao novom članu Predsjedništva BiH, prevashodno jer neće moći putovati u SAD.

"Naravno, on je na crnoj listi SAD-a, a to ozbiljno ograničava njegov politički obim djelovanja. On, također neće biti u stanju da uradi bilo šta za Bosnu i Hercegovinu u Evropskoj uniji koja finansira i građane u RS, ali od njega doživljava uvrede. On je već sada, dakle i prije nego što je počeo raditi na toj funkciji, jedan slab faktor. Svakako, bit će interesantno posmatrati kako će predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu, protiv koje se, praktično, godinama borio. Svakako to vidim kao jednu kontradikcija i to ide na račun Bosne i Hercegovine. Štaviše, jedna nepodnošljiva situacija koja bi mogla štetiti napretku BiH i dobrobiti njenih građana”, naveo je Petritsch.

Komentirajući Dodikovu najavu da će tužiti bivše visoke predstavnike pa i njega, Petritsch je rekao da on to obećava godinama.

"Ja mogu reći da sam s Dodikom, kada sam bio visoki predstavnik, dobro sarađivao. S njim smo čak završili važne reforme i dva entitetska ustava. Zajedno smo učinili puno pozitivnih stvari za BiH. Prije nekoliko godina, a ja sam u međuvremenu već bio napustio BiH, počeo je kritikovati i vrijeđati bivše visoke predstavnike. Samo on zna zašto to radi", rekao je Petritsch.

Prokomentirao je i ishod izbora, odnosno činjenicu da su izborni pobjednici opet SDA, HDZ i SNSD.

"Šteta je što su nacionalističke stranke, koje više od 20 godina bezuspješno vladaju, ponovo izabrane. Ipak, mislim da postoji tračak nade, a to je što sve više i više ljudi glasa za druge stranke i pojedince. Ja se zaista nadam da su izbori u cjelini ipak bili regularni, ali sve neregularnosti treba provjeriti, kako demokratija u BiH ne bi trpjela dodatnu štetu", zaključio je naš sagovornik.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu Empty Re: Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu

Post by Guest 16/10/2018, 16:41

Tko je retardiran, retardiran je.
Srećom pa ovakvu stoku imamo za svoje neprijatelje jer bi se inače morali ozbiljno zabrinuti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu Empty Re: Petritsch: S Komšićem BiH čini veliki korak ka Briselu

Post by Hektorović 16/10/2018, 16:46

Speare Shaker wrote:Tko je retardiran, retardiran je.
Srećom pa ovakvu stoku imamo za svoje neprijatelje jer bi se inače morali ozbiljno zabrinuti.

Ova retard je posao svojevremeno tenkove na zapadni Mostar...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 16/10/2018, 16:49

Hektorović wrote:

Prošlo je i njegovo vrijeme, kao što je i jednom Carlu Bildtu kojega više nitko normalan ne pita više za ni mišljenje, a kamoli savjet. Naravno, klaunova, budala i ludih se uvijek nađe, ali oni nekako ne uspjevaju prevladati kroz dulji rok u politici. Naprave štetu i odu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/10/2018, 16:50

Speare Shaker wrote:
Hektorović wrote:

Prošlo je i njegovo vrijeme, kao što je i jednom Carlu Bildtu kojega više nitko normalan ne pita više za ni mišljenje, a kamoli savjet. Naravno, klaunova, budala i ludih se uvijek nađe, ali oni nekako ne uspjevaju prevladati kroz dulji rok u politici. Naprave štetu i odu.

Uostalom:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/petritsch-s-komsicem-bih-cini-veliki-korak-ka-briselu-izbor-dodika-je-kontradikcija/181015135

www.klix.ba - sasvim dovoljno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 16/10/2018, 16:56

Speare Shaker wrote:Prošlo je i njegovo vrijeme, kao što je i jednom Carlu Bildtu kojega više nitko normalan ne pita više za ni mišljenje, a kamoli savjet. Naravno, klaunova, budala i ludih se uvijek nađe, ali oni nekako ne uspjevaju prevladati kroz dulji rok u politici. Naprave štetu i odu.

Ovaj i dan danas lobira za Sarajevsku Čaršiju... tako da još čini štetu...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 16/10/2018, 17:24

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:Prošlo je i njegovo vrijeme, kao što je i jednom Carlu Bildtu kojega više nitko normalan ne pita više za ni mišljenje, a kamoli savjet. Naravno, klaunova, budala i ludih se uvijek nađe, ali oni nekako ne uspjevaju prevladati kroz dulji rok u politici. Naprave štetu i odu.

Ovaj i dan danas lobira za Sarajevsku Čaršiju... tako da još čini štetu...

Čini, ali ne presudnu, nije to niti u stanju, što je i najvažnije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 16/10/2018, 17:26

Speare Shaker wrote:

Srećom ne, no i danas se ošteti šteta i nasilje koje je napravio...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 16/10/2018, 17:28

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

Srećom ne, no i danas se ošteti šteta i nasilje koje je napravio...

Nažalost.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/10/2018, 17:33

Inzko Valentin i Wolfgang Petrisich će biti ostavljenih na životu da gledaju svoj projekt kako se raspada 

Zbog njihovog gušenja i smanjivanja moći Hrvatske jer su kao velikoslovenski nacionalisti to radili svjesno ili podsvjesno još nisam donio presudu, ono poviše je samo presuda jer su SPO tj tabor lijevice
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/10/2018, 18:23

Kako mala nacija a toliko zla od njih posebno njihove ljevice jer desničari su barem otvoreno neprijateljstvo pa znaš na čemu si a ovi su prikriveno neprijateljstvo i napadaju samo s leđa, podmuklo i kad neprijatelj negleda

Nikad nećete stvoriti panslavenski koridor prema Slovačkoj , ja ču svoje geostrateške ciljeve koje sam tu zamislio ostvarit i taj će cilj biti nadomak ruke ali ga vi nikad nećete ostvariti 

Zašto ?

Zato da patite, želim da patite i da vas boli
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics