Operacija Baščaršija
Page 1 of 1
Operacija Baščaršija
http://www.dnevno.hr/kolumnisti/denis-kuljis/u-al-jazeeri-trebaju-letjeti-glave-zbog-svinjarije-koju-su-napravili-hrvatima-mogao-je-izbiti-rat-1235858/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Operacija Baščaršija
eno pošaljite redakciji al jazere u kataru ili saudijskoj arabiji žalbu.. možda budu fer i pošteni kao i ostali mediji i ispričaju se za fake news..
..inace nikad mi se nije osobito sviđala ta sarajevska carsija.....bio sam par puta u sarajevu jos za vrijeme juge...osim cevapa i klope...sto je bilo ok..sve drugo...i ne bas...
2015-09-08
Čuj njega, mogao je izbiti rat.
Kao da izbijanje rata u BiH nije posve izvjesna stvar, ali ne sad, ne još.
Kao da izbijanje rata u BiH nije posve izvjesna stvar, ali ne sad, ne još.
Last edited by Speare Shaker on Tue 16 Oct - 12:24; edited 1 time in total
Guest- Guest
ti sarajlije su uvijek bile nabrijane na hrvatsku zagreb,split...sjecam se jednog sarajevskog odmaralista kod omisa...najvise su domacine uvijek provocirali ovi iz sarajeva...u gradu nerjetko bile tucnjave domacih sa sarajlijama..neki put sam i ja sudjelovao...svi drugi koji su imali tamo odmaralista mahom su se u tolerantnim granicama ponasali..ali ova sarajlije stalno su se nesto kurcile...
2015-09-08
vuksadinare wrote:ali ova sarajlije stalno su se nesto kurcile...
Marsovska "elita" i s tim povezani kompleksi, šta ćeš.
Guest- Guest
...velim..bio sam nekoliko puta u sarajevu jer mi ej do starog sestra tamo zivjela na stupu...ajmo rec to je bilo naselje kao npr.cucerje ili sestine u zagrebu...vise u brdu...vecina hrvata je zivjelo na stupu u sarajevu...ono ovi iz sarajeva su se uvjek kurcili kako su oni svi 'raja' nema podjela i slicno..ma bilo ih je...muslimani su se u sarajevu uvijek nekako vise za sebe drzali...uglavnom i hrvati i srbi su također vise vukli na svoju stranu..istina bilo ej međusobnih druzenja ali ipak se osjetilo ono sto je kuljis napisao da su sarajevski muslimani srbe gledali kao na primitivce..a na hravte onako vise jalnuski...kao seljake..jer su hrvati u sarajevu mahom zivjeli na rubnim podrucjima sarajeva...Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:ali ova sarajlije stalno su se nesto kurcile...
Marsovska "elita" i s tim povezani kompleksi, šta ćeš.
2015-09-08
a meni je Sarajevo uvijek bilo ono - Balkan, kurac, palac...
najbolji su bili Sarajlije koji su sljakali u Rijeci, a Sarajevo ovo, ono, svjetski grad (ZOI)...pa koji si kurac tu? a ne znas kako se u bosni tesko zivi...
najbolji su bili Sarajlije koji su sljakali u Rijeci, a Sarajevo ovo, ono, svjetski grad (ZOI)...pa koji si kurac tu? a ne znas kako se u bosni tesko zivi...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
...tako nekako...flumen wrote:a meni je Sarajevo uvijek bilo ono - Balkan, kurac, palac...
2015-09-08
Nikad više ne bih ni oraha pojeo u Sarajevu. Ni u Bosni općenito.vuksadinare wrote:..inace nikad mi se nije osobito sviđala ta sarajevska carsija.....bio sam par puta u sarajevu jos za vrijeme juge...osim cevapa i klope...sto je bilo ok..sve drugo...i ne bas...
3x (ukupno) sam bio primoran tamo jesti i svaki put nakon toga 3 dana skoro povratio criva.
vuksadinare wrote:dobra kuljiseva analiza...
Ovo mu je jedna od boljih... posebno kraj...
svi problemi koji ostaju, dugoročni su i ne mogu se ni razriješiti ni zakomplicirati manevrima gulamfera koji po čaršijskim kavanama razvijaju strategije i taktike u duhu i na način vječne turske provincije davno opisan divnom starom baladom – ”Vino piju age Sarajlije”.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Similar topics
» Operacija reka
» Operacija Prijedor
» Operacija 'Gusar'
» Antiteroristička operacija u Rimu
» Operacija Medvjed
» Operacija Prijedor
» Operacija 'Gusar'
» Antiteroristička operacija u Rimu
» Operacija Medvjed