+ 10 000
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: + 10 000
melkior wrote:Jedini razlog očuvanja religije jest očuvanje tradicije. Bolje da propadne selo nego običaji. Onda na kraju dobijete svijet laži, hipokrizije i prostitucije. Kao navodni korisni razlog očuvanja religije jest korektiv svjetovne vlasti. Upravo je organizirana religija i crkvene vlasti primjer beskrupulozne korupcije, izdaje vjernika za sebične interese crkvenih dostojanstvenika i uvećanje crkvenih svjetovnih posjeda, te slizavanje sa svakom svjetovnom vlasti. Upravo je religija očuvala svjetovnu vlast i gušila pobunu odozdo. Sve je to gamad koja ništa nije znala ni naučila raditi, traže kruha bez motike, i parazitiraju na kmetovima, koje, kao ovce prodaju vukovima pa se s njima zajedno goste - janjetinom. I sad bi još da im indoktrinacija bude obvezna u školi. Pa takvu školu prvu treba zapaliti, skupa s načelnikom općine, HDZ-ovcem, jebo mu otac mater partijsku.
u sustini sve istina,no vi ste jos dobro i prosli...U sdvabiji je luksuz imati svoju kutju..mislim kucu,ne ono etazno sranje..
velika i motjna svabija,a velika vecina svabija umru kao podstanari..
Guest- Guest
melkior wrote:Crkva je zatirala pismenost puka kroz stoljeća, srednjovjekovni oci su učili da žena koja se kupa i drži do vlastite higijene, čak i ako nema muškaraca u blizini, ako ništa drugo, vrijeđa svog anđela čuvara. Crkva odnosno organizirana religija je posljednji bastion primitivizma, nazadnjaštva, duhovne bijede i učenja da čovjek nije dostojan i da nije sposoban izboriti se za bolju sudbinu od one koja mu je dana odozgo.pismejker wrote:melkior wrote:Ne znam što je to Europi korisnoga donio kulturni utjecaj Bliskog istoka. Svejedno je li judaizam, islam, kršćanstvo ili babilonska religija. Sve je to isto sranje, zašto bi Europa bila u raljama tiranije, okultizma i misticizma? I ako već postoji Bog, ne znači da moraju postojati časne sestre. Koji kurac će nam ti zakrabuljeni batmani i odurni poslušnici totalitarne vlasti?
Mimo religije,puno je dobroga sa srednjeg istoka...Europom je vladala kuga,dok je na srednjem,higijena bila na visokom nivou..sapun je jedan od izuma,da ne nabrajam sad,sve i sami znate...
Europom je vladalo misljenje da kupanje ugrozava zdravlje..a jedan lik,neki francuz,plemic,NIKAD U ZIVOTU nije oprao desnu saku,samo ju je gladio svilenom maramicim i mirisao parfemima..
Tako je..dodao bih posljednji bastion Manipuliranja nad masama ljudi...
Guest- Guest
Nemam ništa protiv vjeronauka u školi dok god je izborni predmet, problem je što nema više kvalitetnih izbornih predmeta pa se onda svima nameće vjeronauk kao jedini pravi izborni predmet, što je potpuno pogrešan pristup i odgoju i obrazovanju. Ali dok god je izborni, neka ga. Ali oni bi njega uveli kao OBVEZNOG, a nećete, mamu vam jebem.melkior wrote:Crkva je zatirala pismenost puka kroz stoljeća, srednjovjekovni oci su učili da žena koja se kupa i drži do vlastite higijene, čak i ako nema muškaraca u blizini, ako ništa drugo, vrijeđa svog anđela čuvara. Crkva odnosno organizirana religija je posljednji bastion primitivizma, nazadnjaštva, duhovne bijede i učenja da čovjek nije dostojan i da nije sposoban izboriti se za bolju sudbinu od one koja mu je dana odozgo.pismejker wrote:melkior wrote:Ne znam što je to Europi korisnoga donio kulturni utjecaj Bliskog istoka. Svejedno je li judaizam, islam, kršćanstvo ili babilonska religija. Sve je to isto sranje, zašto bi Europa bila u raljama tiranije, okultizma i misticizma? I ako već postoji Bog, ne znači da moraju postojati časne sestre. Koji kurac će nam ti zakrabuljeni batmani i odurni poslušnici totalitarne vlasti?
Mimo religije,puno je dobroga sa srednjeg istoka...Europom je vladala kuga,dok je na srednjem,higijena bila na visokom nivou..sapun je jedan od izuma,da ne nabrajam sad,sve i sami znate...
Europom je vladalo misljenje da kupanje ugrozava zdravlje..a jedan lik,neki francuz,plemic,NIKAD U ZIVOTU nije oprao desnu saku,samo ju je gladio svilenom maramicim i mirisao parfemima..
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Sjecam se..u srednjoj sam rulao kao vodja izbornog iz Kemije...eeeeeee,puno toga sam znao..stari me kao 6/7godisnjaka napalio na kemiju,da sam do desete izvodio eksperimente koje tek uce na studiju prosjecnom..
danas to ima svojih prednosti..sam si mogu smiksati neku kemiju...ono..relaksacija i tako...kad moze Walther Bishop,mogu i ja...salu na stranu,ekstrakcije i miksanja sastojaka korisnih iz korisnog bila radim vezanih ociju..pride klasicna kemija i kemijski spojevi sa procesima destilacija,sublimacija,konverzija i legiranja,a ima jos toga...vrlo zanimljivo..
Sah..ma nema bolje strategije..u Rusiji nacionalni sport..
danas to ima svojih prednosti..sam si mogu smiksati neku kemiju...ono..relaksacija i tako...kad moze Walther Bishop,mogu i ja...salu na stranu,ekstrakcije i miksanja sastojaka korisnih iz korisnog bila radim vezanih ociju..pride klasicna kemija i kemijski spojevi sa procesima destilacija,sublimacija,konverzija i legiranja,a ima jos toga...vrlo zanimljivo..
Sah..ma nema bolje strategije..u Rusiji nacionalni sport..
Guest- Guest
Što je religija, odurni, stari svećenici ližu svježe djevice ili jebu mlade dječake:melkior wrote:Nemam ništa protiv vjeronauka u školi dok god je izborni predmet, problem je što nema više kvalitetnih izbornih predmeta pa se onda svima nameće vjeronauk kao jedini pravi izborni predmet, što je potpuno pogrešan pristup i odgoju i obrazovanju. Ali dok god je izborni, neka ga. Ali oni bi njega uveli kao OBVEZNOG, a nećete, mamu vam jebem.melkior wrote:Crkva je zatirala pismenost puka kroz stoljeća, srednjovjekovni oci su učili da žena koja se kupa i drži do vlastite higijene, čak i ako nema muškaraca u blizini, ako ništa drugo, vrijeđa svog anđela čuvara. Crkva odnosno organizirana religija je posljednji bastion primitivizma, nazadnjaštva, duhovne bijede i učenja da čovjek nije dostojan i da nije sposoban izboriti se za bolju sudbinu od one koja mu je dana odozgo.pismejker wrote:melkior wrote:Ne znam što je to Europi korisnoga donio kulturni utjecaj Bliskog istoka. Svejedno je li judaizam, islam, kršćanstvo ili babilonska religija. Sve je to isto sranje, zašto bi Europa bila u raljama tiranije, okultizma i misticizma? I ako već postoji Bog, ne znači da moraju postojati časne sestre. Koji kurac će nam ti zakrabuljeni batmani i odurni poslušnici totalitarne vlasti?
Religija je žrtva mladosti da spasi stare crkotine vlastitog propadanja, a časne, one su kao Besmrtnici u sljedećem klipu
Vojska bezličnih u pohodu na dječje umove, da ih zarobe i unište, kao što su i njihovi umovi uništeni. One su Borg radilice, i jedno od najvećih zala u svemiru. Isto kao i židovski rabini ili muslimanski imami koji bespotrebno, u ime religije i tradicije, sakate dječja spolovila u "svetom" činu obrezanja.
2015-08-09
pismejker wrote:marcellus wrote:pismejker wrote:Kakogod..ako je drzava prije svega,kako se ono kaze..dakle,nijedna religija ne rula,nego je drzava nad svima,onda nema niti logike da vjeronauk bude obvezni predmet..mozda malo previse za Kockastoglave,ali hajde...
Kod vas u Njemačkoj je obavezni predmet.
E svasta..doduse,nema klince,pa se nisam interesirao za to..covjek uci dok je ziv..
dapače, na srednješkolskim svjedodžbama je na prvom mjestu
https://www.dw.com/hr/vjeronauk-u-njema%C4%8Dkoj-uzorni-ili-zastarjeli-model/a-36929079
"Jer iako je vjeronauk jedini predmet koji je njemačkim Ustavom zagarantiran, obrazovanje je područje na kojemu je njemački federalizam posebno vidljiv i u kojem glavnu riječ u pravilu imaju pokrajinske, a ne savezne vlasti. U većini njemačkih saveznih pokrajina je vjeronauk doista i u praksi, a ne samo na papiru, obavezan predmet koji se predaje u okviru redovitog nastavnog plana (iznimke su jedino Berlin, Brandenburg i Bremen). U njemačkom Ustavu stoji kako država načelno ima pravo kontrolirati da se u okviru vjeronauka ne predaje ništa što se kosi sa zakonima i važećim pravom u zemlji, ali da se nema pravo miješati u vjerske sadržaje koji se predaju. Oni su, pak, uglavljeni u nastavnom planu izrađenom u suradnji nadležnih pokrajinskih ministarstava obrazovanja i vjerskih zajednica. No, iako je vjeronauk redoviti i obavezan predmet u državnim osnovnim školama većine njemačkih saveznih pokrajina, učenici od njega u svima njima mogu na zahtjev roditelja i bez navođenja razloga biti oslobođeni."
Religija nije donijela duhovnost, religija PARAZITIRA na duhovnosti.melkior wrote:Religija je već, po samoj svojoj definiciji, zarobljenost uma, nametanje nekog tuđeg koncepta drugima kao jedinog ispravnog i ambicija za totalitarnom vlasti nad ljudskim bićem porobljavanjem čovjekove duše putem straha od smrti i grijeha uz istodobno gušenje osobne slobode za vlastite postupke i gušenje kritičke misli, gušenje i zatiranje uopće misli kao takve. RELIGIJA JE ZLO.
2015-08-09
Religija je zlouporaba duhovnosti radi ostvarenja totalitarne vlasti nad dušama i umovima ljudi.melkior wrote:Religija nije donijela duhovnost, religija PARAZITIRA na duhovnosti.melkior wrote:Religija je već, po samoj svojoj definiciji, zarobljenost uma, nametanje nekog tuđeg koncepta drugima kao jedinog ispravnog i ambicija za totalitarnom vlasti nad ljudskim bićem porobljavanjem čovjekove duše putem straha od smrti i grijeha uz istodobno gušenje osobne slobode za vlastite postupke i gušenje kritičke misli, gušenje i zatiranje uopće misli kao takve. RELIGIJA JE ZLO.
2015-08-09
A i yebes to,kad je drzava roditeljima izbila sva moguca prava iz ruku,pa djeca rade sto hoce...Odgoj pocinje u obitelji..
danas gledam neku mladu majku,koju raskalaseni sin 6/7 godina,cekali su gracki bus,iz sve snage udara sakama u bubreg s jedne strane,do ks usjedili na klupi...malac bahato vristi,krevelji se i udara majku.majka stoicki to trpila..namjerno joj lovio pogled i kad ulovio,mimikom joj pokazem da ga malo potegne za vuho...ma nish..nema,ne smije..
ta scena me podsjetila na onaj film i roman Orwel 1984...jebate,kad onaj klinjo maltretira svoje roditelje..ali isto u pichku materinu....
To bi trebalo brinuti ljude...
danas gledam neku mladu majku,koju raskalaseni sin 6/7 godina,cekali su gracki bus,iz sve snage udara sakama u bubreg s jedne strane,do ks usjedili na klupi...malac bahato vristi,krevelji se i udara majku.majka stoicki to trpila..namjerno joj lovio pogled i kad ulovio,mimikom joj pokazem da ga malo potegne za vuho...ma nish..nema,ne smije..
ta scena me podsjetila na onaj film i roman Orwel 1984...jebate,kad onaj klinjo maltretira svoje roditelje..ali isto u pichku materinu....
Guest- Guest
Nije niti cudo,sto svabi,kad klinci napune 18,pozele im /sretan/ put..ono iz pristojnosti sretan...
Guest- Guest
Čovjek nikako da nauči biti slobodan, uvijek je u strahu, uvijek je u grču, od toga što će reći selo, što će reći ljudi, što će reći poslodavac, što će reći Država, što će reći Bog, što će reći prijatelji, što će reći...Ne može nas nitko osloboditi ako mi sami ne želimo biti slobodni.pismejker wrote:A i yebes to,kad je drzava roditeljima izbila sva moguca prava iz ruku,pa djeca rade sto hoce...Odgoj pocinje u obitelji..
2015-08-09
Čitajte Halila Džubrana, libanonskog pisca i maronita, i Richarda Bacha, i prestanite slijepo slijediti autoritete.melkior wrote:Čovjek nikako da nauči biti slobodan, uvijek je u strahu, uvijek je u grču, od toga što će reći selo, što će reći ljudi, što će reći poslodavac, što će reći Država, što će reći Bog, što će reći prijatelji, što će reći...Ne može nas nitko osloboditi ako mi sami ne želimo biti slobodni.pismejker wrote:A i yebes to,kad je drzava roditeljima izbila sva moguca prava iz ruku,pa djeca rade sto hoce...Odgoj pocinje u obitelji..
2015-08-09
Čitajte Fridricha Nieztschea, J.P.Kamova, F.M.Dostojevskog i Franza Kafku, i naučite se ljudskosti.melkior wrote:Čitajte Halila Džubrana, libanonskog pisca i maronita, i Richarda Bacha, i prestanite slijepo slijediti autoritete.melkior wrote:Čovjek nikako da nauči biti slobodan, uvijek je u strahu, uvijek je u grču, od toga što će reći selo, što će reći ljudi, što će reći poslodavac, što će reći Država, što će reći Bog, što će reći prijatelji, što će reći...Ne može nas nitko osloboditi ako mi sami ne želimo biti slobodni.pismejker wrote:A i yebes to,kad je drzava roditeljima izbila sva moguca prava iz ruku,pa djeca rade sto hoce...Odgoj pocinje u obitelji..
2015-08-09
melkior wrote:Čitajte Halila Džubrana, libanonskog pisca i maronita, i Richarda Bacha, i prestanite slijepo slijediti autoritete.melkior wrote:Čovjek nikako da nauči biti slobodan, uvijek je u strahu, uvijek je u grču, od toga što će reći selo, što će reći ljudi, što će reći poslodavac, što će reći Država, što će reći Bog, što će reći prijatelji, što će reći...Ne može nas nitko osloboditi ako mi sami ne želimo biti slobodni.pismejker wrote:A i yebes to,kad je drzava roditeljima izbila sva moguca prava iz ruku,pa djeca rade sto hoce...Odgoj pocinje u obitelji..
Nema,kasno,nish,niente....Ljudi se boje represivnih aparata,a svabi..jebote,samo im reci das za nesto zvati policiju,ukoce se od straha...yebate,kao da Gestapo spomenes...
Meni da se klinac tako ponasha,promptno mu leti samarcina..nek se zali drzavi,slobodno nek ga ona i preuzme..
danas su klinci tako bahati i arogantni da ne mos vjerovati..od pocetka to treba rogove odbijati..kad krene zaradjivati za zivot,nek seli i radi sto hoce..
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2