Incident u BiH: "Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
Page 1 of 1
Incident u BiH: "Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
Incident u BiH:
"Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
M.P. prije 8 sati
SVA GLASAČKA mjesta u Bosni i Hercegovini zatvorena su do 20 sati. Građani su birali novu vlast za naredne četiri godine. Rezultati izbora još se čekaju, a za to vrijeme došlo je do incidenta na press konferenciji Centralne izborne komisije BiH (CIK) u državnom parlamentu, piše Klix.
Majka mu umrla prije 11 godina, no i dalje je prijavljena
Fadil Ćerimagić, čija majka je umrla prije 11 godina, tražio je od nadležnih odgovor na pitanje zbog čega je njegova majka prijavljena na glasačkim listićima tih 11 godina nakon svoje smrti.
"Došao sam na konferenciju jer već duže vrijeme pokušavam doći do njih. Slali su me općinskim komisijama da ja izbrišem majku. Nisam ja pravio listu, nisam ja njihov član. Majka je umrla prije 11 godina, ja sam to prijavio, a od mene traže da hodam. Ja imam smrtni list, a svake izbore je na listi. Ovo je uvreda za mene", rekao je Ćerimagić.
Izbačen iz zgrade
Ćerimagića su izbacili iz zgrade Parlamenta BiH jer nije novinar, rečeno je iz osiguranja.
Osiguranje ga je ispratilo unatoč tome što su se novinari bunili, a članovi CIK-a rekli su mu da ostavi dokumente kako bi riješili njegov slučaj.
"Tisuće umrlih je na listama, oni to podržavaju. Trebaju im umrli da bi se potpisao netko drugi. Danas je žena došla i prijavila da su na listi njezine dvije umrle sestre", rekao je Ćerimagić i suznih očiju napustio zgradu.
"Nemam više što raditi u ovoj državi", završio je Ćerimagić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu
"Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
M.P. prije 8 sati
SVA GLASAČKA mjesta u Bosni i Hercegovini zatvorena su do 20 sati. Građani su birali novu vlast za naredne četiri godine. Rezultati izbora još se čekaju, a za to vrijeme došlo je do incidenta na press konferenciji Centralne izborne komisije BiH (CIK) u državnom parlamentu, piše Klix.
Majka mu umrla prije 11 godina, no i dalje je prijavljena
Fadil Ćerimagić, čija majka je umrla prije 11 godina, tražio je od nadležnih odgovor na pitanje zbog čega je njegova majka prijavljena na glasačkim listićima tih 11 godina nakon svoje smrti.
"Došao sam na konferenciju jer već duže vrijeme pokušavam doći do njih. Slali su me općinskim komisijama da ja izbrišem majku. Nisam ja pravio listu, nisam ja njihov član. Majka je umrla prije 11 godina, ja sam to prijavio, a od mene traže da hodam. Ja imam smrtni list, a svake izbore je na listi. Ovo je uvreda za mene", rekao je Ćerimagić.
Izbačen iz zgrade
Ćerimagića su izbacili iz zgrade Parlamenta BiH jer nije novinar, rečeno je iz osiguranja.
Osiguranje ga je ispratilo unatoč tome što su se novinari bunili, a članovi CIK-a rekli su mu da ostavi dokumente kako bi riješili njegov slučaj.
"Tisuće umrlih je na listama, oni to podržavaju. Trebaju im umrli da bi se potpisao netko drugi. Danas je žena došla i prijavila da su na listi njezine dvije umrle sestre", rekao je Ćerimagić i suznih očiju napustio zgradu.
"Nemam više što raditi u ovoj državi", završio je Ćerimagić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu
Re: Incident u BiH: "Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
Re: Incident u BiH: "Majka mi je umrla prije 11 godina, a svake izbore je na listi"
I Ustavni sud BiH je donio odluku (u predmetu "Ljubić") da jedan narod drugome ne može
birati predstavnike, ali, evo, u BiH može.
Može dokle može, ali ne zadugo.
birati predstavnike, ali, evo, u BiH može.
Može dokle može, ali ne zadugo.
Similar topics
» SAD-e: 19 dana prije izbora dolaze plačući stotine žena koje je Trump pipkao prije 30 godina
» Ivo Lučić na listi HDZ-a, ide na izbore u prvoj izbornoj jedinici
» napominje da je sin "svake nedjelje u crkvi i tako već punih 15 godina"
» FOTO: 'Mješanjem rasa nastaju degenerici i prije bih umrla no imala dijete'
» Opit ću se ko majka danas : Tri ubijena nožem u Njemačkoj tri mjeseca pred izbore
» Ivo Lučić na listi HDZ-a, ide na izbore u prvoj izbornoj jedinici
» napominje da je sin "svake nedjelje u crkvi i tako već punih 15 godina"
» FOTO: 'Mješanjem rasa nastaju degenerici i prije bih umrla no imala dijete'
» Opit ću se ko majka danas : Tri ubijena nožem u Njemačkoj tri mjeseca pred izbore
Page 1 of 1