Dodik : Most na Savi kod Gradiške bit će napravljen za dvije godine
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dodik : Most na Savi kod Gradiške bit će napravljen za dvije godine
Ovaj projekt srpskog istočnog Sarajeva je po meni promašen
U slučaju rata Bošnjaci bi ih jednostavno zaobišli i spojili se s Goraždem i oni se onda mogu samo pridati
Zato u neku ruku bolje da autocesta ide od Doboja do Modriće pa prema distrikt Brčko jer se tako ekonomski jača i Bjeljina
Srbi u istočnom središnjem dijelu Bosne nisu baš u nekom povoljnom vojnom položaju
U slučaju rata Bošnjaci bi ih jednostavno zaobišli i spojili se s Goraždem i oni se onda mogu samo pridati
Zato u neku ruku bolje da autocesta ide od Doboja do Modriće pa prema distrikt Brčko jer se tako ekonomski jača i Bjeljina
Srbi u istočnom središnjem dijelu Bosne nisu baš u nekom povoljnom vojnom položaju
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad dođeš do Banjaluke samo daš desni žmigavac pa odeš u Slavoniju, Vojvodinu ili Bjelgrad.RayMabus wrote:Više nas zanima Zenica Doboj Modrića jer to nas vodi u istočnu Slavoniju Vojvodinu i Beograd
Nije, ali bi se dal iskoristiti i za to, pametnom kreditnom politikom i fokusiranjem nacionalne energije.RayMabus wrote:Regoč autoput Split Banja Luka nesluži za naseljavanje Hrvata tj to mu sigurno nije cilj gradnje
To je logično zbog položaja ličkodalmatinske autoceste. Da je autocesta spuštena s Karlovca prjeko Plitvicah na Knin, na nju bi se vezival Bihać na koji bi se mogla spustiti autocesta od Novske pa kod Ripača spojiti s pravcem sjever - jug. Time bi vrbasko-neretvanski pravac bil višak i Hrvatska ga ne bi trjebala poticati.RayMabus wrote:Ali nešto drugo mu je cilj : prometno jačanje Banja Luke naspram unsko sanskog kantona i zeničkog
Hrvati ako će živit u Bosni, živit će nemogu ja nekoga natirat na to niti ću se time bavit
Ono šta ja vidim s obzirom na vojnu situaciju da je da mi Banja Luka nije vojna opasnost a jačanjem Banja Luke kao urbanog centra u zapadnom dijelu BIH dobijam neku vrstu prepreke da mi neki unitarac a u biti islamsko bratstvo izbije na granice RH
Ono šta ja vidim s obzirom na vojnu situaciju da je da mi Banja Luka nije vojna opasnost a jačanjem Banja Luke kao urbanog centra u zapadnom dijelu BIH dobijam neku vrstu prepreke da mi neki unitarac a u biti islamsko bratstvo izbije na granice RH
2014-04-11
Ne trjebaš ti nikoga tjerati da živi u Bosni, ali logično je da Hrvatska potakne naseljavanje Hrvatah u zapadnu Bosnu jer se time uspostavlja nacionalno kontinuirani teritorij od Drave (Slavonije) prjeko Povrbasja (zapadne Bosne) do mora (Hercegovine i Dalmacije).RayMabus wrote:Hrvati ako će živit u Bosni, živit će nemogu ja nekoga natirat na to niti ću se time bavit
Banjaluka jest vojni problem jer je to srbska šaka u hrvatskom mekom trbuhu. Autocestu od Banjaluke do Bjelgrada i prave da omoguće brz pokret postrojbah u idućem ratu.
Jedini brzi pokret postrojba koji se tu može desit je onaj na traktorima
Nemaju oni te brze postrojbe za poslat tamo kad im pada središnji dio RS
Nemaju oni te brze postrojbe za poslat tamo kad im pada središnji dio RS
2014-04-11
RayMabus wrote:Jedini brzi pokret postrojba koji se tu može desit je onaj na traktorima
Uze mi riječ iz usta.
Guest- Guest
Regoč wrote:
Time bi vrbasko-neretvanski pravac bil višak i Hrvatska ga ne bi trjebala poticati.
U biti nešto manje atraktivna, ali ipak nekakva zamjena za koridor 5c čiji će bosanski dio sarajevska vlast završiti na sveto nigdarijevo.
Guest- Guest
Šta se tiče te dionice kroz distrikt Brčko mislim da će to Bošnjaci odbit upravo zbog tih stvari o tom vojnom povezivanju
RS nemože graditi kroz distrikt Brčko na svoju ruku
Mislim da se to neće tako brzo graditi a u svakom slučaju neće biti prije izgradnje autoceste Srbija distrikt Brčko
Možda tu nebude autocesta nego samo brza cesta no u biti to je ravničarski kraj i mali dio dionice tako da igra i brza cesta ako nemože autocesta
RS nemože graditi kroz distrikt Brčko na svoju ruku
Mislim da se to neće tako brzo graditi a u svakom slučaju neće biti prije izgradnje autoceste Srbija distrikt Brčko
Možda tu nebude autocesta nego samo brza cesta no u biti to je ravničarski kraj i mali dio dionice tako da igra i brza cesta ako nemože autocesta
2014-04-11
Džaferović pobjeđuje u Bošnjaka... Bećirević je ispao pucanu u prazno, umjesto kandidata koji će preuzeti glasove i SDA, lik će biti sretan ako prođe 3.epikur37 wrote:gene prognoze?
Muje će dobiti onaj džaferagić iz SDA
Dodo bi trebao dobiti ali njurganje i kampanja četnika i9 soroshcad će to učiniti tijesno.
Čova je najneizvjesniji i bojim se da neće dobiti...sdp bih je u rasulu kao partija, Bećirević je blijed a njihovi birači su fanatični podanici bosanstva i građanije koju artikulira upravo Komšić.
Komšić skoro sigurno pobjeđuje, histerija na djelu...
Dodi je uvijek klimavo... 50/50...
Može se dogoditi da četnici preuzmu RS, a Dodo uđe u predsjedništvo... Srbi su nevjerojatno podijeljeni između "radovanovih" i "crvenih"...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
A kad malo bolje razmislim neće ni Amerika nit NATO dat autocestu kroz koridor Brčko
Stvar je vojne prirode jer bi onda doslovno kamion pun oružja mogao projuriti tom autocestom prema zapadnoj RS bez ikakve patrole koja pregledava teret
Ipak će oni imat izlaz s autoceste pa samo brza cesta kroz distrikt Brčko
Ti izlazi su u biti vojne kontrole prometa u slučaju rata ili nagovijesti istoga
Stvar je vojne prirode jer bi onda doslovno kamion pun oružja mogao projuriti tom autocestom prema zapadnoj RS bez ikakve patrole koja pregledava teret
Ipak će oni imat izlaz s autoceste pa samo brza cesta kroz distrikt Brčko
Ti izlazi su u biti vojne kontrole prometa u slučaju rata ili nagovijesti istoga
2014-04-11
Ako misliš na dionicu Konjic Mostar to po meni nemoraju niti završitSpeare Shaker wrote:Regoč wrote:
Time bi vrbasko-neretvanski pravac bil višak i Hrvatska ga ne bi trjebala poticati.
U biti nešto manje atraktivna, ali ipak nekakva zamjena za koridor 5c čiji će bosanski dio sarajevska vlast završiti na sveto nigdarijevo.
Za luku Ploče postoji željeznica a za Split je cestovni promet tako da je meni samo bitan ovaj dio Zenica Doboj da završe jer ja na sjever idem Split pa onda gore Bugojno pa na Zenicu
Uopće neidemo na Mostar i Sarajevo
2014-04-11
Nami i bolja opcija jer nam je vrbasko-neretvanski pravac kraći put za povezivanje istoka i juga od bosansko-neretvanskoga pravca. Da ne spominjemo da se time Hercegovina i zapadna Bosna prometno jače integriraju u hrvatski prostor.Speare Shaker wrote:Regoč wrote:
Pa Banja Luka nema puno opcija nakon šta se izgradi dio Zenica Doboj jer u Bugojnu se račva put pa ako nenaprave od Jajca do Banja Luke autocestu neće više nitko proći kroz Banja Luku sjever jug pravac a to je bolno jer gubiš turiste i prometnu važnostRegoč wrote:Nami i bolja opcija jer nam je vrbasko-neretvanski pravac kraći put za povezivanje istoka i juga od bosansko-neretvanskoga pravca. Da ne spominjemo da se time Hercegovina i zapadna Bosna prometno jače integriraju u hrvatski prostor.Speare Shaker wrote:Regoč wrote:
2014-04-11
A da nepričamo o tome kako je autocesta do Jajca za Banja Luku žila kukavica prema moru i pravcu sjever jug te
70 tisuća Srba u istočnoj Hercegovini kojima je to najbliži put do Banja Luke
te luka Ploče
te Crna Gora Banja Luka
te luka Ploče
te Crna Gora Banja Luka
2014-04-11
Hektorović wrote:Džaferović pobjeđuje u Bošnjaka... Bećirević je ispao pucanu u prazno, umjesto kandidata koji će preuzeti glasove i SDA, lik će biti sretan ako prođe 3.epikur37 wrote:gene prognoze?
Muje će dobiti onaj džaferagić iz SDA
Dodo bi trebao dobiti ali njurganje i kampanja četnika i9 soroshcad će to učiniti tijesno.
Čova je najneizvjesniji i bojim se da neće dobiti...sdp bih je u rasulu kao partija, Bećirević je blijed a njihovi birači su fanatični podanici bosanstva i građanije koju artikulira upravo Komšić.
Komšić skoro sigurno pobjeđuje, histerija na djelu...
Dodi je uvijek klimavo... 50/50...
Može se dogoditi da četnici preuzmu RS, a Dodo uđe u predsjedništvo... Srbi su nevjerojatno podijeljeni između "radovanovih" i "crvenih"...
U svkaom salučaju nakon izbora, kriza se produbljuje, ne uspostavlja se dobar dio vlasti a politički animoziteti i dalje rastu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A da nepričamo o tome da im je Crna Gora bitna za sigurnost istočnog dijela Hercegovine kao i o tome da sam ja jako pokvarena osoba kad nešto hoću pa znam da ustašama neće dat da im helikopterima u slučaju rata slete u Banja LukuRayMabus wrote:A da nepričamo o tome kako je autocesta do Jajca za Banja Luku žila kukavica prema moru i pravcu sjever jug te
te luka Ploče
te Crna Gora Banja Luka
No zamisli Crnoj Gori hoće plus su u NATO a ja sasvim slučajno imam para da Crnoj Gori kupim još koji vojni helikopter
2014-04-11
epikur37 wrote:Hektorović wrote:
U svkaom salučaju nakon izbora, kriza se produbljuje, ne uspostavlja se dobar dio vlasti a politički animoziteti i dalje rastu.
Jedina normalna kombinacija bi bila Fahro-Dodik-Čović
Status quo bi bila Džaferović-Dodik-Čović
Sve drugo je samo na gore, barem za Hrvatsko pitanje...
Nije isključeno da bi SDS i SDA pokušali uspostaviti vlast bez legitimnih predstavnika Hrvata (u biti upravo to i planiraju ;) )... 2010 to je samo Dodo spriječio dobrim izbornim rezultatom u RS...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
RayMabus wrote:Ako misliš na dionicu Konjic Mostar to po meni nemoraju niti završit
Bože, koliko ograničeno gledaš! Ti ne ideš pa ne trjeba, možeš misliti! Djelnica od Mostara do Konjica je spoj Pločah sa Sarajevom koji se prjeko Drine i Valjeva može produžiti do Bjelgrada čime se povećava lučki potencijal Pločah jer se izgradnjom autoceste Bjelgrad - Bukurešt i velik diel Rumunjske upućuje na izvoz prjeko puno pristupačnijega Jadranskoga mora umjesto Crnoga mora.
To bi smanjilo napetosti u Bosheru, a kako je Epi za njegovu propast, ne odgovara mu ta kombinacija.Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:
Jedina normalna kombinacija bi bila Fahro-Dodik-Čović
Netreba to, šta manje cesta iz Sarajeva prema jugu to boljeRegoč wrote:RayMabus wrote:Ako misliš na dionicu Konjic Mostar to po meni nemoraju niti završitBože, koliko ograničeno gledaš! Ti ne ideš pa ne trjeba, možeš misliti! Djelnica od Mostara do Konjica je spoj Pločah sa Sarajevom koji se prjeko Drine i Valjeva može produžiti do Bjelgrada čime se povećava lučki potencijal Pločah jer se izgradnjom autoceste Bjelgrad - Bukurešt i velik diel Rumunjske upućuje na izvoz prjeko puno pristupačnijega Jadranskoga mora umjesto Crnoga mora.
Neka njih tamo, daleko im kuća
2014-04-11
Cestami dolazi roba u luke, luke žive od pretovara robe, naravno da trjeba što više cestah iz što više pravacah.RayMabus wrote:Netreba to, šta manje cesta iz Sarajeva prema jugu to boljeRegoč wrote:RayMabus wrote:Ako misliš na dionicu Konjic Mostar to po meni nemoraju niti završitBože, koliko ograničeno gledaš! Ti ne ideš pa ne trjeba, možeš misliti! Djelnica od Mostara do Konjica je spoj Pločah sa Sarajevom koji se prjeko Drine i Valjeva može produžiti do Bjelgrada čime se povećava lučki potencijal Pločah jer se izgradnjom autoceste Bjelgrad - Bukurešt i velik diel Rumunjske upućuje na izvoz prjeko puno pristupačnijega Jadranskoga mora umjesto Crnoga mora.
Neka njih tamo, daleko im kuća
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» U petak spajanje mosta na Savi kod Gradiške
» Izdata građevinska dozvola za most na Savi kod Bosanske Gradiške
» DVIJE GODINE PROSLO OD...
» DVIJE GODINE RATA U UKRAJINI U SLICI
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
» Izdata građevinska dozvola za most na Savi kod Bosanske Gradiške
» DVIJE GODINE PROSLO OD...
» DVIJE GODINE RATA U UKRAJINI U SLICI
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
Page 2 of 4