Budući američki ambasador je gay, dolazi s dećkom živjeti u BiH
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Budući američki ambasador je gay, dolazi s dećkom živjeti u BiH
Eric Nelson koji je nominovan za ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH u našu zemlju bi trebao stići sa svojim partnerom Filippom Tattonijem-Marcozzijem. Nelson je deklarisani gay i osnivač GLIFAA-e, svojevrsne organizacije za zaštitu LGBT prava američkih državnih službenika.
Nelson je nedavno pred Odborom za vanjske poslove, između ostalog, ukazao na značaj i podršku koju mu tokom karijere pruža životni saputnik Fillipo Tattoni-Marcozzi. Fokus Filippovih nije politika, već savremena umjetnost, dizajn i moda.
"Moj partner Filippo Tattoni je, kao i mnogi drugi supružnici službenika inostranih poslova, žrtvovao mnogo toga kako bi me podržao tokom moje karijere. Želim da se to prepozna", poručio je Nelson.
Filippo je na svom Instagram profilu uz fotografiju napisao da je ponosan na Erica Nelsona, prilikom njegovog izlaganja pred Odborom za vanjske poslove.
Na stranicama State Departmenta može se pronaći da je Nelson 1992. godine bio osnivač GLIFAA-e, svojevrsne organizacije članova gay i lezbejki u inostranim poslovima (GLIFAA).
GLIFAA radi na obezbeđivanju pravičnog tretmana LGBT osoba, koje rade za službu, u Sjedinjenim Američkim Državama i inostranstvu. Iz GLIFAA-e ističu da ponosno rade na unapređenju raznolikosti i ravnopravnosti u američkom Ministarstvu za vanjske poslove i promovisanje LGBT ljudskih prava širom svijeta.
Nelson je tokom godina rada u državnoj službi obavljao poslove za američku vladu u Kostariki, Minhenu, Islamabadu, Milanu, Mexico Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu i Washingtonu.
Inače, Nelson je u svom obraćanju pred Odborom za vanjske poslove naglasio da je ponosan činjenicom da njegova nominacija za novog američkog ambasadora u BiH pokazuje koliko SAD cijeni raznolikost.
"Američka raznolikost je osnova naših svih sloboda, i čini nas inovativnom, i dinamičnom zemljom. A BiH upravo s nama dijeli tu osnovnu karakteristiku, jer iza nje stoje stoljeća različitosti i vjerske koegzistencije", istakao je Nelson.
Nelson je nedavno pred Odborom za vanjske poslove, između ostalog, ukazao na značaj i podršku koju mu tokom karijere pruža životni saputnik Fillipo Tattoni-Marcozzi. Fokus Filippovih nije politika, već savremena umjetnost, dizajn i moda.
"Moj partner Filippo Tattoni je, kao i mnogi drugi supružnici službenika inostranih poslova, žrtvovao mnogo toga kako bi me podržao tokom moje karijere. Želim da se to prepozna", poručio je Nelson.
Filippo je na svom Instagram profilu uz fotografiju napisao da je ponosan na Erica Nelsona, prilikom njegovog izlaganja pred Odborom za vanjske poslove.
Na stranicama State Departmenta može se pronaći da je Nelson 1992. godine bio osnivač GLIFAA-e, svojevrsne organizacije članova gay i lezbejki u inostranim poslovima (GLIFAA).
GLIFAA radi na obezbeđivanju pravičnog tretmana LGBT osoba, koje rade za službu, u Sjedinjenim Američkim Državama i inostranstvu. Iz GLIFAA-e ističu da ponosno rade na unapređenju raznolikosti i ravnopravnosti u američkom Ministarstvu za vanjske poslove i promovisanje LGBT ljudskih prava širom svijeta.
Nelson je tokom godina rada u državnoj službi obavljao poslove za američku vladu u Kostariki, Minhenu, Islamabadu, Milanu, Mexico Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu i Washingtonu.
Inače, Nelson je u svom obraćanju pred Odborom za vanjske poslove naglasio da je ponosan činjenicom da njegova nominacija za novog američkog ambasadora u BiH pokazuje koliko SAD cijeni raznolikost.
"Američka raznolikost je osnova naših svih sloboda, i čini nas inovativnom, i dinamičnom zemljom. A BiH upravo s nama dijeli tu osnovnu karakteristiku, jer iza nje stoje stoljeća različitosti i vjerske koegzistencije", istakao je Nelson.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Budući američki ambasador je gay, dolazi s dećkom živjeti u BiH
Dva geja upravitelja u gradu gdje je islamska većina.... sarajevo sve više liči na Pariz...
Jel republikanac (desnicar)
Je li Hrvati u BiH još hvale Amere? Osnova sloboda je raznolikost, a upravo je to uništilo tu zemlju i natjeralo ljude da im se totalno zgadi i da je zamrze u svijetu jer su još i ratovima i revolucijama išli to nanositi."Američka raznolikost je osnova naših svih sloboda, i čini nas inovativnom, i dinamičnom zemljom. A BiH upravo s nama dijeli tu osnovnu karakteristiku, jer iza nje stoje stoljeća različitosti i vjerske koegzistencije", istakao je Nelson.
Amerika kao društvo nikad bolesnija u svojoj povijesti nije bila kao zadnjih 28 godina kad je Sovjetski Savez se ugasio.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:Jel republikanac (desnicar)
Nije politički postavljen...
Profi diplomat iz statea. A state je leglo Demokrata.
...boyfriend je iz Italije.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Moj partner Filippo Tattoni je, kao i mnogi drugi supružnici službenika inostranih poslova, žrtvovao mnogo toga kako bi me podržao tokom moje karijere. Želim da se to prepozna
blasfemija justo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Regoč-
2015-08-21
Regoč wrote:Pederska posla!
kako se zajebavat kad su pederska posla u bosni no hajde se ti zajebavaj kad su pederska posla USA
2014-04-12
Peder je uviek peder!debotoijusto wrote:Regoč wrote:Pederska posla!
kako se zajebavat kad su pederska posla u bosni no hajde se ti zajebavaj kad su pederska posla USA
nije stari moj , peder u hollywoodskom filmu nije peder vec ikona pokusaj nesto reci protiv USA pederaRegoč wrote:Peder je uviek peder!debotoijusto wrote:Regoč wrote:Pederska posla!
2014-04-12
atentat
2014-04-16
debotoijusto wrote:nije stari moj , peder u hollywoodskom filmu nije peder vec ikona pokusaj nesto reci protiv USA pederaRegoč wrote:Peder je uviek peder!debotoijusto wrote:Regoč wrote:Pederska posla!
zato je holivud postao kurac od ovce i mocvara
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
hollywoodu vrti novac kao nikada u doba najvece piraterije , ne bi rekao da im lose ideepikur37 wrote:debotoijusto wrote:nije stari moj , peder u hollywoodskom filmu nije peder vec ikona pokusaj nesto reci protiv USA pederaRegoč wrote:Peder je uviek peder!debotoijusto wrote:Regoč wrote:Pederska posla!
2014-04-12
KAo mlad sam obozavao Americke filmove a sad su mi dosadni i imbecilni do daske.epikur37 wrote:debotoijusto wrote:nije stari moj , peder u hollywoodskom filmu nije peder vec ikona pokusaj nesto reci protiv USA pederaRegoč wrote:Peder je uviek peder!debotoijusto wrote:Regoč wrote:Pederska posla!
A i Zapad sam neka obozavao a sad mi se sve toliko ogadio da rijeci nemam. Jos uvijek ih vadi ekonomski standard ali dekadencija razara tkivo zapadne civilizacije.
Zapad je bolestan i to ozbiljno. Evo, covjek treba biti izglasan za predsjednika vrhovnog suda u Americi ili tako nesto, ali javila se nekakva straca sa tvrdnjom da je on nju NAMJERAVAO seksualno iskoristiti prije 36 godina dok su jos bili na koledzu.
I niko ne pita je li ona laze, digla se liberalno- feminiasticka kuka i motika i on je kriv pa ga jebi. Nisko ne smije da zucne o mozebitnoj manipulaciji zene zeljne ili novca ili pobliciteta, ili oboje.
Feminizam, pederizam, liberalizam doveden do apsurda, to su svetinje danasnje bolesne zapadne takozvane civilizacije.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Znaci neko ce mu u sarajevu morat dat guzicu da je i de facto ovjeri
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
MOgu on i Bakir da se guze i da puse jedan drugome.vuksadinare wrote:Znaci neko ce mu u sarajevu morat dat guzicu da je i de facto ovjeri
Red je da bakir i ekipa plate nesto za toliku americku podrsku.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
hm, sta je cudon, pa to je bosanac,
lakse mu ulazi u guzicu nego u glavu
lakse mu ulazi u guzicu nego u glavu
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Znam ja jedan:
Nosio Mujo na leđima Hasu preko rijeke.
U jednom trenutku zavapi Mujo: "Ajme, ušla mi riba u guzicu!"
"Ma niije riba, plivaj dalje!"
Nosio Mujo na leđima Hasu preko rijeke.
U jednom trenutku zavapi Mujo: "Ajme, ušla mi riba u guzicu!"
"Ma niije riba, plivaj dalje!"
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» BUDUĆI AMERIČKI AMBASADOR U BiH NAJAVIO DA DOLAZI SA PARNTNEROM U SARAJEVO: Eric Nelson je deklarisani gej i osnivač GLIFAA-e
» Američki ministar obrane dolazi u Hrvatsku
» Američki način uzgoja pilića koji dolazi sa TTTP-om
» Iva Todorić uhvaćena s mlađahnim dečkom iz Beograda
» Seve s novim dečkom na duhovnom čišćenju u Međugorju
» Američki ministar obrane dolazi u Hrvatsku
» Američki način uzgoja pilića koji dolazi sa TTTP-om
» Iva Todorić uhvaćena s mlađahnim dečkom iz Beograda
» Seve s novim dečkom na duhovnom čišćenju u Međugorju
Page 1 of 2