ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ček, na CD-u?!

Go down

Ček, na CD-u?! Empty Ček, na CD-u?!

Post by debotoijusto Tue 18 Sep - 18:15

na nekim mjestima očito i dalje imaju malo ozbiljniju uporabnu vrijednost – u hrvatskoj državnoj administraciji koja već godina priča o uvođenju one… kako smo rekli, digitalizacije.
Naime, izvješće Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, koje je Vlada RH prihvatila bez zamjerki na svojoj sjednici u Puli ovog tjedna, dokument je od 40-ak stranica. Vladi je dostavljen u pisanom, ali i u elektroničkom obliku – na CD-u.
Kako pomisao da netko u državnoj upravi još uvijek prži CD-ove i tako razmjenjuje službene dokumente djeluje pomalo neobično, pitali smo o tome komunikacijskog stručnjaka Marka Rakara. Nije ni trznuo.
“Ma kakvi, nije to ništa neobično. Pa tamo se još koriste i faksevi”, kaže Rakar, uvjeren da je korištenje zaboravljenog medija za snimanje podataka poput CD-a “teški mainstream” u državnoj upravi. Prije pet-šest godina, kad je surađivao s Vladom, naručio je stotinjak kompjutera.

“Kad su stigli, do mene je odmah dojurio frajer iz informatike ponavljajući – katastrofa”. Kompjuteri, naime, nisu imali CD/DVD uređaje. “Stvarno katastrofa, gle, nemaju ni otvor za diskete”, odgovorio mu je cinično Rakar misleći na floppy diskove, medije za skladištenje podataka koji se tad odavno više nisu koristili.
Na logično pitanje o tome zbog čega izvješće Vladi nije dostavljeno u nekom praktičnijem elektroničkom obliku, putem maila, clouda, ili na USB-u, još nismo dobili odgovor ni od Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, ni od Vlade. Pitanja su poslana mailom.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/drzavna-komisija-za-kontrolu-javne-nabave-poslala-je-vladi-izvjesce-na-cd-u-cek-na-cd-u/
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Ček, na CD-u?! Empty Re: Ček, na CD-u?!

Post by debotoijusto Tue 18 Sep - 18:16

ovo vise nije smijesno
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 18 Sep - 18:25

seronje, da znaju što se sve još koristi u SAD smrzli bi se

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity Tue 18 Sep - 18:31

Ajoj...i moja je kćer nedavno trebala donijeti rad spržen na CD-u  za faks...tražila jedna profesorica...
Sreća pa moj stari laptop ima CD/RW ,njen nema. Ali trebala sam malo googlati da se prisjetim kako se to radi. I čuda nije mi trebao NERO ni išta slično, odradili windowsi sami.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by debotoijusto Tue 18 Sep - 18:32

Triny wrote:Ajoj...i moja je kćer nedavno trebala donijeti rad spržen na CD-u  za faks...tražila jedna profesorica...
Sreća pa moj stari laptop ima CD/RW njen nema. Ali trebala sam malo googlati da se prisjetim kako se to radi. I čuda nije mi trebao NERO ni išta slično, odradili windowsi sami.

nero...koji vremeplov :D
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Trinity Tue 18 Sep - 18:34

debotoijusto wrote:
Triny wrote:Ajoj...i moja je kćer nedavno trebala donijeti rad spržen na CD-u  za faks...tražila jedna profesorica...
Sreća pa moj stari laptop ima CD/RW njen nema. Ali trebala sam malo googlati da se prisjetim kako se to radi. I čuda nije mi trebao NERO ni išta slično, odradili windowsi sami.

nero...koji vremeplov :D
Ae...davna vremena ... :D
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Tue 18 Sep - 19:00

40 stranica? pa to su trebali zapamtit napamet. neš ti sjednice od 40 stranica.

i to na CD. ajd da je barem DVD mogli su sjednicu snimit u video formatu ili je šerat preko torrenta piratebaya i slično.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top