Iduće godine većina umirovljenika imat će 600 kuna manju mirovinu
Page 1 of 1
Iduće godine većina umirovljenika imat će 600 kuna manju mirovinu
MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić uvjeren je da će prijedlog mirovinske reforme dobiti potporu u saboru, piše Globus. Pavić kaže da je vlada vrlo odgovorno pristupila toj reformi, a u tijeku su i konzultacije s koalicijskim partnerima.
Pavić upozorava na slučajeve iz prošle godine, kad je dvadesetak umirovljenika koji su otišli u mirovinu po "dvostupnom sustavu" završilo s manjim mirovinama.
"Procjenjujemo da će takvih slučajeva do 2020. biti više od 3000, a većinom je riječ o ženama s mirovinama manjim od sadašnjih umirovljenika. Svake sljedeće godine taj broj će rasti", rekao je Pavić.
"Svjesni smo problema s kojima ćemo se suočiti već sljedeće godine, kada će veliki broj umirovljenika imati u prosjeku 600 kuna manju mirovinu od sadašnjih umirovljenika", dodao je Pavić.
"Nama godišnje manjka 17 milijardi kuna za mirovine, što je dovoljno za pet Peljeških mostova", ilustrirao je ministar.
"A taj minus svake će godine biti veći. S druge strane, hrvatski umirovljenici imaju u prosjeku 30 godina radnog staža, što je osam godina manje nego umirovljenici u Njemačkoj, s kojom se volimo uspoređivati. Sve to utječe na održivost sustava. Dodatno zaduživanje, koje neki predlažu kako bi se pokrili postojeći troškovi za ovu vladu, jednostavno ne dolazi u obzir", naglasio je ministar Pavić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-rada-iduce-godine-vecina-umirovljenika-imat-ce-600-kuna-manju-mirovinu/2023471.aspx
Pavić upozorava na slučajeve iz prošle godine, kad je dvadesetak umirovljenika koji su otišli u mirovinu po "dvostupnom sustavu" završilo s manjim mirovinama.
"Procjenjujemo da će takvih slučajeva do 2020. biti više od 3000, a većinom je riječ o ženama s mirovinama manjim od sadašnjih umirovljenika. Svake sljedeće godine taj broj će rasti", rekao je Pavić.
"Svjesni smo problema s kojima ćemo se suočiti već sljedeće godine, kada će veliki broj umirovljenika imati u prosjeku 600 kuna manju mirovinu od sadašnjih umirovljenika", dodao je Pavić.
Najvećim problemom mirovinskog sustava Pavić smatra sukob triju generacija - sadašnjih umirovljenika koji žele veće mirovine, koje se mogu osigurati jedino sredstvima iz proračuna, zatim umirovljenika koji odlaze u mirovinu u idućih petnaest godina i pripadaju generacijama rođenih između 1962. i 1980., a koji će po sadašnjem zakonu imati u prosjeku oko 600 kuna manju mirovinu nego sadašnji umirovljenici, i generacije rođene 1980. i kasnije, koje uz povećanje izdvajanja u drugi stup imaju mogućnost zaraditi veće mirovine od onih koje imaju sadašnji umirovljenici.
"Nama godišnje manjka 17 milijardi kuna za mirovine, što je dovoljno za pet Peljeških mostova", ilustrirao je ministar.
"A taj minus svake će godine biti veći. S druge strane, hrvatski umirovljenici imaju u prosjeku 30 godina radnog staža, što je osam godina manje nego umirovljenici u Njemačkoj, s kojom se volimo uspoređivati. Sve to utječe na održivost sustava. Dodatno zaduživanje, koje neki predlažu kako bi se pokrili postojeći troškovi za ovu vladu, jednostavno ne dolazi u obzir", naglasio je ministar Pavić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-rada-iduce-godine-vecina-umirovljenika-imat-ce-600-kuna-manju-mirovinu/2023471.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Iduće godine većina umirovljenika imat će 600 kuna manju mirovinu
bujrum glasaci HDZ
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
glavno da hrvati ne bi u mirovinu sa 67
studirat do 35 i u pemziju s 50 krasno
jebote ja sad već imam staža ko prosječan hrvatski pemzijoner, možda dvije godine manje
a nemam namjera idućih 20 godina se umirovit
jebote ja sad već imam staža ko prosječan hrvatski pemzijoner, možda dvije godine manje
Sve umirovljenike poslati u toplice na drzavni trošak
Moguce se uštede ako budu spavali po dvoje
Jeli na kazanu
I jedno drugo masirali
Moguce se uštede ako budu spavali po dvoje
Jeli na kazanu
I jedno drugo masirali
Joj nemojmarcellus wrote:glavno da hrvati ne bi u mirovinu sa 67
Vec sad si prilicno labilan ..
pa kad dojde skleroza i demencija , sjebat ces novinarstvo skroz
Nema nam druge nego uvoziti somalijce i Afganistance da noževima bodu penziće i tako poprave krvnu sliku mirovinskih fondova
đizzzz.... za one koji bi nas u zubima mogli nositi-za njih neće faliti.
Stvarno sam ljuta, prvenstveno na sebe , ljuta što sam sve godine radnog staža toliku lovu ulupala u ovu jebenu zemlju, ljuta zato što sam naivana glupača koja želi dobro svojoj zemlji i svom narodu.... a narod glasa i ima upravo onakvu vlast kakvu je zaslužio.
Stvarno sam ljuta, prvenstveno na sebe , ljuta što sam sve godine radnog staža toliku lovu ulupala u ovu jebenu zemlju, ljuta zato što sam naivana glupača koja želi dobro svojoj zemlji i svom narodu.... a narod glasa i ima upravo onakvu vlast kakvu je zaslužio.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Ja znam od davno kakav je sustav i minimalno dajem državi a pokušavam maximalno izvućiorion wrote:đizzzz.... za one koji bi nas u zubima mogli nositi-za njih neće faliti.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:Ja znam od davno kakav je sustav i minimalno dajem državi a pokušavam maximalno izvućiorion wrote:đizzzz.... za one koji bi nas u zubima mogli nositi-za njih neće faliti.
pravo zapravo sve skupa zajedno ultra odvratno.....
..i ona žena, izabrana da bude predstavnica svoje države tako besramno laže u svjetskim javnim medijima - momentalno bi trebala dobiti otkaz, momentalno .....
Jer, kakav bi mi to bili jadan i bijedan narod koji se prema njenom javnom iskazu nije u federativnoj zajednici mogao izboriti da službeno iskaže svoju narodnost i vjeroispovjest......
Kako joj nije jasno da nas je sve skupa maksimalno ponizila tom izjavom.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
orion wrote:
svaka skula se ploćo. tebi je tribalo duže da naučiš, pa si više plotila.
ali sa ka si naučila, triboš biti sritna, a ne ljuta.
2014-04-16
Ima oni komarac sa Nila, to pustiš po Hrvatskoj i za mjesec dva odma deset posto manje umirovljenika
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Eto malo klimatske promjene dođe komarac i riješi problem mirovina
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/epidemiolog-objasnio-koji-su-simptomi-virusa-zapadnog-nila-i-tko-su-najugrozenije-skupine---530077.html
Mislim znam da zvuči čudno ali veće temperature više komaraca i eto šta, priroda je ono jednostavna a učinkovita
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/epidemiolog-objasnio-koji-su-simptomi-virusa-zapadnog-nila-i-tko-su-najugrozenije-skupine---530077.html
Mislim znam da zvuči čudno ali veće temperature više komaraca i eto šta, priroda je ono jednostavna a učinkovita
2014-04-11
nema vise dobivanja pa ne vracanja kredita za muktare.
u Njemackoj je matematika jednostavna = 20.000 Eura uplatit za 100 Eura penzije.
taj iznos uplacuje pola poslodavac, a pola zaposlenik.
Zasto bi u Hrvatskoj to bilo drugacije?
u Njemackoj je matematika jednostavna = 20.000 Eura uplatit za 100 Eura penzije.
taj iznos uplacuje pola poslodavac, a pola zaposlenik.
Zasto bi u Hrvatskoj to bilo drugacije?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
marcellus wrote:glavno da hrvati ne bi u mirovinu sa 67
Od tvog rada nema nikakve koristi. Manja je šteta za Hrvatsku da ti dajemo penziju, a da ništa ne radiš.
crvenkasti-
2014-04-17
Tko nije zaradija penziju nema je pravo ni ostvat
Protiv sam odlaženja u mirovinu sa 67 jer se gubi smisao mirovine tj demotiviraš radničku klasu
Protiv sam odlaženja u mirovinu sa 67 jer se gubi smisao mirovine tj demotiviraš radničku klasu
2014-04-11
Similar topics
» Mlinar će radnicima od iduće godine isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću
» Hrpa umirovljenika, malo radnika , u mirovinu sa 67 ćemo i prije 2028
» U mirovinu - tek sa 73 godine?
» Od iduće godine metro u Splitu
» Od iduće godine s putovnicama u Veliku Britaniju
» Hrpa umirovljenika, malo radnika , u mirovinu sa 67 ćemo i prije 2028
» U mirovinu - tek sa 73 godine?
» Od iduće godine metro u Splitu
» Od iduće godine s putovnicama u Veliku Britaniju