ukinuti porez na rad
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: ukinuti porez na rad
orion wrote:porezi moraju postojati ..... treba pronaći formulu kako kontinuirano, istom dinamikom puniti proračun, kako da vuk bude sit i ovce na broju.
Ukidanjem poreza na dohodak - kod nesamostalnog rada bez penala
-kod obrtnika, slobodnih zanimanja, opg-ova i slično uvesti dvojno knjigovodstvo i oporezivati podizanje (u tom slučaju) dobiti
-kod firmi oporezivati podizanje dobiti
ča je to podizanje dobiti? jel to suprotno od snižavanje dobiti?
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Neka Srbija to ukineaben wrote:ako ukinete poreze, ne će biti za mirovine
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
nece ti ovo privuci nijednog radnika iz srbije, jer ce oni ici u njemacku. Sta ce ovdje? Pa nisu ludi, bar ovi mladi i radisni. Jedino da place ovdje budu kao i u njemackoj, posto su troskovi zivota tu negdje sa njemackom (cak is skuplji, ovisi). Dakle nista od toga, jer kad place i uvijeti rada ovdje budu kao i u njemackoj (ili tu negdje) budu se vratili i hrvati. tako da ono, ne kuzim poantu ovakvog argumenta...melkior wrote:Tako je, potjerali su sve što vrijedi, sve radnike u Njemačku, a sad bi mjere za privlačenje radnika iz Srbije. Ma mrš! Idemo do Pakla, idemo do dna, tuga ti i jaRayMabus wrote:Nekužim ti se ja u to znam samo da je Estonija na drugom kraju Evropeorion wrote:porezi moraju postojati ..... treba pronaći formulu kako kontinuirano, istom dinamikom puniti proračun, kako da vuk bude sit i ovce na broju.
-kod obrtnika, slobodnih zanimanja, opg-ova i slično uvesti dvojno knjigovodstvo i oporezivati podizanje (u tom slučaju) dobiti
To ti se radi vako vidi : Hrvatska graniči s Mađarskom, Slovenijom, BiH Cg i Srbijom
Eto ti si privatnik i ja ću imati za JEDAN POSTO manji porez na rad od najmanjeg poreza od ovih okolo nabrojanih dakle ako Cg ima 10% i to je najmanji među ovima moj će biti DEVET POSTO
Na Balkanu je jako opasno postati ekonomski div, sva sirotinja iz okolnih država će ti nagrnit , potrebna je RAVNOTEŽA I JEDAN POSTO MANJE OD NAJMANJEG POREZA OD NABOROJANIH DRŽAVA
Onome kome ovoj nepaše Dragi molim te produži jer mi takvi investitori cicije netribaju u državi , vozi dalje
Guest- Guest
Ništa to.. Trebaju još veći porezi, trba sanirati 4milijarde kuna kada sada propadne Uljanik i treba poslati još Hrvata put Njemačke
da pa da hrvati pohrle radit u srbiju pa ce srbija postati hrvatska a ne obrtano!RayMabus wrote:Neka Srbija to ukineaben wrote:ako ukinete poreze, ne će biti za mirovine
Guest- Guest
Neće Hrvati pohrliti u Srbiju ali nema povećanja penzija u Srbiji jer se dio mirovina namirniruje iz proračuna
U Srbiji ima 600 tisuća nezaposlenih, oko 14% ili tako nešto, naravno da će potrajati dok nedođu na 300 tisuća da ja budem siguran da neće nitko dolaziti
Sve ti ja to imama matematički u glavi šta i koliko
U Srbiji ima 600 tisuća nezaposlenih, oko 14% ili tako nešto, naravno da će potrajati dok nedođu na 300 tisuća da ja budem siguran da neće nitko dolaziti
Sve ti ja to imama matematički u glavi šta i koliko
2014-04-11
Neka Srbija to ukine, oni nemaju nisku nezaposlenost a nemaju ni turizam dakle tribaju im investicije
Doći će do povećanja zaposlenosti, istodobno do smanjivanja nezaposlenosti radi iseljavanja, kraha nataliteta te ove mjere privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta
Kad u Srbiji vidim nekih 6% nezaposlenosti onda znam da neće dolaziti, za sada ih je još puno a Njemačka im ipak nije još širom otvorila vrata
Doći će do povećanja zaposlenosti, istodobno do smanjivanja nezaposlenosti radi iseljavanja, kraha nataliteta te ove mjere privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta
Kad u Srbiji vidim nekih 6% nezaposlenosti onda znam da neće dolaziti, za sada ih je još puno a Njemačka im ipak nije još širom otvorila vrata
2014-04-11
Triny wrote:Šta je to porez na rad?
Nu ove švercerice...
darth_vader-
2014-04-17
RayMabus wrote:Neka Srbija to ukine, oni nemaju nisku nezaposlenost a nemaju ni turizam dakle tribaju im investicije
Ti u stvari ovdi opisuješ RH
--------------------------------------
"Hrvatskoj samo malo fali da postane nova Švicarska" i drugi mitovi
Hrvatska ne može ekonomski uhvatiti korak s usporedivim, tranzicijskim zemljama EU-a nego sve više zaostaje. Može li se zaostajanje zaustaviti?
– Ne vidim proces koji bi to zaustavio. Da bi to zaustavili, morali bismo imati velike stope rasta, a da bismo imali velike stope rasta, moramo imati neke snažne pokretače koji će oživjeti gospodarstvo.
Ne vidim te snažne pokretače. Hrvatska je u fazi dugoročne stagnacije. Uz ovu emigraciju, možemo zadržati dostignuti životni standard, ali ipak se stvara nezadovoljstvo u društvu. Jer, postoji očekivanje ubrzanog razvoja i rasta, a on se ne događa.
Društvo je već dugo u fazi dubokog pesimizma. To rezultira i ubrzanom emigracijom. Jer, neki odlaze baš zbog osjećaja beznađa, a to ima utjecaja i na demografske pokazatelje.
Sjetimo se mita da će Hrvatska biti balkanska Švicarska. Kao, treba samo osigurati samostalnost, vlastitu državu, i onda će sve krenuti puno bolje, prirodno smo bogata zemlja, itd.
Taj mit još na neki način živi. Još se može čuti kako smo zemlja kao bogom dana, samo kad bi bilo sposobnih političara da nas uspješno vode. Međutim, taj je mit opasan - nema raja na zemlji bez rada, proizvodnje i znanja.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/SOCIOLOG-DRAGAN-BAGIC-Mit-o-Hrvatskoj-kao-raju-na-zemlji-prilicno-je-opasan?meta_refresh=true
....i kapitalizma.Yehudim wrote:
. Još se može čuti kako smo zemlja kao bogom dana, samo kad bi bilo sposobnih političara da nas uspješno vode. Međutim, taj je mit opasan - nema raja na zemlji bez rada, proizvodnje i znanja.
2014-04-16
Ma to je čarobna formula, dobro si se sitio.
Jedini je problem u tome da imamo taj - kapitalizam -
već 25 god pa ni koraka naprid već samo u nazad.
Yehudim wrote:Ma to je čarobna formula, dobro si se sitio.
imomo jel?
zemlja u koj država ukrade 60% plodova ekonomske aktivnosti svakog čovika i do svojin štićenicima?
nice:)
2014-04-16
Imamometilda wrote:dobro, ljudi, imate li vi uopće pojma o ekonomiji?
Svakog dana sve vise napredujrmo u ekonomiji
Zahvyljuuci Bogu i adzeju
jesi li ti ikad vidjela svoju platnu listu u socijalizmu?Sora wrote:Imamometilda wrote:dobro, ljudi, imate li vi uopće pojma o ekonomiji?
meni se čini da ti nisi ni radila čim postavljaš ovakve nebuloze
Guest- Guest
https://www.porezna-uprava.hr/HR_porezni_sustav/Stranice/porez_na_dohodak.aspx
Guest- Guest
mislim, imate li pojma što je proračun, proračunski prihodi i rashodi?
Guest- Guest
Zar ga plaćaju oni do 300000 kuna godišnjeg prihoda?orion wrote:Triny wrote:To već postoji i treba ukinuti, to ti je dupli porez koji su uveli kako bi još više gulili privatnike.orion wrote:porezi moraju postojati ..... treba pronaći formulu kako kontinuirano, istom dinamikom puniti proračun, kako da vuk bude sit i ovce na broju.
treba ukinuti porez na dobit, a ostaviti porez na podizanje dobiti ili dohodak od kapitala.
ali sve je to marginalno, PDV -majka svih poreza-on je najbitniji....a kako doći do što veće mase PDV-a, ideja ovog momka i nije talo loša. Dinamika i protok veće mase novca sve subjekte i samu državu čini sretnijima.
Guest- Guest
dobivali smo one dugacke rezance...to je bila lista?!metilda wrote:jesi li ti ikad vidjela svoju platnu listu u socijalizmu?Sora wrote:Imamometilda wrote:dobro, ljudi, imate li vi uopće pojma o ekonomiji?
meni se čini da ti nisi ni radila čim postavljaš ovakve nebuloze
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Zlorabiteljice, molit ću...jasambrend wrote:Triny wrote:Šta je to porez na rad?
Nu ove švercerice...
Trinity-
2014-04-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» ukinuti UN pod hitno...
» Trump kaže da će ukinuti TTP-e
» BMW će ukinuti 6.000 radnih mjesta
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» ukinuti UN pod hitno...
» Trump kaže da će ukinuti TTP-e
» BMW će ukinuti 6.000 radnih mjesta
Page 2 of 3