Osuđeni obiteljski nasilnik dobio emisiju na katoličkoj televiziji Laudato
Page 1 of 1
Osuđeni obiteljski nasilnik dobio emisiju na katoličkoj televiziji Laudato
''UMORNI ste od života, pritisnulo vas je beznađe i tjeskoba, ne vidite izlaz iz problema, očaj je sve jači i strah vas je da ćete biti pobijeđeni. Ne predajte se i ne posustajte! Ne klonite duhom, već uplovite u More milosrđa, svakog drugog petka, od 22 sata do ponoći, s vama je novinar Večernjeg lista Darko Pavičić koji će ugostiti jednog od svećenika i duhovnih autoriteta.''
Tako glasi najava za novu emisiju Laudato TV-a pod nazivom More milosrđa, koju ova ''obiteljska televizija'' (kako se sami predstavljaju) opisuje kao ''prvu i jedinu ovakvu emisiju na hrvatskim televizijskim kanalima''.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/osudjeni-obiteljski-nasilnik-dobio-emisiju-na-katolickoj-televiziji-laudato/2022375.aspx
Tako glasi najava za novu emisiju Laudato TV-a pod nazivom More milosrđa, koju ova ''obiteljska televizija'' (kako se sami predstavljaju) opisuje kao ''prvu i jedinu ovakvu emisiju na hrvatskim televizijskim kanalima''.
I doista, More milosrđa jest jedinstvena emisija ''obiteljske televizije'' Laudato TV jer je vodi - osuđeni obiteljski nasilnik. Naime, novinar Večernjeg lista Darko Pavičić, poznat po tome da funkcionira kao medijski megafon Kaptola i Katoličke crkve, pravomoćno je osuđen na Prekršajnom sudu u Samoboru zbog nasilja u obitelji. Pavičića je sutkinja Vera Matijaščić osudila na novčanu kaznu od 2400 kuna zbog fizičkog i psihičkog nasilja nad suprugom Tatjanom Pavičić, počinjenog tijekom obiteljske svađe 9. travnja 2013.
To je 2013. prvi objavio feministički portal Vox Feminae, pozivajući se na sudske dokumente, nakon čega je Pavičić zbog sramoćenja tužio njihovu novinarku Antonelu Marušić. No kao što je osuđen zbog obiteljskog nasilja tako je propala i njegova tužba za sramoćenje, jer je sudac Općinskog kaznenog suda Marijan Bertalanić u obrazloženju presude zaključio kako je objava ove informacije bila u javnom interesu.
Sudac Bertalanić je napisao da je ''Pavičić kao kolumnist velikog dnevnog lista javna osoba pa s obzirom na tu činjenicu novinari imaju pravo o ovako specifičnim temama objavljivati takve informacije za koje se pokazalo da su istinite''. Tj. Pavičićeva tužba za sramoćenje je uspjela u tome da još jednom na sudu potvrdi kako je on osuđeni obiteljski nasilnik.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/osudjeni-obiteljski-nasilnik-dobio-emisiju-na-katolickoj-televiziji-laudato/2022375.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Osuđeni obiteljski nasilnik dobio emisiju na katoličkoj televiziji Laudato
"Došao je kući pijan, nakon što je prije toga razbio auto. Navalio je na mene, davio me, bacio me na pod, stolac mi skoro razbio o glavu... To je predmet novog suđenja, jer sam ja to naknadno prijavila", kaže Tatjana Pavičić.
Suprug ju je kasnije, kako kaže, dodatno omalovažavao e-mail porukama u kojima je tvrdio da je tu večer kada je razbio automobil bio s prostitutkom. Zbog svega ovoga Tatjana Pavičić je podnijela zahtjev za razvodom braka, a napustila je i svoje radno mjesto u Styriji, gdje je također bila zaposlena. S obzirom na to da je Pavičić u Večernjem listu religijski komentator, Tatjana je o svemu izvijestila i Hrvatsku biskupsku konferenciju, kao i brojne svećenike. Nitko nije reagirao.
ae
2014-04-12
Kontaktirali smo tada i Darka Pavičića kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali kolumnist Večernjeg lista nije bio raspoložen za razgovor. "To su moje obiteljske stvari. Nemam nikakvog komentara", bilo je sve što nam je Pavičić kazao u kratkom telefonskom razgovoru.
ea
2014-04-12
debotoijusto wrote:Kontaktirali smo tada i Darka Pavičića kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali kolumnist Večernjeg lista nije bio raspoložen za razgovor. "To su moje obiteljske stvari. Nemam nikakvog komentara", bilo je sve što nam je Pavičić kazao u kratkom telefonskom razgovoru.
ea
Svi zaboravljaju da kajdanku dobiješ besplatno.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa to je sustina novinarstva
Sve moras sam prije iskusiti
Ne moze dobar novinar znati o nasilju ako nije probo
Sve moras sam prije iskusiti
Ne moze dobar novinar znati o nasilju ako nije probo
Velečasni koji migrantima ne bi dao hrane i vode:
"Stojim iza onoga što sam napisao"
Stojim iza onoga što sam napisao, no izjava je u medijima izvučena iz konteksta, a maknuo sam je jer je to moj stav, a ne crkveni stav, rekao je svećenik Josip Tomić
RIJEKA Velečasni Josip Tomić, svećenik Župe Kupske doline komentirao je svoj poziv župljanima da migrante ne puste u kuće, da im kao "krivovjernicima" ne daju, pače, ni hrane ni vode.
"Kao svećeniku dužnost mi je voditi brigu o svojim župljanima i upozoriti ih na opasnosti ako ih vrebaju, komentirao velečasni za 24 sata.
Pojasnio je i zašto je objavu izbrisao s Facebook stranice svoje župe, nakon razgovora s novinarom Indexa Denisom Mahmutovićem.
Osobni stav, a ne crkveni
"Stojim iza onoga što sam napisao, no izjava je u medijima izvučena iz konteksta, a maknuo sam je jer je to moj stav, a ne crkveni stav. Ne mrzim nikoga... Crkva nas uči da pružimo pomoć putnicima, no ovdje se ne radi o putnicima", dodao je.
Drži da nema što dodatno komentirati. Javljaju mu se, kaže, župljanima kojima su migranti dolazili u dvorišta, a on ih upućuje da se obrate policiji.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/Velecasni-koji-migrantima-ne-bi-dao-hrane-i-vode-Stojim-iza-onoga-sto-sam-napisao
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
a tko to uopće gleda.....
orion- Posts : 2287
2017-06-06
orion wrote:a tko to uopće gleda.....
Pa župljani.
Ne otvaraju svećenici fb stranice radi mene
Yehudim wrote:orion wrote:a tko to uopće gleda.....
Pa župljani.
Ne otvaraju svećenici fb stranice radi mene
orion- Posts : 2287
2017-06-06
SVEĆENIK S TVRDIM ..
STAVOM
HA HA
JBT
STAVOM
HA HA
JBT
Sora wrote:SVEĆENIK S TVRDIM ..
STAVOM
HA HA
JBT
U psihologiji poznaro kao - projekcija -
Kad netko priča o drugome, najviše govorio sebi.
Tako i on, njemu triba -čvrsi- jer opci sa istim spolom
a žene prezire. To se vidi iz njegova upisa.
Treba mu nabit pokrivalo na oko sakom.Yehudim wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Da nevjernice stavi pokrivalo na glavu?!
Sad kad ja kažem da su katolički fundamentalisti isti kao ovi u Maoci mene Spear uvjerava da to nije tako ..
Sad kad ja kažem da su katolički fundamentalisti isti kao ovi u Maoci mene Spear uvjerava da to nije tako ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
A daYehudim wrote:Sora wrote:SVEĆENIK S TVRDIM ..
STAVOM
HA HA
JBT
U psihologiji poznaro kao - projekcija -
Kad netko priča o drugome, najviše govorio sebi.
Tako i on, njemu triba -čvrsi- jer opci sa istim spolom
a žene prezire. To se vidi iz njegova upisa.
Bravo yehudi
Psihološki profil svećenika mnogih je to
Indeks, feministički portal, Debo, Juda, Sora, Kaja... jebi ga, tko to ozbiljno doživljava?!
Similar topics
» Osuđeni pedofil od Varaždina dobio gradilište,prvi na listi za braniteljski kredit
» OSUĐEN ZBOG ŠAMARA KATOLIČKOJ AKTIVISTICI, DOBIO OZBILJNU KAZNU 'Kada sam vidio da netko ruši transparent 'Sekularna Hrvatska' jako sam se uzbudio...'
» Hase on the road again : Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227)
» Kako je Srbin dobio zbog političke korektnosti dobio nogu u guzicu ni kriv ni dužan
» Katolička Laudato TV i FER potpisali su suradnju
» OSUĐEN ZBOG ŠAMARA KATOLIČKOJ AKTIVISTICI, DOBIO OZBILJNU KAZNU 'Kada sam vidio da netko ruši transparent 'Sekularna Hrvatska' jako sam se uzbudio...'
» Hase on the road again : Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227)
» Kako je Srbin dobio zbog političke korektnosti dobio nogu u guzicu ni kriv ni dužan
» Katolička Laudato TV i FER potpisali su suradnju
Page 1 of 1