Denkverbot
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
Fibica wrote:Kao i ti :)metilda wrote:Fibica wrote:Vec sam zaboravila.
Ne vjerujem svemu sto procitam u novinama.
Jeste li vi svjesni da HDZ unistava nasu domovinu vec 30 godina?
znači vjeruješ selektivno
znači ti ne vjeruješ da je IDS 28 godina uništavao istru, a ja moram vjerovati da nije?
Guest- Guest
Noor wrote:nikakvu politiku u moju butigumetilda wrote:i IDS?Noor wrote:ja istru ludo volim...sa svime što joj pripada
govorim o istri....sve ono što svim osjetilima mogu obuhvatiti, jer to je stvarno magično :)
napisala si "i sve što joj pripada"
i ja volim cijelu hrvatsku pa i onu i kojoj vlada sdp i ids
Guest- Guest
metilda wrote:kic wrote:
to nije jednostavno pitanje..
koje? jel' upućeno meni?
ma ovo, zašto je svaki treći čovjek u ovoj zemlji rentner..
Ma od kuda tebi da ja to ne vjerujem? :Dmetilda wrote:Fibica wrote:Kao i ti :)metilda wrote:Fibica wrote:Vec sam zaboravila.
Ne vjerujem svemu sto procitam u novinama.
Jeste li vi svjesni da HDZ unistava nasu domovinu vec 30 godina?
znači vjeruješ selektivno
znači ti ne vjeruješ da je IDS 28 godina uništavao istru, a ja moram vjerovati da nije?
HDZ, IDS, SDP isto sranje drugo pakovanje.
Guest- Guest
Vjerujes li ti metilda da HDZ radi ZA hrvatsku, a ne protiv nje i stanovnika?
Guest- Guest
kic wrote:metilda wrote:kic wrote:
to nije jednostavno pitanje..
koje? jel' upućeno meni?
ma ovo, zašto je svaki treći čovjek u ovoj zemlji rentner..
to je lako objašnjivo .. kako su poduzeća propadala ljude su slali u mirovinu u produktivnoj dobi.. čini mi se da sam negdje pročitala da je tada u mirovinu otišlo oko 600 tisuća ljudi ali ne drži me za riječ.. kad je završio rat razvojačene branitelje su poslali u mirovinu.. i eto ti umirovljenika...
Guest- Guest
imaš 190k samo prijevremenih..
http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/publikacije/infoHZMO/2018/infoHZMO07_2018srpanj2018.pdf
da, tako i ja...ali to ne znači da volim(o) i IDS, to je ionako djelo Zlogametilda wrote:Noor wrote:nikakvu politiku u moju butigumetilda wrote:i IDS?Noor wrote:ja istru ludo volim...sa svime što joj pripada
govorim o istri....sve ono što svim osjetilima mogu obuhvatiti, jer to je stvarno magično :)
napisala si "i sve što joj pripada"
i ja volim cijelu hrvatsku pa i onu i kojoj vlada sdp i ids
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
metilda wrote:a gnječo je živio u americi za vrijeme velike depresije pa sve znaGnječ wrote:metilda wrote:aben wrote:onrnula si uzrok i posljedicu;metilda wrote:@aben .. jako dobar tekst o raspadu socijalističkog samoupravljanja.. jedino nije spomenuto pretjerano zaduživanje kod stranih banaka po kamatnim stopama i do 20% što je sasvim uništilo ugled jugoslavije
prvo nismo imali ugljed jer smo neproduktivni sicijalisti, a unda su nan zbog toga bili skupi krediti.
skužila sam kasnije da sam se pogrešno izrazila ali mi se nije dalo ustajati s kauča...
Ima, međutim, još jedna zemlja, neraskidiv dio naše povijesti koja je bankrotirala. Jugoslaviji se to dogodilo 1982. iako to nikada nije službeno objavljeno. Činjenično je stanje bilo takvo da je bivša država zaista bankrotirala. Teško je zamisliti nekoga tko bi o tome kvalificiranije progovorio od samog pokojnog Stipe Šuvara. On je u jednom intervjuu Radiju Slobodna Evropa o toj kobnoj godini rekao sljedeće: - To je bilo veliko posttitovsko vrijeme, doba velikih previranja u Jugoslaviji i ekonomske krize. Naftna kriza je strašno pogodila Jugoslaviju. Već se tada trošilo 12 do 13 milijuna tona godišnje nafte, a Jugoslavija je htjela sve zasnivati, svu svoju industriju na do tada jeftinoj nafti. Cijena nafta je onda strašno skočila na svjetskom tržištu, slijedila je oskudica deviza i nafte, a to je prouzročilo i sekundarnu krizu nekih elementarnih proizvoda, a ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Bila je oskudica deterdženata, toalet-papira i nekih trivijalnih artikala - govorio je tada Šuvar.
aaaah...bonovi za benzin i par-nepar...to su izmislili amerikanci...poslije se taj način redukcije proširio po cijelom svijetu. no metilda nije bila dalje od svog tamnog vilajeta.
bon za benzin u USA 1974. godine:
kakva jebena velika depresija kurbetino hrvatska??? to su ti bonovi za benzin i par-nepar u USA 1974. kad je bila kriza u USA nije bilo ni banana pička ti materina kučko prokleta dabogda ti raspelo palo na glavu jebem ti sve što ti postoji. ti i takvi kao ti ste karcinom u ovom društvu herceg turska kujetino. dabogda se naglo razbolila i drop dead on the spot ja ti to želim.
Guest- Guest
2017-10-06
bonovi kao posljedica Arapskog embarga na izvoz nafte https://en.wikipedia.org/wiki/1973_oil_crisis
i ban do 17:23 zbog nepotrebnog i pretjeranog vrijeđanja sugovornika.
2017-10-06
ajde jos ovo malo sunca uhvati :)Fibica wrote:Ja danas suncasuncam bile nozice
meni je dosta :)
2017-10-06
zbog socijalizmaFibica wrote:A zasto je to tako?
2014-04-16
Kazu kisa od 09.09.
Znas sta. i dosta mi je vrucina...
Ovo ljeto je kisa svugdje oko nas padala, a u puli vajka sunce i sparina...
Znas sta. i dosta mi je vrucina...
Ovo ljeto je kisa svugdje oko nas padala, a u puli vajka sunce i sparina...
Guest- Guest
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Page 40 of 50