Ima pametnih ljudi
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ima pametnih ljudi
T. wrote:mislio sam da samo triny to čita...
milenijci su na tome, sloboda, protiv države, inicijativa i to
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
influencer wrote:zamisli da centralni planer iz Zagreb odlučuje što će se raditi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji...
Gosplan.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:i vjerojatno će popušiti naredne izbore... mislim daj bože da ne ali ljudi su toliko nakaradni da to skoro pa da ne mre biti istina...kic wrote:
meni je baš prikladan primjer razlike, prijedlog SDPove dožupanice koja se bavi trivijalnim ideološkim stvarima, dok ovaj čovjek ima konkretne poteze i stavove-
Jedina stranka koja je prije izbora 2011. godine izašla sa konzistentnim i kvalitetnim gospodarskim programom je bio HSLS. Ne da su popušili izbore nego su ih popušili. Nisu dobili niti jedno jedino mjesto u Saboru.
Kod nas kvalitetni gospodarski programi nemaju prođu kod birača, ali se političarima itekako isplati prodavati ideološke magle.
I remember
ae...evo još jednoga...epikur37 wrote:T. wrote:mislio sam da samo triny to čita...
Evo jos jednog koji je zlorabio. Ako ne vjerujete nama starim prdonjama, tajkunima i neoliberalnim kapitalistima, mozda pitajte one koji su nedavno krenuli bez išta a sad vam plaćaju poreze i doprinose na desetke plaća.
Poduzetnik, onaj pravi i s ciljem, prvo štedi na sebi. Kad je u pocetku, jedva skuca i tih par tisuca kuna za isplatu po sadasnjem koeficijentu. Cesto puta vama plati vase a sebi ne isplati nista. Plati radnike, repromaterijal. Plati struju i plati vam komunalne naknade. Plati sve kako bi nastavio poslovati i kako bi ostvario san. Sta je njegov san? Napraviti veliku tvrtku, zaposliti ljude, proizvoditi, poslovati...
Sto je vaš san, uhljebi? Dobiti još više love za dijeliti poticaje svojima, zaposliti svoje, povecati si place, povecati regulaciju... Kad bi shvatili da ovakve budale upravo rade ponajvise za vas i vas san, mozda bi drugacije gledali na stvari.
Znam, nećete. Nema veze, idemo dalje.
https://www.facebook.com/scvetojevic
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:ae...evo još jednoga...epikur37 wrote:T. wrote:mislio sam da samo triny to čita...
Evo jos jednog koji je zlorabio. Ako ne vjerujete nama starim prdonjama, tajkunima i neoliberalnim kapitalistima, mozda pitajte one koji su nedavno krenuli bez išta a sad vam plaćaju poreze i doprinose na desetke plaća.
Poduzetnik, onaj pravi i s ciljem, prvo štedi na sebi. Kad je u pocetku, jedva skuca i tih par tisuca kuna za isplatu po sadasnjem koeficijentu. Cesto puta vama plati vase a sebi ne isplati nista. Plati radnike, repromaterijal. Plati struju i plati vam komunalne naknade. Plati sve kako bi nastavio poslovati i kako bi ostvario san. Sta je njegov san? Napraviti veliku tvrtku, zaposliti ljude, proizvoditi, poslovati...
Sto je vaš san, uhljebi? Dobiti još više love za dijeliti poticaje svojima, zaposliti svoje, povecati si place, povecati regulaciju... Kad bi shvatili da ovakve budale upravo rade ponajvise za vas i vas san, mozda bi drugacije gledali na stvari.
Saša Cvetojević je teški attention whore.
Guest- Guest
Triny wrote:
s kime posluje Cvetojević?
preko veze ima ugovor s državom po prodaji uvezenog WC papira državnim službama?
Guest- Guest
Ivana Ninčević Lesandrić - saborska zastupnica
[ POKUSAVAM EVO VEC DVA DANA SHVATIT KAKO TO TOCNO OVIM ZAKONOM POMAZEMO PODUZETNICIMA? ]
Recimo da ste zavrsili faks i zelite nuditi usluge marketinga za koje ste se i skolovali (ne zelite dakle sidit na birou il trazit posao preko veze)
1. Od ureda u startu odustajete jer odakle vam par tisuca kn mjesecno kad jos niste ni krenuli raditi.
2. Laptop ste sretni ako imate jos od faksa koji su vam kupili roditelji il ste sami zaradili preko sezonskih poslova
3. Internet i mobitel nekako morate skrpati jer bez toga ne mozete radit.
4. Klijente trebate nekako naci, a da biste uopce slali svoje ponude to mora biti sa podacima vase tvrtke, pa je logicno - nju ste vec otvorili.
5. Zastita na radu - pomolit cete se da inspekcija nece na vasa vrata!
6. Dok vi krecete u potragu za klijentima, saljete ponude, nudite svoje usluge, obilazite sve moguce eventove i sajmove, vrijeme ne stoji, vec sat po sat, dan po dan prolazi, i eto prodje prvi misec, a vas je prihod cila jedna 0.
7. Ne brinite se zato su vam obveze u mjesec dana cilih 11 000 kn ( i to minimum)
[ POKUSAVAM EVO VEC DVA DANA SHVATIT KAKO TO TOCNO OVIM ZAKONOM POMAZEMO PODUZETNICIMA? ]
Recimo da ste zavrsili faks i zelite nuditi usluge marketinga za koje ste se i skolovali (ne zelite dakle sidit na birou il trazit posao preko veze)
1. Od ureda u startu odustajete jer odakle vam par tisuca kn mjesecno kad jos niste ni krenuli raditi.
2. Laptop ste sretni ako imate jos od faksa koji su vam kupili roditelji il ste sami zaradili preko sezonskih poslova
3. Internet i mobitel nekako morate skrpati jer bez toga ne mozete radit.
4. Klijente trebate nekako naci, a da biste uopce slali svoje ponude to mora biti sa podacima vase tvrtke, pa je logicno - nju ste vec otvorili.
5. Zastita na radu - pomolit cete se da inspekcija nece na vasa vrata!
6. Dok vi krecete u potragu za klijentima, saljete ponude, nudite svoje usluge, obilazite sve moguce eventove i sajmove, vrijeme ne stoji, vec sat po sat, dan po dan prolazi, i eto prodje prvi misec, a vas je prihod cila jedna 0.
7. Ne brinite se zato su vam obveze u mjesec dana cilih 11 000 kn ( i to minimum)
Last edited by Triny on Tue 21 Aug - 13:17; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
Moze li nam ministar otici na trziste, samozaposlit se I bez koristenja veza I poznanstava pokazati nam kako se to u bilo kojoj usluznoj ili proizvodnoj djelatnosti (o inovaciji ne smijem ni pomislit) ostvari minimum 11 000,00 kn prihoda u prvih mjesec dana poslovanja?!
Trinity-
2014-04-17
A kad smo vec kod dobiti, pardon, ZLOUPOTREBE dobiti -pravo je svakog poduzetnika na svijetu da radi za svoju dobit, u suprotnom zasto bi bio poduzetnik. Ako ce raditi samo za svoju placu, onda se moze I zaposliti bilo gdje, kad zavrsi radno vrijeme zaboravit sto je posao, uzivatu u zivotu I sutra opet doci na posao u 8.00. A ne zivjeti poduzetnistvo, svaki dan I noc, svaki blagdan I praznik provest radno I u stresu kakav li ce zakon sutra doci I koliku ce mu kaznu naplatiti inspekcija jer greska "veliko umjesto malo slovo" kosta 10 000 kuna. A ja im se divim sto su uz to sto su istovremeno sami sebi vlasnici, zaposlenici, knjigovodje, pravnici, cistacice, marketing strucnjaci i prodajni menadzeri, samo pogrijesili veliko I malo slovo!
Ova drzava im se ocito ne divi!
Ova drzava im se ocito ne divi!
Trinity-
2014-04-17
Šta je krivo rekao?Speare Shaker wrote:Triny wrote:ae...evo još jednoga...epikur37 wrote:T. wrote:mislio sam da samo triny to čita...
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Šta je krivo rekao?Speare Shaker wrote:Triny wrote:ae...evo još jednoga...epikur37 wrote:T. wrote:mislio sam da samo triny to čita...
Na kažem ja da on ne govori (i) pametne stvari, ali svejedno ostaje teški attention whore, zbog čega ga ljudi nisu skloni uzeti za ozbiljno.
Guest- Guest
Sto je vaš san, uhljebi?
Epi će u penziji možda napisati knjigu.
Trinity-
2014-04-17
Marić, Ramljak, Dalić, Bricelj ….sve su to korporativni igrači koji iskonski naginju okrupnjavanju, a ne usitnjavanju poduzetništva. Njima je u suštini kontra isplativo gubiti novac na početnicima, ili malima koji tek preživljavaju na tržištu. Za to postoje puno bolja rješenja, a najbolje od svih je iseljavanje.
Na svijetu ima dovoljno ljudi koji će raditi primitivne poslove u velikim tvtkama i zaraditi milijunske honorare za menagement.
Na svijetu ima dovoljno ljudi koji će raditi primitivne poslove u velikim tvtkama i zaraditi milijunske honorare za menagement.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
U Hrvatskoj 98% firmi spada u male privatne tvrtke, to su one koje imaju manje od 50 zaposlenih.orion wrote:Marić, Ramljak, Dalić, Bricelj ….sve su to korporativni igrači koji iskonski naginju okrupnjavanju, a ne usitnjavanju poduzetništva. Njima je u suštini kontra isplativo gubiti novac na početnicima, ili malima koji tek preživljavaju na tržištu. Za to postoje puno bolja rješenja, a najbolje od svih je iseljavanje.
Trinity-
2014-04-17
Jedno od najlukrativnijih i najisplativijih poslova u neposrednoj budućnosti u RH je upravo posao pripreme natječajne dokumentacije i projekata za fondove EU. Onaj tko ima iskustva u tome i potrebna znanja bit će vrlo koristan svakoj jedinici lokalne samouprave, jer većinu velikih infrastrukturnih projekata one mogu izgraditi jedino novcem iz EU fondova.melkior wrote:U stvari, Hrvatska se razvija unatoč centralnoj državi, zahvaljujući uspješnim primjerima jedinica lokalne samouprave, koje onda slijede i drugi gradovi i općine. U stvari, čak ne treba izmišljati toplu vodu, već slijediti pozitivne primjere onih koji su uspjeli.kic wrote:
Zanimljivo je postalo kad je Hrebak govorio o državnim poticajima privatnom sektoru. "Mi imamo neke grane gospodarstva za koje donedavno nismo ni znali da uopće postoje, a zapravo su značajne. Zamislite, recimo, da država potiče Rimac automobile na način kako potiče brodogradilišta i poljoprivredu u koju je ulupano 40 milijardi kuna, a proizvodnja prepolovljena."
Na to ga je novinar pitao smatra li onda da brodogradilištima uopće ne bi trebalo pomagati.
"Smatram da država ne bi trebala nikome pomagati, ni Rimac automobilima ni brodogradilištima. Država treba samo postaviti preduvjete da se poduzetništvo može razvijati - ne gušiti ih s bespotrebnim regulativama, porezima..."
Voditelj: "Ali da nismo dali jamstvo od 96 milijuna eura, Uljanik bi propao"
Hrebak: "Da, i?"
Voditelj: "Nemate problem s tim, kao političar?"
Hrebak: "Zašto spašavati s mojom i vašom kunom nešto što se već 20 godina ne može spasiti?"
Voditelj: "Biste li govorili isto da je Uljanik grupa u Bjelovaru?"
Hrebak: "Apsolutno. Mislim da smo mi potrošili postojeći model, da nama treba potpuni redizajn ovog, rekao bih, posttranzicijskog socijalističkog načina razmišljanja. Ja to želim dokazati upravo na gradu Bjelovaru. Mi smo vidjeli da tu ima jako puno ljudi na socijali, jednostavno neki ne žele raditi, pa smo krenuli s racionalizacijom. Zatim, zabranili smo zapošljavanje u gradskoj upravi. Radimo digitalizaciju. Vidjeli smo da 15 ljudi imamo viška. Zašto plaćati 15 ljudi, to vam je skoro 2 milijuna kuna na godišnjoj razini?"
Hrebak je objasnio začuđenom voditelju da je on spreman izgubiti sljedeće izbore. "Mi smo u godinu dana srezali sve projekte s kojima bismo mogli kupiti izbore i okrenuli se europskim fondovima kako bismo s istim novcem dobili više. To će dugoročno biti vrlo, vrlo korisno za budućnost grada. Meni je skandalozno kad sam pročitao o Uljaniku, da smo s onim novcem koji smo potrošili na Uljanik mogli bez problema plaćati sve radnike samo da ne rade ništa. To je skandalozno! Državni intervencionizam je nešto najgore što vam se može dogoditi."
https://liberal.hr/clanak.php?id=2040
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Točno. Nikad prežalio.Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:i vjerojatno će popušiti naredne izbore... mislim daj bože da ne ali ljudi su toliko nakaradni da to skoro pa da ne mre biti istina...kic wrote:
meni je baš prikladan primjer razlike, prijedlog SDPove dožupanice koja se bavi trivijalnim ideološkim stvarima, dok ovaj čovjek ima konkretne poteze i stavove-
Jedina stranka koja je prije izbora 2011. godine izašla sa konzistentnim i kvalitetnim gospodarskim programom je bio HSLS. Ne da su popušili izbore nego su ih popušili. Nisu dobili niti jedno jedino mjesto u Saboru.
Kod nas kvalitetni gospodarski programi nemaju prođu kod birača, ali se političarima itekako isplati prodavati ideološke magle.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Obersnel poželio da Rijeka ostane grad pametnih ljudi
» Seli se u novu halu za proizvodnju pametnih klupa, zapošljava 20 ljudi, očekuje 14 milijuna kn prometa!
» Pet mana pametnih
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» Novi igrač na tržištu pametnih telefona
» Seli se u novu halu za proizvodnju pametnih klupa, zapošljava 20 ljudi, očekuje 14 milijuna kn prometa!
» Pet mana pametnih
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» Novi igrač na tržištu pametnih telefona
Page 2 of 2