Balvan revolucija 1990. na danasnji dan 17. Kolovoza
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Balvan revolucija 1990. na danasnji dan 17. Kolovoza
Sabina Spielrein wrote:
A ovo su oni o kojima ti pričam
Na fotografiji koju je ona stavila se ipak ne vidi gornji dio radijatora pa je teško reći je li riječ o istom modelu. Kako god, ja funkcionalno gledano i ne vidim neku veću razliku između ovih i standardne lipovice.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Sabina Spielrein wrote:Speare Shaker wrote:
Meni to i dalje izgleda kao obična lipovica i ne vidim neke razlike.
Što se tiče održavanja, najpraktičniji su i dalje oni stari od gusa. :)
Imaš link na moje, fotkala sam, gornji dio pokazuje kako su čistog oblika, bez onih završetaka gore koje Lipovica i dr. imaju.
Ovi su potpuno otvoreni gore, a sa strane imaju male žljebiće, oštre.
Ti od gusa su super, ali kad su francuski, isto :D
:D Rekao bih da je ovo ipak overkill. :) Što je previše, jednostavno je previše.
Bijeli su mrak :)
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:
Što se tiče teme, žao mi je što ne mogu naći klipove HRTa koje su jednom nekom prigodom pokazali na TVu, a koje u doba čak i prije balvan revolucije nisu dali u eter.
U tim prilozima vidi se koliko je već tada sve bilo isplanirano, samo su čekali znak.
Potpuno jasna stvar. Bar se o tome nama što novoga i do sad nepoznatog reći. Komplot službene srbijanske politike, JNA i političkog, ali i tzv. duhovnog vodstva Srba prečana i to sve uz veliku podršku građana Srbije. Sve je bilo podređeno i u funkciji ostvarenja kako su njihovi novinari otvoreno makar šifriranim riječnikom govorili "velike transformacije Jugoslavije". Transformacije u veliku Srbiju, naravno.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Sabina Spielrein wrote:
Na fotografiji koju je ona stavila se ipak ne vidi gornji dio radijatora pa je teško reći je li riječ o istom modelu. Kako god, ja funkcionalno gledano i ne vidim neku veću razliku između ovih i standardne lipovice.
Griju i jedan i drugi, ali kod potonjeg su čiste linije, lijep dizajn. Lipovica su mi k'o da sam u sedamdesetima.
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:Speare Shaker wrote:Sabina Spielrein wrote:
Imaš link na moje, fotkala sam, gornji dio pokazuje kako su čistog oblika, bez onih završetaka gore koje Lipovica i dr. imaju.
:D Rekao bih da je ovo ipak overkill. :) Što je previše, jednostavno je previše.
Bijeli su mrak :)
Za mene su bili i ostali najbolji. :) Bez obzira na manju energetsku učinkovitost, ali i problem sa velikom masom. Ovo posljednje je doduše problem samo za majstore, jer se nakon ugradnje u sustav radijator više nema kamo pomicati.
Last edited by Speare Shaker on 18/8/2018, 22:46; edited 1 time in total
Guest- Guest
Sabina Spielrein wrote:
Griju i jedan i drugi, ali kod potonjeg su čiste linije, lijep dizajn. Lipovica su mi k'o da sam u sedamdesetima.
Je, dizajn je svakako privlačniji. Čiste linije, kako kažeš.
Guest- Guest
Sad bi mogli o podnom grijanju
Zezam se
Od 1:47, silni ratnici
Zezam se
Od 1:47, silni ratnici
2016-02-22
Ovog nisu zakacila zlatna vremena "bele tehnike" pa sada masta. Nesto kao pizonce. :D
omni-
2014-04-12
A bili su zabavni u rijetkim trenutcima dok nisu protjerivali i ubijali civile. Glupost im je dobro stojala.
omni-
2014-04-12
na sorinoj fotki se vidi samo donji dio radijatora i na osnovu toga se bas ne moze zakljuciti koji proizvođač je u pitanju, jer ni lipovica, a ni mnogi drugi, dolje nema konvekcijske otvore. čak ne znam ni jedne koji dolje imaju, jer to nema ni nikakve logike, obzirom na svrhu tih otvora.Sabina Spielrein wrote:Speare Shaker wrote:Sabina Spielrein wrote:Speare Shaker wrote:Otkud ti to?
Izgleda kao obična lipovica.
Bo'me ne izgleda, poznajem ih iz aviona :)
Osobito ove dijelove sa strane, užas za održati čistima.
https://i.servimg.com/u/f19/19/83/45/49/img_4210.jpg
Meni to i dalje izgleda kao obična lipovica i ne vidim neke razlike.
Što se tiče održavanja, najpraktičniji su i dalje oni stari od gusa. :)
dapače, lipovica ima tip radijatora bez ikakvih otvora, znači ni gore ni dolje, a zove se Plano.
bočne lamele imaju svi....
https://termometal.hr/radijatori-lipovica-plano-grupa-506/
https://goo.gl/images/CuhD9z
sabina, a ovaj tvoj Lontek je uljni vidim, kako si zadovoljna?
inače i Lontek radi klasične radijatore s brdo otvora gore...
https://m.alibaba.com/product/697649864/Lontek-radiator.html?spm=a2706.amp_showroom
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
omni wrote:A bili su zabavni u rijetkim trenutcima dok nisu protjerivali i ubijali civile. Glupost im je dobro stojala.
"...imam nož, al za otvaranje konzervi..."
2017-10-06
" ne daju nam hleb, benzin,cigarete..ništa nam ne daju, šta taj tuđman misli, tu nema primirja"Noor wrote:omni wrote:A bili su zabavni u rijetkim trenutcima dok nisu protjerivali i ubijali civile. Glupost im je dobro stojala.
"ođe nema nijednog četnika, to su sve sami srbi "
" ovo iza, to je sve krajina....i ima ostat krajina"tre wrote:" ne daju nam hleb, benzin,cigarete..ništa nam ne daju, šta taj tuđman misli, tu nema primirja"Noor wrote:omni wrote:A bili su zabavni u rijetkim trenutcima dok nisu protjerivali i ubijali civile. Glupost im je dobro stojala.
"ođe nema nijednog četnika, to su sve sami srbi "
dabome!
2017-10-06
leleeeeekofein wrote:Apetiti press
2017-10-06
Ne znam kome su ostavili ovaj komad Slavonije okruzen sa svih strana onim crvenilom. Zaboravili obojiti ili sta.Noor wrote:leleeeeekofein wrote:Apetiti press
Na original Seseljevim kartama toga nema.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pa nama...
Vidiš sta su ti prave komšije, dobre ruke...
Vidiš sta su ti prave komšije, dobre ruke...
Noor wrote:na sorinoj fotki se vidi samo donji dio radijatora i na osnovu toga se bas ne moze zakljuciti koji proizvođač je u pitanju, jer ni lipovica, a ni mnogi drugi, dolje nema konvekcijske otvore. čak ne znam ni jedne koji dolje imaju, jer to nema ni nikakve logike, obzirom na svrhu tih otvora.
dapače, lipovica ima tip radijatora bez ikakvih otvora, znači ni gore ni dolje, a zove se Plano.
bočne lamele imaju svi....
https://termometal.hr/radijatori-lipovica-plano-grupa-506/
https://goo.gl/images/CuhD9z
sabina, a ovaj tvoj Lontek je uljni vidim, kako si zadovoljna?
inače i Lontek radi klasične radijatore s brdo otvora gore...
https://m.alibaba.com/product/697649864/Lontek-radiator.html?spm=a2706.amp_showroom
Imam plinsko centralno, stavila sam fotku najsličniju mojima, a moji su ovi https://i.servimg.com/u/f19/19/83/45/49/img_4210.jpg
Ravni su skoro do vrha, onda malo zaobljuju prema unutra. Kak se vidi na fotki s alibabe, imaju isto tako jedan cvrsti dio od cca 2 cm, a onda sa svake strane rupe u koje nesmetano pada prašina, pa se dovijaj kako u zavijeni dio gurnuti onaj nastavak na usisivaču.
Nikak.
Četku sam naručila prek interneta, dugačku, https://www.vivre.hr/p-768164/%C4%8Detka_za_radijator_orangina , pa kad s njom skinem prašinu, pokupim s nastavkom za usisivač koji sam isto tak našla na internetu.
Zgodni su, ali skroz bez veze.
Nisam znala da Lipovica ima tak zgodne.
I lijepo su pokriveni gore
Razmišljam ih sve skinuti i staviti podno grijanje, neki su za, neki protiv, pa sam još neodlučna.
Kaj se tiče teme, pričao mi čovac u Pakracu, otišao u posjet rodbini u Njemačku, sin je dolazio hraniti životinje i provjetravati.
Popričao bi sa susjedima, ovima i onima, znaju se oduvijek.
Tako krene neki od dana u nizu istim putem, kad ono komšije zapucale, ostavio auto i preko polja uspio doći do spasa, ostala mu glava na ramenu.
Komšije naravno iste te koje su ga još jučer srdačno pozdravljale.
Za mene je taj dio priče najmonstruozniji.
Rat je rat, ali ovo pokazuje kako im baš ništa nije značila povijest s ljudima s kojima su živjeli.
Iz nekih drugih i zapravo njima stranih sredina, dolazile su naredbe koje su slušali bez imalo pitanja što to zapravo rade.
I dalje nikoga ne mrzim, samo empirijski izvlačim zaključke iz svega što se dogodilo i teško ću ikada povjerovati u ikakve dobre namjere s te strane.
Vjerujem kako postoje briljantni Srbi koji su na slavu svog naroda, ali zadnja desetljeća su ih označila kao iznimke, a ne pravilo.
2016-02-22
Sta bi sada oni sa svom tom zemljom, to bi tek bila vukojebina za prepricavat.
omni-
2014-04-12
Ringo10 wrote:Ne znam kome su ostavili ovaj komad Slavonije okruzen sa svih strana onim crvenilom. Zaboravili obojiti ili sta.Noor wrote:leleeeeekofein wrote:Apetiti press
No, nisu zaboravili obojiti Krk.
Guest- Guest
Vidi stvarno, nisu normalni
2016-02-22
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Balvan revolucija
» Klečavci su kao i balvan revolucija kada su uvezeni četnici
» Balvan revolucija u Boki zbog nove Osmanske vlasti
» Na danasnji dan 18.3.1990 atentat na dr.Franju Tudjmana