uspomene iz rusije
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: uspomene iz rusije
Mmmm, šufnudle i flute su isto njami njami :-) Princip isti, sve ostalo su nijanse :-)Leviathan2 wrote:
Guest- Guest
Ovako i ja radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
2014-04-12
Mada, ovo je daleko više njemačko austrijska kuhinja .... kao i famozne šmarne.Iskra wrote:Mmmm, šufnudle i flute su isto njami njami :-) Princip isti, sve ostalo su nijanse :-)Leviathan2 wrote:
Guest- Guest
Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
Guest- Guest
oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja7 radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
2014-04-12
Eto ti šufnudla, samo bez šećera :-)Nice wrote:oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja7 radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
Guest- Guest
mi to zovemo knedle..i punimo sljivama, zaboravih reci...Iskra wrote:Eto ti šufnudla, samo bez šećera :-)Nice wrote:oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja7 radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
2014-04-12
Evo ti jedna varijanta fluta, zaista ukusno.Nice wrote:mi to zovemo knedle..i punimo sljivama, zaboravih reci...Iskra wrote:Eto ti šufnudla, samo bez šećera :-)Nice wrote:oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja7 radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
Guest- Guest
Dobro, i mi okruglice sa šljivama nazivamo knede (Knödl)..Nice wrote:mi to zovemo knedle..i punimo sljivama, zaboravih reci...Iskra wrote:Eto ti šufnudla, samo bez šećera :-)Nice wrote:oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:Da, može se dodati i maslac.Nice wrote:Ovako i ja7 radim...isto tijesto i za njoke...samo stavim maslaca..
Šufnudle su valjušci/njoke koje isto pospem prženim krušnim mrvicama ... uz dodatak soli, kiselo vrhnje također ide dobro uz oba jela (knedle i valjuške).
Kako već rekoh, razne nijanse su u pitanju. :-)
Guest- Guest
aaEroo wrote:Zanima me kakvi su ti opći utisvi, ako se zanemari politika...rusofilstvo i te stvari.Leviathan2 wrote:mislim, lik je totalna zajebancijaNice wrote:To cu ja probat pripremit :-))
al recepti su pravi
i ukusno je
ja obecao da cu napisati utiske, imam i jos slika za postat
bice na onoj temi "aj zdrao"
mislis da sam zapamtio ijedan naziv osim shashljik i shaurma
Iskra wrote:da, s kiselim vrhnjem ;-)Nice wrote:mi to zovemo knedle..i punimo sljivama, zaboravih reci...Iskra wrote:Eto ti šufnudla, samo bez šećera :-)Nice wrote:oblikujem, u slanoj vodi kuham dok ne isplivaju i zapecem na krusnim mrvicama s dodatkom malo smedjeg secera i cimeta...Iskra wrote:
Da, može se dodati i maslac.
Dobro, i mi okruglice sa šljivama nazivamo knede ([size=33]Knödl)..[/size]
[size=33]Š[/size][size=33]ufnudle su valjušci/njoke koje isto pospem prženim krušnim mrvicama ... uz dodatak soli, kiselo vrhnje također ide dobro uz oba jela (knedle i valjuške).[/size]
[size=33]Kako već rekoh, razne nijanse su u pitanju. :-)[/size]
2014-04-12
ti si k'o i ja...nikad ne pamtim nazive :-DLeviathan2 wrote:jeo sam peljmene u irkutskucrvenkasti wrote:Kad sam te pitao jesi li jeo pelmeni u Rusiji, pojma nisi imao...
"Žene naručuju, ja samo jedem. Nja nja nja"
mislis da sam zapamtio ijedan naziv osim shashljik i shaurma
2014-04-12
da, šmarn...i germknodel :)Iskra wrote:Mada, ovo je daleko više njemačko austrijska kuhinja .... kao i famozne šmarne.Iskra wrote:Mmmm, šufnudle i flute su isto njami njami :-) Princip isti, sve ostalo su nijanse :-)Leviathan2 wrote:
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
A stavila bi ruku u vatru da je ovo Dzango otvorio
A nije...
A nije...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Jesi probao one Sirnike i jel valjaju
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sve hladniji odnosi Srbije i Rusije?!Suljo optuzio Putina:'Koristi Kosovo da opravda postupke Rusije.Cilj Srbije je EU'
» UBILO I ZAHRACENKA PREDSJEDNIKA NOVO RUSIJE .. SVI HEROJI I LEADERI NOVO RUSIJE MRTVI
» Dan Rusije
» Rasprodaja Rusije
» Izbeglice iz Rusije :D
» UBILO I ZAHRACENKA PREDSJEDNIKA NOVO RUSIJE .. SVI HEROJI I LEADERI NOVO RUSIJE MRTVI
» Dan Rusije
» Rasprodaja Rusije
» Izbeglice iz Rusije :D
Page 2 of 2