Mladi hrvatski košarkaši osvojili europsko srebro
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Mladi hrvatski košarkaši osvojili europsko srebro
Naši nogometaši igraju u Europi za dva sata avionom su na treningu
NBA liga 12 sati dok dođe na trening
Kad ćeš utrenirat košarkaša koji ima klupske obveze u Americi
Pričaš o nogometašima a oni su svi na treninzima ovdje
Postoji velika razlika
Ako oćeš neku medalju u košarci svaki košarkaš koji ode u NBA ligu prekriži ga za reprezentaciju bez obzira na to koliki je talent
Pričaš o nogometašima a oni su svi na treninzima ovdje
Postoji velika razlika
Ako oćeš neku medalju u košarci svaki košarkaš koji ode u NBA ligu prekriži ga za reprezentaciju bez obzira na to koliki je talent
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Svakako je veliki uspjeh hrvatske djece što su postali rvaci Europe u košarci (oni do 16 godina). Vrijedno poštovanja.
A što se tiče košarke, jedan od bitnih segmenata igre je i atraktivnost koja privlači publiku. Sve se odvija brzo i ako igraju pravi majstori igre, izvedba graniči sa žonglerstvom.
Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
A što se tiče košarke, jedan od bitnih segmenata igre je i atraktivnost koja privlači publiku. Sve se odvija brzo i ako igraju pravi majstori igre, izvedba graniči sa žonglerstvom.
Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Guest- Guest
RayMabus wrote:Naši nogometaši igraju u Europi za dva sata avionom su na treningu
Lako, zato jer je koiarka vrlo jednostavna igra, što sam već objasnio. Bitno je samo da dođu i to ne baš potpuno fizički nespremni i van forme.
Sigurno se ne sjećaš prvog grčkog europskog zlata sa čuvenom generacijom u kojoj su dominirali fenomenalni "čovjek od gume" Nikos Galis te Fasoulas i Giannakis. Njihova igra se svodila na jedan na jedan uz fenomenalne asistencije nezaustavljivog Galisa za zicere ponajprije Fasoulasu.
Srpski košarkaš Grbović se po medijima nije mogao načuditi kako su oni brzo uigrali svoj tim, a pripremali su se samo kroz vježbanje jedan na jedan igre. Inače se u prijateljskoj pripremnoj utakmici od Jugoslavije izgubili sa nekih 30 koševa razlike, a onda ju sjajno pobijedili na samom prvenstvu.
No, dijelom si ovdje u pravu, NBA stvarno predstavlja problem ne samo zbog fizičke udaljenosti nego zato jer svojim igračima postavlja čitav niz prepreka za igranje u reprezentaciji.
Guest- Guest
cassanowa wrote:Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Ima ih par, ne znam točno koliko.
Guest- Guest
U svakom slučaju, za njih ne postoji, barem zasad, natjecanje u zakucavanju...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Guest- Guest
cassanowa wrote:U svakom slučaju, za njih ne postoji, barem zasad, natjecanje u zakucavanju...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Kad jedva pokoja to uopće može.
Guest- Guest
BravoSpeare Shaker wrote:PRayMabus wrote:Naši nogometaši igraju u Europi za dva sata avionom su na treningu
No, dijelom si ovdje u pravu, NBA stvarno predstavlja problem ne samo zbog fizičke udaljenosti nego zato jer svojim igračima postavlja čitav niz prepreka za igranje u reprezentaciji.
A sad ti meni objasni jednu stvar
Jeli bolje da taj igra u Italiji pa postiže uspjehe tamo pa te Italijani cijene nego u Americi gdje te boli kurac šta oni misle o Hrvatima
E pa lipo sine Oćeš u NBA ili van Evrope, nemožeš za dva sata doći avionom na trening DOVIĐEMA
2014-04-11
Da. Da se ispravi nepravda, u ženskoj košarci bi se obruč trebao spustiti s 3,05m na otprilike 2,45m...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:U svakom slučaju, za njih ne postoji, barem zasad, natjecanje u zakucavanju...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Guest- Guest
RayMabus wrote:
Jeli bolje da taj igra u Italiji pa postiže uspjehe tamo pa te Italijani cijene nego u Americi gdje te boli kurac šta oni misle o Hrvatima
E pa lipo sine Oćeš u NBA ili van Evrope, nemožeš za dva sata doći avionom na trening DOVIĐEMA
U NBA ima puno veće šanse igrački napredovati nego u Italiji (najbolji Talijani ionako završavaju u NBA), tamo je ipak najbolji stručni rad i igračka konkurencija na svijetu, ali će im biti teže doći igrati za reprezentaciju. Tako da i jedna i druga opcija imaju svojih dobrih i loših strana.
Inače pogledaj ovu slavnu argentinsku reprezentaciju koja je doduše sad već umirovljena. Svi su napravili velike karijere u NBA gdje su u svojim klubovima igrali najvažnije uloge, a također su sjajno igrali i za vlastitu reprezentaciju.
Dakle, samo igranje u NBA nije neprelazna prepreka, posebno ako postoji kult reprezentacije i ako su igrači vrlo karakterni kao ljudi.
Guest- Guest
cassanowa wrote:Da. Da se ispravi nepravda, u ženskoj košarci bi se obruč trebao spustiti s 3,05m na otprilike 2,45m...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:U svakom slučaju, za njih ne postoji, barem zasad, natjecanje u zakucavanju...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:Tu su Ameri izvršili i jednu diskriminaciju. Da košarku prikažu atraktivnom izmislili su natjecanje u zakucavanjima. A žene to uglavnom ne mogu. Ne znam da li se u povijesti pojavila ijedna žena koja je uspjela zakucati...
Paaa... toliko ipak ne, ali moglo bi za početak recimo na 2,85, a onda ćemo vidjeti što dalje.
Guest- Guest
Možda bi za kriterij trebalo uzeti u obzir svjetske rekorde u skoku u vis kod muškaraca i žena. Ispalo bi da obruč treba sniziti za otprilike 40 cm.Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:Da. Da se ispravi nepravda, u ženskoj košarci bi se obruč trebao spustiti s 3,05m na otprilike 2,45m...Speare Shaker wrote:cassanowa wrote:U svakom slučaju, za njih ne postoji, barem zasad, natjecanje u zakucavanju...Speare Shaker wrote:
Paaa... toliko ipak ne, ali moglo bi za početak recimo na 2,85, a onda ćemo vidjeti što dalje.
Dakle, obruč za početak staviti na 2,65 m....
Guest- Guest
Pa zato šta su svi igrali u Americi i svi su tamoSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:
U NBA ima puno veće šanse igrački napredovati nego u Italiji (najbolji Talijani ionako završavaju u NBA), tamo je ipak najbolji stručni rad i igračka konkurencija na svijetu, ali će im biti teže doći igrati za reprezentaciju. Tako da i jedna i druga opcija imaju svojih dobrih i loših strana.
Inače pogledaj ovu slavnu argentinsku reprezentaciju koja je doduše sad već umirovljena. Svi su napravili velike karijere u NBA gdje su u svojim klubovima igrali najvažnije uloge, a također su sjajno igrali i za vlastitu reprezentaciju.
Dakle, samo igranje u NBA nije neprelazna prepreka, posebno ako postoji kult reprezentacije i ako su igrači vrlo karakterni kao ljudi.
Kužiš?
A kad imaš jednog ili dva tamo onda ga je teško uklopiti u igru sa ostalima
2014-04-11
RayMabus wrote:
Nemam pojma odakle ti ova ideja, jer je tek jednog dvojicu pogotovo lako uklopiti.
Uostalom, mislim da je iz ove grčke ekipe koja je dugo vremena ostavljala značajan trag u Europi samo Galis igrao u NBA, a on im je uz to bio glavni igrač.
Guest- Guest
Zato što ako on igra u Americi sa svojom ekipom, nemože dolaziti na treninge a igra za reprezentaciju onda neko dodavanje pa ne shvati pa izgubi tu loptu i oćeš npr broncu na evropskom prvenstvu a ovdje zbog ovoga izgubiš utakmicu prije i ništa od četvrt finalaSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Nemam pojma odakle ti ova ideja, jer je tek jednog dvojicu pogotovo lako uklopiti.
Uostalom, mislim da je iz ove grčke ekipe koja je dugo vremena ostavljala značajan trag u Europi samo Galis igrao u NBA, a on im je uz to bio glavni igrač.
2014-04-11
RayMabus wrote:Zato što ako on igra u Americi sa svojom ekipom, nemože dolaziti na treninge a igra za reprezentaciju onda neko dodavanje pa ne shvati pa izgubi tu loptu i oćeš npr broncu na evropskom prvenstvu a ovdje zbog ovoga izgubiš utakmicu prije i ništa od četvrt finalaSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:
To ti u košarci jednostavno tako ne ide, naveo sam i zašto. Uostalom, uspjeh reprezentacije sa Galisom kao glavnim igračem i čini mi se jedinim iz te ekipe u NBA je najbolji primjer.
Timsko uigravanje nije presudna stvar zato jer je košarka, kako sam to već objasnio, vrlo jednostavna igra. Šablone su vrlo jednostavne i lako se uigraju pa na kraju sve ovisi o igri jedan na jedan i naravno o dobroj obrani.
Guest- Guest
A dobro, ja oću broncu u Evropi a vi tupite svoje dok vam neprorade klikeri
2014-04-11
Od 1995 mi nismo broncu osvojili
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_košarkaška_reprezentacija
Hoću broncu a vi nastavite po svome i pušing sine
Pa kad vam klikeri prorade javite mi se
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_košarkaška_reprezentacija
Hoću broncu a vi nastavite po svome i pušing sine
Pa kad vam klikeri prorade javite mi se
2014-04-11
RayMabus wrote:A dobro, ja oću broncu u Evropi a vi tupite svoje dok vam neprorade klikeri
Bronca u Europi je malo za ambiciozne ekipe. Čak i srebro. U svijetu su Ameri neprikosnoveni kada pošalju dobar tim, ali tada se zna dogoditi da se nađu bolji majstori poput one slavne reprezentacije SSSR-a iz Seula 1988. godine koji su činili Litvanci plus dva Rusa, Tarakanov i Belosteni kojima niti inače tada sjajni Amerikanci nisu mogli ništa.
Uostalom, zato su u Barcelonu 4 godine poslije i poslali onaj jedini pravi izvorni Dream Team, jer su shvatili da drugačije nema garancije kako će osvojiti zlato.
Guest- Guest
Ja sam ambiciozan kad sam gladan medalja
Kad se opametite javite mi se inače rasprava nema smisla
Kad se opametite javite mi se inače rasprava nema smisla
2014-04-11
Igrači koji igraju u NBA ligi ili bilo gdje gdje im treba više od dva sata da dođu na ttening nemaju šta radit u reprezentaciji
Oni mogu samo sjediti na klupi i pratiti utakmice i snimati stvar
Kad osvojimo broncu sigurno e onda ti ulaziš po prvi puta
Idemo na zlato
Oni mogu samo sjediti na klupi i pratiti utakmice i snimati stvar
Kad osvojimo broncu sigurno e onda ti ulaziš po prvi puta
Idemo na zlato
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Orešković i Vujčić osvojili financijske elite: Hrvatski duo u Kitzbühelu ostavio sjajan dojam?
» hrvatski mladi najbolji u EU po digitalnim vještinama
» i zlato i srebro :)
» Bravo Hrvatska: opet srebro u EU
» Đoković i Dodig osvojili Australia Open
» hrvatski mladi najbolji u EU po digitalnim vještinama
» i zlato i srebro :)
» Bravo Hrvatska: opet srebro u EU
» Đoković i Dodig osvojili Australia Open
Page 2 of 3