"Ne želim više da budem beli muškarac, od sada sam crna lezbejka"
Page 1 of 1
Američki reditelj i bivši montipajtonovac Teri Gilijam ogorčen je zbog izjave rukovodioca Bi-Bi-Sija zaduženog za komediju, da serije poput "Letećeg cirkusa Montija Pajtona" ne odslikavaju raznolikosti u modernom društvu.
Šef Bi-Bi-Sijeve komisije za komedije Šejn Alen je na nedavnoj konferenciji za novinare, govoreći o kultnom "Letećem cirkusu Montija Pajtona", rekao da u današnjem svetu ne možete okupiti tim od šest belih momaka sa "Oksbridža" (Oksforda i Kembridža).
"Treba vam široka lepeza ljudi koja će da odslikava moderni svet", naveo je on.
Montipajtonovci na tu izjavu nisu ostali ravnodišni. Reditelj Teri Gilijam oštro je kritikovao Alena tokom svog boravka na Filmskom festivalu u Karlovim Varima, prenosi NME.
"Rasplakala me je ideja da šest belih momaka sa 'Oksbridža' više ne može da pravi humorističku seriju. Sad nam treba jedan ovakav, jedan onakav kako bi svi bili predstavljeni… To je s**nje. Ne želim više da budem beli muškarac. Ne želim više da budem kriv za sve što je loše na ovom svetu. Saopštavam vam da sam odsad crna lezbejka… Moje ime je Loreta i ja sam CLT – crna lezbejka u tranziciji", oštro je govorio Gilijam.
On je dodao da ga je Alenova izjava veoma naljutila, kao i ostale montijapajtonovce, kao i da tim komičara ne može da se formira poput "boj benda".
Prethodno se na društvenim mrežama oglasio i njegov kolega iz "Monti Pajtona", komičar Džon Kliz, koji je ocenio da je Alenova izjava nefer, prenosi N1.
"Bili smo vrlo raznoliki ZA SVOJE VREME… Imali smo trojicu gimnazijalaca, jednog pedera i Gilijama koji je, iako nije bio crn, bio Jenki. I nismo imali NIJEDNOG robovlasnika", napisao je Kliz u svom stilu.
Američki reditelj i bivši montipajtonovac Teri Gilijam ogorčen je zbog izjave rukovodioca Bi-Bi-Sija zaduženog za komediju, da serije poput "Letećeg cirkusa Montija Pajtona" ne odslikavaju raznolikosti u modernom društvu.
Šef Bi-Bi-Sijeve komisije za komedije Šejn Alen je na nedavnoj konferenciji za novinare, govoreći o kultnom "Letećem cirkusu Montija Pajtona", rekao da u današnjem svetu ne možete okupiti tim od šest belih momaka sa "Oksbridža" (Oksforda i Kembridža).
"Treba vam široka lepeza ljudi koja će da odslikava moderni svet", naveo je on.
Montipajtonovci na tu izjavu nisu ostali ravnodišni. Reditelj Teri Gilijam oštro je kritikovao Alena tokom svog boravka na Filmskom festivalu u Karlovim Varima, prenosi NME.
"Rasplakala me je ideja da šest belih momaka sa 'Oksbridža' više ne može da pravi humorističku seriju. Sad nam treba jedan ovakav, jedan onakav kako bi svi bili predstavljeni… To je s**nje. Ne želim više da budem beli muškarac. Ne želim više da budem kriv za sve što je loše na ovom svetu. Saopštavam vam da sam odsad crna lezbejka… Moje ime je Loreta i ja sam CLT – crna lezbejka u tranziciji", oštro je govorio Gilijam.
On je dodao da ga je Alenova izjava veoma naljutila, kao i ostale montijapajtonovce, kao i da tim komičara ne može da se formira poput "boj benda".
Prethodno se na društvenim mrežama oglasio i njegov kolega iz "Monti Pajtona", komičar Džon Kliz, koji je ocenio da je Alenova izjava nefer, prenosi N1.
"Bili smo vrlo raznoliki ZA SVOJE VREME… Imali smo trojicu gimnazijalaca, jednog pedera i Gilijama koji je, iako nije bio crn, bio Jenki. I nismo imali NIJEDNOG robovlasnika", napisao je Kliz u svom stilu.
Last edited by dzango on 5/7/2018, 11:29; edited 1 time in total
Re: "Ne želim više da budem beli muškarac, od sada sam crna lezbejka"
Тužna istina da Montipajtonovci u današnje vreme ne bi bili mogući.
Pa zato BBC zadnjih 20tak godina i nije dao ništa duhovito...
Dok se još vrte stari klasici u bezbroj repriza.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Dao je. Cold feet. Čudo da ni tamo nije bila politički korektan sastav ekipe.Hektorović wrote:Pa zato BBC zadnjih 20tak godina i nije dao ništa duhovito...
dzango wrote:Dao je. Cold feet. Čudo da ni tamo nije bila politički korektan sastav ekipe.Hektorović wrote:Pa zato BBC zadnjih 20tak godina i nije dao ništa duhovito...
BBC?
Cold Feet is a British comedy-drama television series produced by Granada Television for the ITV network
:)
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ја mislio BBC. Ali stvarno dobra serija.Hektorović wrote:dzango wrote:Dao je. Cold feet. Čudo da ni tamo nije bila politički korektan sastav ekipe.Hektorović wrote:Pa zato BBC zadnjih 20tak godina i nije dao ništa duhovito...
BBC?
Cold Feet[size=35] is a British [/size][size=35]comedy-drama[/size][size=35] television series produced by [/size][size=35]Granada Television[/size][size=35] for the [/size][size=35]ITV[/size][size=35] network[/size]
[size=35]:)[/size]
Situacija u svijetu je takva da humora uopće više nema.dzango wrote:Тužna istina da Montipajtonovci u današnje vreme ne bi bili mogući.
Pa evo,kreni od sebe. Srpski humor je mrtav.
Bosanski je umro sa raspadom Nadrealista,a Ismet Horo uopće nije smiješan.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
https://m.imdb.com/title/tt0237123/
2014-04-12
dijalektika traži ravnotežu, previše silovanja crnog humora i okretanje u suprotnost je dalo svoje da se sad traži ravnoteža i vraćanje u naivu..
kad vise ne mozes ni u vicu reci "Cigo","peder", "niger"...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
a tek brajanov život?dzango wrote:Тužna istina da Montipajtonovci u današnje vreme ne bi bili mogući.
2014-12-30
Britima trpat jos muja, crnaca i podrzati pedere.....
Nek im na nos izaddje....
Nek im na nos izaddje....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
https://narod.hr/eu/terry-gilliam-uzvratio-bbc-ju-komentar-da-monty-python-rasisticki-seksisticki-sad-crna-lezbijka-tranziciji
cleese je još jači
cleese je još jači
"...rekao je režiser čuven po filmu “Brazil”, mračnoj distopijskoj viziji budućnosti baziranoj na romanu “1984” Georgea Orwela.
Film je tematski vezan upravo na ovakav razvoj situacije – bavi se totalitarnim, mračnim, birokratiziranim i disfunkcionalnim svijetom budućnosti opsjednutim tehnologijom u kom su osobne slobode uglavnom ograničene na plastične operacije."
Film je tematski vezan upravo na ovakav razvoj situacije – bavi se totalitarnim, mračnim, birokratiziranim i disfunkcionalnim svijetom budućnosti opsjednutim tehnologijom u kom su osobne slobode uglavnom ograničene na plastične operacije."
Guest- Guest
da moj mali dodatak vijesti
marcellus wrote:da moj mali dodatak vijesti
Dodatak koji pogađa u srž stvari.
Inače je Clarkson također bio izvrstan, kao i obično.
"Jedan drugi komičar s BBC-ja, koji je također bio prisiljen otići zbog političke (ne)korektnosti, Jeremy Clarkson, je također komentirao situaciju gdje je izvorna ekipa Top Geara, tri bijela heteroseksualna muškarca, zamijenjena rasno / spolno / rodno heterogenom ekipom: “Problem s našim producentima na TV je što smatraju da ako je jedan od voditelja plavokosi, plavooki heteroseksualni muškarac, onaj drugi mora biti crna lezbo muslimanka. Crno i bijelo, smatraju oni, funkcioniraju.
Ali kod nas u Top Gearu smo postavili nove rekorde gledanosti nakon šest godina bijelog i bijelog. To ih je zbunjivalo”.
Kako ih ne bi zbunjivalo sa nakaradnim svjetonazorom i teško poremećenim sustavom vrijednosti, kakav već imaju. Kada cijelo vrijeme nosiš žestoko obojene naočale, realnost kakva zaista jeste ti se prirodno čini vrlo zbunjujućom.
Ovo je još puno jača psihodelija od one u svijetu rock'n rolla krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih.
Guest- Guest
komentar ispod teksta: dok je Monty Python stvarao, bio je kreativna luda u normalnom svijetu,
da bi danas bili glas razuma u ludnici...
da bi danas bili glas razuma u ludnici...
staroj zapadnoj europi definitivno treba ''the purge''.
brutalan ''the purge''.
brutalan ''the purge''.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Kavran wrote:staroj zapadnoj europi definitivno treba ''the purge''.
brutalan ''the purge''.
budu to kozojebi sredili
ti, drk-drk, yoda, epi, asila i sl...marcellus wrote:Kavran wrote:staroj zapadnoj europi definitivno treba ''the purge''.
brutalan ''the purge''.
budu to kozojebi sredili
kada vam siluju kćeri, pojebu žene, a vama uvale u čvalje ne bu vam do "trpaj" dalje.
onda kada je krenulo zagovarao sam striktno potapanje i šusanje po njima. tada ste me nazivali nacistom, rasistom i sl.
u početku svega toga, bio sam na jednoj proslavi dječjih rođendana i izjava je bila ista, svu tu stoku s istoka potopit.
uredno me nazvali fobom od homo do muslimana.
e, a onda je jedan doktor u centru grada silovao frendicu joj nam, aktivisticu.
sada ima neke druge stavove, a ni kmice joj se ne sviđaju.
2014-12-30
Similar topics
» Puhovski ljut na RTL:'Ne zelim vise imati posla sa njima'
» Muškarac mora zarađivati više od žene i vući je kroz život
» Crna Gora uvela "doživotnu plaću" majkama troje ili više djece
» Crna Gora: Od 2016. doživotna "plaća" majkama troje i više djece
» POKRENUT BREXIT "Sada više nema povratka"
» Muškarac mora zarađivati više od žene i vući je kroz život
» Crna Gora uvela "doživotnu plaću" majkama troje ili više djece
» Crna Gora: Od 2016. doživotna "plaća" majkama troje i više djece
» POKRENUT BREXIT "Sada više nema povratka"
Page 1 of 1