Hrvatski mentalitet
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Hrvatski mentalitet
Višnje
a da ih preradi u liker nije mu palo na pamet?
propadni kada si glup.
propadni kada si glup.
2014-12-30
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Hrvatski mentalitet
nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
moj frend se bavi jabukama i ima sada oko 1000ha pod nasadima i sve pretvara u rakiju i izvozi u francusku gdje mu je otkupna cijena 10€/litra.
i ovaj seronja je mogao napravit liker i prodat ga, a ne cvilit.
moj frend se bavi jabukama i ima sada oko 1000ha pod nasadima i sve pretvara u rakiju i izvozi u francusku gdje mu je otkupna cijena 10€/litra.
2014-12-30
ni glup nego je prerada marašok u liker poso.veber wrote:Višnje
propadni kada si glup.
2014-04-16
Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.veber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
od moje bivše, stari napravi kupinovo vino, a od resta rakiju. i stavi ju u dudovu bačvu gdje je prije bilo crno vino.dzango wrote:Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.veber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
jedan poseban okus dobije. i boju.
2014-12-30
a, je.aben wrote:ni glup nego je prerada marašok u liker poso.veber wrote:Višnje
propadni kada si glup.
lakše ih bacit i cvilit. kao i jagodari u zegeju.
"nišče neče da kupi naše jghode" pa koji kurac sadiš ranu sortu kada znaš da će doći iz italije. sadi kasnu sortu s kojom se moraš malo zajebavat.
2014-12-30
A ja san trišnje ovu godinu podilija rodbini
Nemaš kome prodati
31 stablo trišnje prije bilo više
Druže snađi se
Eno u frižideru u dubokom imam deset kila svojih trišanja
Jbga globalizacija
Piši pripalo
Dobro ja i neživin od poljoprivrede pa me nije briga
Nemaš kome prodati
31 stablo trišnje prije bilo više
Druže snađi se
Eno u frižideru u dubokom imam deset kila svojih trišanja
Jbga globalizacija
Piši pripalo
Dobro ja i neživin od poljoprivrede pa me nije briga
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
I kod nas prave vino. Ali rakija je baš bila dobra. Taj više ne pravi. Šteta. Ali moj tast kupio kazan pa pečemo na jesen.veber wrote:od moje bivše, stari napravi kupinovo vino, a od resta rakiju. i stavi ju u dudovu bačvu gdje je prije bilo crno vino.dzango wrote:Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.veber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
oš reći da nisi do sada pekao rakiju?dzango wrote:I kod nas prave vino. Ali rakija je baš bila dobra. Taj više ne pravi. Šteta. Ali moj tast kupio kazan pa pečemo na jesen.veber wrote:od moje bivše, stari napravi kupinovo vino, a od resta rakiju. i stavi ju u dudovu bačvu gdje je prije bilo crno vino.dzango wrote:Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.veber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
2014-12-30
A bašveber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
Evo ako ja svaku večer uzmem šezdeset kuna pive pa moš i ti od te višnje napravit piće s 5% alkohola
Druže snađi se
ZAKON ponude i potražnje
2014-04-11
veber wrote:a, je.aben wrote:ni glup nego je prerada marašok u liker poso.veber wrote:Višnje
propadni kada si glup.
"nišče neče da kupi naše jghode" pa koji kurac sadiš ranu sortu kada znaš da će doći iz italije. sadi kasnu sortu s kojom se moraš malo zajebavat.
vjerojatno je to neki uhljeb komu je žena u dotu donila polje
2014-04-16
veber-
2014-12-30
da ovo vidi moji stari....aben wrote:veber wrote:a, je.aben wrote:ni glup nego je prerada marašok u liker poso.veber wrote:Višnje
propadni kada si glup.
vjerojatno je to neki uhljeb komu je žena u dotu donila polje
2014-12-30
Pa šta onda bacaveber wrote:pa od višnje ide do 25%
i ima tržište.
Pa to da napraviš 2% alkohola za cure sve ćeš prodati na Jadranu
A idiota Bog te vidija
2014-04-11
Jesam pomagao okolo. Fizikalija i to. Sada je tu kazan i ide sve po redu. Šljiva, kajsija, kruška....veber wrote:oš reći da nisi do sada pekao rakiju?dzango wrote:I kod nas prave vino. Ali rakija je baš bila dobra. Taj više ne pravi. Šteta. Ali moj tast kupio kazan pa pečemo na jesen.veber wrote:od moje bivše, stari napravi kupinovo vino, a od resta rakiju. i stavi ju u dudovu bačvu gdje je prije bilo crno vino.dzango wrote:Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.veber wrote:nebitno. kao i pšenica ili kuruza. mala je otkupna cijena, naravno da je mala jer ameri imaju u prosjku 10 000ha pod pšenicom i naravno da ju može prodavat za siću.
moj stari bi napravio cisternu od onog na slici.RayMabus wrote:Pa šta onda bacaveber wrote:pa od višnje ide do 25%
i ima tržište.
A idiota Bog te vidija
nemreš napravit 2% ako zadržavaš kvalitetu. 22-25% je standard, vlastito vrenje. ok na kilu višanja ide oko 0,6kg šečera pa je to mali input.
2014-12-30
kada ispečete šljivu, riskiraj i u 5l stavi komad hrasta, cjepanicu. i neka stoji barem pola godine. vjeruj mi nećeš požalit. i obavezno bez kore.dzango wrote:Jesam pomagao okolo. Fizikalija i to. Sada je tu kazan i ide sve po redu. Šljiva, kajsija, kruška....veber wrote:oš reći da nisi do sada pekao rakiju?dzango wrote:I kod nas prave vino. Ali rakija je baš bila dobra. Taj više ne pravi. Šteta. Ali moj tast kupio kazan pa pečemo na jesen.veber wrote:od moje bivše, stari napravi kupinovo vino, a od resta rakiju. i stavi ju u dudovu bačvu gdje je prije bilo crno vino.dzango wrote:
Mogao je i rakiju. Pio sam rakiju od kupine. Do jaja.
Last edited by veber on 28/6/2018, 21:46; edited 1 time in total
2014-12-30
Ma ne mislio sam da napraviš piće s okusom višnje 2,5% alkoholaveber wrote:moj stari bi napravio cisternu od onog na slici.RayMabus wrote:Pa šta onda bacaveber wrote:pa od višnje ide do 25%
i ima tržište.
A idiota Bog te vidija
nemreš napravit 2% ako zadržavaš kvalitetu. 22-25% je standard, vlastito vrenje. ok na kilu višanja ide oko 0,6kg šečera pa je to mali input.
To sve prodaš na Jadranu
Mislim na biznis
Zakon ponude i potražnje
To će ti sve popit
2014-04-11
pa ajdmo onda u biznis. ja napravim koncetrat, ti ga dolje razrjediš i djelimo pola-pola.
2014-12-30
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Mentalitet?
» Uništavanje INE - mentalitet crenih menadžera
» Emancipacija, Feminizam, sistem, mentalitet, natalitet
» Srbija danas: Palanačka prevrtljivost i jajarski mentalitet
» Mentalitet?
» Uništavanje INE - mentalitet crenih menadžera
» Emancipacija, Feminizam, sistem, mentalitet, natalitet
» Srbija danas: Palanačka prevrtljivost i jajarski mentalitet