UKC Tuzla: Od posljedica trovanja rakijom nakon oca preminuo i sin
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Piše: M. H.
UKC Tuzla
Prošlog petka on je zajedno s ocem konzumirao rakiju, nakon čega je uslijedilo trovanje, a mladićev otac je istog dana preminuo.
Otac i sin su živjeli u naselju Karaula kod Živinica.
"MUP TK je 3. oktobra obaviješten o ovom slučaju, a informaciju smo dobili sa Klinike na koju je dovezen otac koji je istog dana preminuo. Dan kasnije na Kliniku je dovezen i njegov sin u teškom stanju", kazao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.
U Tužilaštvu TK saznajemo da je u toku toksikološko vještačenje uzoraka tkiva, te da je obdukcija tijela završena, ali još nije utvrđen tačan uzrok smrti, jer se čekaju svi nalazi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti konzumiranje alkohola.
Uzorci hrane i pića koje su otac i sin konzumirali poslati su na hemijsku analizu u Centar za forenziku Federalne uprave policije.
Istaga o ovom slučaju je u toku.
Piše: M. H.
Od posljedica trovanja rakijom jučer je na UKC Tuzla preminuo 15-godišnji E.O. iz Živinica. On je preminuo nakon sedam dana provedenih u komi.
UKC Tuzla
Prošlog petka on je zajedno s ocem konzumirao rakiju, nakon čega je uslijedilo trovanje, a mladićev otac je istog dana preminuo.
Otac i sin su živjeli u naselju Karaula kod Živinica.
"MUP TK je 3. oktobra obaviješten o ovom slučaju, a informaciju smo dobili sa Klinike na koju je dovezen otac koji je istog dana preminuo. Dan kasnije na Kliniku je dovezen i njegov sin u teškom stanju", kazao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.
U Tužilaštvu TK saznajemo da je u toku toksikološko vještačenje uzoraka tkiva, te da je obdukcija tijela završena, ali još nije utvrđen tačan uzrok smrti, jer se čekaju svi nalazi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti konzumiranje alkohola.
Uzorci hrane i pića koje su otac i sin konzumirali poslati su na hemijsku analizu u Centar za forenziku Federalne uprave policije.
Istaga o ovom slučaju je u toku.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: UKC Tuzla: Od posljedica trovanja rakijom nakon oca preminuo i sin
Lijepa im je bila smrt, šta jes jes.
Postoji slučaj iz Otišića za vrijeme rata. Srpsko selo, sve puno četnika od svuda, a trojica od njih svratili kod jednog iz sela koji je pekao rakiju od aptovine. Sutra su ih našli mrtve kraj nekog bunara, a junak ove priče završio nakon toga u zatvoru gdje je dočekao slobodu za vrijeme Oluje.
što je aptovina?mutava baštarda wrote:Postoji slučaj iz Otišića za vrijeme rata. Srpsko selo, sve puno četnika od svuda, a trojica od njih svratili kod jednog iz sela koji je pekao rakiju od aptovine. Sutra su ih našli mrtve kraj nekog bunara, a junak ove priče završio nakon toga u zatvoru gdje je dočekao slobodu za vrijeme Oluje.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
To je Četnikocid
http://domivrt.vecernji.hr/donosimo-abecedu-ljekovitog-bilja-upoznajte-divlju-bazgu-910353kaja_333 wrote:što je aptovina?mutava baštarda wrote:Postoji slučaj iz Otišića za vrijeme rata. Srpsko selo, sve puno četnika od svuda, a trojica od njih svratili kod jednog iz sela koji je pekao rakiju od aptovine. Sutra su ih našli mrtve kraj nekog bunara, a junak ove priče završio nakon toga u zatvoru gdje je dočekao slobodu za vrijeme Oluje.
To je ljekovito bilje
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Baš kum peče rakiju i to dao je nekim ljudima u Živinice da mu to završe...nije vrag :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ha, aptovina...ako je trgaš golim rukama ostavi tragove slične blagoj opekotini. Ima sitne listiće i bijele cvjetove...lijepo miriše, ali je otrovna.kaja_333 wrote:što je aptovina?mutava baštarda wrote:Postoji slučaj iz Otišića za vrijeme rata. Srpsko selo, sve puno četnika od svuda, a trojica od njih svratili kod jednog iz sela koji je pekao rakiju od aptovine. Sutra su ih našli mrtve kraj nekog bunara, a junak ove priče završio nakon toga u zatvoru gdje je dočekao slobodu za vrijeme Oluje.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pa onda ih je otrovao.......eto poginuše u ratu od guzice.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Ja pečem na 19 gradi i kad se ohladi je 18 ,taman za pit....i u razumnoj količini ne ubija...
2015-07-28
U mene ove godine 20 l loze na 20 gradi. Ostavio sam i malo pleme za ženu da razridi na 18 za svoje likere.v_vlado wrote:Ja pečem na 19 gradi i kad se ohladi je 18 ,taman za pit....i u razumnoj količini ne ubija...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Ja ove godine pekao od breskvi(vadio košticu),od šljiva ringlovki,od koma(ostaci grožđa) i sad imam za peći od krušaka(ove god. ludo rodile)...a od likera orehovac,višnjevac,i od aronije i da višnjevac od votke...joj trebat će to popit...
2015-07-28
Kod mene se pije vino, a žestoko, višnjevača, orahovica i medovača idu mnogobrojnoj rodbini...
mutava baštarda wrote:To je Četnikocid
Tony Soprano-
2015-08-15
v_vlado wrote:Ja pečem na 19 gradi i kad se ohladi je 18 ,taman za pit....i u razumnoj količini ne ubija...
Premda ne pijem žesticu, u glavnom, rakija mi je od 41-42 stupnja alkohola ok.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ni ja ne pijem žesticu,ali jednom godišnje znam zarakijat i to samo kad je u pitanju (lička,bosanska,ili slavonska) šljiva.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Loza, 20 gradi, taman...
Guest- Guest
Meni je "Žuta osa" potaman, ali je nema za kupit...
Lozu ne podnosim organski.Starhemberg wrote:Loza, 20 gradi, taman...
Čak ni Izetovu maksuziju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nije svaka ista.jastreb wrote:Lozu ne podnosim organski.Starhemberg wrote:Loza, 20 gradi, taman...
Čak ni Izetovu maksuziju.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» U 31 godini od posljedica koronavirusa preminuo bivši košarkaš KK Bosne
» ''Raste broj trovanja u SAD-u nakon Trumpova savjeta o ubrizgavanju izbjeljivača''
» Sarajevo, dan nakon preminulog od 40 godina, preminuo i 28 godišnjak
» Oboleo je nakon dodira sa osiromašenim uranijumom na Kosovu: Preminuo podoficir italijanskih karabinjera
» Nole cestitao Hrvatima bozic sa rakijom mucenicom 'Cica Draza'
» ''Raste broj trovanja u SAD-u nakon Trumpova savjeta o ubrizgavanju izbjeljivača''
» Sarajevo, dan nakon preminulog od 40 godina, preminuo i 28 godišnjak
» Oboleo je nakon dodira sa osiromašenim uranijumom na Kosovu: Preminuo podoficir italijanskih karabinjera
» Nole cestitao Hrvatima bozic sa rakijom mucenicom 'Cica Draza'
Page 1 of 2