Bruto inozemni dug na godišnjoj razini pao za 5,5 posto
Page 1 of 1
Bruto inozemni dug na godišnjoj razini pao za 5,5 posto
Bruto inozemni dug Hrvatske iznosio je na kraju veljače 39,7 milijardi eura, što je 0,6 posto manje nego mjesec dana prije, dok je na godišnjoj razini pao za 2,3 milijarde eura ili 5,5 posto, čime je nastavljen trend inozemnog razduživanja domaćih sektora, navodi se u novoj analizi Raiffeisenbank Austria (RBA).
https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/bruto-inozemni-dug-na-godisnjoj-razini-pao-za-55-posto/
i tako, odabrali smo razduživanje, umjesto rasta.
https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/bruto-inozemni-dug-na-godisnjoj-razini-pao-za-55-posto/
i tako, odabrali smo razduživanje, umjesto rasta.
Guest- Guest
Re: Bruto inozemni dug na godišnjoj razini pao za 5,5 posto
Je, super nam al to jos ne znamo.
Izgleda da su i kod nas oformili sendvicare.
Dobar tek!
Dobar tek!
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne znam što je gore.kaja wrote:Je, super nam al to jos ne znamo.
Dobar tek!
Dobro nam je al to ne znamo ili loše nam je al to ne smijemo reči.
Činjenica je da je ovo moj tor koji sam sam zasro i ne želim u tor u kojem drugi seru.
Ma super nam je , čekaj da ovaj pojede sendvič pa ce nastaviti sa uspjesima..danni1 wrote:Ne znam što je gore.kaja wrote:Je, super nam al to jos ne znamo.
Dobar tek!
Činjenica je da je ovo moj tor koji sam sam zasro i ne želim u tor u kojem drugi seru.
2015-08-15
Kserks je hrvatski pizzon ..
2015-08-15
Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
Guest- Guest
Možda nije super ali je dobro.danni1 wrote:Ne znam što je gore.kaja wrote:Je, super nam al to jos ne znamo.
Dobar tek!
Ima svega, lijep dan, kave nekoliko vrsta, voća puna zdjela, za neko ni ne znam kako se zove, pun frižider svega, iz vreće za smeće mogao bih nahranit još 4-5 ljudi....dobro je, puno bolje nego je bilo.
Čemu onda razduživanje?Kserks. wrote:Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
Zadužuješ se da povećaš standard onda smanjuješ standard da bi vratio dug...koji ti je kurac?
U čem je poanta?
Ta kretanja najvećim su dijelom rezultat razduživanja u segmentu privatnih poduzeća, čiji se bruto inozemni dug krajem veljače spustio na 9,7 milijardi eura, 7,9 posto niže u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navode analitičari RBA.
Smanjenju bruto inozemnog duga značajno je doprinijelo i smanjenje vanjske zaduženosti javnog sektora. Na kraju veljače je bruto inozemni dug sektora opće države iznosio oko 14 milijardi eura, što je za 5,3 posto ili 785 milijuna eura niže u odnosu na isti mjesec 2017.
ovo su lose vijesti , poduzetnici stagniraju a drzava se kozmeticki razduzuje dok administracija metastazira
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
U šunki, s majonezom ..danni1 wrote:Čemu onda razduživanje?Kserks. wrote:Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
Zadužuješ se da povećaš standard onda smanjuješ standard da bi vratio dug...koji ti je kurac?
U čem je poanta?
2015-08-15
poanata je da je dug postao omča oko vrata,koja stiska da vrat svako malo modri.danni1 wrote:Čemu onda razduživanje?Kserks. wrote:Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
U čem je poanta?
imaš dva ideološka prvaca:
- zaduživat se da bi rastao
- razduživat se, jer je dug zlo
kod nas je prevladao drugi pravac.
Guest- Guest
U jbte.....kaj si to sama smislila?kaja wrote:U šunki, s majonezom ..danni1 wrote:Čemu onda razduživanje?Kserks. wrote:Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
U čem je poanta?
ja kada sam 100000kn duga odlučio vratiti, bija sam na kruvu i vodi godinu dana.
želio sam se riješiti utega i biti slobodan čovjek,a to je iziskivalo određenu žrtvu.
želio sam se riješiti utega i biti slobodan čovjek,a to je iziskivalo određenu žrtvu.
Guest- Guest
čak je i to skupila od drugih, tek sada znaš koji je to kapacitet.danni1 wrote:U jbte.....kaj si to sama smislila?kaja wrote:U šunki, s majonezom ..danni1 wrote:Čemu onda razduživanje?Kserks. wrote:Kod razduživanja je normalno da standard trpi.
U čem je poanta?
Last edited by Kserks. on Sun 10 Jun - 10:49; edited 1 time in total
Guest- Guest
treba znati čitati podatke....ako je dobit poduzetnika prikaza preko 40 milijardi kuna lani, jednostavno imaju dovoljno svoga kapitala za reinvestiranje i vraćanje dugova.debotoijusto wrote:Ta kretanja najvećim su dijelom rezultat razduživanja u segmentu privatnih poduzeća, čiji se bruto inozemni dug krajem veljače spustio na 9,7 milijardi eura, 7,9 posto niže u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navode analitičari RBA.
Smanjenju bruto inozemnog duga značajno je doprinijelo i smanjenje vanjske zaduženosti javnog sektora. Na kraju veljače je bruto inozemni dug sektora opće države iznosio oko 14 milijardi eura, što je za 5,3 posto ili 785 milijuna eura niže u odnosu na isti mjesec 2017.
ovo su lose vijesti , poduzetnici stagniraju a drzava se kozmeticki razduzuje dok administracija metastazira
Guest- Guest
To da, kad ulažeš u nešto što ne donosi profit. Ali isto nije nužno ako nemaš problema s otplatom dugovanja.Kserks. wrote:ja kada sam 100000kn duga odlučio vratiti, bija sam na kruvu i vodi godinu dana.
Sve dok dospjela potraživanja možeš otplaćivati nema potrebe ni smisla smanjivati standard.
Kserks. wrote:treba znati čitati podatke....ako je dobit poduzetnika prikaza preko 40 milijardi kuna lani, jednostavno imaju dovoljno svoga kapitala za reinvestiranje i vraćanje dugova.debotoijusto wrote:Ta kretanja najvećim su dijelom rezultat razduživanja u segmentu privatnih poduzeća, čiji se bruto inozemni dug krajem veljače spustio na 9,7 milijardi eura, 7,9 posto niže u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navode analitičari RBA.
citam i sto vidim lose , manje love u opticaju ogromni porezi na rad i nedostatak radne snage
koliko ce te dobiti biti ulozeno u gospodarske aktivnosti a koliko biti mrtav kapital u beton/banka u mnogome ovisi od PNR i RS
recesija se osmjehuje sorokim osmijehom
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Sve stagnira, narod bježi, mi prestigli Bugare a pljesak se premijeru računa i po kvaliteti i po kvantitetidebotoijusto wrote:Ta kretanja najvećim su dijelom rezultat razduživanja u segmentu privatnih poduzeća, čiji se bruto inozemni dug krajem veljače spustio na 9,7 milijardi eura, 7,9 posto niže u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navode analitičari RBA.
Kermit-
2014-04-17
Similar topics
» Bruto domaći proizvod u prvom kvartalu porastao za čak 3,9 posto na godišnjoj razini
» Bruto inozemni dug smanjen 9,4 posto, na 42,4 milijarde eura
» Nema oporavka za građevinare: Obujam radova na godišnjoj razini pao preko 6 posto
» Krediti privatnom sektoru na godišnjoj razini stagnirali
» Velika anketa RTL-a i Jutarnjeg:33,5 posto biralo bi HDZ, 24,6 posto biralo bi SDP, a 5,6 posto biralo bi Živi zid
» Bruto inozemni dug smanjen 9,4 posto, na 42,4 milijarde eura
» Nema oporavka za građevinare: Obujam radova na godišnjoj razini pao preko 6 posto
» Krediti privatnom sektoru na godišnjoj razini stagnirali
» Velika anketa RTL-a i Jutarnjeg:33,5 posto biralo bi HDZ, 24,6 posto biralo bi SDP, a 5,6 posto biralo bi Živi zid
Page 1 of 1