Idem se pomoliti Gospi makar najviše vjerujem u Valutu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Idem se pomoliti Gospi makar najviše vjerujem u Valutu
Mamić dan prije presude pobjegao u Hercegovinu
ZDRAVKO Mamić napustio je zemlju. Nalazi se u Bosni i Hercegovini, u Međugorju.
Ako ga se sutra u Osijeku proglasi krivim, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora. Osude li ga na više od pet godina, Mamić bi odmah nakon presude trebao u zatvor. No, to se, kako se čini, neće dogoditi.
Mamića u BiH u slučaju osuđujuće presude mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.
Neće doći na izricanje presude
Mamića neće biti na sutrašnjem izricanju presude u Osijeku, gdje mu se posljednjih mjeseci sudilo za izvlačenje iz Dinama 116 milijuna kuna i 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza.
"Neću doći u Osijek", rekao je Mamić u razgovoru za Index.
"Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim", rekao je Mamić.
"Idem se pomoliti Gospi"
"Penjem se na brdo ukazanja. Idem se pomoliti Gospi. Znaju ljudi da sam ovdje. Zašto bih se stidio, idem tamo gdje ću naći svoj mir. Ne treba mi nemir. Bilo bi potpuno normalno da zastane suđenje i da se provede istraga, da se isti čas prekine suđenje do okončanja izvida", rekao je Mamić za Index.
Pitali smo ga gdje će biti sutra. Kazao nam je da će biti u Međugorju. Tamo je, kako nam je kazao, sam. S njim nisu ni brat ni obitelj. Brat Zoran, koji je također optuženik u procesu, danas popodne bio je u Zagrebu.
Poslao je na kraju poruku. Rekao je da mu je najvažniji mir i da bi odlazak u Osijek kod njega izazvao negativnu energiju te da ne želi da mu išta uništi mir. Ponovio je da u slučaju optužbi USKOK nije utvrdio nikakvu štetu u Dinamu, prema tome i nikakvo kazneno djelo, već je Dinamo pravna osoba koja je sklapala poslove s fizičkom osobom. Prema tome, kako kaže Mamić za Index, nitko nije oštećen.
"Transferi koje smo radili su ustaljena praksa. Zašto istražuju samo Dinamo?" kaže Mamić na kraju za Index.
Naknadno se Mamić javio i putem svog Facebooka.
"Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu - Brdu ukazanja u Međugorju. U posljednja 24 sata moje objave je vidjelo više od 1 100 000 korisnika, primio sam 3857 poruka podrške na Facebooku, te mnoštvo poziva, blagoslova i privatnih poruka na koje ne stignem sve odgovoriti, ali vam se na svakoj iskreno zahvaljujem. Želim da znate da mi je vaša podrška snaga, te da vas neću iznevjeriti, a isto očekujem i od hrvatskog pravosuđa koja sutra mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku - oslobađajuću presudu", napisao je Mamić.
Prijetio samoubojstvom u slučaju osuđujuće presude
Mamić je uoči završne riječi putem medija zaprijetio samoubojstvom u slučaju osuđujuće presude. Jučer je, kako doznajemo, njegov odvjetnik Veljko Miljević bio na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem i odnio mu dio navodne prepiske sms porukama kao dokaz da bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan te šefica USKOK-a Tamara Laptoš reketare suca u Osijeku. DORH je najavio izvide, što dan prije presude uključuje postupak ispitivanja optuženika, a moguće i suda koji donosi presudu.
Zdravko Mamić i klan koji čine njegov brat Zoran, direktor HNS-a Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar optuženi su za pljačku 112 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od 12,2 milijuna kuna.
Sutra u podne je izricanje presude u Osijeku, po optužnici protiv Mamića i suradnika, koja je prije dvije godine podignuta zbog sumnje u težak kriminal koji se, kako tvrdi USKOK, dogodio prije deset godina.
U međuvremenu, podignuta je još jedna optužnica protiv Mamića i dijela njegove obitelji zbog sumnje u udruživanje u zločinačku organizaciju radi pljačke iz Dinama te je pokrenuta i treća istraga, a ključni svjedok Luka Modrić tijekom postupka postao je optuženik USKOK-a. Pod istragom su i Modrićeva punica, nekadašnja računovotkinja Dinama Vesna Juraić te reprezentativac Dejan Lovren.
Suđenje Mamiću i suradnicima te istrage koje bi moglo rezultirati jednom od težih optužnica u povijesti Hrvatske, traje dulje od godinu dana, a dokazi su pred suca Darka Krušlina bačeni na oko 15 tisuća stranica, u 2388 dokaznih prijedloga USKOK-a.
Postupak je praćen nizom bizarnosti i incidenata, zaključno s jučerašnjom press konferencijom u Maksimiru, koji su medijski atraktivni, ali skrivaju ključne točke koje ćemo, dan uoči dugo iščekivane presude, ovdje pojasniti.
>> Mamić bulaznio dva dana prije presude i dijelio navodne SMS-ove da Cvitan reketari suca
Četvoricu okrivljenika USKOK tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza i prireza.
Nakon suđenja započetog 27. travnja prošle godine, kada su se sva četvorica okrivljenika izjasnila da se ne smatraju krivima, tužiteljstvo je na posljednjem ročištu, održanom 28. svibnja, predložilo da se svi optuženici proglase krivima i osude po zakonu na bezuvjetne zatvorske kazne.
Obrana je zatražila oslobađajuću presudu smatrajući da USKOK nije dokazao svoje optužbe, posebice one o navodnim nezakonitostima aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za igrače Luku Modrića i Dejana Lovrena te navodnoj šteti pričinjenoj NK Dinamu.
Tijekom istrage i suđenja ispitano je 97 svjedoka, pregledana je brojna dokumentacija, provedena su financijsko-knjigovodstvena i druga vještačenja. Suđenje je obilježilo i nekoliko verbalnih izgreda Zdravka Mamića, koji je 1. rujna prošle godine, tijekom svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena, zbog remećenja reda udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka pa se pred sudskim vijećem ponovno pojavio tek 16. travnja ove godine kako bi mu se predočili dokazi izvedeni tijekom njegovog odsustva sa suđenja.
Tijekom iznošenja obrana nitko od okrivljenika nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva, a okrivljeni Zdravko Mamić u svom je završnom obraćanju 28. svibnja pozvao sudsko vijeće da se pri donošenju odluke vodi "pravdom, istinom i strukom".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mamic-dan-prije-presude-pobjegao-u-hercegovinu/2002560.aspx
ZDRAVKO Mamić napustio je zemlju. Nalazi se u Bosni i Hercegovini, u Međugorju.
Ako ga se sutra u Osijeku proglasi krivim, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora. Osude li ga na više od pet godina, Mamić bi odmah nakon presude trebao u zatvor. No, to se, kako se čini, neće dogoditi.
Mamića u BiH u slučaju osuđujuće presude mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.
Neće doći na izricanje presude
Mamića neće biti na sutrašnjem izricanju presude u Osijeku, gdje mu se posljednjih mjeseci sudilo za izvlačenje iz Dinama 116 milijuna kuna i 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza.
"Neću doći u Osijek", rekao je Mamić u razgovoru za Index.
"Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim", rekao je Mamić.
"Idem se pomoliti Gospi"
"Penjem se na brdo ukazanja. Idem se pomoliti Gospi. Znaju ljudi da sam ovdje. Zašto bih se stidio, idem tamo gdje ću naći svoj mir. Ne treba mi nemir. Bilo bi potpuno normalno da zastane suđenje i da se provede istraga, da se isti čas prekine suđenje do okončanja izvida", rekao je Mamić za Index.
Pitali smo ga gdje će biti sutra. Kazao nam je da će biti u Međugorju. Tamo je, kako nam je kazao, sam. S njim nisu ni brat ni obitelj. Brat Zoran, koji je također optuženik u procesu, danas popodne bio je u Zagrebu.
Poslao je na kraju poruku. Rekao je da mu je najvažniji mir i da bi odlazak u Osijek kod njega izazvao negativnu energiju te da ne želi da mu išta uništi mir. Ponovio je da u slučaju optužbi USKOK nije utvrdio nikakvu štetu u Dinamu, prema tome i nikakvo kazneno djelo, već je Dinamo pravna osoba koja je sklapala poslove s fizičkom osobom. Prema tome, kako kaže Mamić za Index, nitko nije oštećen.
"Transferi koje smo radili su ustaljena praksa. Zašto istražuju samo Dinamo?" kaže Mamić na kraju za Index.
Naknadno se Mamić javio i putem svog Facebooka.
"Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu - Brdu ukazanja u Međugorju. U posljednja 24 sata moje objave je vidjelo više od 1 100 000 korisnika, primio sam 3857 poruka podrške na Facebooku, te mnoštvo poziva, blagoslova i privatnih poruka na koje ne stignem sve odgovoriti, ali vam se na svakoj iskreno zahvaljujem. Želim da znate da mi je vaša podrška snaga, te da vas neću iznevjeriti, a isto očekujem i od hrvatskog pravosuđa koja sutra mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku - oslobađajuću presudu", napisao je Mamić.
Prijetio samoubojstvom u slučaju osuđujuće presude
Mamić je uoči završne riječi putem medija zaprijetio samoubojstvom u slučaju osuđujuće presude. Jučer je, kako doznajemo, njegov odvjetnik Veljko Miljević bio na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem i odnio mu dio navodne prepiske sms porukama kao dokaz da bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan te šefica USKOK-a Tamara Laptoš reketare suca u Osijeku. DORH je najavio izvide, što dan prije presude uključuje postupak ispitivanja optuženika, a moguće i suda koji donosi presudu.
Zdravko Mamić i klan koji čine njegov brat Zoran, direktor HNS-a Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar optuženi su za pljačku 112 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od 12,2 milijuna kuna.
Sutra u podne je izricanje presude u Osijeku, po optužnici protiv Mamića i suradnika, koja je prije dvije godine podignuta zbog sumnje u težak kriminal koji se, kako tvrdi USKOK, dogodio prije deset godina.
U međuvremenu, podignuta je još jedna optužnica protiv Mamića i dijela njegove obitelji zbog sumnje u udruživanje u zločinačku organizaciju radi pljačke iz Dinama te je pokrenuta i treća istraga, a ključni svjedok Luka Modrić tijekom postupka postao je optuženik USKOK-a. Pod istragom su i Modrićeva punica, nekadašnja računovotkinja Dinama Vesna Juraić te reprezentativac Dejan Lovren.
Suđenje Mamiću i suradnicima te istrage koje bi moglo rezultirati jednom od težih optužnica u povijesti Hrvatske, traje dulje od godinu dana, a dokazi su pred suca Darka Krušlina bačeni na oko 15 tisuća stranica, u 2388 dokaznih prijedloga USKOK-a.
Postupak je praćen nizom bizarnosti i incidenata, zaključno s jučerašnjom press konferencijom u Maksimiru, koji su medijski atraktivni, ali skrivaju ključne točke koje ćemo, dan uoči dugo iščekivane presude, ovdje pojasniti.
>> Mamić bulaznio dva dana prije presude i dijelio navodne SMS-ove da Cvitan reketari suca
Četvoricu okrivljenika USKOK tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza i prireza.
Nakon suđenja započetog 27. travnja prošle godine, kada su se sva četvorica okrivljenika izjasnila da se ne smatraju krivima, tužiteljstvo je na posljednjem ročištu, održanom 28. svibnja, predložilo da se svi optuženici proglase krivima i osude po zakonu na bezuvjetne zatvorske kazne.
Obrana je zatražila oslobađajuću presudu smatrajući da USKOK nije dokazao svoje optužbe, posebice one o navodnim nezakonitostima aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za igrače Luku Modrića i Dejana Lovrena te navodnoj šteti pričinjenoj NK Dinamu.
Tijekom istrage i suđenja ispitano je 97 svjedoka, pregledana je brojna dokumentacija, provedena su financijsko-knjigovodstvena i druga vještačenja. Suđenje je obilježilo i nekoliko verbalnih izgreda Zdravka Mamića, koji je 1. rujna prošle godine, tijekom svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena, zbog remećenja reda udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka pa se pred sudskim vijećem ponovno pojavio tek 16. travnja ove godine kako bi mu se predočili dokazi izvedeni tijekom njegovog odsustva sa suđenja.
Tijekom iznošenja obrana nitko od okrivljenika nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva, a okrivljeni Zdravko Mamić u svom je završnom obraćanju 28. svibnja pozvao sudsko vijeće da se pri donošenju odluke vodi "pravdom, istinom i strukom".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mamic-dan-prije-presude-pobjegao-u-hercegovinu/2002560.aspx
vili40-
2015-08-02
Re: Idem se pomoliti Gospi makar najviše vjerujem u Valutu
Davorka Šuran
Opet JugoIndexSlaveni napadaju naše domoljube.
Ljubomorni za Zdraleta jer je pun para i voli Hrvatsku. E pa Zdrale je pošten, sposoban i radišan i nije proveo zadnjih 28 godina plačući za Jugoslavijom ko vi nego se krvavo mučio, zarađivao i štedio.
Ljubomorni za Zdraleta jer je pun para i voli Hrvatsku. E pa Zdrale je pošten, sposoban i radišan i nije proveo zadnjih 28 godina plačući za Jugoslavijom ko vi nego se krvavo mučio, zarađivao i štedio.
vili40-
2015-08-02
..mamic kao d aje veci problem od todorica recimo..o mamicu ne ovise place u hrvatskoj...ili niz firmi...ovisi samo dinamo..i mamic vise spada u domenu 'kruha i igara' kloji nisu najbitniji za drzavu i narod u cjelini....niti je jedinbi koji korumpira sudstvo,javne osobe i politicare....baraba je ali zna zaraditi lovu sto je je...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ovo mi najsmjesnije...niej plakao za jugoslavijom..a tko ej stalno hvalio jugu i kako se 'nekad bolej zivjelo' nego mamic.....jbg novcem se moze kupiti sve pa i to da nisi nikad 'plakao' za jugoslavijom mada si to sto puta radio u javnostivili40 wrote:Davorka Šuran
2015-09-08
nije jedini,država nam prepuna takvih...samo ako za mene vrijedi ona "caru carevo" zašto onda to ne vrijedi i za njih?vuksadinare wrote:..mamic kao d aje veci problem od todorica recimo..o mamicu ne ovise place u hrvatskoj...ili niz firmi...ovisi samo dinamo..i mamic vise spada u domenu 'kruha i igara' kloji nisu najbitniji za drzavu i narod u cjelini....niti je jedinbi koji korumpira sudstvo,javne osobe i politicare....baraba je ali zna zaraditi lovu sto je je...
vili40-
2015-08-02
zato jer ima(ju)-lovu...vidis ovaj post sto si tu naveo gdje ova hvali mamica...a najsmjesniju tvrdnju je napisala d anikad nije velicoa jugu i slicno..kad svi znamo da je i to ne jedanput..i to je izgovarao u javnom medijskom prostoru..ali mamic ima lovui..mozd aje i ova ili neki clan obitelji profitirao na racun mamica pa ga brani..i negira i ono sto je cista cinjenica i istinavili40 wrote:nije jedini,država nam prepuna takvih...samo ako za mene vrijedi ona "caru carevo" zašto onda to ne vrijedi i za njih?vuksadinare wrote:..mamic kao d aje veci problem od todorica recimo..o mamicu ne ovise place u hrvatskoj...ili niz firmi...ovisi samo dinamo..i mamic vise spada u domenu 'kruha i igara' kloji nisu najbitniji za drzavu i narod u cjelini....niti je jedinbi koji korumpira sudstvo,javne osobe i politicare....baraba je ali zna zaraditi lovu sto je je...
2015-09-08
Leo Messi pojavio se na prvom saslušanju. Španjolska porezna uprava optužuje ga da je utajio više od četiri milijuna eura. Oko 90 minuta zadržao se u sudnici. Tamo je bio i njegov otac Jorge. Koji je kompletnu krivicu prebacio na sebe.vuksadinare wrote:zato jer ima(ju)-lovu...vidis ovaj post sto si tu naveo gdje ova hvali mamica...a najsmjesniju tvrdnju je napisala d anikad nije velicoa jugu i slicno..kad svi znamo da je i to ne jedanput..i to je izgovarao u javnom medijskom prostoru..ali mamic ima lovui..mozd aje i ova ili neki clan obitelji profitirao na racun mamica pa ga brani..i negira i ono sto je cista cinjenica i istinavili40 wrote:nije jedini,država nam prepuna takvih...samo ako za mene vrijedi ona "caru carevo" zašto onda to ne vrijedi i za njih?vuksadinare wrote:..mamic kao d aje veci problem od todorica recimo..o mamicu ne ovise place u hrvatskoj...ili niz firmi...ovisi samo dinamo..i mamic vise spada u domenu 'kruha i igara' kloji nisu najbitniji za drzavu i narod u cjelini....niti je jedinbi koji korumpira sudstvo,javne osobe i politicare....baraba je ali zna zaraditi lovu sto je je...
Leo i tata Jorge pokušali su umanjiti štetu te su tijekom ljeta istresli pet milijuna eura na račun španjolskog proračuna. No čini se da dizanje optužbe neće spriječiti, najviše što će izvući je eventualna - nagodba.
Leo i Jorge optuženi su da su od 2007. do 2009. godine oštetili državu za 4,1 milijun eura. Navodno su lažno prikazivali prihode. Jer, osim izdašnih primanja od Barcelone, na koji je porez uredno plaćen, postojali su i brojni drugi od sponzora na koji postoje određena dugovanja.
- Moja greška. Platili smo dio poreza, ali nismo kompletan. I to ćemo ispraviti - rekao je Jorge Messi.
Maradona
Talijanske vlasti optužuju ga da je utajio 40 milijuna eura od 1984. do 1991. godine.Boris Becker
Imao je prebivalište u Monaku, ali je tajno živio u Münchenu. Platio je 5 milijuna eura.Wayne Rooney
Nogometaš je prao novac preko tvrtke u Lihtenštajnu. Platio je kaznu i izbjegao zatvor.Valentino Rossi
Bivši svjetski prvak u motociklizmu platio je kaznu od čak 40 milijuna eura.ima još toga,npr.otac štefi graf završio je u zatvoru(tamo i umro) zbog utaje poreza
vili40-
2015-08-02
....problem je sto cese nakon mamica pojaviti drugi 'mamici' i nece tome biti kraja...zato recimo torcida,bbb i drugi đabe krecu...gdje se vrti velika lova tu nema cistih poslova...a sve drugo je idealizam i utopija
2015-09-08
u uređenim zemljama borba i kažnjavanje mutikaša nije idealizam i utopijavuksadinare wrote:....problem je sto cese nakon mamica pojaviti drugi 'mamici' i nece tome biti kraja...zato recimo torcida,bbb i drugi đabe krecu...gdje se vrti velika lova tu nema cistih poslova...a sve drugo je idealizam i utopija
vili40-
2015-08-02
nema ova država mentalnog kapaciteta za išta...imaju još 400 kvadratnih kilometara za razimnirat oni će to razvlačit min 10godina,jer firme koje to obavljaju trebaju što duže radit, a sve bi moglo biti gotovo u dvije godine kada i htjeli.vuksadinare wrote:....problem je sto cese nakon mamica pojaviti drugi 'mamici' i nece tome biti kraja...zato recimo torcida,bbb i drugi đabe krecu...gdje se vrti velika lova tu nema cistih poslova...a sve drugo je idealizam i utopija
Sada se pitaš što to ma veze sa Mamićem, ima jer bi oni mogli to riješiti u par mjeseci , ali ne žele jer je lik obilati donor gotovo svih političara i svima paše da pliva.
Guest- Guest
.....to je kod njih tradicija..kao kod nas nepotizam i korupcija..pocevsi od korupcije veterinara na daljevili40 wrote:u uređenim zemljama borba i kažnjavanje mutikaša nije idealizam i utopijavuksadinare wrote:....problem je sto cese nakon mamica pojaviti drugi 'mamici' i nece tome biti kraja...zato recimo torcida,bbb i drugi đabe krecu...gdje se vrti velika lova tu nema cistih poslova...a sve drugo je idealizam i utopija
2015-09-08
i ne samo politicara vec i drugih javnih osoba pa i obicnih ljudi....primjerice kupio je dobar broj starih bbb-ovaca plativsi im dugove,nekima kupio stanove,aute...bio im je vjencani kum ili djeci kum gdje je sigurno dobru pinku utrpao u kasicu prasicu..pa je donirao lovu siromasnima..nevoljnicima..ne moze s ereci d anije..i sa time je zapravo kupovao odanost i podrsku...u biti ravnao s esamo po onom..starom socijalistickom i drugarskom modelu..'krao si ali si i nama dao'Kserks. wrote:nema ova država mentalnog kapaciteta za išta...imaju još 400 kvadratnih kilometara za razimnirat oni će to razvlačit min 10godina,jer firme koje to obavljaju trebaju što duže radit, a sve bi moglo biti gotovo u dvije godine kada i htjeli.vuksadinare wrote:....problem je sto cese nakon mamica pojaviti drugi 'mamici' i nece tome biti kraja...zato recimo torcida,bbb i drugi đabe krecu...gdje se vrti velika lova tu nema cistih poslova...a sve drugo je idealizam i utopija
Sada se pitaš što to ma veze sa Mamićem, ima jer bi oni mogli to riješiti u par mjeseci , ali ne žele jer je lik obilati donor gotovo svih političara i svima paše da pliva.
2015-09-08
A kad Pupovac i Stanimirović zatajavaju porez, onda ništa.
crvenkasti-
2014-04-17
vili40 wrote:Leo Messi pojavio se na prvom saslušanju. Španjolska porezna uprava optužuje ga da je utajio više od četiri milijuna eura. Oko 90 minuta zadržao se u sudnici. Tamo je bio i njegov otac Jorge. Koji je kompletnu krivicu prebacio na sebe.
Leo i tata Jorge pokušali su umanjiti štetu te su tijekom ljeta istresli pet milijuna eura na račun španjolskog proračuna. No čini se da dizanje optužbe neće spriječiti, najviše što će izvući je eventualna - nagodba.
Leo i Jorge optuženi su da su od 2007. do 2009. godine oštetili državu za 4,1 milijun eura. Navodno su lažno prikazivali prihode. Jer, osim izdašnih primanja od Barcelone, na koji je porez uredno plaćen, postojali su i brojni drugi od sponzora na koji postoje određena dugovanja.
- Moja greška. Platili smo dio poreza, ali nismo kompletan. I to ćemo ispraviti - rekao je Jorge Messi.Maradona
A gdje još otvaranje nekakvih kompanija u Urugvaju i Belizeu da se lova izvuče...
Trebali su dobiti zatvorsku kaznu. Leo je dobio točno dva mjeseca manju kaznu kako ne bi završio iza rešetaka, a idiot od oca mu isto tako izbjegao zatvor umjesto da su na njemu baš ono pravo iživjeli i dali ocu duplu zatvorsku da guli i za sina.
Guest- Guest
Mamićevo bogohuljenje na Brdu ukazanja
lip 05, 2018Piše: Ivan Crnjac
Uoči presude koja je mogla promijeniti povijest hrvatskog nogometa i sporta općenito, Mamić je pobjegao u BiH, zemlju čije je državljanstvo nedavno dobio.
Zdravko Mamić pogan je lik. Ne samo pojavom, nastupom, uvredama koje šalje ljudima poput onog božićnog proklinjanja, paranja majica i striptiza po aerodromima, nego zbog svega onog što je učinio Dinamu i u Dinamu.
Ne ulazeći u samu optužnicu i formalno-pravne zavrzlame za koje se više-manje zna da ih je bilo u Dinamu, otkako on njime mešetari, čovjek je ukrao Dinamo. Ukrao, u onom fundamentalnom smislu da ga je oteo od onih kojima pripada. Oteo ga je navijačima na način da ih je svojim represivnim metodama otjerao sa stadiona jer se zbog famoznih listi ljudi nisu mogli pojaviti na Maksimiru. (Ukoliko nikada niste pokušali ući na Maksimir, pitajte nekoga tko jest koliko je komplicirano...).
O kriminalu braće Mamić kroz Dinamo i Hrvatski nogometni savez priča se godinama, a mlađi je nedavno 'zapalio' i otišao u emiratski Al Ain, zemlju koja eto, ne izručuje Hrvatskoj...
Zdravko je ostao i pravio se važan. Lani u Tomislavgradu čak i (teatralno) napadnut i propucan pa iz bolnice slao slike s oduševljenim osobljem i fanovima.
U Hercegovini je svojevremeno dobio i ulicu. Točnije, u Ljutom Docu pored Širokog Brijega u kojem je bio i rado viđen gost. Kod Stankovića u Nu2 sumantuo lupao po stolu pa prodao sto puta prožvakanu foru upitavši voditelja je li Boris Rašeta u rodu s generalom Rašetom, a nakon što ga je on pošteno 'oprao' u prilogu.
Ipak, dva najgadljivija Mamićeva poteza novijeg su datuma. Prvi je uspoređivanje sebe s generalom Praljkom i najavom kako će ispiti otrov ukoliko bude osuđen. Zamislite kolika količina narcisoidnosti je potrebna da se usudite usporediti s takvim čovjekom. Svakakvi ljudi čine samoubojstva i tu gotovo da nema pravila, no poređenje jedne antireklame zdravog razuma, što Mamić jest, s čovjekom kakav je bio general Praljak je dno dna.
Zadnjih nekoliko dana članovi i simpatizeri Dinama po društvenim mrežama najavljuju sutrašnje suđenje Mamiću "6.6. u 12:00". Njegovi najveći oponenti nadali su se da bi to mogao biti konačan pad velikog meštra sviju hulja hrvatskog nogometa.
Uoči presude koja je mogla promijeniti povijest hrvatskog nogometa i sporta općenito, Mamić je pobjegao u BiH, zemlju čije je državljanstvo nedavno dobio.
Taj bijeg Mamiću je poslužio za drugu najodvratniju stvar. Dolaskom u BiH poslužio se i samom Gospom. Zašto stati samo na generalu Praljku kojeg je koristio da bi sebe uzvisio kad se i sama Majka Božja može iskoristiti. Otišao je s familijom na Brdo ukazanja poručivši kako je došao pomoliti se i primiriti.
Istovremeno, dok se reprezentativci "ne sjećaju" i mijenjaju iskaze, dok se ugovori antidatiraju, Mamićeva popularnost raste i na Facebooku a mnoštvo koje mu oduševljeno kliče svakim danom se povećava.
Umjesto brige što nam vjeru i heroje u koje se kunemo zloupotrebljuju likovi poput Mamića, sutrašnja presuda nije kraj, no nadajmo se da je barem početak kraja i da će Mamić i družina biti pošteno kažnjeni, a 'Vatreni' trgnuti iz kolektivne amnezije i u Rusiji pokazati što mogu, unatoč Mamiću i sličnima, a ne zbog njih.
dnevnik.ba
Guest- Guest
Novinar ne zna riječ od 5 slova napisati u kolikoj je euforiji, a turbo smeće od net.yu u svojem izdanju.
Guest- Guest
ma mamaic je negativac u podrucju koej nije najvaznije za prosperitet hrvatske....od nogometa covjek nece biti niti sitiji niti gladniji niti ce imati vise ili manje..uostalom boli me kita da li je lopina ako maznjava od onih koji ionako imaju poput nogometasa..sami su mu se predali u ruke i ja bih krao i zajebavao tako ogranicene...
2015-09-08
torcida i hajdukovci misle da ce uklanjanjem mamica hajduk procvasti i osvajati trofeje ali sa ovakvim radom tipa protjerivanja clanova uprave i svako malo mjenjanjem uprave nece osvojiti trofej jos slejdecih deset godina...cista nesposobnost
2015-09-08
Uspjeh se mjeri talentom i kvalitetom igrača koje izbacuješ i novcem kojeg zaradiš. Što je Hajduk sve izbacio krajem 80-ih i 90-ih, vidjeli smo 90-ih i ranih 2000-ih u reprezentaciji i međunarodnom nogometu, a što 2000-ih i zadnjih 8 godina, to je doslovno šrot na n-tu potenciju.vuksadinare wrote:torcida i hajdukovci misle da ce uklanjanjem mamica hajduk procvasti i osvajati trofeje ali sa ovakvim radom tipa protjerivanja clanova uprave i svako malo mjenjanjem uprave nece osvojiti trofej jos slejdecih deset godina...cista nesposobnost
Hajduk se muči 18 godina da skrpa kraj s krajem, umjesto da je zadnjih 10 godina postao klub u vrlo pristojnom plusu, s igračima i izlaznim transferima u rasponu od 8 do 20 mil. € koji će nositi reprezentaciju. A ono mauna. Za to uopće nikad nisu ni Dinamo ni Zdravko krivi, već cijela struktura Hajduka.
Karlo Letica bi trebao otići za 6 milijuna eura, hej! Pa to je pišljiv novac za navodno velikog golmanskog talenta, a samim time cijena mu ne bi mogla biti ispod 15 mil. € za današnje prilike, pa i hrvatske.
Guest- Guest
Veličina se ogleda u tome da se prepozna kada je potrebno odstupiti čini mi se da se Mamić pogubio zadnjih godina. Je li kriv ili nije... tko zna malo tko je čist gdje se ogromni novci vrte.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Izjava o Gospi: Proziva li to Frljić hrvatsku policiju za ustaštvo?
» Zahvalili Gospi Sinjskoj na uspješnoj borbi protiv korona virusa
» ČUDO MEĐUGORJA: Dječak iz Irske ozdravio nakon molitve Gospi
» 'Makar bio Robin Hud...'
» Izjava o Gospi: Proziva li to Frljić hrvatsku policiju za ustaštvo?
» Zahvalili Gospi Sinjskoj na uspješnoj borbi protiv korona virusa
» ČUDO MEĐUGORJA: Dječak iz Irske ozdravio nakon molitve Gospi
» 'Makar bio Robin Hud...'
Page 1 of 2