Boeing će pokrenuti 2019. proizvodnju F-18 Super Hornet Block III
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Boeing će pokrenuti 2019. proizvodnju F-18 Super Hornet Block III
Pa ide tehnologija naprijed, ponoljšani F 18
Mornarički avion : sposobnost polijetanja i sletanja na brodsku pistu, veliki domet, gađanje objekata na zemlji i moru....
Mornarički avion : sposobnost polijetanja i sletanja na brodsku pistu, veliki domet, gađanje objekata na zemlji i moru....
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vidi razliku između F18C/D i F18 E/FSerbinho-3 wrote:Metuzalem wrote:da su ga nazvali F-19 onda bi bio super duper zrakoplov, kako već to Rusi rade sa svojim muzejskih eksponatima.:)Serbinho-3 wrote:F-16 je takodje smeće.
Skine ga Bosanac iz dosade.
Amerika vraćanjem F18 u proizvodnju, Muzejskog eksponata, nacinila je sebi negativni marketing.
Pa to i jeste fora, promenis nesto i nov je model.
Video na YouTube tri komada F18, sleteli da sipaju gorivo, piste ko karavela, igračkice klasične.
Guest- Guest
Širi usisnici vazduha, izgleda robusnije.
Ne znam, treba to videti a ono sto sam video na YouTube, izgleda realno smesno, iako sam pre toga imao dobru sliku o F18 Hornet.
Ne znam, treba to videti a ono sto sam video na YouTube, izgleda realno smesno, iako sam pre toga imao dobru sliku o F18 Hornet.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Neznam zašto Grci nenabave malo tih F18 super horneta jer imaju trzavice s Turskom Egejsko more Cipar ogromna vodena površina
Ja bi na njihovom mjestu uzeo dvije eskadrile toga znači jedno 24 aviona
2014-04-11
pogledaj malo bolje drastično poboljšan radijus, drastično više tereta može nosit, dodatni nosači na bombe i rakete, bolja elektronika i radari, bolji motori, manji radarski odraz ovo ti govorim za F-18 E/F block 2 verziju koja je sada u uporabi, sada tu verziju dodatno poboljšavaju sa block 3, životni vijek 3000sati leta više, još manji radarski odraz, 120 nm još veći domet, još bolja elektronika itd..Serbinho-3 wrote:Širi usisnici vazduha, izgleda robusnije.
Guest- Guest
naprotiv treba im F35 B, jer broji otočići glume nosaš zrakoplova.RayMabus wrote:Neznam zašto Grci nenabave malo tih F18 super horneta jer imaju trzavice s Turskom Egejsko more Cipar ogromna vodena površina
Guest- Guest
Pitanje je bili im to Amerikanci prodali zato to neuzimam u razmatranjeMetuzalem wrote:naprotiv treba im F35 B, jer broji otočići glume nosaš zrakoplova.RayMabus wrote:Neznam zašto Grci nenabave malo tih F18 super horneta jer imaju trzavice s Turskom Egejsko more Cipar ogromna vodena površina
2014-04-11
Inače kada su republikanci preuzeli oba doma kongresa na međuizborima tamo početkom 2015,odmah su restratali proizvodnju Super Horneta:
Do restrata proizvodnje prizvedeno je 563 super horneta,potom nakon restarta narudžbe idu:
FY 16...5 komada
FY 17...14 komada
FY 18...24 komada
---------------------------
Total: 606 komada Super Horneta block 2
2019 kreće proizvodnja block 3 te se sklapa trogodišnji ugovor sa Boeingom za 72 zrakoplova:
-FY 19., 24 komada
-FY 20., 24 komada
-FY 21., 24 komada
total:678 aparata
paralelo kreće i upgrejd postojećih block 2 aparata na blok 3:
FY18., 4 aparata
FY19., 16 aparata
za dalje ne znam...
Do restrata proizvodnje prizvedeno je 563 super horneta,potom nakon restarta narudžbe idu:
FY 16...5 komada
FY 17...14 komada
FY 18...24 komada
Total: 606 komada Super Horneta block 2
2019 kreće proizvodnja block 3 te se sklapa trogodišnji ugovor sa Boeingom za 72 zrakoplova:
-FY 19., 24 komada
-FY 20., 24 komada
-FY 21., 24 komada
total:678 aparata
paralelo kreće i upgrejd postojećih block 2 aparata na blok 3:
FY18., 4 aparata
FY19., 16 aparata
za dalje ne znam...
Last edited by Metuzalem on 3/6/2018, 14:56; edited 2 times in total
Guest- Guest
A imaju deset nosača zrakoplova
2014-04-11
13.....11 nuklearnih aktvnih, 1 klasični u rezervi, 1 aktivni klase America.RayMabus wrote:A imaju deset nosača zrakoplova
Guest- Guest
A imaju toga pun kurac, uzmi onda da moraju imati u rezervi pa u suštini broj aviona na svakom nosaču zrakoplova pomnoži sa triMetuzalem wrote:13.....11 klasičnih aktivnih, 1 klasični u rezervi, 1 aktivni klase America.RayMabus wrote:A imaju deset nosača zrakoplova
2014-04-11
Metuzalem wrote:13.....11 nuklearnih aktvnih, 1 klasični u rezervi, 1 aktivni klase America.RayMabus wrote:A imaju deset nosača zrakoplova
Svaki za sebe strahovita vatrena moć...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
ovaj klase America na njega idu aktivne F35 B., 20 komadaRayMabus wrote:A imaju toga pun kurac, uzmi onda da moraju imati u rezervi pa u suštini broj aviona na svakom nosaču zrakoplova pomnoži sa triMetuzalem wrote:13.....11 klasičnih aktivnih, 1 klasični u rezervi, 1 aktivni klase America.RayMabus wrote:A imaju deset nosača zrakoplova
na ovih 11 nuklearnih aktivnih, 1 ti je na uvijek na Refueling and Overhaul (ROH), u klasičnom sastavu na svakom nosaču ide oko 50-55 Super Horneta, treba im ukupno 550-600 Super Horneta za svih 11 nuklearnih nosača.
e sad dolazimo zašto im treba dodatna proizvodnja Super Horneta, jer za cca dvi godine u uporabu ulazi i 12 nuklearni nosač CVN 79 JFK,a treba nadomjestiti i izgubljenje letjelice u zadnih desetak godina,a bilo ih je bar 20-tak.
kada im zafali super horneta krpaju se sa cca 500 aktivnih F-18 C/D varijante (koje su proizvodili od 1988-2000godine)
Guest- Guest
Šta je s F35 C?
Stavili ga malo na čekanje
2014-04-11
kroz nekih pola godini trebao bi biti proglašen IOC...sa FY18,,kupili su ukupno 53 komada C varijante http://www.secnav.navy.mil/fmc/fmb/Documents/19pres/APN_BA1-4_BOOK.pdfRayMabus wrote:Šta je s F35 C?
.(2) The F-35C Carrier Variant (CV) Initial Operational Capability (IOC) is scheduled for August 2018 and Full Rate Production (FRP) is scheduled for April 2019.
Guest- Guest
Da , sad sam čitao onu drugu temu vezanu uz domet i punjenje goriva u zraku
A neka povećaju rezervoar ili dodatni tankovi pa prvo to potroši pa odbaci pa onda bez toga ide ka meti
A neka povećaju rezervoar ili dodatni tankovi pa prvo to potroši pa odbaci pa onda bez toga ide ka meti
2014-04-11
Najrevolucionarnija stvar ,a o tome nitko ne govori su ti 3 stvari i sve tri su vezane za F-35, ali i za druge modele:RayMabus wrote:Da , sad sam čitao onu drugu temu vezanu uz domet i punjenje goriva u zraku
- link 16...totalna enkripcija komunikacije među pilotima
- kapacitet nošenja nuklearnog oružja, do jedan F-35 će ga imati
novi pod za elektromagnetsko ometanje koji ulazi u proizvodnju 2021, moć će se montirati na dojedan F-35, što dosad nije bio slučaj, nego si morao imati posebne zrakoplove za tu namjenu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ove tri stvari će toliko gurnuti F-35 u dominaciju nad ostalima da je to kvantni skok naprijed.
Guest- Guest
Nije sve u avionima ali činjenica jest da samo Amerika , Rusija i Kina za sada imaju sposobnost proizvodnje aviona pete generacije tj ta nevidljivost i to a da Amerika tu prednjači
2014-04-11
možemo pričati i o kopnenoj vojsci:RayMabus wrote:Nije sve u avionima ali činjenica jest da samo Amerika , Rusija i Kina za sada imaju sposobnost proizvodnje aviona pete generacije tj ta nevidljivost i to a da Amerika tu prednjači
- Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) zamjena za Hamere, za sada se mijenja samo oklopljena verzija, 4 puta veća šansa da preziviš u JLTV nego u Hameru ako naletiš na IED, 4 puta duže može voziti do pojave mehaničkog kvara, nego Hamer.
Guest- Guest
Prevruće mi je za analiziranje svakog komada tehnike u najjačoj vojsci svijeta
2014-04-11
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gerald-ford-najskuplji-ratni-brod-na-svijetu
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» State Department: Country Reports on Terrorism 2019 (October 2019)
» Pokrenuti promjene u BiH...
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
» Pao Boeing 737 MAX
» Boeing pao ko kamen
» Pokrenuti promjene u BiH...
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
» Pao Boeing 737 MAX
» Boeing pao ko kamen
Page 3 of 4