Tokić: Besmislena je podjela Bošnjaka na ljevicu i desnicu
Page 1 of 1
Tokić: Besmislena je podjela Bošnjaka na ljevicu i desnicu
https://poskok.info/tokic-podrzavamo-sdp-ovog-kandidata-besmislena-je-podjela-bosnjaka-na-ljevicu-i-desnicu/
Napomenuo je da će u petak, 1. lipnja, biti potpisan protokol u kojem će biti definirani uvjeti, kao i obveze u vezi sa zajedničkim djelovanjem Bošnjačkog pokreta i Socijaldemokratske partije BiH glede podrške kandidatu za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denisu Bećiroviću.
“U proteklih nekoliko dana mi smo imali niz sastanaka, i s Denisom Bećirovićem i s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem, i danas smo usuglasili detalje koji će sutra biti priopćeni javnosti i koji će zvanično biti potpisani. Jedan od naših uvjeta za podršku bio je da se kandidatura udalji od potpuno nelogične i lažne podjele, na ljevicu, desnicu i centar. Nema kandidata ljevice i desnice, nego imaju kandidati bošnjačkog naroda, kojem je važna kandidatura budući da je Bosna i Hercegovina izložena otvorenim prijetnjama o podjeli, secesiji, negiranju suvereniteta od susjednih država, Hrvatske i Srbije”, rekao je Tokić.
“Pitanje ideoloških pozicija je potpuno politički neutemeljeno čak i kad treba odgovoriti na najbitnije izazove za našu državi i naš narod. Mi nismo država u kojoj bi se ljevica nadmetala oko poreskih stopa, socijalnih izdvajanja, proračunskih itd. Ovdje je pitanje ljevice i desnice potpuno suvišno. Nama na tarabama naših kuća u manjem bh. entitetu, na proslavama matura, na svadbama, stalno poručuju da će nas ponovo klati, da će podijeliti državu, da će organizirati novi genocid… Tako da ne znam kako to neko može gledati sa stajališta ljevice i desnice. Poštujem to, ali u ovom trenutku nijedno bitno pitanje nije pitanje ljevice i desnice, već pitanje opstanka i budućnosti države i naroda”, poručio je Tokić.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Tokić: Besmislena je podjela Bošnjaka na ljevicu i desnicu
Kakvi suverenitet?
Pa oni su obični protektorat
Pa oni su obični protektorat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa ja ni ne vidim neku podjelu..u nekim istupima navodna ljevica kod bosnjaka je cak radikalnije u nekim istupima i od same sda
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kakvi suverenitet, radit ćeš šta ti ja naredim
Aj tamo čuvati granicu od imigranta
Aj tamo čuvati granicu od imigranta
2014-04-11
Ministar Austrije : Đamijska ruta
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:730486-Nastaje-dzamijska-ruta-migranata
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:730486-Nastaje-dzamijska-ruta-migranata
2014-04-11
vuksadinare wrote:pa ja ni ne vidim neku podjelu..u nekim istupima navodna ljevica kod bosnjaka je cak radikalnije u nekim istupima i od same sda
Građanska opcija je najradikalnija u njih
U biti ovo je dobro da SDP BiH iz građanske prelazi u nacionalnu opciju
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Similar topics
» Čavić: Suština problema u BiH nije u odnosima Srba i Bošnjaka nego u odnosima Hrvata i Bošnjaka
» Bencicka optuzila desnicu da su bazen HDZ-a
» Kršćanska mladež - Širite ljubav, a ne mržnju. Mržnja je tako jeb... besmislena.
» Linta(Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin...) : Lažna i besmislena teza o genocidu u Srebrenici
» Podjela na lijevo i desno je mrtav koncept
» Bencicka optuzila desnicu da su bazen HDZ-a
» Kršćanska mladež - Širite ljubav, a ne mržnju. Mržnja je tako jeb... besmislena.
» Linta(Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin...) : Lažna i besmislena teza o genocidu u Srebrenici
» Podjela na lijevo i desno je mrtav koncept
Page 1 of 1