Denkverbot
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Denkverbot
zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...aben wrote:pa ne moroš biti naročito perceptivan da vidiš kako molo dite ulazi u interakciju s okolinom vriščući, ili kako se neko penje na stablo da bi nabro čišnje, ili kad poštar stišće zvono, ili kad milicija tuče pendrekon po glovi...niti naročito inteligentan da bi shvati njihove namjeremativka wrote:A što je s umijećem prepoznavanja i namjere istog?aben wrote:narvski da su manipulativni, da nisu manipulativni, bili bi mrtvi.mativka wrote:
Ispričavam se, ali svi su ljudi manipulativni, sve ovisi o umijeću prepoznavanja.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Regulaciju?aben wrote:zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...aben wrote:pa ne moroš biti naročito perceptivan da vidiš kako molo dite ulazi u interakciju s okolinom vriščući, ili kako se neko penje na stablo da bi nabro čišnje, ili kad poštar stišće zvono, ili kad milicija tuče pendrekon po glovi...niti naročito inteligentan da bi shvati njihove namjeremativka wrote:A što je s umijećem prepoznavanja i namjere istog?aben wrote:
narvski da su manipulativni, da nisu manipulativni, bili bi mrtvi.
Znam na što ciljaš, no bila bih najsretnija kada bi ljudi imali takve postavke da im regulacija ne treba. Kako bi se ti kao pastir postavio pred ovčicama, bi li imao nekog ovčara?
Guest- Guest
ok, ali kako nemomo takove postavke- regulacija?mativka wrote:Regulaciju?aben wrote:zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...aben wrote:pa ne moroš biti naročito perceptivan da vidiš kako molo dite ulazi u interakciju s okolinom vriščući, ili kako se neko penje na stablo da bi nabro čišnje, ili kad poštar stišće zvono, ili kad milicija tuče pendrekon po glovi...niti naročito inteligentan da bi shvati njihove namjeremativka wrote:
A što je s umijećem prepoznavanja i namjere istog?
Znam na što ciljaš, no bila bih najsretnija kada bi ljudi imali takve postavke da im regulacija ne treba. Kako bi se ti kao pastir postavio pred ovčicama, bi li imao nekog ovčara?
imale bi ogrođeno zemljište, i snajperska i mitraljeska gnjezda za slučaj da se pojovu regulatori
2014-04-16
Previše igrica, vidi se :)aben wrote:ok, ali kako nemomo takove postavke- regulacija?mativka wrote:Regulaciju?aben wrote:zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...aben wrote:
pa ne moroš biti naročito perceptivan da vidiš kako molo dite ulazi u interakciju s okolinom vriščući, ili kako se neko penje na stablo da bi nabro čišnje, ili kad poštar stišće zvono, ili kad milicija tuče pendrekon po glovi...niti naročito inteligentan da bi shvati njihove namjere
imale bi ogrođeno zemljište, i snajperska i mitraljeska gnjezda za slučaj da se pojovu regulatori
Želiš li postaviti pitanje: ukoliko ljudi nemaju osjećaj za tuđe vlasništvo, jesu li potrebne regulative?
Jel potreban pas ovčar koji će usmjeravati stado?
I ti si vlasnik, jel imaš okolo svog imanja snajperska ili mitraljeska gnijezda?
Guest- Guest
morun pojti leći. nišće ne razumin, bolje da to ostavin za ujutro...mativka wrote:Previše igrica, vidi se :)aben wrote:ok, ali kako nemomo takove postavke- regulacija?mativka wrote:Regulaciju?aben wrote:zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:
Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...
Želiš li postaviti pitanje: ukoliko ljudi nemaju osjećaj za tuđe vlasništvo, jesu li potrebne regulative?
I ti si vlasnik, jel imaš okolo svog imanja snajperska ili mitraljeska gnijezda?
2014-04-16
Ajd, svojin putem :)aben wrote:morun pojti leći. nišće ne razumin, bolje da to ostavin za ujutro...mativka wrote:Previše igrica, vidi se :)aben wrote:ok, ali kako nemomo takove postavke- regulacija?mativka wrote:Regulaciju?aben wrote:
zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?
Guest- Guest
ne igrun jo kompjuterske igrice, te generacije petra pana su nastale nakon moga vrimena...mativka wrote:Previše igrica, vidi se :)aben wrote:ok, ali kako nemomo takove postavke- regulacija?mativka wrote:Regulaciju?aben wrote:zamišljoš neku regulaciju koja bi sposila živalj od masovnih medija?mativka wrote:
Imam osjećaj da ljudi gube te osjećaje, da postaju ovisnici kojim upravljaju masovni mediji, gube osjećaj za postojanje svijeta izvan sebe...
ali nismo govorili o vlasništvu, nego o lošen utjecaju masovnih medija na mase. pitanje je želiš li regulirati masovne medije jer su ljudi glupi?
nemun nikakova gnjezda.
2014-04-16
Što se tiče regulacije, prvo bih ukinula tv pretplatu, tj. Sve namete koji se tiču masovnih medija :)
Guest- Guest
mativka wrote:Što se tiče regulacije, prvo bih ukinula tv pretplatu, tj. Sve namete koji se tiču masovnih medija :)
a manipuliranje masama?
2014-04-16
Jedan dobar govornik lako izmanipulira ljude.
Jesu li mase danas manipulativnije nego prije?
Guest- Guest
mativka wrote:Jedan dobar govornik lako izmanipulira ljude.
jesu zbog pojave masovnih medija.
ali, jel bi tribalo regulirati manipuliranje? zoč nećeš odgovoriš, ne svidjo ti se kako misliš?
:)
2014-04-16
mativka wrote::) razmišljam o opcijama.
razmišljoj ovako,
kad ljudi djeluju ciljano, da pomognu nekom staništu (naprimjer, ima previše mišov pa dovedu zmije, pa in se nakotu zmije pa dovedu mungose, pa in se nakotu miši) nojčešće pogoršaju stvor.
ljudi su de ekisustava, i na nos djeluju jednoke sile.
2014-04-16
kid wrote:
mediji su neprijatelji..
jesu,
ali ako ti mama dok odrastaš regulira sve neprijatelje isprid tebe, whats to become of you?
2014-04-16
opet priča o overcomingu..
mislim da mama isto ne bi dopustila da čim izađeš iz kuće i krenem do stanice za školu stoji 50 propovjednika raznih i nepoznatih motiva ..
mislim da mama isto ne bi dopustila da čim izađeš iz kuće i krenem do stanice za školu stoji 50 propovjednika raznih i nepoznatih motiva ..
kid wrote:opet priča o overcomingu..
ali bi ti dopuštila da udješ u skulu di stoji 50 propovjednika raznih i nepoznatih motiva?
regulacija je sječivo u kojoj je druga oštrica uvik oštrija.
wikipedija: sudbury schools
2014-04-16
pa to je tako i da me pošalje i u privatnu školu, da li u cijelosti zna motive i metode predavača u tom slučaju?
i kod tih sudbury schools treba guidance starijih
ma, to s motivima...jo znun motive.kid wrote:
pa to je tako i da me pošalje i u privatnu školu, da li u cijelosti zna motive i metode predavača u tom slučaju?
i kod tih sudbury schools treba guidance starijih
stvor je u tomo da je glupo štititi ljude od glupih ideja. regulacije masovnih medija, ok, i unda kad smo to regulirali, oćemo regulirati pekarnice, jer ljudi gredu i zamiriše in dizano tijesto, i onda se nažderu?
nenasilna ponuda gluposti moro biti slobodna.
a sudbury skule imaju guidance, ali ne zahtjevaju guidance- a big fucking difference.
2014-04-16
i kako to sve završi?
volio bih da je europski sport više entertainment i manje političan..
brutalni su, hahakid wrote:
i kako to sve završi?
volio bih da je europski sport više entertainment i manje političan..
europski šport je socijalistički cesspool
lipo. onako kako završi. ljudi ki imaju sposobnost učenja, nauču sve ča tribaju naučiti (ča mislu da tribaju naučiti), nauču to bolje od svojih nesretnig kolega u nasilnim ustanovama za učenje i nauču to uz puno manje energije nego kolege iz besplatnih ustanova za mučenje.
oni ki nemaju tih sposobnosti ne nauču ča su želili, ili ono ča neko misli da su tribali, učinu to uz puno manje stresa nego njihovi kolege u nasilnim ustanovama za učenje.
evo, nis guglo, ali kladin se da je loš uspjeh u skulami visoko korelirun sa šansami da završiš u zatvoru radi nasilja.
2014-04-16
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Page 43 of 50