FRLJIĆEV KOMAD IZAZVAO BUNU U ČEŠKOJ Na nogama kršćanski aktivisti i reformirani komunisti: 'Očito u Istočnoj Europi traju Katoličke olimpijske igre'
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
FRLJIĆEV KOMAD IZAZVAO BUNU U ČEŠKOJ Na nogama kršćanski aktivisti i reformirani komunisti: 'Očito u Istočnoj Europi traju Katoličke olimpijske igre'
Predstava “Naše nasilje i vaše nasilje” redatelja Olivera Frljića, koja bi u subotu trebala gostovati u češkom Brnu, izazvala je pravu pobunu u toj zemlji.
Protiv predstave su ustali tamošnji kršćanski aktivisti, a navodno su im se u zahtjevu da se predstava makne s programa međunarodnog festivala Kazališni svijet Brno priključili i reformirani komunisti. Ta je predstava i kod nas izazvala reakcije - kad je prije godinu dana izvedena na Marulićevim danima u Splitu, dočekali su je prosvjedi desno orijentiranih stranaka. Vrlo je glasan protiv nje bio i Zlatko Ževrnja, tadašnji splitsko-dalmatinski župan, koji je čak zaprijetio da će županija povući potporu festivalu.
Protiv predstave su ustali tamošnji kršćanski aktivisti, a navodno su im se u zahtjevu da se predstava makne s programa međunarodnog festivala Kazališni svijet Brno priključili i reformirani komunisti. Ta je predstava i kod nas izazvala reakcije - kad je prije godinu dana izvedena na Marulićevim danima u Splitu, dočekali su je prosvjedi desno orijentiranih stranaka. Vrlo je glasan protiv nje bio i Zlatko Ževrnja, tadašnji splitsko-dalmatinski župan, koji je čak zaprijetio da će županija povući potporu festivalu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: FRLJIĆEV KOMAD IZAZVAO BUNU U ČEŠKOJ Na nogama kršćanski aktivisti i reformirani komunisti: 'Očito u Istočnoj Europi traju Katoličke olimpijske igre'
- Predstava se sve više se pokazuje kao lakmus-papir na kojem se može iščitati koliko današnja Europa tone u ideološki mrak. Događaji iz Brna, u kojima reformirani komunisti i katotalibani stoje rame uz rame u pokušaju zabrane mog rada su najbolji pokazatelj koliko totalitarizam u suštini ostaje isti, bez obzira kakvu ideološku futrolu navukao na sebe -
- Očigledno u ovom trenutku u zemljama nekadašnjeg Istočnog bloka traju nekakve Katoličke olimpijske igre u kojima se na mojim predstavama dojučerašnja barem nominalno socijalistička društva žele što više dokazati u kategoriji “najvećeg katolika” - jučer su to bile Hrvatska i Poljska, danas Češka, sutra...
https://www.jutarnji.hr/kultura/kazaliste/frljicev-komad-izazvao-bunu-u-ceskoj-na-nogama-krscanski-aktivisti-i-reformirani-komunisti-ocito-u-istocnoj-europi-traju-katolicke-olimpijske-igre/7383330/
- Očigledno u ovom trenutku u zemljama nekadašnjeg Istočnog bloka traju nekakve Katoličke olimpijske igre u kojima se na mojim predstavama dojučerašnja barem nominalno socijalistička društva žele što više dokazati u kategoriji “najvećeg katolika” - jučer su to bile Hrvatska i Poljska, danas Češka, sutra...
https://www.jutarnji.hr/kultura/kazaliste/frljicev-komad-izazvao-bunu-u-ceskoj-na-nogama-krscanski-aktivisti-i-reformirani-komunisti-ocito-u-istocnoj-europi-traju-katolicke-olimpijske-igre/7383330/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: FRLJIĆEV KOMAD IZAZVAO BUNU U ČEŠKOJ Na nogama kršćanski aktivisti i reformirani komunisti: 'Očito u Istočnoj Europi traju Katoličke olimpijske igre'
...frljicu...najebo si..jebiga..ne pali vise nigdje osim u rijeci..postao si naporan..nisi talent pa pokusavas extremnim provokacijama
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
..cak si postao budala i za neokliberalni dio i ljevicarski koji smatraju tvoje komade uvredljivim..ispao si iz igre..ende
2015-09-08
ocekujem odgov debe u stilu:'jos cete vi plakati za frljicem'
2015-09-08
Ipak su komunisti glas neke nade.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
2015-09-08
Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
Jergovića ,feralovce,pa i Tomića da,ali Frljić mi nikad nije išao.
2014-04-22
ne d ami se traziti...ali znas d aimam memoriju slonovsku..otprilike postovi na temu o frljicu su ti bile...tipa u rijeci-sloboda...drugi graodvi koji brane frljica su zatucani i slicnu..mislim mogu se pomuciti potraziti...i tu postaviti tvoje postove ako zelis..jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
2015-09-08
Ne pamtim da sam ikada išta pisao o Frljiću. Jednostavno lik mi nije interesantan.vuksadinare wrote:ne d ami se traziti...ali znas d aimam memoriju slonovsku..otprilike postovi na temu o frljicu su ti bile...tipa u rijeci-sloboda...drugi graodvi koji brane frljica su zatucani i slicnu..mislim mogu se pomuciti potraziti...i tu postaviti tvoje postove ako zelis..jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
Pok. Lucić mi je bio fenomenalan. Njega sam branio od Marcelusović nasrtaja,kao i Glogovca,ali Frljić me zaista nikad nije zanimao.
2014-04-22
najaetističkija zemlja europe, još od crkvenog raskola prije 500 godina, a i tamo ga neće...
ništa ostaje mu samo bosna i hrvatska
u bosni ga trpe jer su primitivni kao i on, a zašto ga trpe u hrvatskoj nije jasno
u bosni ga trpe jer su primitivni kao i on, a zašto ga trpe u hrvatskoj nije jasno
..hm..jastreb wrote:Ne pamtim da sam ikada išta pisao o Frljiću. Jednostavno lik mi nije interesantan.vuksadinare wrote:ne d ami se traziti...ali znas d aimam memoriju slonovsku..otprilike postovi na temu o frljicu su ti bile...tipa u rijeci-sloboda...drugi graodvi koji brane frljica su zatucani i slicnu..mislim mogu se pomuciti potraziti...i tu postaviti tvoje postove ako zelis..jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
Pok. Lucić mi je bio fenomenalan. Njega sam branio od Marcelusović nasrtaja,kao i Glogovca,ali Frljić me zaista nikad nije zanimao.
2015-09-08
..jer je nekim politickim krugovima-potreban da sere kontra drugih nepodobnihmarcellus wrote:najaetističkija zemlja europe, još od crkvenog raskola prije 500 godina, a i tamo ga neće...
2015-09-08
Češka je,bez obzira na ateizam,nominalno kršćanska zemlja.marcellus wrote:najaetističkija zemlja europe, još od crkvenog raskola prije 500 godina, a i tamo ga neće...
Ne moraš se izjašnjavati kao vjernik da bi bio kulturološki kršćanin.
Uostalom u komunističkim državama bilo je kudikamo više kršćasnskoga nego danas u divljem postkomunizmu.
2014-04-22
jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
ne da si ga ''simpatisao'' nego si mu bio glavom u guzici. e sad ... to što te israo .... to je druga priča.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
nasao bi aj njegove postove o frljicu..ali ne da mi se traziti tj sad nemam vremenaKavran wrote:jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
ne da si ga ''simpatisao'' nego si mu bio glavom u guzici. e sad ... to što te israo .... to je druga priča.
2015-09-08
Vrlo je glasan protiv nje bio i Zlatko Ževrnja, tadašnji splitsko-dalmatinski župan, koji je čak zaprijetio da će županija povući potporu festivalu.
zar tako retardnim uhljebima da zaprijeti
sramota
sramota
2014-04-19
vuksadinare wrote:nasao bi aj njegove postove o frljicu..ali ne da mi se traziti tj sad nemam vremenaKavran wrote:jastreb wrote:Kad sdam ja to simpatizirao Frljića?vuksadinare wrote:..znaci sad ti frljic pao u nemilost jer je komitet makar ceski tako odlucio...jastreb wrote:Ipak su komunisti glas neke nade.
Poljske dnevne novine Gazeta Wyborcza dodijelile su predstavi 'Kletva' redatelja Olivera Frljića nagradu Wdecha u kategoriji događaja godine. Predstava je nastala u produkciji Teatra Powszechny iz Varšave, premijeru je imala 18. veljače 2017., a podigla je mnogo prašine u katoličkim krugovima te je prozvana 'najglasnijom premijerom'Predstava 'Kletva' inspirirana je istoimenom dramom poljskog književnika i slikara Stanisława Wyspiańskog. Do sada je ostvarila međunarodna gostovanja u Pragu i Berlinu. Kako stoji u obrazloženju nagrade, to je bila najglasnija premijera godine, možda čak i u posljednjih trideset godina.
Prckoprckov wrote:Vrlo je glasan protiv nje bio i Zlatko Ževrnja, tadašnji splitsko-dalmatinski župan, koji je čak zaprijetio da će županija povući potporu festivalu.
sramota
Daj prčkaj malo po kulturi i kazalistu
Ajde
Ti si ekspert . To .
Expertni Expert
evo sore majjke ti..kad se i komunsiti odricu frljica nađe se i pokoja luda ga braniti
2015-09-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» BURA U ČEŠKOJ:Neonacisti i komunisti brane kršćanstvo od Olivera Frljića
» NATO gomila vojsku u istočnoj europi
» Index tvrdi da je nacionaliste u istočnoj Europi prpa Angele Merkel
» Treće lezbijske olimpijske igre održane u Zagrebu
» ''Nacionalisti u istočnoj Europi zabrinuti zbog snažnije integracije EU-a koju planira Merkel''
» NATO gomila vojsku u istočnoj europi
» Index tvrdi da je nacionaliste u istočnoj Europi prpa Angele Merkel
» Treće lezbijske olimpijske igre održane u Zagrebu
» ''Nacionalisti u istočnoj Europi zabrinuti zbog snažnije integracije EU-a koju planira Merkel''
Page 1 of 3