ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

cajke su ZLO

Page 6 of 49 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 27 ... 49  Next

Go down

cajke su ZLO - Page 6 Empty Re: cajke su ZLO

Post by Guest 3/5/2018, 07:47

Noor wrote:
melkior wrote:Trance, etno elementi, violine, čista psihodelija, ali koja se ne zadovoljava tek napušenošću dobrom travom, već akcija :)  

meni je ovo izvrsno :tu

Dobro su počeli, ali je tema postala previše pompezna kada je počela glavna tema odnosno melogijska linija. Oni se nikako ne mogu otresti te pompeznosti.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/5/2018, 07:48

Kermit wrote:Majka Crkva voli znači Turbobfolk jer su clash i led satanjare i metalike

https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 3/5/2018, 07:51

Pompeznost je srbizam ako se ne varam...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 3/5/2018, 07:53

Painkiller wrote:
cassanowa wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Necu nikada nekoga promatrati kao zaostalog idiota jer slusa ovo ili ono. To mi je oduvijek bila glupa podjela a i sam sam ju radio. Segregirati nekoga tko mi ne smeta na racun glazbe koju slusa....je idiotski. Dok god netko nekoga ne prisiljava na nesto savrseno je svejedno sto druga osoba slusa. Pa i cajke.
Cajke su po tekstu i ritmu na razini dječjeg vrtića. A kad odrasla osoba ima mentalni sklop dječjeg vrtića, onda je ona ograničena. Nema tu segregacije. To je realnost. Zar ne postoje retardirani odrasli ljudi koji su mentalno još djeca???
To su meni govorili kad sam bio u "Ramones" fazi.

Ramones nisu badava napravili album sa Philom Spectorom. Bez obzira na punk vanjštinu, oni su zapravo cijelo vrijeme crpili svoju glazbu iz te podvrste američke pop glazbe šezdesetih godina.
Cajke odnosno turbofolk glazbeno gledano doslovce spadaju u dječji vrtić, ali tu zapravo poanta i nije u glazbi nego u sociologiji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 3/5/2018, 07:53

slidingdoorsoperator wrote:
Kermit wrote:Majka Crkva voli znači Turbobfolk jer su clash i led satanjare i metalike

Kod nas je crkva pandam SPC znači utočište vrlo tamnih pojava koji ne prihvaćaju ovakve stvari...drugo mislim da je ovo gore vezano za američke anglikance i ine protestante a ne katolike ali nisam 100% siguran
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Noor 3/5/2018, 07:55

Kermit wrote:Nuurka kad popije zadnje piće sa svilene bluze potrga dugmiće...
Dugmići se kotrljaju ko suze po kafani dok nju grle njezini jarani...
a baš, bleso :D
jednom sam se u životu na stol uzverala, a jednom čak i ples na štangi izvela jocolor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 3/5/2018, 07:55

Kermit wrote:Pompeznost je srbizam ako se ne varam...

Pa? A cipele mađarizam pa su obje riječi sada sastavni dio hrvatskog jezika.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 3/5/2018, 07:55

Painkiller wrote:
cassanowa wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Necu nikada nekoga promatrati kao zaostalog idiota jer slusa ovo ili ono. To mi je oduvijek bila glupa podjela a i sam sam ju radio. Segregirati nekoga tko mi ne smeta na racun glazbe koju slusa....je idiotski. Dok god netko nekoga ne prisiljava na nesto savrseno je svejedno sto druga osoba slusa. Pa i cajke.
Cajke su po tekstu i ritmu na razini dječjeg vrtića. A kad odrasla osoba ima mentalni sklop dječjeg vrtića, onda je ona ograničena. Nema tu segregacije. To je realnost. Zar ne postoje retardirani odrasli ljudi koji su mentalno još djeca???
To su meni govorili kad sam bio u "Ramones" fazi.

Ramones nisu badava napravili album sa Philom Spectorom. Bez obzira na punk vanjštinu, oni su zapravo cijelo vrijeme crpili svoju glazbu iz te podvrste američke pop glazbe šezdesetih godina.
Cajke odnosno turbofolk glazbeno gledano doslovce spadaju u dječji vrtić, ali tu zapravo poanta i nije u glazbi nego u sociologiji.
Cajke su eskapizam i produljena ruka alkoholizma te čisti nihilizam samo use nase i podase
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 3/5/2018, 07:56

Pompoznost
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 3/5/2018, 07:57

Kermit wrote:

Kod nas je crkva pandam SPC znači utočište vrlo tamnih pojava koji ne prihvaćaju ovakve stvari...drugo mislim da je ovo gore vezano za američke anglikance i ine protestante a ne katolike ali nisam 100% siguran

Vrijedi i za katolike. SPC je posebno retrogradna pojava i ne samo kad je glazba u pitanju, čak ne toliko tipična za cijeli pravoslavni svijet koliko više priča za sebe.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/5/2018, 07:57

Kermit wrote:

Pompoznost

Whatever.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 3/5/2018, 08:05

Hektorović wrote:
marcellus wrote:

ni ja ne podnosim klape, ali klape su samo muzika, kulturološki one nisu neka strava, vezane su za regiju i malo misto.

Klape i tamburaši su baš štimung... kažem narodnjak je Zvonko Bogdan... Pa to je Frank Sinatra naspram cajki...

mislim da imamo nesporazum oko terminologije, ovo je sasvim ok ali to nije "narodnjak" u mom vokabularu... ovo je više tradicionalna narodna muzika koja nije my cup of tea ali je kultivirana. Razlika između ovog i cajke je razlika između obame i ljudoždera iz kenije

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 3/5/2018, 08:16

melkior wrote:
Nije problem u cajkama dok god iste ne postanu mainstream. Problem je u općoj banalizaciji i površnosti koja je preplavila čitavo društvo. Problem je vrijeme u kojem živimo, u kojem više nema vremena za nikoga i za ništa, čak niti za one elementarne osnovne odnose: iskrenu ljubav prema drugom biću, kvalitetni odgoj djece. Traže se instant rješenja za sve probleme, stoga su i cajke tek izraz ispraznosti vremena u kojem dominiraju i vrijednost drugog bića određuju lajkovi na Facebooku, Tweeter i Instagram. Isprazna komunikacija lišena sadržaja, gdje marketing postaje važniji nego sam proizvod, gdje se lašcima u javnom prostoru tepa da su spin majstori i gdje PR i image postaje važniji za društveni uspjeh nego stvarni rezultati koje čovjek ostavlja iza sebe i ozbiljan rad. Tako se i čitavi mediji pretvaraju u biltene. Društvo koje ne cijeni stvarno znanje i rad i u kojem društveni uspjeh nema puno veze sa kvalitetom, i u kojem prevladavaju wannabe zvijezde, starlete, nogometaši i "influencerice" i ne može biti nego društvo cajki. Društvo u kojem je puno važnije imati, imati pod svaku cijenu, nego biti. Hamletovsko vječito biti ili ne biti, pretvorilo se u imati ili nemati. Društvo u kojem tzv. intelektualna elita je ili korumpirana ili bezidejna, ili najčešće i jedno i drugo. Ako u društvu nema pozitivnih uzora koji nadahnjuju svojim primjerom, ili ih ima premalo, onda je prevaga na ovima drugima. Jedino što je uistinu zapadna civilizacija doista izgradila jest vrijednost pojedinca, individue. Njegova nesputana sloboda i kreativnost koja dolazi do izražaja, i koja vrlinama koje inkorporira u sebi, gradi bolji svijet. Kod nas je ta kultura pojedinca, vrijedne individue u potpunosti izostala. I zato je pitanje koliko smo mi društvo uistinu zapadne civilizacije. Ne radi se samo o cajkama, već o čitavom mentalnom sklopu nacije, iz kojeg sustavno izostaju odgovornost, racionalnost, umjerenost, nepodilaženje niskim strastima, fokusiranost, organiziranost, samodisciplina, posvećenost. Te vrline koje nedostaju u mentalnom sklopu nacije nedostaju i u najvećem broju pojedinaca u RH. Hrvati su zavidni, neorganizirani, impulzivni, nedovoljno aktivni, previše povodljivi, neracionalni, skloni alkoholu, birtijama, kladionicama, pušenju, masnoj hrani, previše skloni zavirivanju susjedu u dvorište umjesto da se bave vlastitim poslovima i životima.

Amen, Melkiore

to je i poanta ovog što sam pisao samo si ti to ovaj put bolje složio

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 3/5/2018, 08:24

Žalosno, no danas u Zagrebu domaći klinac mora birati: ili postati “outcast”, izopćenik, ili se prikloniti gluhoj i glupoj većini i slušati “cajku”.

Pa istina u 90tima je bilo tako ako si npr. slušao metal dok si ostali slušali Sennu M, ET, Daliju, Sandyja, Tonyja....kasnije su dušli Magazini i Severine i tek onda cajke.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by catabbath 3/5/2018, 08:25

Ja sam osobno curi zabranio tu vrstu glazbe u mom prisustvu.

Last edited by catabbath on 3/5/2018, 08:26; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by marcellus 3/5/2018, 08:27

Kermit wrote:Čitatelji Narod.hr vole cajke i jebu srbim majku

ne bih rekao po broju lajkova na članak koji je tek nešto manji od broja čitanja....

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 3/5/2018, 08:28

catabbath wrote:
Žalosno, no danas u Zagrebu domaći klinac mora birati: ili postati “outcast”, izopćenik, ili se prikloniti gluhoj i glupoj većini i slušati “cajku”.

Pa istina u 90tima je bilo tako ako si npr. slušao metal dok si ostali slušali Sennu M, ET, Daliju, Sandyja, Tonyja....kasnije su dušli Magazini i Severine i tek onda cajke.

kako misliš došla je severina pa onda cajke

ona je arhetip cajketine

samo se nije odmah izautala kao takva

inače sve je to isto smeće manje više

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kaya 3/5/2018, 08:33

Kermit wrote:Članak dobar ali pogrešan medij naime hadezeovci vole jeftine žene i bocu o glavu
:)
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya 3/5/2018, 08:33

marcellus wrote:
Hektorović wrote:
marcellus wrote:

ni ja ne podnosim klape, ali klape su samo muzika, kulturološki one nisu neka strava, vezane su za regiju i malo misto.

Klape i tamburaši su baš štimung... kažem narodnjak je Zvonko Bogdan... Pa to je Frank Sinatra naspram cajki...

mislim da imamo nesporazum oko terminologije, ovo je sasvim ok ali to nije "narodnjak" u mom vokabularu... ovo je više tradicionalna narodna muzika koja nije my cup of tea ali je kultivirana. Razlika između ovog i cajke je razlika između obame i ljudoždera iz kenije
:)
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by catabbath 3/5/2018, 08:36

marcellus wrote:
kako misliš došla je severina pa onda cajke

ona je arhetip cajketine

samo se nije odmah izautala kao takva

inače sve je to isto smeće manje više

Pa dok je drmaro CRO dance trash Severina je neuspješno pokušala isfurati neku rock fazu. Kasnije je krenula "djevojka sa sela" kao isplatljiviji proizvod a ostalo je povijest...
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 3/5/2018, 08:39

ako cemo posteno taj miks folk-pop šunda na ove prostore je vec usao u drugoj polovici 80-tih...pojacao devedesetih a razmahao se od 2000-te...ako govorimo o rocku..on je na ovim prostorima poceo stagnaciju kad se pojacavao taj folk-pop šund..pa recimo jedini pravi rock sastav u drugoj polovici osamdesetih su sto se tice hrvatske bili psihomodo pop i majke..prljavo kazaliste se razvodnilo...film je isto poceo vise sliciti na pop band...u srbiji je spalo samo jos na EKV i partibrejkerse...uglavnom...poceli su prevladavati tih godina crvena jabuka,magazin,plavi orkestar i slicni koji su bili na jedan nacin uvod u folk razdoblje
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 49 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 27 ... 49  Next

Back to top

- Similar topics