gori mi rudnik !
Page 1 of 1
gori mi rudnik !
Vatrogasci, neovisno o tome u kojem dijelu svijeta djeluju, tokom radnog vijeka nagledaju se svega, od tragičnih do pomalo šaljivih situacija. Ovog puta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz vatrogasne postrojbe Zagreb sve prošlo bez ljudskih žrtava, nastradalo je tek malo lamperije koju je ionako lako zamijeniti.
Zagrebački vatrogasci ovog su tjedna primili malčice neobičan poziv – „gori mi rudnik“ čulo se s druge strane slušalice. Kako se na kraju pokazalo požar nije izbio u pravom već u digitalnom rudniku kriptovaluta koji je bio smješten u potkrovlju jedne kuće u Dubravi.
Razlog požaru nije prekomjerna temperatura nastala zagrijavanjem računalne opreme već preopterećene električne instalacije. Tim povodom, putem službenog Facebook profila oglasili su se na šaljiv način i sami vatrogasci iz vatrogasne postrojbe Zagreb.
Kako navode vatrogasci do požara je došlo zbog preopterećenja električnih instalacija na spoju u krovištu (panceru). Požar je zahvatio oko tri kvadrata krovišta (lamperije) i pritom nije bilo ozlijeđenih.
Ovaj događaj je dobar pokazatelj kako za rudarenje kriptovaluta nije dovoljno samo kupiti i upogoniti opremu, već treba povesti računa i o drugim stvarima, poput kvalitete električnih instalacija.
https://www.bug.hr/dogadjaji/pozar-u-potkrovnom-rudniku-u-zagrebackoj-dubravi-3988
Zagrebački vatrogasci ovog su tjedna primili malčice neobičan poziv – „gori mi rudnik“ čulo se s druge strane slušalice. Kako se na kraju pokazalo požar nije izbio u pravom već u digitalnom rudniku kriptovaluta koji je bio smješten u potkrovlju jedne kuće u Dubravi.
Razlog požaru nije prekomjerna temperatura nastala zagrijavanjem računalne opreme već preopterećene električne instalacije. Tim povodom, putem službenog Facebook profila oglasili su se na šaljiv način i sami vatrogasci iz vatrogasne postrojbe Zagreb.
Kako navode vatrogasci do požara je došlo zbog preopterećenja električnih instalacija na spoju u krovištu (panceru). Požar je zahvatio oko tri kvadrata krovišta (lamperije) i pritom nije bilo ozlijeđenih.
Ovaj događaj je dobar pokazatelj kako za rudarenje kriptovaluta nije dovoljno samo kupiti i upogoniti opremu, već treba povesti računa i o drugim stvarima, poput kvalitete električnih instalacija.
https://www.bug.hr/dogadjaji/pozar-u-potkrovnom-rudniku-u-zagrebackoj-dubravi-3988
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: gori mi rudnik !
Bilo je slučajeva gdje je ljudima u potkrovlju gorio rasadnik, laboratorij i slično...prvi rudnik
Guest- Guest
Similar topics
» Dule Savic part.2 'Gori,gori Notre Damme ebo vas cale siptarski'
» Otvara se najbogatiji RUDNIK ZLATA na svetu!
» Njemačka zatvara posljednji rudnik ugljena
» Srbija užas: Kinezi kupili rudnik Bor
» Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
» Otvara se najbogatiji RUDNIK ZLATA na svetu!
» Njemačka zatvara posljednji rudnik ugljena
» Srbija užas: Kinezi kupili rudnik Bor
» Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
Page 1 of 1