Finska prekida projekt UBI
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Finska prekida projekt UBI
Nista od selidbe.
Zavladalo razocarenje na forumu.
Zavladalo razocarenje na forumu.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Pinochet wrote:Kako rekoh Milton Friedman i drugi utemeljitelji "neoliberalne ideologije" su prvi predložili temeljni dohodak, i ideja temeljnog dohotka je bila da se izbriše socijalna država, birokracija itd.. imaš temeljni dohodak, i netreba ti ništa od skupe i ne-efikasne države, i onda ti sam se trudiš i zarađuješ itd. a temeljni dohodak pruža kakvu takvu sigurnost. ideja je odlična, međutim finci je krivo provode u praksi. oni tu lovu daju ekipi koja je i ovako na socijali i nezaposlena, a nisu ništa ukidali od državnih privilegija. mislim kao da ideš napraviti palačinke, pa dodaš 3 jaja, ali onda dodaš pjesak umjesto brašna, totalno krivo sprovedeno
ideja je super samo treba dignut poreze 40 posto da bi se provela...
a u konačnici bi oni koji rade imali manje a oni koji ne rade više
marcellus wrote:Pinochet wrote:Kako rekoh Milton Friedman i drugi utemeljitelji "neoliberalne ideologije" su prvi predložili temeljni dohodak, i ideja temeljnog dohotka je bila da se izbriše socijalna država, birokracija itd.. imaš temeljni dohodak, i netreba ti ništa od skupe i ne-efikasne države, i onda ti sam se trudiš i zarađuješ itd. a temeljni dohodak pruža kakvu takvu sigurnost. ideja je odlična, međutim finci je krivo provode u praksi. oni tu lovu daju ekipi koja je i ovako na socijali i nezaposlena, a nisu ništa ukidali od državnih privilegija. mislim kao da ideš napraviti palačinke, pa dodaš 3 jaja, ali onda dodaš pjesak umjesto brašna, totalno krivo sprovedeno
ideja je super samo treba dignut poreze 40 posto da bi se provela...
a u konačnici bi oni koji rade imali manje a oni koji ne rade više
Pa to je bar jednostavno. Daš otkaz i boli te qrac
Guest- Guest
mislila sam na masovnu selidbu forumasa.MaximusDecimusMiridije wrote:dje bi ti selila?
2014-04-12
maggie13 wrote:mislila sam na masovnu selidbu forumasa.MaximusDecimusMiridije wrote:dje bi ti selila?
Zbog?
Guest- Guest
marcellus wrote:
automatizirani dućan bez blagajnica ne stvara nikakvu dodanu vrijednost ako ljudi ne kupuju, prodaju, trguju, odlučuju o nabavi, cijenama i prodaji.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Google prekida odnose sa Huaweijem
» Jedna feministkinja manje
» Škoro prekida kampanju
» Finska ima novog predsjednika
» Duerte prekida vojni sporazum sa SAD-om
» Jedna feministkinja manje
» Škoro prekida kampanju
» Finska ima novog predsjednika