ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

jos jedna "nema tko radit" verzija propasti

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

jos jedna "nema tko radit" verzija propasti Empty jos jedna "nema tko radit" verzija propasti

Post by debotoijusto 10/4/2018, 17:19

RESTORAN Perivoj, smješten na atraktivnoj lokaciji u gotovo samom središtu Splita, zatvara svoja vrata uoči samog početka sezone. Vlasnik Miljenko Validžić kaže da nisu uspjeli naći dovoljan broj kvalitetnih radnika pa su odlučili zatvoriti Perivoj kako bi se u potpunosti posvetili restoranu Dvor koji je ušao u Michelinov vodič. 

"Kada smo sve stavili na papir, fali nam između 20 i 25 ljudi. I konobari i kuhari i pomoćno osoblje. Ogromna je fluktuacija. Čini mi se ove godine nikad gore. Slavonci ne dolaze više u Dalmaciju, otišli su u Njemačku i Austriju. Ljudi se snalaze. Mi moramo početi uvoziti radnu snagu iz susjednih zemalja, očito ne možemo s našim domaćim ljudima. 
Svi imaju puno ponuda i gledaju gdje im je bolje i gdje će zaraditi veći novac. Mi ih nismo uspjeli privući čak ni s tim da ćemo raditi cijelu godinu. To je, dakle, cjelogodišnji posao. Ove godine nisam siguran ni hoće li Dvor raditi cijelu godinu. Radili smo šest sezona i 1. studenog uvijek isto. To je kao da više nitko ne dolazi. Onda ovisimo isključivo o lijepom vremenu. Nismo u centru grada. A tamo se uvijek nešto događa", kaže Validžić.

"Ako hoćete kvalitetno raditi, onda ne možete imati tako velika dva objekta. U sezoni smo znali imati po 50 zaposlenih. Onda njih troje ujutro ne dođe na posao. Gori sve, a fali troje ljudi. Očito sam i malo ostario. Odlučio sam da bude tako, posvetit ću se Dvoru. Ne znamo što ćemo s Perivojem. Možda ga vratimo vlasnicima prostora. Tu ćemo izgubiti ulaganje, ali što ćemo. Ne možeš svaki put dobiti", kaže Validžić.

60 ljudi se javilo na natječaj za posao, možda se 20 odazvalo da će doći. Od tih 20, njih pet ili šest dođe na razgovor i tek tada se razgovara o uvjetima. Od tih pet, šest, možda dvoje dođu na probni rad. Od dvoje ostala je jedna cura. Imam plaću koju mogu dati, ostalo mi je suludo davati. Neću ništa obećati što ne mogu ispuniti. Nikome nisam ostao ništa dužan.
Imaš momka, tek je došao iz škole. Pitaš ga koliku bi plaću, on kaže: "Sedam tisuća kuna." Pitam ga što zna. A ne zna ništa, tek je iz škole, nije nigdje bio. Ali mu je netko rekao da se sada može dobro zaraditi. Imali smo drugi slučaj. Momak je isto iz škole bio, rekao je da bi radio za tri, tri i pol tisuće kuna. Poslije mu je plaća porasla. Naučio je posao i sada je kod konkurencije. To je sve u redu. Ja ću sada radije plaćati najam uludo, ali ću imati dobru ekipu u Dvoru, nego raditi na jednu i drugu stranu, a posao neće biti kvalitetan. Ne krivim nikoga, ovo je tržište, nekad opstaneš, nekad ne. Ovo je naprosto poslovni potez, ja sam procijenio da mi je bolje odraditi jednu sezonu vrhunski u jednom restoranu. I ljudi će biti zadovoljniji", kazao nam je Validžić.  

http://www.index.hr/vijesti/clanak/poznati-splitski-restoran-zatvorio-pred-sezonu-nema-tko-raditi-uzalud-smo-nudili-i-placu-za-cijelu-godinu-/1037568.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

jos jedna "nema tko radit" verzija propasti Empty Re: jos jedna "nema tko radit" verzija propasti

Post by debotoijusto 10/4/2018, 17:24

O plaćama nije htio govoriti.  
"Ne vjerujem da je plaća problem

jos jedna "nema tko radit" verzija propasti IMG_7023

Last edited by debotoijusto on 10/4/2018, 17:25; edited 1 time in total (Reason for editing : dcv)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

jos jedna "nema tko radit" verzija propasti Empty Re: jos jedna "nema tko radit" verzija propasti

Post by vuksadinare 10/4/2018, 17:26

Ima ima..ali moji ljeni dalmosi se vole vise izlezavat na suncu..ili ono 'ne dizem se za isp'o iljadu i po eura place' :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 17:57

vuksadinare wrote:Ima ima..ali moji ljeni dalmosi se vole vise izlezavat na suncu..ili ono 'ne dizem se za isp'o iljadu i po eura place' :)

dalmatinci su vridni ljudi i sposobni , ne vridjaj sotono  B-)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vili40 10/4/2018, 18:07

Marko Ivančević · 
Works at Papavero Pizza & Food Lab

Sad je kasno za plakanje i za dizanje placa, dosta smo bili potplaceni, sada možete fino zatvoriti. Ili imate jeftinih Filipinaca i Kineza oni će vam šutit i raditi!!! Sami ste si krivi.. 14 godina sam u ugostiteljstvu... Sada vam se vraca to vase ulaganje u privatne automobile, stanove... Neka vam sad ti auti i stanovi rade u restoranima... napokon ce se malo trziste procistit od losih poslodavaca i Masterchefova.

Marina Kovacevic · 
Works at Hilton

neka je zatvorio, tako mu i treba.....................bahatili su se prema radnicima, maltretirali ih na poslu, davali male place i sad su u cudu sto im nitko nece raditi. Kad jednom dodje na zao glas kao los poslodavac da sad da radnicima i 20 tisuca nece mu nitko raditi.

Petar Petrović
Nije istina da vama nedostaje radnika! 
Ima Hrvatska dobrih i vrijednih radnika koji su konačno došli pameti.
Vama nedostaje jeftine radne snage i sada kmečite da država odobri uvoz. 
O plaći nećete razgovarati? Hihihihihi...

Mile Fontaine
Da je ljudima dava normalne plaće i uvjete rada nebi ima problema sa radnom snagom!

Marko Habak
Za plakat. Od komedije naravno. "Slavonci ne dolaze više u Dalmaciju, otišli su u Njemačku i Austriju. Ljudi se snalaze. Mi moramo početi uvoziti radnu snagu iz susjednih zemalja, očito ne možemo s našim domaćim ljudima."
Valjda ste mislili musti i zajebavati ljude beskonačno. Pa nisu ljudi toliko glupi. U svakom slučaju lijepo je što smo dio EU pa ovakvi više ne mogu ucjenjivati ljude

Marina Kovacevic · 
Works at Hilton

da, i meni je sad drago da smo usli u Eu iako nisam glasala za nju ali vidim da je ovo odlicno ispalo, mislim, zao mi je sto nasi ljudi odlaze ali primorani su na to, bolje i to nego da ga u Hrvatskoj netko debelo iskoristava za malu placu

Denijal Odobasic · 
Vsite

preporučam svim ugostiteljima da si djecu već sada pošalju u ugostiteljske škole pa neće imati problema sa radnom snagom.Radit će 12-14 sati dnevno bez slobodnog dana i za džeparac

Ana Pavić
Krepala krava, i neka je, mislili su da će trajati vječno! Svi su se ponašali kao Franjo Tahi i bogatili preko leđa poštenih radnika! Pa živimo u zemlji gdje se više isplati ne raditi!

Miro Blaz
He he he, nema vise radit tko po cijele dane za 3-4 tisuce kuna, i kaze ako ti neces ima tko hoce. Da ste dali ljudima place nebi otisli, neka vam propada, ne znate koliko bi zinuli s cijenama kad dodes na more a radnika ne mogu platiti.

Ante Vranic · 
Groß-Umstadt

Prvo sebi mečka,pa ženturači oštrokondži neki smart,i na kraju malom glodavcu bembara da se zabije u drvo za Bož'ć,pijan.
E sad,kol'ko nam je ostalo?

vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 18:17

coviku se ne isplati radit samo da bi hranio 20 radnika i njihove obitelji i birokraciju postujem stav
djelatnik moze birat , odlicno za zdravu ekonomiju
hvala bogu dragome na EU zajednici naroda
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vili40 10/4/2018, 18:30

ja čovjeku vjerujem da je zbunjen i revoltiran što ne može više po starom ali vremena se mijenjaju.Godinama su iskorištavali i varali ljude i još su se cerekali u kameru da je takvo tržište radne snage i to je to.A sad više nije tržište,sad su se najednom ljudi polijenili i treba ih apsit zbog toga ako neće raditi od jutra do sutra za crkavicu bogu za plakat.
I nisu ti ljudi najviše krivi nego armada političara koja im je sve ove godine vukla pero po debeloj guzici i sažaljevala ih a radnike pljuvala.Bio je na tv čovjek dokazao da 70% firmi u turizmu posluje sa megaprofitom ali za radnika nema pa nema no nije problem izbaciti ni 20 tisuća eura za mjesečni najam.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 19:20

Cijene:
teleći ramstek 160 kuna, tuna steak 135 kuna, brancin 140 kuna, fettuccini s crnim tarftufom i pačjim prsima 90 kuna, dalmatinska paella 90 kuna...

https://www.jutarnji.hr/domidizajn/interijeri/kavana-i-restoran-perivoj/3747060/

jbg. male cijene , ako konobar ima 15 000 kun
20-ak djelatnika , samo oni 600 000 kun/mj. a di su drugi troskovi... mogao je ponuditi djelatnicima nek pokriju najam/urerdjenje i tuku lovu
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 19:34

Današnja kava na pauzi od posla. Konobar me pita i naručim veliku kavu. Nakon par minuta opet me upita drugi kolega, kažem već sam naručio. Nakon par minuta pita me opet treći konobar, opet kažem naručio sam. Prolazi tako vrime, sjedim za praznim stolom i pita me i četvrta konobarica i kažem joj da sam naručio kod kolege ali da ni ne stiže, i da sam naručio prije već 15 minuta i ne znam trebam li ponoviti narudžbu. Ona kaže da ne trebam ponoviti i da ću dobiti svoju kavu. Ja odgovaram da sam ograničen vremenom (pauza od pola sata mi je već dobrano odmakla) a ona vrlo nepristojno, sarkastično čak i bezobrazno odgovara baš mi je vaš je žao zbog toga. Nakon još par minuta vidim prvog konobara i na moje pitanje hoću li dobiti kavu, odgovori da je zaboravio. Dignem se i odem. Šteta da kad se već toliko uložilo u uređenje i inventar lokala da se ne ulože sredstva u organizaciju rada i smjene ili barem u edukaciju djelatnika da ne zaboravljaju narudžbe i da ne budu bezobrazni prema gostima, makar naručili samo kavu.

da oni pamte onda ovi ne bi priko odmora isa tamo na omiljeni napitak jer bi kosta 25 kun
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 19:38

Kuharica iz Perivoj -a mi se nakon svih uvreda koje mi je uputila samo zato jer sam rekla da mi kolač nije fin sada javila privatno i upravo mi prijeti fizičkim obračunom kad me vidi na ulici. Citiram "Perivoj ti nema pizze, jasno mi je da tu nemaš šta radit, biži od mene kad me vidiš, sastavit ću te pred svima" 

Ps. jos sam samo spomila kolač i bila voljna i željna saslušat tuđa mišljenja i pri tome nisam ni spomenila da na 200 metara kvadratne terace imaju samo dva konobara i da se posluga čeka cc 30min te da me poslužila konobarica koja preživa žvaku u ustima i koja jednu narudžbu donosi iz tri puta jer je zaboravila svaki put nesto te da je u svom tom kaosu od manjka konobara prolila ženu stol do vrelom vodom od čaja, obrisala stol i vratila mokri račun, a da pri tome nije ni pomislila da bi bilo lijepo počastit gospođu. Svakome se desi, naravno al onda se treba znat kako ispraviti grešku i naravno dotična članica njihove kuhinje koja se puna 24h raspravlja s Random ljudima i vrijeđa svih i na kraju krajeva mene, gošću restorana i to prijetećim porukama. Na tripadvisoru sam procitala iste kritike poput mojih i ostalih tako da... Šteta!

gazda je presretan sto agonija zavrsila
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 19:42

Hrana je rajskog ukusa, tako isto bastica koja je prekrasna, romanticna i uredjena. Usluga ljubazna, tiha i sofisticirana. Zasto trojka onda? Igrom slucaja sam sjela za stol pored stola za kojim je sjedio jedan od vasih kolega koji ne rade taj dan. Osim sto je bio toliko bucan da je kvario ugled basti (da je gost mozda mi ne bi smetalo) pricao je o stvarima koje nisu dosljedne ovoga mjesta. O zaostalim muslimanima (mozda muslimani slusaju), o gostima koje treba doslovno "izmusti" (gosti koji razumiju slusaju) te je bio zahtjevniji od bilo kojeg gosta. U prvi mah sam pomislila da je gazda pa ga se mora trpiti ali sam saznala da je ipak samo kolega koji se opustio mozda vise nego sto je dolicno. Iskreno; radnici su lice vaseg restorana i kada ne nose uniformu. Cijene menia se takodjer ne diskutiraju u pola baste (nego u sobi za sastanke). Nivo jednog mjesta nije ovisan samo o izgledu nego nivo jednog mjesta je u svim segmentima tog mjesta. Vasa klijentela nisu mozda samo "glupi turisti" koji vas nalaze na Trip advisor-u nego ljudi koje nece stomak zaboljeti od tema vasih kolega.

ne samo spasio nego misu platio na kamenitim vratima
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/4/2018, 19:44

Marija Kompes

· 1. srpnja 2017
Jedina svjetla točka večeri je bila kada je konobar pao. �

:D
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by medication 10/4/2018, 19:48

Šteta krasnog mjesta. Nakon one godinama zapuštene šikare, nisam mogla vjerovat kako sve skupa izgleda kad se preuredilo.
medication
medication

2014-04-14

Back to top Go down

Post by medication 10/4/2018, 19:48

debotoijusto wrote:
Marija Kompes

· 1. srpnja 2017
Jedina svjetla točka večeri je bila kada je konobar pao. �

:D

:^0
medication
medication

2014-04-14

Back to top Go down

Post by darth_vader 11/4/2018, 00:18

Biljezim plus trzisnoj ekonomiji...barem 50% ugostiteljskih objekata je ionako visak...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by immortal 11/4/2018, 00:51

vili40 wrote:Marko Ivančević · 
Sad je kasno za plakanje i za dizanje placa, dosta smo bili potplaceni, sada možete fino zatvoriti. Ili imate jeftinih Filipinaca i Kineza oni će vam šutit i raditi!!! Sami ste si krivi.. 14 godina sam u ugostiteljstvu... Sada vam se vraca to vase ulaganje u privatne automobile, stanove... Neka vam sad ti auti i stanovi rade u restoranima... napokon ce se malo trziste procistit od losih poslodavaca i Masterchefova.

da, sigurno će im i oni znati uz Hrvatski bar još dva svjetska jezika a sve uz zvanje NKV radnika na prijavi, ipak poželjna svjedodžba kv konobara ... sve da što manje plate zaposleniku... dio na ruke, dio preko računa da su i obaveze manje
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 11/4/2018, 11:37

nikada se oštarije nisu zatvarale čak ni u dobah najvećih krizah.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kavran 11/4/2018, 11:41

pa tko ih jebe. ne znaju raditi i nek propadnu. kaj je to drama?

ča je život vengo fantazija.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by crvenkasti 11/4/2018, 11:46

Kavran wrote:pa tko ih jebe. ne znaju raditi i nek propadnu. kaj je to drama?

Hrvati propadaju i tko ih jebe, jel?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kic 11/4/2018, 11:47

da su nam bar ostali oni četnici koji pale i ruše.. ali ne!
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics