SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu
[size=38]SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu[/size]
04/04/2018 L. R. 29 COMMENTS
Ova odluka američke administracije nema objašnjenja i može značiti samo da SAD nisu dobile nikakav dokaz od saveznika iz Londona o ruskoj krivnji.
State Department je za CNN potvrdio da Sjedinjene Američke Države i Rusija mogu zamijeniti protjerane diplomate. Ured je napomenuo da je to uobičajena praksa u slučajevima deportacije osoba koje se proglase “persona non grata”.
“Kao u slučaju sličnih incidenata u prošlosti, ruska vlada ima pravo zahtijevati akreditaciju za popunjavanje slobodnih radnih mjesta u diplomatskoj misiji. Svaki od tih zahtjeva razmatrat će se na individualnoj osnovi”, rekao je glasnogovornik State Departmenta za CNN.
Službenik je dodao da Moskva još nije obavijestila Washington o smanjenju ukupnog broja osoblja diplomatskih misija u Rusiji.
“Stoga Sjedinjene Američke Države očekuju da će i Rusija biti spremna prihvatiti nove američke diplomate u zamjenu za prognane”, dodao je.
Prošlog tjedna je Bijela kuća protjerala 60 ruskih diplomata, navodeći da su oni zaposlenici ruskih obavještajnih službi. Zatvoren je i ruski konzulat u Seattleu. Uprava Donalda Trumpa je priopćila kako će ova odluka povećati sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, a sada poručuje da se vrati isti broj diplomata koliko ih je protjerano, te da se od ruske strane očekuje da primi isti broj natrag u Rusiju.
Osim Sjedinjenih Američkih Država, više od 20 zemalja je protjeralo ruske diplomate sa svog teritorija. Tako supodržali Veliku Britaniju u optužbama protiv Kremlja da je kriv za trovanje bivšeg obavještajnog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije, objašnjava CNN.
Tijekom odlaska 46 ruskih diplomata koji su protjerani iz Sjedinjenih Država je u dvorištu Veleposlanstva Rusije u Washingtonu grmjela glazba slavnog marša “Oproštaj sa Slavenkom”.
Riječ je o kompoziciji koju je napisao Vasilij Agapkin zbog divljenja ženama iz Srbije i s Balkana koje je upoznao dok se kao dragovoljac borio u Prvom balkanskom ratu. Pjesma nije odabrana slučajno, jer se “Oproštaj sa Slavenkom” tradicionalno svira na Crvenom trgu u Moskvi od 7. studenoga 1941. godine, kada su vojnici Crvene armije, dok su Nijemci prilazili gradu, išli na front kako bi obranili svoje domove. Od tada se ova himna izvodi na svim paradama ruske vojske na Crvenom trgu u znak pobjede nad fašizmom, ali i kao izraz ponosa i prkosa ruskog naroda prema neprijatelju.
Još uvijek nema odgovora iz Moskve prihvaća li rusko Ministarstvo vanjskih poslova američku “velikodušnu ponudu” za prihvaćanjem zamjenskih diplomata.
CNN
VIDEO – Odlazak ruskih diplomata iz Washingtona uz zvuke poznate vojne pjesme “Oproštaj sa Slavenkom” i verzija s prijevodom
https://www.logicno.com/politika/sad-predlazu-povratak-60-novih-ruskih-diplomata-i-vracanje-americkih-u-moskvu.html
...................
04/04/2018 L. R. 29 COMMENTS
Rusija može poslati zamjenu za 60 diplomata koji su u znak solidarnosti Washingtona s Londonom oko navodnog slučaja Skripal protjerani iz Sjedinjenih Država, izjavio je predstavnik State Departmenta za CNN. Prema riječima dužnosnika, Washington se nada kako će Moskva prihvatiti i nove američke diplomate u zamjenu za prognane Amerikance.
Ova odluka američke administracije nema objašnjenja i može značiti samo da SAD nisu dobile nikakav dokaz od saveznika iz Londona o ruskoj krivnji.
State Department je za CNN potvrdio da Sjedinjene Američke Države i Rusija mogu zamijeniti protjerane diplomate. Ured je napomenuo da je to uobičajena praksa u slučajevima deportacije osoba koje se proglase “persona non grata”.
“Kao u slučaju sličnih incidenata u prošlosti, ruska vlada ima pravo zahtijevati akreditaciju za popunjavanje slobodnih radnih mjesta u diplomatskoj misiji. Svaki od tih zahtjeva razmatrat će se na individualnoj osnovi”, rekao je glasnogovornik State Departmenta za CNN.
Službenik je dodao da Moskva još nije obavijestila Washington o smanjenju ukupnog broja osoblja diplomatskih misija u Rusiji.
“Stoga Sjedinjene Američke Države očekuju da će i Rusija biti spremna prihvatiti nove američke diplomate u zamjenu za prognane”, dodao je.
Prošlog tjedna je Bijela kuća protjerala 60 ruskih diplomata, navodeći da su oni zaposlenici ruskih obavještajnih službi. Zatvoren je i ruski konzulat u Seattleu. Uprava Donalda Trumpa je priopćila kako će ova odluka povećati sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, a sada poručuje da se vrati isti broj diplomata koliko ih je protjerano, te da se od ruske strane očekuje da primi isti broj natrag u Rusiju.
Osim Sjedinjenih Američkih Država, više od 20 zemalja je protjeralo ruske diplomate sa svog teritorija. Tako supodržali Veliku Britaniju u optužbama protiv Kremlja da je kriv za trovanje bivšeg obavještajnog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije, objašnjava CNN.
Tijekom odlaska 46 ruskih diplomata koji su protjerani iz Sjedinjenih Država je u dvorištu Veleposlanstva Rusije u Washingtonu grmjela glazba slavnog marša “Oproštaj sa Slavenkom”.
Riječ je o kompoziciji koju je napisao Vasilij Agapkin zbog divljenja ženama iz Srbije i s Balkana koje je upoznao dok se kao dragovoljac borio u Prvom balkanskom ratu. Pjesma nije odabrana slučajno, jer se “Oproštaj sa Slavenkom” tradicionalno svira na Crvenom trgu u Moskvi od 7. studenoga 1941. godine, kada su vojnici Crvene armije, dok su Nijemci prilazili gradu, išli na front kako bi obranili svoje domove. Od tada se ova himna izvodi na svim paradama ruske vojske na Crvenom trgu u znak pobjede nad fašizmom, ali i kao izraz ponosa i prkosa ruskog naroda prema neprijatelju.
Još uvijek nema odgovora iz Moskve prihvaća li rusko Ministarstvo vanjskih poslova američku “velikodušnu ponudu” za prihvaćanjem zamjenskih diplomata.
CNN
VIDEO – Odlazak ruskih diplomata iz Washingtona uz zvuke poznate vojne pjesme “Oproštaj sa Slavenkom” i verzija s prijevodom
https://www.logicno.com/politika/sad-predlazu-povratak-60-novih-ruskih-diplomata-i-vracanje-americkih-u-moskvu.html
...................
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu
I Putin se zadovoljno nasmija histeričnom cirkusu zapadnih luzera :)
2015-08-06
Re: SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu
Zapad ko Zapad, pamet im i nije jača strana licnosti.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Trump vodi šah u 4 dimenzije i prska po deep state-u
Guest- Guest
Poljoprivredni preporod Rusije
[size=38]Stratfor: Rusija se kreće prema ekonomskoj neovisnosti i sve će sankcije biti uzaludne[/size]
https://www.logicno.com/politika/stratfor-rusija-se-krece-prema-ekonomskoj-neovisnosti-i-sve-ce-sankcije-biti-uzaludne.html
.....................
Kako uzaludne, zar se ne vidi kako su sankcije korisne, trpaj još :D
2015-08-06
Koji su to idioti pa toga nema nigdje.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Koji su to idioti pa toga nema nigdje.
hegemonija se ruši, nervoza, ishitreni potezi....histerija
2015-08-06
Ma kreteni koji uopće ne razmišljaju o posljedicama svojih poteza. Nesposobni idioti koji se sramote na svakom koraku. Prvo je State Department rekao da nema opravdanja za izgon američkih diplomata iz Rusije nakon što su ovi protjerali 60 ruskih diplomata da bi sad SAD kmečao i rekao joj mi smo se malo igrali, ajmo na početne pozicijeepikur37 wrote:melkior wrote:Koji su to idioti pa toga nema nigdje.
hegemonija se ruši, nervoza, ishitreni potezi....histerija
2015-08-09
ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Ja da sam na Putinovom mjestu odjebao bih ih trajno za sva vremena na svim poljima. Zaslužuju bukake u UN-u i WTO-uLeviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
2015-08-09
Leviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Bilo bi fora, ali as kaže da ne očekuje izvinjenje (implicira nesmotrenost i nekorektnost-pokvarenost zapada) te želi samo vraćanje međunarodne politike u okvire (ističe vlastitu pragmatičnost i zaštitu međunarodnog poretka).
On je za njih velemajstor.
2015-08-06
Vidi li Henry Kissinger propast Amerike? Ovo je strašno tko vodi Ameriku, nisu kapacitirani za više od prodaje hamburgera u Mc Donaldsu.
2015-08-09
netreba mu. ovo mu je odlična pobjeda, Britanci ispali budale, i svi ostali koji su ih pratili(recimo domoljubi iz RH)melkior wrote:Ja da sam na Putinovom mjestu odjebao bih ih trajno za sva vremena na svim poljima. Zaslužuju bukake u UN-u i WTO-uLeviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Trump po običaju igra šah u 4 dimenizije, lik nije kao Putin da ima totalnu vlast nad svojom državom, on praktički unutar vlastite familije ima deep state opoziciju (kćer i zeta jevva) , stoga radi pametne poteze.
Guest- Guest
pa nemoj se ni zacudit, eo slusam zaharovu, kaze da ce svesti broj americkih diplomata na broj ruskih u americi, sto bi bilo protjerivanje jos nekih stotinjak,melkior wrote:Ja da sam na Putinovom mjestu odjebao bih ih trajno za sva vremena na svim poljima. Zaslužuju bukake u UN-u i WTO-uLeviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
a i vec ce opaza ona retorike, nebute vi nas jebali, dosta je bilo
mislim da je je ovo sa takozvanim slucajem skripalj preslo svu granicu ruskog strpljenja, a zagarova nije bas laka s razbacivanjem rjeci, medjutim sad javno govori o bezobraznim podmetanjima i da ce britanci morati dostavit dokaze za bilo koju od njihovih tvrdnji
cak se pojavila reportaza o rusima koji su zdipili lovu u rusiji i sad ih britanske sluxbe naganjaju a ovi moljakaju putina da ih primi nazad, i guze bi dali samo da glavu sacuvaju, jer kak jedan reci , i njima se moze dogodit kakvo trovanje u cilju da se demonizira rusija, a njima se neda biti zrtva
Nisu Britanci ispali budale, već čitav Zapad, EU i NATOPinochet wrote:netreba mu. ovo mu je odlična pobjeda, Britanci ispali budale, i svi ostali koji su ih pratili(recimo domoljubi iz RH)melkior wrote:Ja da sam na Putinovom mjestu odjebao bih ih trajno za sva vremena na svim poljima. Zaslužuju bukake u UN-u i WTO-uLeviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Darwin award za Anglo-Amere i njihov drugorazredne potrčke
2015-08-09
jebo majku al ih jebe na svim poljima, nije humano kako su se englezi usrali ovaj put,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Bilo bi fora, ali as kaže da ne očekuje izvinjenje (implicira nesmotrenost i nekorektnost-pokvarenost zapada) te želi samo vraćanje međunarodne politike u okvire (ističe vlastitu pragmatičnost i zaštitu međunarodnog poretka).
sad da fsb otruje kraljicu svi bi im se smijali i rekli, e necemo popusit :)
Samo da ne dira Kate MiddletonLeviathan2 wrote:jebo majku al ih jebe na svim poljima, nije humano kako su se englezi usrali ovaj put,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
2015-08-09
ma i ona je sva razvaljenamelkior wrote:Samo da ne dira Kate MiddletonLeviathan2 wrote:jebo majku al ih jebe na svim poljima, nije humano kako su se englezi usrali ovaj put,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Još uvijek izgleda sto puta bolje nego prosječna BritankaLeviathan2 wrote:ma i ona je sva razvaljenamelkior wrote:Samo da ne dira Kate MiddletonLeviathan2 wrote:jebo majku al ih jebe na svim poljima, nije humano kako su se englezi usrali ovaj put,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
2015-08-09
igra kurac, ja mislim da on igra da opstanePinochet wrote:netreba mu. ovo mu je odlična pobjeda, Britanci ispali budale, i svi ostali koji su ih pratili(recimo domoljubi iz RH)melkior wrote:Ja da sam na Putinovom mjestu odjebao bih ih trajno za sva vremena na svim poljima. Zaslužuju bukake u UN-u i WTO-uLeviathan2 wrote:ja da sam na putinovom mjestu bi trazio javno izvinjenje, ono, da bbc i cnn objave u udarnom terminu :)
Trump po običaju igra šah u 4 dimenizije, lik nije kao Putin da ima totalnu vlast nad svojom državom, on praktički unutar vlastite familije ima deep state opoziciju (kćer i zeta jevva) , stoga radi pametne poteze.
medjutim putko je vec dobrano postavio figure
» Članovi obitelji američkih diplomata napuštaju Tursku!
» Kuba: 16 američkih diplomata (špijuna) ozlijeđeno u napadu infrazvučnim oružjem
» Hrvatska dodatno nabavlja 2 eskadrile(12+12) novih novih novih Rafale F5R
» Ako smatraju da pricanje o Domovinskom ratu povratak u proslost a onda je prica o Bitci na Sutjesci 'povratak u buducnost'
» Članovi obitelji američkih diplomata napuštaju Tursku!
» Kuba: 16 američkih diplomata (špijuna) ozlijeđeno u napadu infrazvučnim oružjem
» Hrvatska dodatno nabavlja 2 eskadrile(12+12) novih novih novih Rafale F5R
» Ako smatraju da pricanje o Domovinskom ratu povratak u proslost a onda je prica o Bitci na Sutjesci 'povratak u buducnost'
Page 1 of 2