VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA
M.D. | 03.04.2018. | 19:35
VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA: Istražujemo šta bi bilo u slučaju napada terorista ROSU NA SEVER I NOVOG RATA NA KOSOVU!
Ukoliko bi specijalci ROSU i takozvane Kosovske bezbednosne snage pokušali da osvoje sever Kosova, srpska vojska bi bez problema odgovorila na napad i, štaviše, uspela da brzo pokrajinu stavi pod punu kontrolu, tvrde vojni i bezbednosni stručnjaci
Prema njihovim rečima, šiptarskim vojnicima na Kosovu - kojih je oko 6.000 - ne bi mnogo pomogla ni albanska vojska jer je i ona tehnički znatno slabija i lošije obučenija od srpske. Podaci specijalizovanog sajta 'Global fajerpauer', koji se bavi poređenjem vojnih kapaciteta država, pokazuju da je Srbija od Albanije moćnija gotovo u svemu - broju vojnika, aviona, helikoptera, tenkova...
Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da bi u slučaju oružane agresije paravojnih kosovskih snaga na sever Kosova bila dovoljna i ograničena, dozirana reakcija Vojske Srbije.
- Čak i takva reakcija može potpuno da neutrališe napad i odbaci protivnika sa tog prostora, bez obzira na to što bi oni sigurno bili potpomognuti iz Albanije. Naša vojska ima sasvim dovoljnu vatrenu moć i manevarske sposobnosti da to realizuje. Jedino ako se direktno uključi NATO, čija je Albanija članica, mora se upotrebiti kompletna srpska vojska, oružane snage u celini i sveukupan državni i narodni potencijal - kaže Kar
Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je ROSU policijska institucija sa malo iskustva.
- Kad pogledamo poslednja dešavanja na Kosovu, videlo se da su oni amateri. Primili su nekoliko udaraca od okupljenih civila, vozilo kojim su odvezli uhapšenog bilo je predaleko i neobezbeđeno, izgubili su nekoliko okvira sa municijom... Sve to ne uliva poverenje u taktičku spremnost. Na drugoj strani, imate srpske policijske i vojne službe koje, nažalost, imaju i previše iskustva - zaključuje Petrić.
VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA: Istražujemo šta bi bilo u slučaju napada terorista ROSU NA SEVER I NOVOG RATA NA KOSOVU!
Ukoliko bi specijalci ROSU i takozvane Kosovske bezbednosne snage pokušali da osvoje sever Kosova, srpska vojska bi bez problema odgovorila na napad i, štaviše, uspela da brzo pokrajinu stavi pod punu kontrolu, tvrde vojni i bezbednosni stručnjaci
Prema njihovim rečima, šiptarskim vojnicima na Kosovu - kojih je oko 6.000 - ne bi mnogo pomogla ni albanska vojska jer je i ona tehnički znatno slabija i lošije obučenija od srpske. Podaci specijalizovanog sajta 'Global fajerpauer', koji se bavi poređenjem vojnih kapaciteta država, pokazuju da je Srbija od Albanije moćnija gotovo u svemu - broju vojnika, aviona, helikoptera, tenkova...
Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da bi u slučaju oružane agresije paravojnih kosovskih snaga na sever Kosova bila dovoljna i ograničena, dozirana reakcija Vojske Srbije.
- Čak i takva reakcija može potpuno da neutrališe napad i odbaci protivnika sa tog prostora, bez obzira na to što bi oni sigurno bili potpomognuti iz Albanije. Naša vojska ima sasvim dovoljnu vatrenu moć i manevarske sposobnosti da to realizuje. Jedino ako se direktno uključi NATO, čija je Albanija članica, mora se upotrebiti kompletna srpska vojska, oružane snage u celini i sveukupan državni i narodni potencijal - kaže Kar
Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je ROSU policijska institucija sa malo iskustva.
- Kad pogledamo poslednja dešavanja na Kosovu, videlo se da su oni amateri. Primili su nekoliko udaraca od okupljenih civila, vozilo kojim su odvezli uhapšenog bilo je predaleko i neobezbeđeno, izgubili su nekoliko okvira sa municijom... Sve to ne uliva poverenje u taktičku spremnost. Na drugoj strani, imate srpske policijske i vojne službe koje, nažalost, imaju i previše iskustva - zaključuje Petrić.
ŠOKANTNA PROCENA NATO: Vojska Srbije može da vrati Kosovo za dva dana, KFOR TO NE MOŽE DA SPREČI!
Last edited by pizzon on Tue 3 Apr - 23:35; edited 2 times in total
Guest- Guest
Re: VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA
ŠOKANTNA PROCENA NATO: VOJSKA SRBIJE MOŽE DA VRATI KOSOVO ZA DVA DANA, KFOR TO NE MOŽE DA SPREČI!
lepo vam kazem da za 2 dana izlazimo na obalu ! to i nato pretpostavlja koa realnost
Guest- Guest
Istina pizzone, brojčana nadmoć i tehnološka superiornost jedne strane su odlučili sve ratove u zadnjih 50 godina :)
Guest- Guest
ne zato sto je albanija nato, vec zato sto je kosovo nato poligon
to je njihova tvorevnina
ne zato sto je albanija nato, vec zato sto je kosovo nato poligon
to je njihova tvorevnina
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Istina pizzone, brojčana nadmoć i tehnološka superiornost jedne strane su odlučili sve ratove u zadnjih 50 godina :)
to nije nasa propaganda
pise ko je tvorac te procena
Guest- Guest
pizzon wrote:Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
Eh da, samo trebate riješiti taj mali problem pa ste na konju.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
to moze do jutra da se amortizuje.
ali,
da li je to perspektiva srbije,
nije !
Guest- Guest
pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
to moze do jutra da se amortizuje.
ali,
da li je to perspektiva srbije,
nije !
To ne ovisi o vama nego o NATO-u.
Za perspektivu se slažem.
Guest- Guest
Jedina bitna stvar po Srbiju, jesu sankcije.
Sve ostalo je nebitno a njih dole sa Albanijom, Tetovom, Ulcinjom, mogu i Zvezdini navijaci da stave pod kontrolu.
Ekonomija je bitnija i ostatak zemlje.
Investitori nece u nesigurne sredine a oružani sukob bi oterao iste iz Srbije.
Sve ostalo je nebitno a njih dole sa Albanijom, Tetovom, Ulcinjom, mogu i Zvezdini navijaci da stave pod kontrolu.
Ekonomija je bitnija i ostatak zemlje.
Investitori nece u nesigurne sredine a oružani sukob bi oterao iste iz Srbije.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Sve pet pizzone..no treba imati CUKU a to vam je ahilova peta
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...slusajte lazanskog lik je uvijek 'pogodio'..a sve zavrsilo u obrnutom smjeru...
2015-09-08
Ali tu je rješenje srpski "kompromis" , ma šta god to značilo.slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Moje je mišljenje da su Albance trebali napasti još poslije smrti Tita Jugoslaveni.
Zapad bi mrtav hladan to gledao jer bi mu pasalo rušenje režima E.Hodže,a ni Rusi se ne bi bunii.
Moj mi je djed koji je bio RVS rekao da postoji plan po kojem bismo ih pregazili za 48 sati.
Zapad bi mrtav hladan to gledao jer bi mu pasalo rušenje režima E.Hodže,a ni Rusi se ne bi bunii.
Moj mi je djed koji je bio RVS rekao da postoji plan po kojem bismo ih pregazili za 48 sati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
tvoj djed mozda...mi ne...jastreb wrote:Moje je mišljenje da su Albance trebali napasti još poslije smrti Tita Jugoslaveni.
2015-09-08
inace...kako rece japan..'jaja u prahu jaja ovo ono..a gdje su jaja dole'
2015-09-08
Znam. Ti bi se prikrpio Enveru i Beriši.vuksadinare wrote:tvoj djed mozda...mi ne...jastreb wrote:Moje je mišljenje da su Albance trebali napasti još poslije smrti Tita Jugoslaveni.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
da..i?...kome bi trebao onima koji su nas do jucer kokalijastreb wrote:Znam. Ti bi se prikrpio Enveru i Beriši.vuksadinare wrote:tvoj djed mozda...mi ne...jastreb wrote:Moje je mišljenje da su Albance trebali napasti još poslije smrti Tita Jugoslaveni.
2015-09-08
otvoreno pitanje..jesu li nas albanci kokali?...ili tko?
2015-09-08
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Albanija komanduje vojskom Srbije
» Amerika,Brisl i NATO licemeri i neprijatelji Srbije naoruzali ste Hrvate i Siptare a nama zbog 'Pancira' pretite sankcijama
» VOJSKA SRBIJE
» VOJSKA SRBIJE 2017
» Vojska Srbije predstavila
» Amerika,Brisl i NATO licemeri i neprijatelji Srbije naoruzali ste Hrvate i Siptare a nama zbog 'Pancira' pretite sankcijama
» VOJSKA SRBIJE
» VOJSKA SRBIJE 2017
» Vojska Srbije predstavila
Page 1 of 5