UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Ovo san zaboravija komentirat...veber wrote:
i kada pukne klema, a imaš proxon ključ, a voziš toyotu terorist, neprocjenjivo
jedno novo iskustvo,
a tek kako su žene lijepe.
crne, crne i još crnije. ali prelijepe.
Oduvik san ima zelju spavat s nekom mulatkinjom haha...
<3
Al sad mi je gotova manistra...
:^O
Guest- Guest
Snima se i treća sezona TD-a...Moxy wrote:Taman dok cekam na nove sezone Outlandera i Elementary....
Inace, u svakoj sezoni je nova glumačka postava i zasebna priča...
Mislin da ćeš uzivat...
;)
Guest- Guest
aha, dobro...to je toveber wrote:Noor wrote:daj koju fotku iz afrike, kaj si škrtveber wrote:kiklop mi je jedna od najdražih knjiga.fridrih_niche wrote:Moj diplomski rad je bija esej o Ranku...
I Kiklopu...
Profa mi dala 5 za maturalni rad, za kraj godine i za hrvatski na maturi isti sekund...
:D
“Ja mrzim vrijeme, ubojicu svega živoga.”
;)
a, melkior jedan od boljih likova, zanemarimo li darth vadera
to trebaš u africi
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Jucer sam saznala da mame u skoli muzu daju brojeve telefona ko fol zbog djecjih rodendana....
Guest- Guest
jebga da sam snimio, ne bi u ojru moga se vratit.Noor wrote:aha, dobro...to je toveber wrote:Noor wrote:daj koju fotku iz afrike, kaj si škrtveber wrote:kiklop mi je jedna od najdražih knjiga.fridrih_niche wrote:Moj diplomski rad je bija esej o Ranku...
I Kiklopu...
Profa mi dala 5 za maturalni rad, za kraj godine i za hrvatski na maturi isti sekund...
“Ja mrzim vrijeme, ubojicu svega živoga.”
;)
a, melkior jedan od boljih likova, zanemarimo li darth vadera
to trebaš u africi
2014-12-30
Muz ti je sexyMoxy wrote:Jucer sam saznala da mame u skoli muzu daju brojeve telefona ko fol zbog djecjih rodendana....
Jucer me susjeda pitala zasto ne idem u crkvu... da se lose osjeca od kada je iz slavonije dosla tu....ljudi ne cijene temeljne vrijednosti...
Aaaaaante, okani me se, svega ti! Puno si lip al nisi mooooj tip!!!!!!!
Guest- Guest
Ostala sam jebote. :D
Nekada ostanem paf kada ljudi kao iz topa izbace neka.pitanja, nikakvim povodom...
Rekla sam da nemam volje paza je onako puhnula...
Al pitat ce ona opet...
Pa ce pocet kenjat po.ljudima ovdje...
Da nije.kao kod.nje u selu...
Jebalo je i selo i crkva
Nekada ostanem paf kada ljudi kao iz topa izbace neka.pitanja, nikakvim povodom...
Rekla sam da nemam volje paza je onako puhnula...
Al pitat ce ona opet...
Pa ce pocet kenjat po.ljudima ovdje...
Da nije.kao kod.nje u selu...
Jebalo je i selo i crkva
Guest- Guest
Imam i ja par prijatelja plus obitelj....ja redovito raspravljam pa vise ne pitaju.....
Meni su ti ljudi ko djeca....zanima ih,radoznali su a nisu spremni na istinu i cinjenice.....ne zive punim plucima iz straha....
Ja bih se svugdje prilagodit mogla samo da su muz i djeca uz mene....a volim Slavoniju.....ljudi tamo su previse preplaseni jer ih se vjerom od malena plasi pa kad odrastu misle da vole ono cega se boje.....
Meni su ti ljudi ko djeca....zanima ih,radoznali su a nisu spremni na istinu i cinjenice.....ne zive punim plucima iz straha....
Ja bih se svugdje prilagodit mogla samo da su muz i djeca uz mene....a volim Slavoniju.....ljudi tamo su previse preplaseni jer ih se vjerom od malena plasi pa kad odrastu misle da vole ono cega se boje.....
Guest- Guest
Ovdje isto kod turaka vidim....svoj vlastiti strah na djecu presaduju....moje cure traze slatkise bez zelatine da moze i mala od susjeda turka jesti....jer ona ne smije zelatinu....to je taj kalup....1% uspije se oslobiditi iz tog kalupa kao odrastao....
Guest- Guest
Hahahahahhaaha...Moxy wrote:Jucer sam saznala da mame u skoli muzu daju brojeve telefona ko fol zbog djecjih rodendana....
Ka sta su mene cure na tečaju za Vodica pitale broj moba...
Ka ono, da dijelimo materijale i to hahaah...
Tj. prvo su pitale za fejs...
Al posto ga neman, onda mob...
Na kraju san samo da mail...
:^O
Guest- Guest
Takve ljude bi tuka i ne bi in da plakat...PhoebeBuffay wrote:Muz ti je sexyMoxy wrote:Jucer sam saznala da mame u skoli muzu daju brojeve telefona ko fol zbog djecjih rodendana....
Jucer me susjeda pitala zasto ne idem u crkvu... da se lose osjeca od kada je iz slavonije dosla tu....ljudi ne cijene temeljne vrijednosti...
Aaaaaante, okani me se, svega ti! Puno si lip al nisi mooooj tip!!!!!!!
Sta ih boli neka stvar jel ti ideš ili ne?!
Ka i Moxy naša, i ja bi ima par stvari za rec im...
Guest- Guest
Ona je i zla.
Traca mene pa.me.grli.
Traca susjeda pa im se klinci druze.
Traca ovu ispod mene pa djecu vode skupa u park....
Ja sam se odmaknula od nje jer mi smeta.
Ne volim takav tip drustva.
Traca mene pa.me.grli.
Traca susjeda pa im se klinci druze.
Traca ovu ispod mene pa djecu vode skupa u park....
Ja sam se odmaknula od nje jer mi smeta.
Ne volim takav tip drustva.
Guest- Guest
Tri nonice - Drago Gervais
Tri nonice stare
pred kućun su stale
i kritikale.
I Katu, i Pepu, i Jelu,
i Toncu debelu.
Jedna da j' takova,
druga onakova,
jedna bi se rad ženit,
druga se zna lenit,
treća sve zafraja
četrta da ne vaja.
A svet da se j' pokvaril,
i prvo da j' boji bil.
Tri nonice stare
su kritikale
od osme do polna.
A kad je polne zvonilo,
jednoj je doma poć bilo.
Su dve ustale
i nju kritikale.
"Pjesnik je svakodnevni prizor iz svog zavičaja uspio preoblikovati u poetsku zbilju. Prikazao je jedan dan u životu tri bakice, koje ogovaraju druge ljude. Njihovo kritiziranje svijeta (“A svet da se j’ pokvaril,/ i prvo da j’ boji bil.”) i tračanje susjeda govori o idiličnom doživljaju prošlosti, kojem se često stariji ljudi priklanjaju. Starice kroz ogovaranje četiriju susjeda (koje nose osobna imena specifična za istarski kraj – Pepa, jela, Kata, Tonca) kritiziraju mane društva u cjelini: lijenost (“druga se zna lenit”) i rastrošnost (“treća sve zafraja”). Zbog toga radnju pjesme možemo smjestiti i izvan Istre, koja je u ovom slučaju poslužila kao mikroslučaj, prenosiv na svijet u globalu.
Ljudi odrasli u siromaštvu cijene rad i štedljivost, a u takvim su okolnostima živjele i bakice. One predstavljaju moralne propagatore u pjesmi, ali njihovi likovi su ocrtani ironijom i humorom, koji se posebno ističu u posljednjem distihu: “Su dve ustale/ i nju kritikale”. Nakon što je jedna nonica otišla, preostale dvije su i nju stale tračati. Ovakvim postupkom pjesnik je htio naglasiti da nijedan čovjek nije bezgrešan, ali još više htio je ukazati na ljudsko svevremeno licemjerje. Kritika društva ostvarena je stoga na dvije razine. Prvu čine mali, ali stari i mudri ljudi, koji su nešto proživjeli i znaju koje su prave vrijednosti u životu. Bakice su predstavnici tog sloja i kao da im je dan legitimitet da ogovaraju. Drugu razinu čini pjesnikova kritika nonica kao intelektualčeva kritika pojedinih mana bez obzira na društvenu klasu. Ironija kojom Gervais oslikava tri nonice dobiva dimenziju “maske” iza koje se on kao kritičar skriva."
Tri nonice stare
pred kućun su stale
i kritikale.
I Katu, i Pepu, i Jelu,
i Toncu debelu.
Jedna da j' takova,
druga onakova,
jedna bi se rad ženit,
druga se zna lenit,
treća sve zafraja
četrta da ne vaja.
A svet da se j' pokvaril,
i prvo da j' boji bil.
Tri nonice stare
su kritikale
od osme do polna.
A kad je polne zvonilo,
jednoj je doma poć bilo.
Su dve ustale
i nju kritikale.
"Pjesnik je svakodnevni prizor iz svog zavičaja uspio preoblikovati u poetsku zbilju. Prikazao je jedan dan u životu tri bakice, koje ogovaraju druge ljude. Njihovo kritiziranje svijeta (“A svet da se j’ pokvaril,/ i prvo da j’ boji bil.”) i tračanje susjeda govori o idiličnom doživljaju prošlosti, kojem se često stariji ljudi priklanjaju. Starice kroz ogovaranje četiriju susjeda (koje nose osobna imena specifična za istarski kraj – Pepa, jela, Kata, Tonca) kritiziraju mane društva u cjelini: lijenost (“druga se zna lenit”) i rastrošnost (“treća sve zafraja”). Zbog toga radnju pjesme možemo smjestiti i izvan Istre, koja je u ovom slučaju poslužila kao mikroslučaj, prenosiv na svijet u globalu.
Ljudi odrasli u siromaštvu cijene rad i štedljivost, a u takvim su okolnostima živjele i bakice. One predstavljaju moralne propagatore u pjesmi, ali njihovi likovi su ocrtani ironijom i humorom, koji se posebno ističu u posljednjem distihu: “Su dve ustale/ i nju kritikale”. Nakon što je jedna nonica otišla, preostale dvije su i nju stale tračati. Ovakvim postupkom pjesnik je htio naglasiti da nijedan čovjek nije bezgrešan, ali još više htio je ukazati na ljudsko svevremeno licemjerje. Kritika društva ostvarena je stoga na dvije razine. Prvu čine mali, ali stari i mudri ljudi, koji su nešto proživjeli i znaju koje su prave vrijednosti u životu. Bakice su predstavnici tog sloja i kao da im je dan legitimitet da ogovaraju. Drugu razinu čini pjesnikova kritika nonica kao intelektualčeva kritika pojedinih mana bez obzira na društvenu klasu. Ironija kojom Gervais oslikava tri nonice dobiva dimenziju “maske” iza koje se on kao kritičar skriva."
Guest- Guest
Joj, da... znam tu...
Mislim cak da smo je citali na hrv u srednjoj
Mislim cak da smo je citali na hrv u srednjoj
Guest- Guest
U skoli od prijateljeve male ima mali koji nikome od zenskih ne zeli pruziti ruku jer su neciste....dijete od 10g....koje trovanje!
Guest- Guest
Koji horor, majko mila...Moxy wrote:U skoli od prijateljeve male ima mali koji nikome od zenskih ne zeli pruziti ruku jer su neciste....dijete od 10g....koje trovanje!
;)
Guest- Guest
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» UUOT! (upravo u ovom trenutku)