Vazmeno bdjenje uoči Uskrsa
Page 1 of 1
Vazmeno bdjenje uoči Uskrsa
http://www.dulist.hr/velika-subota-vjernici-u-tisini-i-molitvi-veceras-pocinje-vazmeno-bdijenje/489920/
Velika je subota, koja zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje i kršćanski je spomendan. Slavi se danas, dan prije Uskrsa, kao dan tišine i molitve.
Ovaj važan dan označava Kristov počinak u grobu. Crkva u molitvi kod groba čeka Gospodina, dok vjernici pojedinačno ili roditelji s djecom dolaze posjetiti ‘Isusov grob’. Oltar ostaje simbolično nepokriven, misa se ne slavi niti se pričešćuje.
Na taj način Crkva ulazi u Vazmeno bdijenje koje počinje navečer. Vazmeno bdijenje u dubrovačkoj katedrali počinje u 21 sat, a predvodi ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Uz blagoslov ognja s kojeg će su upaliti velika uskrsna svijeća na početku bdijenja, na misi će biti blagoslovljena i voda, a vjernici će uz upaljene svijeće obnoviti svoja krsna obećanja.
[size=30]Počinje Vazmeno bdijenje[/size]
31.3.2018 @ 6:34 Dulist GradVelika je subota, koja zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje i kršćanski je spomendan. Slavi se danas, dan prije Uskrsa, kao dan tišine i molitve.
Ovaj važan dan označava Kristov počinak u grobu. Crkva u molitvi kod groba čeka Gospodina, dok vjernici pojedinačno ili roditelji s djecom dolaze posjetiti ‘Isusov grob’. Oltar ostaje simbolično nepokriven, misa se ne slavi niti se pričešćuje.
Na taj način Crkva ulazi u Vazmeno bdijenje koje počinje navečer. Vazmeno bdijenje u dubrovačkoj katedrali počinje u 21 sat, a predvodi ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Uz blagoslov ognja s kojeg će su upaliti velika uskrsna svijeća na početku bdijenja, na misi će biti blagoslovljena i voda, a vjernici će uz upaljene svijeće obnoviti svoja krsna obećanja.
immortal-
2014-04-16
Re: Vazmeno bdjenje uoči Uskrsa
Nisi gleda balun?debotoijusto wrote:oprao san ruke i nokte osisao
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Nisi gleda balun?debotoijusto wrote:oprao san ruke i nokte osisao
nosam , prosao me sportski film
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
A ne ide lola iz glave ha....deda opasan.kaja wrote:Jel bdije onaj lola iz hotela ?
Samo ti gledaj i guštaj ,nema zla u tome.
sad vjerojatno bdije :)kaja wrote:Jel bdije onaj lola iz hotela ?
nego zanima me sto metilda kaze, to je njezin cardakovac
i lmortalka, ovaj ziher nije komunista nego je domoljub :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
aaakaja wrote:Kažu da mu je to plenki namjestio .. i udba.Leviathan2 wrote:sad vjerojatno bdije :)kaja wrote:Jel bdije onaj lola iz hotela ?
udba
sad razumijem
nis bez udbe
udba kao sudba
Osjećao sam se jako star i umoran. Počeo sam gubiti nadu.
A onda se pojavio taj Lucić i upaliio luč nade u mome srcu,da za čari života još imam vremena.
Oh,pa danas sam se ispovijedio. Smiluj se Bože,meni,grešniku.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ajukurac :)jastreb wrote:Taj mi je lola ulio nadu da za mene još nije sve gotovo.Leviathan2 wrote:sad vjerojatno bdije :)kaja wrote:Jel bdije onaj lola iz hotela ?
Osjećao sam se jako star i umoran. Počeo sam gubiti nadu.
A onda se pojavio taj Lucić i upaliio luč nade u mome srcu,da za čari života još imam vremena.
Oh,pa danas sam se ispovijedio. Smiluj se Bože,meni,grešniku.
Otkrivaju se novi detalji seks skandala u koji je navodno upleten HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić (59). Portal Net.hr tvrdi da su eksplicitne fotografije njega i mlađe žene snimljene u megaluksuznom grčkom hotelu Grande Bretagne, u kojem cijena jedne noći ide i do nevjerojatnih 19 tisuća kuna.
Hotel Grande Bretagne nazivaju najelegantnijim u Ateni. Ima 5 zvjezdica, nalazi se u izvanrednom dijelu grada, svega 600 metara od antičkih spomenika, a ističe se neumjerenim luksuzom i komforom. Privlači samo najbogatiju i probranu klijentelu, stoji u turističkim vodičima.
Hotel Grande Bretagne nazivaju najelegantnijim u Ateni. Ima 5 zvjezdica, nalazi se u izvanrednom dijelu grada, svega 600 metara od antičkih spomenika, a ističe se neumjerenim luksuzom i komforom. Privlači samo najbogatiju i probranu klijentelu, stoji u turističkim vodičima.
SVE ZA PIZDU
PIZDU NIZAŠTO
ZIVIJA ADZ
PIZDU NIZAŠTO
ZIVIJA ADZ
Ja sam malog sa puskom natjerao na ispovjed
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ja sam se dosta ispovjedaovuksadinare wrote:Ja sam malog sa puskom natjerao na ispovjed
zenama :)
» Mostarski Aluminij uskrsnuo iz mrtvih. Uoči Uskrsa oživili ga Izraelci
» Islamista u Njemackoj prekinuo hrvatsko vazmeno bdijenje
» Iza Uskrsa faza 2: relaksacija mjera!
» NEMIRNA DUHA, NEZASITNI U BLAĆENJU I UOČI USKRSA
» Mostarski Aluminij uskrsnuo iz mrtvih. Uoči Uskrsa oživili ga Izraelci
» Islamista u Njemackoj prekinuo hrvatsko vazmeno bdijenje
» Iza Uskrsa faza 2: relaksacija mjera!
Page 1 of 1