Tko je Ivan Selak največi kritičar kupnje izraelskih F-16?
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Tko je Ivan Selak največi kritičar kupnje izraelskih F-16?
Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
Oni su sada i našeg najboljeg pilota proglasili izdajnikom jer nije preletio 91 , jer ono.. maznuti avion i pobjeći s njim na suprotnu stranu usred rata nije problem, sdpenjarom i stranim agentom :)
Drug komesar Vuk prednjači u raskrinkavanju neprijateljskog elementa naravno..
Oni su sada i našeg najboljeg pilota proglasili izdajnikom jer nije preletio 91 , jer ono.. maznuti avion i pobjeći s njim na suprotnu stranu usred rata nije problem, sdpenjarom i stranim agentom :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Gnječ wrote:vuksadinare wrote:vi's kako si sami skacu u usta..prvo olajavaju ukrajinu rusofili i govore d anije nikad u pravu..a sad ih izvlace ukrajince kao casne samo da bi neistomisljenicima nesto dokazali..Kavran wrote:vuksadinare wrote:drugo ka'k to da su nakon remonta jedan do dva maximalno miga upotrebljiva..i za to rusi krivi..
a tko bi drugi?
moja punica još živa. tko je kriv? zna se - RUSI?
a gdje su vam svi oni drugi migovi koji su hrvatski đenerali i MORH namjerno ostavili da propadaju na kiši i na otvorenom prostoru gurnuti u neko žbunje? o tome kurvinski šutite ha? a svi su bili operativni a vi ste ih namjerno uništili. postoje dokazi traži na internetu.
To nijesu bili Migovi nego helikopteri u žbunju znalac :)
Guest- Guest
pa ovo je poznata stvar..na sastanku 2007 mesica,sanadera,minstra obrane i vojnog vrha..sanader je javno obecao na upit bagarica da li ce u njegovom mandatu biti nabavljeni novi zrakoplovi..sanader odgovorio da hoce...a da je na bagaricu kako da rjesi zastarjele migove 21...bagaric ih jednostavno preparkirao na livadu vjerujuci da ce mu ovaj u roku godinu dana nabaviti prve nove zrakoplove...pa je valjda radio naivno mjesta u hangaru za te nove zrakoplove..Gnječ wrote:vuksadinare wrote:zato jer je glupi bagaric nasjeo na sanaderovu foru koju mu je prodao..da ce u njegovom mandatu dobiti nove zrakoplove..pa je ove migove naivno otpisao..a sanader digao lovu na drugom projektu onom mol-ovom jos je na koncu znogirao glupog bagaricaGnječ wrote:vuksadinare wrote:koji drugi migovi?..ta nismo ih imali pedeset nego 14 od kojih su dva ili tri srusena ostali smo na 12 jer smo jso cini mi se 1997 jedan mig-21 dobili do rumunja kao poklon zbog sklopljenog posla o remontuGnječ wrote:
a gdje su vam svi oni drugi migovi koji su hrvatski đenerali i MORH namjerno ostavili da propadaju na kiši i na otvorenom prostoru gurnuti u neko žbunje? o tome kurvinski šutite ha? a svi su bili operativni a vi ste ih namjerno uništili. postoje dokazi traži na internetu.
e prokleti internet ništa ne zaboravlja zaustavite internet.
GLUPA ODLUKA
ZABORAVLJENI SKANDAL Ministarstvo obrane 2008. odbacilo MiG-ove novije od ovih remontiranih
Avioni su u bačeni u grmlje u Zrakoplovnoj bazi Pleso i godinama su tamo stajali
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u ovom trenutku na raspolaganju ima pet MiG-ova 21
Četiri su remontirana u Ukrajini i predana Oružanim snagama, a jedan je “stari” remontiran još u Rumunjskoj 2002. godine. Jedan stoji u hangaru neispravan.
Tri su MiG-a iz Ukrajine još uvijek na ispitivanju i uskoro će biti predani HRZ-u, a pet proizvedenih 1976. i 1977. te nedavno kupljenih od Ukrajine još čeka dovršetak modernizacije u toj zemlji.
FOTOGALERIJA: Pogledajte kako se hrvatski MiG-ovi raspadaju
Tih pet je Ministarstvo obrane prošle godine bilo prisiljeno kupiti jer su 2008. MORH i Zapovjedništvo Ratnog zrakoplovstva, na čijem su čelu bili HDZ-ov Branko Vukelić i general Vlado Bagarić, odlučili da osam MiG-ova proizvedenih 1980. i 1981. godine “kanibaliziraju”. To su bili najmlađi borbeni avioni u sastavu HRZ-a. Riječ je o avionima koji su trebali ići na remont i modernizaciju 2004. godine.
Kada se od toga odustalo, avioni nisu pospremljeni u hangare, nego su bačeni u grmlje u Zrakoplovnoj bazi Pleso i godinama su tamo stajali.
S njih su godinama skidani dijelovi, a ptice su u njima gradile gnijezda.
Kada su ruski stručnjaci pregledavali te avione kako bi se donijela odluka o modernizaciji, sasvim ispravno su odlučili da se oni ne mogu modernizirati jer su bili uništeni takvim postupkom MORH-a.
Stoga je donesena odluka o modernizaciji starijih aviona i dokupu tzv. jemenskih aviona od Ukrajine.
FOTOGALERIJA: Fotografije odbačenih MIG-ova. Propadaju, a mogli letjeti nakon remonta!
General Bagarić je zbog opisanog nemara smijenjen s dužnosti zapovjednika Ratnog zrakoplovstva.
Kako ti avioni nisu bili spremni za remont, HRZ je u Ukrajinu morao poslati drugih sedam aviona te su ostali na samo tri aviona za zaštitu zračnog prostora.
Među njima je i onaj oznake 121 koji je u utorak pao kod Velike Gorice. On je proizveden 1974. godine. Nakon što se jedan od ta tri aviona pokvario, zračni prostor su mjesecima čuvala dva aviona jer je remont u Ukrajini kasnio.
Kronologija obaranja i nesreća HRZ-a
----
ma treba vam kliještima čupati kožu i meso sa tijela komad po komad bez anestezije! škarama za vinovu lozu treba vam prste na rukama i nogama ošišati jednog po jednog dosta da vam odu palčevi na rukama i nogama i onda vas natjerati da hodate!!!!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zaboravljeni-skandal-ministarstvo-obrane-2008.-odbacilo-mig-ove-novije-od-ovih-remontiranih/684952/
e vidiš psihopatski hrvatski sendvičaru kokošaru da ti ja sad nisam zakucao dokaz ti bi i dalje spinao i prosipao fake propagandu iz glavnog štaba. ovako sam tebi i tvom glavnom štabu začepio smrdljiva usta a i šupak.
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
čudno kako je tajnom agentu političkom komesaru Vučini promaknuo skandal sa migovima. on se toga ne sjeća pa sam ga ja prisjetio.
Guest- Guest
pa zadnji ej zbrisao u proljece 1992....te fore nisam zbog ovog onog su bejbi prica..i drugi piloti koji su ranije zbrisali nisu bili bez problema...obiteljskih,profesionalnih pa su se odlucili otici jos 1991...pa mile dedakovic je dobijao ozbiljne prijetnje smrcu njega i njegove obitelji ako prijeđe na hravtsku stranu...a presao je jos u proljece 1991kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
2015-09-08
MaximusDecimusMiridije wrote:Gnječ wrote:vuksadinare wrote:vi's kako si sami skacu u usta..prvo olajavaju ukrajinu rusofili i govore d anije nikad u pravu..a sad ih izvlace ukrajince kao casne samo da bi neistomisljenicima nesto dokazali..Kavran wrote:vuksadinare wrote:drugo ka'k to da su nakon remonta jedan do dva maximalno miga upotrebljiva..i za to rusi krivi..
a tko bi drugi?
moja punica još živa. tko je kriv? zna se - RUSI?
To nijesu bili Migovi nego helikopteri u žbunju znalac :)
ma nisu, to su bile makete aviona ono potemkinovo selo Jadran film i ta sranja neki set za Top gun film...
Guest- Guest
Gle, ne moze. Prati puno narodnih neprijatelja pa mu promakne..Gnječ wrote:kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
čudno kako je tajnom agentu političkom komesaru Vučini promaknuo skandal sa migovima. on se toga ne sjeća pa sam ga ja prisjetio.
2015-08-15
...uglavnom je dobro da se ravnam po tebi..dok si u ovoj krizi srednjih godina..kaja wrote:Gle, ne moze. Prati puno narodnih neprijatelja pa mu promakne..Gnječ wrote:kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
2015-09-08
Ti si u krizi srednjih godina :)vuksadinare wrote:...uglavnom je dobro da se ravnam po tebi..dok si u ovoj krizi srednjih godina..kaja wrote:Gle, ne moze. Prati puno narodnih neprijatelja pa mu promakne..Gnječ wrote:kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
2015-08-15
Kad hdz-ovi ratni profiteri kradu to je vajka u interesu države i rvata. Evo sad je ovaj pilot u qrcu jer jer preletio zadnji a razni profiteri i kriminalci tipa Krstičević, Klem, Čermak, šatorđžije, oni sebe predstavljaju kao heroje.
nisam..kaja wrote:Ti si u krizi srednjih godina :)vuksadinare wrote:...uglavnom je dobro da se ravnam po tebi..dok si u ovoj krizi srednjih godina..kaja wrote:Gle, ne moze. Prati puno narodnih neprijatelja pa mu promakne..Gnječ wrote:kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
2015-09-08
Misliš slično kao f-16? Pa da se mnogo toga danas popravit i produžit vijek ...ahahaha, ja ipak moram pazit na izgovoreno.vuksadinare wrote:...uglavnom je dobro da se ravnam po tebi..dok si u ovoj krizi srednjih godina..kaja wrote:Gle, ne moze. Prati puno narodnih neprijatelja pa mu promakne..Gnječ wrote:kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
ne razumijem se u avione
kontam ako mogu doletit do HR dobri su
2014-04-19
Sa brmom imaju daleko veće ugovore, no krdtičević i imoćani iz ovoga idu bogatiji za 8 znamenki, ali no bura u čašislidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:Prodaju oružje vojnoj hunti u Burmi, daju oružje Nusri Fronti, kršili su sve UN-ove zabrane od Gvatemale, etiopije, sudana etc tako da ih boli kurac što će neki nazovi đeneral iz Vrgorca omasiti brke i braduslidingdoorsoperator wrote:catabbath wrote:slidingdoorsoperator wrote:F-16 u svakom slučaju neće remontirati, jer je taj posao ionako osiguran za Izraelce.
Nemoj biti siguran. Ili misliš da je slučajnost da se Krstičevićeva firma registrirala za tu djelatnost baš kad je Židov rekao da će HR kupiti F16.
Taj posao je po ugovoru osiguran za Izraelce, a mislim da oni nisu toliko ludi da svoj dobar glas na tržištu (najbolji na svijetu) dovedu u pitanje prepuštajući svoj posao nekim haharima s Balkana.
Mislim, ako su naši svakakvi, Izraelci to sigurno nisu.
Prodaju kakvo oružje?
Pješačko i topničko, a to je besmisleno izjednačavati sa prodajom i održavanjem vojnih borbenih mlažnjaka. Potpuno različite kategorije.
I sve države krše sve UN-ove zabrane za prodaju oružja pa praktički nitko nikada nije ozbiljnije odgovarao zbog toga.
Kermit-
2014-04-17
Ne ne ako je hadeze kupio svi koji su protiv jesu četnici ili yugovići, aminprckov wrote:ne razumijem se u avione
Kermit-
2014-04-17
vuksadinare wrote:pa zadnji ej zbrisao u proljece 1992....te fore nisam zbog ovog onog su bejbi prica..i drugi piloti koji su ranije zbrisali nisu bili bez problema...obiteljskih,profesionalnih pa su se odlucili otici jos 1991...pa mile dedakovic je dobijao ozbiljne prijetnje smrcu njega i njegove obitelji ako prijeđe na hravtsku stranu...a presao je jos u proljece 1991kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
dobro, nakon Perešinovog preleta (25.10.1991.) bili su pod povećalom KOS-a i JRZ-a, a što je još važnije, namještali su im (hrvatima) i administrativne zabrane letenja. Zabranu je dobio i sam Borović, al ga početkom 1992 vraćaju na letenje, što je i on također, i iskoristio za prelet.
tako da Selaku ja ne bi zamjerala to što nije preletio prije...jer je jasno da je to, nakon Perešina i Borovića, bilo gotovo nemoguće.
Brigadir Ivan Selak je prvi samostalni let MiG-om-21 izveo je još potkraj 1981 godine. 1992 godine bio je stacioniran na vojnom Aerodromu Ponikve kod Titovih Užica u činu kapetana JRZ-a. Na istom aerodromu je u to vrijeme služio i njegov vjenčani kum, pukovnik Ivica Ivandić. U vrijeme Rata u Hrvatskoj, nakon prijašnjih prebjega pilota Rudolfa Perešina (25.10.1991.) i Danijela Borovića (4.2.1992.) na hrvatsku stranu, oprez unutar JRZ-a je bio povećan. Brigadir Selak i pukovnik Ivandić su bili stacionirani u istoj eskadrili i stanovali su u istoj zgradi. Planiranje prebjega na hrvatsku stranu su započeli mjesecima ranije. No postojao je i bitan uvjet koji je sve činio kompliciranijim, željeli su otići zajedno. Pukovnik Ivandić je još sredinom 1991 godine rekao brigadiru Selaku: "Nećeš valjda otići bez mene?" Tada još nisu znali, ali čim je netko od pilota Hrvata prešao na drugu stranu, motrenje ostalih bilo je pojačano. Kontraobaveštajna služba (KOS) je pokušavala svašta, stavljali im doušnike kao sustanare, pokušavali ih opiti, te provokacijama izvući podatke. Otegotne okolnosti su prolongirale prebjeg. Brigadir Selak je u listopadu 1991. godine doživio avionsku nesreću, u kojoj su dvojica njegovih kolega izgorjela. On je jedini preživio. Zbog toga je dobio dozvolu da opet može poletjeti tek u ožujku 1992. godine.
Dana 15.5.1992. godine brigadir Selak i pukovnik Ivandić su sa dva MiG-a-21 prebjegli na hrvatsku stranu. Dio eskadrile, s osam MiG-ova-21 po četiri para, u kojemu je letio i pukovnik Ivandić, uvježbavao je program za obilježavanje "Dana vazduhoplovstva JRZ-a". Jedan pilot je otpao zbog zdravstvenih problema i u posljednji letački par upao je brigadir Selak. Na planiranju leta Selak i Ivandić se nisu ni pogledali. Nisu se željeli otkriti, ali su znali da je nastupio odlučujući trenutak. Prvi je poletio pukovnik Ivandić. Već je radio krug oko Srbije i imao problema s količinom goriva. Naime, u skladu s dogovorom čekao je radiopotvrdu brigadira Selaka, inače potpuno regularnu, da je i on poletio. Kad je potvrda napokon stigla, pukovnik Ivandić je krenuo prema Splitu. Središte Dalmacije bio je logičan i najbliži izbor. Brigadir Selak se ubrzo odvojio od svog para i krenuo prema Zagrebu. Imao je i previše goriva. Obojica su, ovisno o okolnostima, bila spremna sletjeti bilo gdje, "pa i na autoput, samo da je u Hrvatskoj". Obojica su na kraju sretno sletjela, pukovnik Ivandić na Resnik, a brigadir Selak na Pleso. U Hrvatskoj se znalo, svega par osoba, da dolaze dvojica pilota. No nije se znalo ni gdje će sletjeti i kada.
ovo oko lobiranja za Gripene je posve druga stvar.....novac svima miriše
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
..pa bas zato..previse su cekali..da su u vrijeme borovica i peresina preletjeli na nasu stranu sa migovima kad su mogli letjeti..nisu...razlozi tipa obitelj,frendovi su meni malo priglupi..pa sigurno ej da su i peresin i borovic imali istu poziciju kao selak..ali su riskirali...odnosno u tom trenutku prevladao je jaci domoljubni zanos i pomoc sto prije svom narodu u nevoljiNoor wrote:vuksadinare wrote:pa zadnji ej zbrisao u proljece 1992....te fore nisam zbog ovog onog su bejbi prica..i drugi piloti koji su ranije zbrisali nisu bili bez problema...obiteljskih,profesionalnih pa su se odlucili otici jos 1991...pa mile dedakovic je dobijao ozbiljne prijetnje smrcu njega i njegove obitelji ako prijeđe na hravtsku stranu...a presao je jos u proljece 1991kaja wrote:Da nema cardaka ja bi ga izmislila, umjesto neke humoristične serije.
dobro, nakon Perešinovog preleta (25.10.1991.) bili su pod povećalom KOS-a i JRZ-a, a što je još važnije, namještali su im (hrvatima) i administrativne zabrane letenja. Zabranu je dobio i sam Borović, al ga početkom 1992 vraćaju na letenje, što je i on također, i iskoristio za prelet.
tako da Selaku ja ne bi zamjerala to što nije preletio prije...jer je jasno da je to, nakon Perešina i Borovića, bilo gotovo nemoguće.
Brigadir Ivan Selak je prvi samostalni let MiG-om-21 izveo je još potkraj 1981 godine. 1992 godine bio je stacioniran na vojnom Aerodromu Ponikve kod Titovih Užica u činu kapetana JRZ-a. Na istom aerodromu je u to vrijeme služio i njegov vjenčani kum, pukovnik Ivica Ivandić. U vrijeme Rata u Hrvatskoj, nakon prijašnjih prebjega pilota Rudolfa Perešina (25.10.1991.) i Danijela Borovića (4.2.1992.) na hrvatsku stranu, oprez unutar JRZ-a je bio povećan. Brigadir Selak i pukovnik Ivandić su bili stacionirani u istoj eskadrili i stanovali su u istoj zgradi. Planiranje prebjega na hrvatsku stranu su započeli mjesecima ranije. No postojao je i bitan uvjet koji je sve činio kompliciranijim, željeli su otići zajedno. Pukovnik Ivandić je još sredinom 1991 godine rekao brigadiru Selaku: "Nećeš valjda otići bez mene?" Tada još nisu znali, ali čim je netko od pilota Hrvata prešao na drugu stranu, motrenje ostalih bilo je pojačano. Kontraobaveštajna služba (KOS) je pokušavala svašta, stavljali im doušnike kao sustanare, pokušavali ih opiti, te provokacijama izvući podatke. Otegotne okolnosti su prolongirale prebjeg. Brigadir Selak je u listopadu 1991. godine doživio avionsku nesreću, u kojoj su dvojica njegovih kolega izgorjela. On je jedini preživio. Zbog toga je dobio dozvolu da opet može poletjeti tek u ožujku 1992. godine.
Dana 15.5.1992. godine brigadir Selak i pukovnik Ivandić su sa dva MiG-a-21 prebjegli na hrvatsku stranu. Dio eskadrile, s osam MiG-ova-21 po četiri para, u kojemu je letio i pukovnik Ivandić, uvježbavao je program za obilježavanje "Dana vazduhoplovstva JRZ-a". Jedan pilot je otpao zbog zdravstvenih problema i u posljednji letački par upao je brigadir Selak. Na planiranju leta Selak i Ivandić se nisu ni pogledali. Nisu se željeli otkriti, ali su znali da je nastupio odlučujući trenutak. Prvi je poletio pukovnik Ivandić. Već je radio krug oko Srbije i imao problema s količinom goriva. Naime, u skladu s dogovorom čekao je radiopotvrdu brigadira Selaka, inače potpuno regularnu, da je i on poletio. Kad je potvrda napokon stigla, pukovnik Ivandić je krenuo prema Splitu. Središte Dalmacije bio je logičan i najbliži izbor. Brigadir Selak se ubrzo odvojio od svog para i krenuo prema Zagrebu. Imao je i previše goriva. Obojica su, ovisno o okolnostima, bila spremna sletjeti bilo gdje, "pa i na autoput, samo da je u Hrvatskoj". Obojica su na kraju sretno sletjela, pukovnik Ivandić na Resnik, a brigadir Selak na Pleso. U Hrvatskoj se znalo, svega par osoba, da dolaze dvojica pilota. No nije se znalo ni gdje će sletjeti i kada.
2015-09-08
ne znam gdje je Perešin bio stacioniran, Selak je bio u Užicu zajedno s Ivandićem, teško je, gotovo nemoguće da su mogli međusobno nesmetano komunicirati i dogovarati takvo što, bit će da je svaki čekao svoju priliku i iskoristio je čim je bilo moguće.
Selak i Ivandić su bili pod zabranom, tako da rokali po nama nisu, a da nije bilo zabrane, preletjeli bi oni i puno prije.
Selak i Ivandić su bili pod zabranom, tako da rokali po nama nisu, a da nije bilo zabrane, preletjeli bi oni i puno prije.
2017-10-06
perešin i borovic su bili u bihacu...no bihacki aerodrom je bio pod jakim nadzorom i kntrolom pilota sto je bio gotovo u ratnoj zoni..nije bio daleko ni uzicki aerodrom od hrvatskog zracnog prostora...uzice su blizu granice sa jugoistocnom bosnom i hercegovinom i ne treba im puno do juznog dijela naseg teritorija...no dobro...mislim da ako su mislili pobjeci trebali su poceti sa dosta ranijim pripremama..mile dedakovic koji ej sam bio pilot..istina u to vrijeme tada ne vise aktivan...rekao je d aje on sa pripremama za bijeg jos poceo pocetkom 1991 nakon afere sa spegeljom jer je tad bio 100% uvjeren da ce do rata doci i da mu nema vise kruha u jna kao hrvatu ako nije 100% na srpskoj i jna strani...njemu je bilo jos teze jer je b+radio u sredisnjici KOS-a...gdje hoces neces uvijek si pod prismotromNoor wrote:ne znam gdje je Perešin bio stacioniran, Selak je bio u Užicu zajedno s Ivandićem, teško je, gotovo nemoguće da su mogli međusobno nesmetano komunicirati i dogovarati takvo što, bit će da je svaki čekao svoju priliku i iskoristio je čim je bilo moguće.
2015-09-08
..inace dedakovicu je bilo teze pobjeci jer on nije bjezao zrakolovom iz beograda vec automobilom zajedno s aobitelji pod okriljem mraka..gdje je vrlo velika opasnost da ga uhvate...citao sam sto je pricao o tome...kaze da su on i obitelj zivjeli u međusobnoj totalnoj konspiraciji nista nije smjelo vani procuriti o prelasku na nasu stranu..jedino za bijeg je znao jedan njihov dobar i pouzdan prijatelj..koji im je dan prije bijega prebacio osobne stvari..na jednu lokaciju odmah iza hrvatske granice...da ne bi bilo sumnjivo sto nose puno prtljage...posto je mile iz sela njemaca u istocnoj slavoniji koja s enalazi blizu granice sa srbijom taj njihov prijatelj je prtljagu ostavio kod miline rodbine...a oni nisu odmah krenuli direktno beograd-hrvatska..vec su oko dva iza ponoci krenuli u smjeru novog sada...da ne bi bilo sumnjivo ako ih tko mozebitno prati...a iz novog sada su onda isli prema backoj palanci gdje su se prebacili kod iloka..
2015-09-08
ma ok, možda su i piloti pod zabranom letenja mogli pobjeći na neki drugi način, ali preletjeti s borbenim avionom je, osim spašavanja vlastitog života...bila i neprocjenjivo velika korist za naše snagevuksadinare wrote:..inace dedakovicu je bilo teze pobjeci jer on nije bjezao zrakolovom iz beograda vec automobilom zajedno s aobitelji pod okriljem mraka..gdje je vrlo velika opasnost da ga uhvate...citao sam sto je pricao o tome...kaze da su on i obitelj zivjeli u međusobnoj totalnoj konspiraciji nista nije smjelo vani procuriti o prelasku na nasu stranu..jedino za bijeg je znao jedan njihov dobar i pouzdan prijatelj..koji im je dan prije bijega prebacio osobne stvari..na jednu lokaciju odmah iza hrvatske granice...da ne bi bilo sumnjivo sto nose puno prtljage...posto je mile iz sela njemaca u istocnoj slavoniji koja s enalazi blizu granice sa srbijom taj njihov prijatelj je prtljagu ostavio kod miline rodbine...a oni nisu odmah krenuli direktno beograd-hrvatska..vec su oko dva iza ponoci krenuli u smjeru novog sada...da ne bi bilo sumnjivo ako ih tko mozebitno prati...a iz novog sada su onda isli prema backoj palanci gdje su se prebacili kod iloka..
2017-10-06
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Najveći zemljoposjednik ujedno i najveći uhljeb koji siše proračun
» Tihomir Orešković - najveći idiot ili najveći Hrvat
» Pala konacna odluka!Plenki odlucio kupuje se eskadrila izraelskih F-16
» Ameri(State Department) ipak odobrili prodaju izraelskih F-16 Hrvatskoj?!
» Kritičar i povjesničar filma Daniel Rafaelić upravo je izabran za v.d. ravnatelja HAVC-a
» Tihomir Orešković - najveći idiot ili najveći Hrvat
» Pala konacna odluka!Plenki odlucio kupuje se eskadrila izraelskih F-16
» Ameri(State Department) ipak odobrili prodaju izraelskih F-16 Hrvatskoj?!
» Kritičar i povjesničar filma Daniel Rafaelić upravo je izabran za v.d. ravnatelja HAVC-a
Page 6 of 8