Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
Page 6 of 14
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Re: Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
kaja wrote:S nekom zaostalom tehnikom JNA iz vremena poslje WW2 su ga detektirali . :)RayMabus wrote:Sjeti se da su Srbi već oborili jednog nevidljivogaPinochet wrote:novi F-35 bi se mogao dobiti za 100milijuna $.
bolje da su uzeli 5komada F-35 aviona, i onda su zaista mirni 30-40godina.. 5 f-35ica je previše dovoljno za airpolicing hrvatske pa i pola balkana, plus nedaj bože regionalnog rata
ali vjerojatno bi đeneral i ekipa iz adz-a tu mogli puno manje ukrast pa se ne isplati
Ovi dok su projektirali nevidljivi avion su valjda zaboravili na to, mislili valjda da to vise ne postoje.
Zapravo su imali sve bitne informacije koje se odnose na vrijeme polaska aviona iz baze u Avianu (polijetanje je direktno prenošeno na tv kanalima), prosječnu brzinu aviona u dolasku na ciljeve, koridore dolaska do ciljeva i mogli su prilično precizno procijeniti gdje će se u koje vrijeme avion nalaziti. Očito su imali i malo sreće.
Dalje, F-117A NIJE nevidljiv nego samo smanjeno vidljiv termički i na radaru. To ga samo čini teškim ciljem za obaranje, ali ne i neoborivim.
Inače, koliko me sjećanje služi to je zapravo bio jedini uspjeh srpske protuzrakoplovne obrane u tom ratu. Ostalo vrijeme su NATO avioni radili praktički što su htjeli, naročito nakon ovog pada F-117A kada se i prestalo direktno prenositi polijetanje aviona iz Aviana u napade na ciljeve u SR Jugoslaviji (čitaj Srbiji) i općenito nepotrebno objavljivanje informacija koje su mogle poslužiti napadnutima na bilo koji način.
Guest- Guest
Re: Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
Pa sad nije baš da ti je netko unutar NATOa zabranio da kupuješ nove stvari tako da. ...veber wrote:znači za kongiguraciju, helikopteri. nato neka se jebe. služimo mu kao reckilaža.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Max Partibrejker
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Noor wrote:
Max je stvarno lijepo i jednostavno pojasnio, samo što je sad ekipici forumskih stručnjaka i stručnjakinja za borbene avione nehotično pokvario party
Maxo je zakon za neke teme.
Guest- Guest
Koje vam pasu jel ?slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
Max je stvarno lijepo i jednostavno pojasnio, samo što je sad ekipici forumskih stručnjaka i stručnjakinja za borbene avione nehotično pokvario party
:)
Idem ga sad zamolit na Pp da napise da ne valjaju ništa..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
baš je moro :)kaja wrote:Max Partibrejker
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Pinochet wrote:novi F-35 bi se mogao dobiti za 100milijuna $.
bolje da su uzeli 5komada F-35 aviona
Ja se ne mogu načuditi vama koji fantazirate o novim F-35.
Koji će nam kiki takvi avioni?
Jednomotorni lovac presretač koji može napadati i ciljeve na zemlji je za naše potrebe, uvjete, veličinu neba itd, najbolja moguća opcija, a F-16 sa svojom besprijekornom borbenom statistikom praktički idealno riješenje.
Ja sam doduše navijao za novi F-16 iz SAD-a, ali to je riješenje očito bilo preskupo, a i o tome treba voditi računa u ova osjetljiva vremena, a sa izraelskom ponudom smo dobili čitavu hrpu kvalitetnih usluga od isporučitelja koje bi nam inače bile nedostupne uključujući tu i servisiranje, a iz SAD-a smo ionako dobili garancije o isporuci svih potrebnih dijelova za taj posao u Izraelu.
Guest- Guest
kaja wrote:Koje vam pasu jel ?slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
:)
Idem ga sad zamolit na Pp da napise da ne valjaju ništa..
Pašu? Čovjek jednostavno prati i poznaje vojnu tehniku i općenito povijest ratovanja i takve teme.
Guest- Guest
Noor wrote:Max je stvarno lijepo i jednostavno pojasnio, samo što je sad ekipici forumskih stručnjaka i stručnjakinja za borbene avione nehotično pokvario partyPinochet wrote:hvala na stručnom pojašnjenju , malo sam revidira onda mišljenjeMaximusDecimusMiridije wrote:Pinochet wrote:novi F-35 bi se mogao dobiti za 100milijuna $.
bolje da su uzeli 5komada F-35 aviona, i onda su zaista mirni 30-40godina.. 5 f-35ica je previše dovoljno za airpolicing hrvatske pa i pola balkana, plus nedaj bože regionalnog rata
ali vjerojatno bi đeneral i ekipa iz adz-a tu mogli puno manje ukrast pa se ne isplati
Sat vremena leta F35 je izmedju 30 do 40 tisuca dolara.
Sat vremena leta F16 je između 6 i 8 tisuca dolara.
Izražene cijene obuhvaćaju dakle cijenu samoga aviona...e sad kad nadodaš cijenu naoružanja,obuke,skladištenja,hangari,... izađe to i više. Židovi nude sve to u paketu za one pare. S obzirom na to da se odustalo od Netza i od prvih modela Baraka...dobilo se avione kupljenje krajem 80ih i početkom 90-ih. Na kojima su rađena tri ozbiljna osuvremenjavanja. Uključujući kompletnu zamjenu trupa prije nekoliko godina. Ti avioni su održavani da se mogu nositi sa svim mogućim prijetnjama na duge pruge.... ovi daju garancije, u ugovoru se jasno zna šta je čija dužnost oko toga. Izuzev toga dobija se automatski partnera na duge pruge koji sustavno razvija i unaprijeđuje vlastito naoružanje. Za Spike se čekalo godinama jer je Knesset raspravljao oko toga dali se radi o ozbiljnom sugovorniku jer smo do sada 10 puta u njih nešto kupovali i onda odustajali.
Treba zahvaliti svim svetcima da naši idioti nisu uzeli na kraju Grčke ili još prije Portugalske i Belgijske F16ke. Ovako se dobilo avione koji su prije par godina osuvremenjeni s mišlju da njima služe sljedećih 15 godina.
Je bilo bi masu bolje da se uzelo Gripene...ali ovo je second best odluka. Od svih sranja šta se nudilo kroz godine sjeti se samo....Njemači F4 Phantomi,Portugalski i Belgijski F16...Mađarski Mig29...od Američke nacionalne garde F16 itd...ovo je na kraju vrhunski deal za koji mi nije jasno uopće kako su ga uspjeli postići ovi debili.
nema šta pokvariti parti. max je pametniji od mene u vojnoj tehnici i normalno da ću promjeniti mišljenje ako me netko argumentirano uvjeri. tako bi sve osobe trebale funkcionirati,. dakle , mjenjam iz minusa u jedan solidan plus za čardak, radi max-a.
Guest- Guest
Nije ništa skupo ako Erdoganu treba ispalit raketu u guzicu ako se bude kurčio po Neumuslidingdoorsoperator wrote:Pinochet wrote:novi F-35 bi se mogao dobiti za 100milijuna $.
bolje da su uzeli 5komada F-35 aviona
Ja se ne mogu načuditi vama koji fantazirate o novim F-35.
Koji će nam kiki takvi avioni?
Jednomotorni lovac presretač koji može napadati i ciljeve na zemlji je za naše potrebe, uvjete, veličinu neba itd, najbolja moguća opcija, a F-16 sa svojom besprijekornom borbenom statistikom praktički idealno riješenje.
Ja sam doduše navijao za novi F-16 iz SAD-a, ali to je riješenje očito bilo preskupo, a i o tome treba voditi računa u ova osjetljiva vremena, a sa izraelskom ponudom smo dobili čitavu hrpu kvalitetnih usluga od isporučitelja koje bi nam inače bile nedostupne uključujući tu i servisiranje, a iz SAD-a smo ionako dobili garancije o isporuci svih potrebnih dijelova za taj posao u Izraelu.
Za Harpon rakete treba ti f16 sa upgradeom, softver i to tako da će bit još aviončića
2014-04-11
evo stručnjaka, učitelj engleskog i povijesti u OŠPinochet wrote:
nema šta pokvariti parti. max je pametniji od mene u vojnoj tehnici i normalno da ću promjeniti mišljenje ako me netko argumentirano uvjeri. tako bi sve osobe trebale funkcionirati,. dakle , mjenjam iz minusa u jedan solidan plus za čardak, radi max-a.
Domagoj Hajdukovic
12 h ·
Čovjek ne mora biti stručnjak da vidi koliko je ovo loša odluka: piloti koji će letjeti ovim zrakoplovima su mlađi od samih zrakopolova, avioni su stari 30 godina a još bi toliko trebali letjeti, nisu NATO standard, imaju priličan fond satova leta, rezervnih dijelova nema... Još jedan u nizu promašaja Vlade, pitam se u čijem interesu jer u interesu Hrvatske nije!
https://www.facebook.com/dhajdukovic?hc_ref=ARQTK1nKv8SJdk60R4FhzWslq7vMuqW5ZeGmjIkiAx8lAxpItxURtzXU8_hkswHhWIQ
Last edited by Noor on 28/3/2018, 21:13; edited 1 time in total
Ta priča o napadu vojnih ciljeva na zemlji sa lovačkom avijacijom nije
Ispuštanje bombi pa gdje padnu
Sporo približavanje cilju i pogodak
To ti je u biti letiš brzo ,daleko i ispaljuješ raketu u metu sto kilometara ispred
To košta tako da kad to bude to će bit za mornaricu a kopno onda samo tu šemu prebaciš na kopno
Ispuštanje bombi pa gdje padnu
Sporo približavanje cilju i pogodak
To ti je u biti letiš brzo ,daleko i ispaljuješ raketu u metu sto kilometara ispred
To košta tako da kad to bude to će bit za mornaricu a kopno onda samo tu šemu prebaciš na kopno
2014-04-11
ti bog mater on i bernardic se imaju sto pitat..pa njihova stranka je unistila i ono malo hr avijacije poslavsi ih na jebeni remont u ukrajinu..bolje da ckome sto se tice zrakoplova..ima li im tko to reci u brkNoor wrote:evo stručnjaka, učitelj engleskog i povijesti u OŠPinochet wrote:
Domagoj Hajdukovic
12 h ·
Čovjek ne mora biti stručnjak da vidi koliko je ovo loša odluka: piloti koji će letjeti ovim zrakoplovima su mlađi od samih zrakopolova, avioni su stari 30 godina a još bi toliko trebali letjeti, nisu NATO standard, imaju priličan fond satova leta, rezervnih dijelova nema... Još jedan u nizu promašaja Vlade, pitam se u čijem interesu jer u interesu Hrvatske nije!
https://www.facebook.com/dhajdukovic?hc_ref=ARQTK1nKv8SJdk60R4FhzWslq7vMuqW5ZeGmjIkiAx8lAxpItxURtzXU8_hkswHhWIQ
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
sve 5 ali me ipak nešto brine,možda ti generali i stručnjaci koji vele da je to greška i nisu u pravu ali brine me da čardaklije donesu dobru odluku a mogućnost za to je 1:1 000 000.Ali dobro živi bili pa vidjeli tko će od toga imati najveću korist a tko će opet najebati.
vili40-
2015-08-02
Ta priča o napadu ciljeva na zemlji to je posebna priča
..
Ti nemožeš gađat metu na zemlji ako u kokpitu nemaš skener kameru površine, pa moraš obučiti pilota , pa kupit tu raketu ,pa vidit gdje ti to uopće treba.... tako da to na kraju mornarica, brod u daljini je meta, poleti, pogodi
..
Ti nemožeš gađat metu na zemlji ako u kokpitu nemaš skener kameru površine, pa moraš obučiti pilota , pa kupit tu raketu ,pa vidit gdje ti to uopće treba.... tako da to na kraju mornarica, brod u daljini je meta, poleti, pogodi
2014-04-11
Noor wrote:evo stručnjaka, učitelj engleskog i povijesti u OŠPinochet wrote:
Domagoj Hajdukovic
12 h ·
Na stranu ostalo, ali odakle ovom liku ideja da rezervnih dijelova za ovaj avion nema?
Ah da, učitelj engleskog i povijesti u OŠ...
Guest- Guest
Kako je ova naša razbojnička i veleizdajnička bagra došla do cijene od pola milijuna dolara za 12 F-16 krntija proizvedenih u 80tima
kad su se takvi zrakoplovi prodavali za višestruko manje cifre.
Čile je tako od Nizozemske 2009. kupio 18 F-16 zrakoplova po duplom manjoj cijeni iliti za 270 milijuna dolara tj. 15 milijuna po komadu.
Ova naša bagra nas želi za ostarjele i izraubane krntije opelješiti za 42 milijuna dolara po komadu iliti po gotovo 3 puta većoj cijeni.
http://www.f-1a6.net/f-16-news-article3419.html
Jordan je 2007. kupio 14 F-16 zrakoplova za 90 milijuna dolara od Belgije, dakle za manje od 6 milijuna dolara po komadu.
Inače, cijena novog F-16 je 47 milijuna dolara iliti samo 5 milijuna više od ovog pljačkaškog aranžmana:
https://www.aircraftcompare.com/heli...ing-falcon/169
Očito je da je to još jedan organizirani zločinački poduhvat i guranje zemlje još dublje u dužničko ropstvo,
ali me zanima koliko je puta ovdje prenapumpana cijena za Izraelcima donirane zrakoplove prije četiri desetljeća.
-------------------------------------------------------------------
Kakvi rh tupsoni glupsoni
kad su se takvi zrakoplovi prodavali za višestruko manje cifre.
Čile je tako od Nizozemske 2009. kupio 18 F-16 zrakoplova po duplom manjoj cijeni iliti za 270 milijuna dolara tj. 15 milijuna po komadu.
Ova naša bagra nas želi za ostarjele i izraubane krntije opelješiti za 42 milijuna dolara po komadu iliti po gotovo 3 puta većoj cijeni.
http://www.f-1a6.net/f-16-news-article3419.html
Jordan je 2007. kupio 14 F-16 zrakoplova za 90 milijuna dolara od Belgije, dakle za manje od 6 milijuna dolara po komadu.
Inače, cijena novog F-16 je 47 milijuna dolara iliti samo 5 milijuna više od ovog pljačkaškog aranžmana:
https://www.aircraftcompare.com/heli...ing-falcon/169
Očito je da je to još jedan organizirani zločinački poduhvat i guranje zemlje još dublje u dužničko ropstvo,
ali me zanima koliko je puta ovdje prenapumpana cijena za Izraelcima donirane zrakoplove prije četiri desetljeća.
-------------------------------------------------------------------
Kakvi rh tupsoni glupsoni
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Cijena novog je samo na wikipediji 50 miljona dolara
.
Čile ima otprije taj tip aviona pa onda očito nema potrebu za obukom pilota tako da ti to govor to da jednom kad imaš i pilote za takvi tip aviona onda ćeš i ti kupovati avion bez dodatnih paketa koje u to ulaze kad kupuješ skroz novi tip aviona
.
Čile ima otprije taj tip aviona pa onda očito nema potrebu za obukom pilota tako da ti to govor to da jednom kad imaš i pilote za takvi tip aviona onda ćeš i ti kupovati avion bez dodatnih paketa koje u to ulaze kad kupuješ skroz novi tip aviona
2014-04-11
RayMabus wrote:Cijena novog je samo na wikioediji 50 miljona dolara
.
Čile ima otprije taj tip aviona pa onda očito nema potrebu za obukom pilota tako da ti to govor to da jednom kad imaš i pilota onda ćeš i ti kupovati avion bez dodatnih paketa koje u to ulaze kad kupuješ skroz novi tip aviona
Taj princip poznaje svaka polupismena baba na koja prodaje robu na placu.
Ukratko, nismo kupili samo avion nego i određeni paket opreme i usluga koji ide uz tu ponudu.
Guest- Guest
Pa nije samo na wikipediji. I ja izjahujah malo i druge izvore, i najskuplja cifra je bila 60 miljuna dolara. Da smo uzeli 7-8 ganc novih aviona jos bi ostalo ohoho kinte za istrenirati pilote.RayMabus wrote:Cijena novog je samo na wikioediji 50 miljona dolara
.
Čile ima otprije taj tip aviona pa onda očito nema potrebu za obukom pilota tako da ti to govor to da jednom kad imaš i pilota onda ćeš i ti kupovati avion bez dodatnih paketa koje u to ulaze kad kupuješ skroz novi tip aviona
S druge strane, ovi avioni se ne svidjaju Gromovniku Iknaru i reko je da bude vjezbao gadjanje gromovima ako dodju u hrvatsku. Tako da ono, ja vec kupujem zalihu kukuruza za napravit kokice, a i rekoh iknaru da ce od mene dobit cokoladnu tortu za svaku zgromljenu od ovih 12 kanti. Tako da, ak avionceki dodju, bude veselo...
Guest- Guest
A šta ja znam možda sam ja glup
Koliko je pola miljona dolara djeljeno 12 aviona i simulator
Koliko je pola miljona dolara djeljeno 12 aviona i simulator
2014-04-11
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Similar topics
» Sputnik: Ako Hrvatska kupi ove avione, dominiraće vazduhom 40 godina
» Cicka Kristina Mandarina dala otkaz i prihvatila drugu 'ponudu' za posao
» Rusi odjebali ponudu hrvatske vlade da kupi Uljanik
» MMF oprostio Ukrajini stari dug od 20 miljardi dolara i odobrio novi od 15 miljardi dolara
» USA Investicija u Srbiju KKK 300 miliona dolara
» Cicka Kristina Mandarina dala otkaz i prihvatila drugu 'ponudu' za posao
» Rusi odjebali ponudu hrvatske vlade da kupi Uljanik
» MMF oprostio Ukrajini stari dug od 20 miljardi dolara i odobrio novi od 15 miljardi dolara
» USA Investicija u Srbiju KKK 300 miliona dolara
Page 6 of 14