I dopuštena razina zračenja izaziva rak
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
I dopuštena razina zračenja izaziva rak
http://www.politikaplus.com/novost/169471/i-dopustena-razina-zracenja-baznih-stanica-moze-stetiti-zdravlju
Kermit-
2014-04-17
Re: I dopuštena razina zračenja izaziva rak
Iako se repuh u prošlosti često koristio za oralnu upotrebu, danas je ovakva primjena napuštena. Repuh se više ne koristi oralno zbog saznanja da obiluje pirolizidinskim alkaloidima koji su hepatotoksični, što će reći otrovni za jetru. Do prije 50-80 godina, kada su se ljudi zdravije hranili i u svoju svakodnevnu prehranu unosili mnoštvo punovrijednih namirnica i biljaka koje su hranile i štitile jetru, konzumiranje manjih doza biljaka koje sadrže ovakve alkaloide bilo je manje opasno. Danas, iako se u knjigama tradicionalne upotrebe ljekovitih biljaka navode ovakve mješavine, nećemo ih koristiti. Mi jednostavno nismo sazdani od onih istih materijala od kakvih su bili sazdani naši stari. Sjetite se samo koliko su karcinomi postali uobičajeni, a prije 50–80 godina bili su rijetkost.
https://burza.com.hr/portal/repuh-biljka-protiv-bolova/11789
kic wrote:Sjetite se samo koliko su karcinomi postali uobičajeni, a prije 50–80 godina bili su rijetkost.
Da, tada se samo konstatirala smrt i to je to. Leukemija je bila nevidljiva npr.
Prije je dijagnostika bila slijepa ili je nije bilo....što je točnije. Čovjek nikada u povijesti nije bio zdraviji, dugovječniji i sigurniji nego danas.
Guest- Guest
Hehe čeka nas sjajna budućnostkofein wrote:kic wrote:Sjetite se samo koliko su karcinomi postali uobičajeni, a prije 50–80 godina bili su rijetkost.
Da, tada se samo konstatirala smrt i to je to. Leukemija je bila nevidljiva npr.
Prije je dijagnostika bila slijepa ili je nije bilo....što je točnije. Čovjek nikada u povijesti nije bio zdraviji, dugovječniji i sigurniji nego danas.
Kermit-
2014-04-17
Moj stari je putovao kroz cije sjevernu afriku i bliski istok, danas ne možeš niti u pola predgrađa pariza ili Marseja ali da nikad nije bilo sigurnije, bolje, lijepše, pametnije, prijaznije, sjajnije, zdravije, veselije još samo da ukinu rodove i religiju i osvajamo kosmos
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:Moj stari je putovao kroz cije sjevernu afriku i bliski istok, danas ne možeš niti u pola predgrađa pariza ili Marseja ali da nikad nije bilo sigurnije, bolje, lijepše, pametnije, prijaznije, sjajnije, zdravije, veselije još samo da ukinu rodove i religiju i osvajamo kosmos
Prije 80 g. nisu znali dijagnosticirati leukemiju, danas hvala Bogu mogu.
Ubit će te cinizam-bezobraština u mozak. Dakle, sam si tvrdio da je Afrika ozdravila , a samim tim i produžila životni vijek stanovništvu djelovanjem Liječnika bez granica i WHO. To što nam to ne odgovara civilizacijski i politički jest drugi par rukava.
Sigurnost spominjem u smislu zdravlja, jebem te u vugla. BTW. zračenje - posebna tema o kojoj se zna kao i o spomenutoj leukemiji s početka 20. st.
Guest- Guest
No shit ...boktejeba, Asila, ruzina te uvatila...
darth_vader-
2014-04-17
kofein wrote:kic wrote:Sjetite se samo koliko su karcinomi postali uobičajeni, a prije 50–80 godina bili su rijetkost.
to su govorili i prije 2000 godina...
Guest- Guest
izloženi okolišnim razinama radio-frekvencijskog zračenja
ako radio-frekvencije uzrokuju rak, što je sa ostalim oblicima EM zračenja koji su energetski iznad tog područja
nakon radio-frekvencijskog dijela spektra ide mikrovalno područje, pa zatim toplina (infracrveno područje), pa vidljiva svjetlost, pa ultraljubičasti spektar, pa rentgen... itd
zašto toplina i vidljiva svjetlost nije kancerogena ako radio frekvencije uzrokuju rak?
Guest- Guest
HDZ u srcu wrote:izloženi okolišnim razinama radio-frekvencijskog zračenja
ako radio-frekvencije uzrokuju rak, što je sa ostalim oblicima EM zračenja koji su energetski iznad tog područja
nakon radio-frekvencijskog dijela spektra ide mikrovalno područje, pa zatim toplina (infracrveno područje), pa vidljiva svjetlost, pa ultraljubičasti spektar, pa rentgen... itd
zašto toplina i vidljiva svjetlost nije kancerogena ako radio frekvencije uzrokuju rak?
When radiation deposits enough energy in organic tissue to cause ionization, this tends to break molecular bonds, and thus alter the molecular structure of the irradiated molecules. Less energetic radiation, such as visible light, only causes excitation, not ionization, which is usually dissipated as heat with relatively little chemical damage. Ultraviolet light is usually categorized as non-ionizing, but it is actually in an intermediate range that produces some ionization and chemical damage. Hence the carcinogenic mechanism of ultraviolet radiation is similar to that of ionizing radiation.
Guest- Guest
Gnječ wrote:kofein wrote:
Čovjek nikada u povijesti nije bio zdraviji, dugovječniji i sigurniji nego danas.
I bili su u pravu, kao i mi danas kada isto tvrdimo.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:kofein wrote:
Čovjek nikada u povijesti nije bio zdraviji, dugovječniji i sigurniji nego danas.
I bili su u pravu, kao i mi danas kada isto tvrdimo.
kako su bili u pravu kad su živjeli manje nego danas? da li to vrijedi i za one koji tvrde da se u SFRJ živjelo zdravije bolje i da nikad sigurnije nije bilo nego tad i da je sad ustvari gore? ili da li je bilo bolje kad je bilo gore ili nam je sad gore kad je bolje?
de malo pojasni ti si tu još od prethodnog big banga i big cruncha pa znaš...
Guest- Guest
Gnječ@
Dijagnostika je bolja nego u vrijeme SFRJ, a da ne govorimo o razdoblju prije 2000 godina.
Dijagnostika je bolja nego u vrijeme SFRJ, a da ne govorimo o razdoblju prije 2000 godina.
Guest- Guest
Gnječa bi valjalo zarakijati i onda uz taktove "Od Vardara pa do Triglava" itnuti u fojbe...a opet mi drag nekako...:)
darth_vader-
2014-04-17
kofein wrote:Gnječ@
ma pričaj mi malo o tome. dijagnostika je danas totalno u kurcu kao i medicinari. govorim za jebenu rvacku jer toliko pogrešnih dijagnoza nije bilo prije danas kod jebenih rvackih doktora (poštujem iznimke) možeš samo najebat. danas su ti rvacki doktori umislili da su gospodari života i smrti da su mali bogovi a ustvari su sjebana gomila dreka.
samo ti i dalje budi uvjeren da je danas dijagnostika bolja ne želim ti remetiti nirvanu.
Guest- Guest
jasambrend wrote:Gnječa bi valjalo zarakijati i onda uz taktove "Od Vardara pa do Triglava" itnuti u fojbe...a opet mi drag nekako...:)
Jašta . :)
Guest- Guest
Događa se najveća seoba naroda od 6 stoljeća, vjerojatno jer im nikad nije bilo bolje, vjera u neprekidni progres i napredak je vjerojatno uz komunizam najgluplja i štetnija ideja, nestati će pola života na planeti a zagovrnici tih opasnih papazjanija će još glasnije vikati kako nikad nije bilo bolje...kofein wrote:Kermit wrote:Moj stari je putovao kroz cije sjevernu afriku i bliski istok, danas ne možeš niti u pola predgrađa pariza ili Marseja ali da nikad nije bilo sigurnije, bolje, lijepše, pametnije, prijaznije, sjajnije, zdravije, veselije još samo da ukinu rodove i religiju i osvajamo kosmos
Prije 80 g. nisu znali dijagnosticirati leukemiju, danas hvala Bogu mogu.
Ubit će te cinizam-bezobraština u mozak. Dakle, sam si tvrdio da je Afrika ozdravila , a samim tim i produžila životni vijek stanovništvu djelovanjem Liječnika bez granica i WHO. To što nam to ne odgovara civilizacijski i politički jest drugi par rukava.
Sigurnost spominjem u smislu zdravlja, jebem te u vugla. BTW. zračenje - posebna tema o kojoj se zna kao i o spomenutoj leukemiji s početka 20. st.
Kermit-
2014-04-17
a je i meni, zna se odlicno svadatjasambrend wrote:Gnječa bi valjalo zarakijati i onda uz taktove "Od Vardara pa do Triglava" itnuti u fojbe...a opet mi drag nekako...:)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Bruxelles privremeno zabranjuje 5G zbog zračenja.
» Razina na kojoj je ljudska svijest danas
» g7 dokazali da razina mora opasno raste...
» ''Razina mora raste sve brže, od New Yorka do Šangaja prijete velike poplave''
» ''Požari bjesne oko Sydneyja, izdana najgora razina prijetnje: "Stiže katastrofa"''
» Razina na kojoj je ljudska svijest danas
» g7 dokazali da razina mora opasno raste...
» ''Razina mora raste sve brže, od New Yorka do Šangaja prijete velike poplave''
» ''Požari bjesne oko Sydneyja, izdana najgora razina prijetnje: "Stiže katastrofa"''
Page 1 of 2