Europa je sve manje kršćanska : Religija je pri kraju snaga
Page 2 of 15
Page 2 of 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Re: Europa je sve manje kršćanska : Religija je pri kraju snaga
ti brkas dekadenciju sa ideologijom ali dekadencija bez ideoloske podrske je nebitna jer sama of sebe ne moze mijenjat strukturu drustva bez politickog uticajaprckov wrote:ja sam ti naveo zasto nije klasicni liberalizam jer barata sa kolektivistickimepikur37 wrote:Tako i komunisti kažu da komunizam nema ništa s klasičnim komunizmom i originalnom idejom.prckov wrote:nema to veze sa klasicnim liberalizmom, ovdje se narod dijeli po kolektivistickoj podjeli I identitetima of kojih su jedni zrtve a drugi potlaceni. Zene of muskaraca, biskupi of hetero muskaraca, crnci of bijelih muskaraca I muslimani of krscana. Nema tu niti jedan pojedinac u prici, naprotiv. Citav concept je kolektivisticko ljevicarska ubleha podmazana krupnim kapitalom kome je u interesu globalizacija. Kao I marksistima uostalomepikur37 wrote:Ima nova liberalna religija: ono što se nekad zvalo društvo, nacija, obitelj sada je zamijenjeno skupom pojedinaca koji trebaju biti jednaki, što bolji potrošači te živjeti dok rade za tu potrošnju.
Moraju se stalno smijati, sve mora biti zabavno i jednokratno. Živjeti od dana do dana i uzimati u obzir samo svoj život, potrebe i želje...
Svaki oblik zajednice je opasnost za sustav i ideologiju kad se unište zajednice, pokušaj povezivanja ljudi na taj način u konačnici i zabraniti. Ponuditi im uživanje kao alternativu.
samo tebi to izgleda nece nikad u glavu
Ovo sad je liberalizam u totalitarnoj fazi, kao svaka ideologija prije njega i on je ušao u auto/destruktivnu i zadnju dionicu.
to je skolski ljevicarski pristup
ti nisi naveo nista nego anegdotu I valjda bi ja to trebo ozbiljno shvatit
najveci neprijatelj krajnje ljevice je upravo klasicni liberalizam
IK je ljevicarski concept o nasilju nad zenama of muskaraca kolektivno a ne prckov tuce zenu sto je liberalni pristup individualne odgovornosti
e taj politicki uticaj I'm daje ljevica uz pricu da su potlaceni, of muskaraca I to bijelih I to hetero-normativnih I to krscanskih
ja ne znam kako bi ti to bolje predocio
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Koliko znate o tim religijama vidi se da nemate pojma
Ja sam Bog tvoj nemaj drugih Bogova osim mene
Jahve je samo jedan od 72 Elohima a sve abrahamske religije i substituti su njegovi štovatelji a radi se o ljubomornom Bogu koji voli pažnju
Elyon je još luđi od ovoga
To su jedina dva Elohima koja nisu dobra
Sad ću naprokidat i kršćane i muslimane i židove i Jehovine svjedoke
Bacit ću vas sve u pečicu
Jahve je samo jedan od 72 Elohima a sve abrahamske religije i substituti su njegovi štovatelji a radi se o ljubomornom Bogu koji voli pažnju
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Onda zacepiprckov wrote:ti brkas dekadenciju sa ideologijom ali dekadencija bez ideoloske podrske je nebitna jer sama of sebe ne moze mijenjat strukturu drustva bez politickog uticajaprckov wrote:ja sam ti naveo zasto nije klasicni liberalizam jer barata sa kolektivistickimepikur37 wrote:Tako i komunisti kažu da komunizam nema ništa s klasičnim komunizmom i originalnom idejom.prckov wrote:nema to veze sa klasicnim liberalizmom, ovdje se narod dijeli po kolektivistickoj podjeli I identitetima of kojih su jedni zrtve a drugi potlaceni. Zene of muskaraca, biskupi of hetero muskaraca, crnci of bijelih muskaraca I muslimani of krscana. Nema tu niti jedan pojedinac u prici, naprotiv. Citav concept je kolektivisticko ljevicarska ubleha podmazana krupnim kapitalom kome je u interesu globalizacija. Kao I marksistima uostalomepikur37 wrote:Ima nova liberalna religija: ono što se nekad zvalo društvo, nacija, obitelj sada je zamijenjeno skupom pojedinaca koji trebaju biti jednaki, što bolji potrošači te živjeti dok rade za tu potrošnju.
Moraju se stalno smijati, sve mora biti zabavno i jednokratno. Živjeti od dana do dana i uzimati u obzir samo svoj život, potrebe i želje...
Svaki oblik zajednice je opasnost za sustav i ideologiju kad se unište zajednice, pokušaj povezivanja ljudi na taj način u konačnici i zabraniti. Ponuditi im uživanje kao alternativu.
Ovo sad je liberalizam u totalitarnoj fazi, kao svaka ideologija prije njega i on je ušao u auto/destruktivnu i zadnju dionicu.
IK je ljevicarski concept o nasilju nad zenama of muskaraca kolektivno a ne prckov tuce zenu sto je liberalni pristup individualne odgovornosti
e taj politicki uticaj I'm daje ljevica uz pricu da su potlaceni, of muskaraca I to bijelih I to hetero-normativnih I to krscanskih
Stvarno nema smisla da kenjas kvake
Ljevica i potlačeni ..
Svasta . Jesi ti izletio iz SKJ NAGLAVAČKE ?
Ili neko tvoj
uzbudujes me opasnoSora wrote:Onda zacepiprckov wrote:ti brkas dekadenciju sa ideologijom ali dekadencija bez ideoloske podrske je nebitna jer sama of sebe ne moze mijenjat strukturu drustva bez politickog uticajaprckov wrote:ja sam ti naveo zasto nije klasicni liberalizam jer barata sa kolektivistickimepikur37 wrote:Tako i komunisti kažu da komunizam nema ništa s klasičnim komunizmom i originalnom idejom.prckov wrote:
nema to veze sa klasicnim liberalizmom, ovdje se narod dijeli po kolektivistickoj podjeli I identitetima of kojih su jedni zrtve a drugi potlaceni. Zene of muskaraca, biskupi of hetero muskaraca, crnci of bijelih muskaraca I muslimani of krscana. Nema tu niti jedan pojedinac u prici, naprotiv. Citav concept je kolektivisticko ljevicarska ubleha podmazana krupnim kapitalom kome je u interesu globalizacija. Kao I marksistima uostalom
Stvarno nema smisla da kenjas kvake
Ljevica i potlačeni ..
Svasta . Jesi ti izletio iz SKJ NAGLAVAČKE ?
Ili neko tvoj
2014-04-19
O budale
Sora wrote:O budale
2014-04-19
sore kupio sam si gitaru i evo upravo sviram kurcu
bil mu ti znala nesto otpjevat
2014-04-19
RKC je postala kukavičje jaje, i kao takva je dobro da gubi utjecaj.
Guest- Guest
melki?Metuzalem wrote:RKC je postala kukavičje jaje, i kao takva je dobro da gubi utjecaj.
2014-04-19
prckov wrote:sore kupio sam si gitaru i evo upravo sviram kurcu
Ja pjevam obicno Bandiera rosa
Cak i kurcu
vis kako se fino slazemoSora wrote:prckov wrote:sore kupio sam si gitaru i evo upravo sviram kurcu
Cak i kurcu
2014-04-19
prckov wrote:sore kupio sam si gitaru i evo upravo sviram kurcu
Europa je sve manje mlada. Da mi je samo znati zašto je to tako...
Guest- Guest
Ja sam Bog tvoj nemaj drugih Bogova osim meneRayMabus wrote:Koliko znate o tim religijama vidi se da nemate pojma
Zašto bi netko u ovom slučaju Jahve uopće ovo napisao ako je on jedini Bog?
A znači ima ih još
Dobro
Otvori glavni izbornik
[size=16]
Traži[/size]
- Uredi
- Prati ovu stranicu
- Čitajte na drugim jezicima
[size=42]Kumir
Danski biskup Absalon ruši kumir boga Svetovida u Arkoni, na otoku Rujani 1168. godine (slika danskog slikara Lauritsa Tuxena iz 1894.)
[size=37]
Kumir (rus. кумир; eng. idol) je kip rađen u drvetu ili kamenu sa likom slavenskih božanstava. Postavljani su ili na središnja mjesta u hrmamovima ili na ona brda u okolini naseljenih mjesta koja su bila povezivana sa slavenskim božanstvima[1]. Kumire nalazimo širom slavenskog svijeta i oni nerijetko omogućavaju da se označe granice prostiranja srednjovjekovnih slavenskih država (kameni kumir boga Triglavanađen je u Grejbergu[kako se ovo izvorno piše?]kraj Esbjerga u Danskoj). Kumire božanstvima tzv. kijevskog panteona slavenske vjere rađene od drveta s ukrasima od plemenitih kovina 980. je godine podigao knez Vladimir na brdu kraj Kijeva[2]. Tijekom križarskih ratovaprotiv poganskih zapadnih Slavena kumiri su uništeni.[3][4] ili pri pokrštavanju tijekom srednjeg vijeka. Povećavanjem popularnosti rodnovjerjameđu slavenskim narodima, tijekom 20.a i početkom 21. stoljeća, podignuti su kumiri u Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Sloveniji[5], Srbiji[6] i drugim slavenskim državama [/size]
[/size]
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Nije aliprckov wrote:melki?Metuzalem wrote:RKC je postala kukavičje jaje, i kao takva je dobro da gubi utjecaj.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Sora wrote:prckov wrote:sore kupio sam si gitaru i evo upravo sviram kurcu
Cak i kurcu
avanti popolo
a la riscosa
mislim jedina talijanska koju znam više od kitice-
e da prc, koju gitaru si uzeo?
Uništavanje mladosti počinje još od najranijih dana djetinjstva, u vrtiću i školi.Fénix wrote:Europa je sve manje mlada. Da mi je samo znati zašto je to tako...
2015-08-09
religija se puno kroz stoljeća oslanjala na pravila, dogme i ograničenja, a to se raspalo..
kršćanstvo se npr mora vratiti na put kristologije, ideala, individualnog usavršavanja zbog dugoročnih ciljeva boljeg i ispunjenijeg života baziranog na istini..
Kad zavlada šerijat, žalit ćeš za Košićem.kaja wrote:Joj tako me to muci , necu moći zaspati
Otruj komšu, nije ćuko odgovoran.epikur37 wrote:kaja wrote:Joj tako me to muci , necu moći zaspati
kajice, kako tvoja glavica nije za filozofiju a voliš kućne ljubimce napose pse. Pomozi!
Uselio mi je susjed iznad s nekom džukelom od 40 kg, laje od 5 ujutro pa po cijeli dan.
Dal da otrujem psa ili susjeda?
Industrijska revolucija i slom feudalizma označili su početak kraja božanske moći nad ljudima i njegovog autoriteta. To ti je isto kao i kad svaki klinc smatra da je njegov tata najveći, najpametniji, najjači. A onda uđe u pobertet i zaključi da mu je tata najveći kreten na kugli zemaljskoj. U kojoj smo razvojnoj fazi trenutno? Dovoljno tehnološki razvijenoj da bi Boga oca doživljavali imalo drugačije nego svakog drugog penzionera, kojeg osim toga, ne možeš musti kao uvijek dostupni bankomat.kic wrote:
religija se puno kroz stoljeća oslanjala na pravila, dogme i ograničenja, a to se raspalo..
kršćanstvo se npr mora vratiti na put kristologije, ideala, individualnog usavršavanja zbog dugoročnih ciljeva boljeg i ispunjenijeg života baziranog na istini..
2015-08-09
Page 2 of 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Similar topics
» Kršćanska Europa izumire. Ne , za to nisu krivi muslimani
» Kršćanska Europa umire.Ne,za to nisu krivi muslimani
» Europa postaje svjesna da se ova era bliži kraju
» Rusi pri kraju gomilanja snaga na granici.Rat moze poceti svakog trenutka!?
» U Zadru se iskrcavaju vojnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti
» Kršćanska Europa umire.Ne,za to nisu krivi muslimani
» Europa postaje svjesna da se ova era bliži kraju
» Rusi pri kraju gomilanja snaga na granici.Rat moze poceti svakog trenutka!?
» U Zadru se iskrcavaju vojnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti
Page 2 of 15