Velika pobuna u Čardaku!?!
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Velika pobuna u Čardaku!?!
Fénix wrote:
U povijesti će ostati nebitni ili najveći negativci u narodu, to je sigurno. Nekakav saborski/politički godišnjak i njihova slika, ime i prezime u njemu za 700 godina znače isto koliko i podaci svih nas koji smo pohađali osnovne i srednje škole te (uvjetno) sveučilišta.
Tko zna, možda ovo bude i nekakva prekretnica za ponovno vraćanje polupredsjedničkog sustava u Ustav zemlje ili čak uvođenje predsjedničkog.
Ovi su se arogantni i samodopadni diletanti svima popeli na vrh glave i nekakva promjena je očito neophodna, samo je pitanje kakva.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
U povijesti će ostati nebitni ili najveći negativci u narodu, to je sigurno. Nekakav saborski/politički godišnjak i njihova slika, ime i prezime u njemu za 700 godina znače isto koliko i podaci svih nas koji smo pohađali osnovne i srednje škole te (uvjetno) sveučilišta.
Tko zna, možda ovo bude i nekakva prekretnica za ponovno vraćanje polupredsjedničkog sustava u Ustav zemlje ili čak uvođenje predsjedničkog.
Ovi su se arogantni i samodopadni diletanti svima popeli na vrh glave i nekakva promjena je očito neophodna, samo je pitanje kakva.
mislis opet tito samo desni ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:slidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
mislis opet tito samo desni ?
Ne pretjeruj. I nebitno hoće li biti desni ili lijevi, ali ovakvo stanje je jednostavno nepodnošljivo, a i ljudima je preko glave svih ovih kompliciranih odnosa između stranaka, strančica i njihovih predstavnika u kokošinjcu koji se zove Sabor.
I nije to samo u Hrvatskoj, pogledaj na što sliče rezultati izbora u Italiji. Ili cirkus u Njemačkoj gdje CDU/CSU dobija puno više glasova od SPD-a, a onda budu izjednačeni po broju ministarstava samo da bi Merkel dobila još jedan mandat na mjestu kancelarke.
To više nema puno veze sa reprezentativnošću glasova i očekivanjem naroda ilitiga legitimitetom.
Guest- Guest
Parlament je jad jadova cijelog svemira. Predsjednički sustav mi je dobar iako istodobno mi izgleda potencialno opasan kad gledam onu luđakinju u Čileu, ali bolje i predsjednički nego ovaj otpad. Parlamentarizam se totalno srozao u Europi, izgubio svoju funkciju, osim Švicarske gdje je referendum najjače oružje.slidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
Da smo mi imalo pametna zemlja, na Istanbulsku konvenciju bi se samo odgovorilo drugom, novom i boljom konvencijom. Iritantno mi je to pripadati nečemu čemu u stvarnosti ne pripadaš, a služi kao poluga elitama, korporacijama i kancerogenim medijima i udrugama za njihove interese na tuđu nesreću.
Guest- Guest
Fénix wrote:
Parlamentarizam se totalno srozao u Europi, izgubio svoju funkciju, osim Švicarske gdje je referendum najjače oružje.
Izgubio je legiitimitet i sve više predstavlja uzrok problema nego riješenje. I to je to. U Švicarskoj ipak postoji jaka tradicija direktne demokracije, a mislim da nema jako puno Švicaraca koji znaju tko im je formalni predsjednik države.
Guest- Guest
Ne postoji model za ovaj jad, osim neke strane okupacije ili poludiktature. Što se tiče Kolinde ona je luda i to zaozbilnjno a toga očito nije svjesnaFénix wrote:Parlament je jad jadova cijelog svemira. Predsjednički sustav mi je dobar iako istodobno mi izgleda potencialno opasan kad gledam onu luđakinju u Čileu, ali bolje i predsjednički nego ovaj otpad. Parlamentarizam se totalno srozao u Europi, izgubio svoju funkciju, osim Švicarske gdje je referendum najjače oružje.slidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
Da smo mi imalo pametna zemlja, na Istanbulsku konvenciju bi se samo odgovorilo drugom, novom i boljom konvencijom. Iritantno mi je to pripadati nečemu čemu u stvarnosti ne pripadaš, a služi kao poluga elitama, korporacijama i kancerogenim medijima i udrugama za njihove interese na tuđu nesreću.
Kermit-
2014-04-17
Ne baš uzmi izrael, austriju, češku etc kod nas je cijelo vrijeme od 1945 maltene isti model samo sa patvorina imitacijama stranih modelaslidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
Parlamentarizam se totalno srozao u Europi, izgubio svoju funkciju, osim Švicarske gdje je referendum najjače oružje.
Izgubio je legiitimitet i sve više predstavlja uzrok problema nego riješenje. I to je to. U Švicarskoj ipak postoji jaka tradicija direktne demokracije, a mislim da nema jako puno Švicaraca koji znaju tko im je formalni predsjednik države.
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:Ne baš uzmi izrael, austriju, češku etc kod nas je cijelo vrijeme od 1945 maltene isti model samo sa patvorina imitacijama stranih modelaslidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
Iznimke se uvijek daju pronaći, pravo je pitanje kakvo je prosječno stanje i kakvi su trendovi. A od ovih koje si nabrojao pravo je funkcionalan valjda jedino ovaj u Izraelu, ali to je po mnogo čemu specifična kultura, nacija i država.
Guest- Guest
Stalni sukobi 1500 stranaka afere ali pravosuđe funkcionira, uprava, ekonomija jer znaju što je javni interes i imaju društvo. Kod nas se sve toliko srozalo i propalo da je tužno i gledati, a svaki pokušaj bilo čega suvislog se ismijava, kao da lopovluk postao društveno poželjan obrazacslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:Ne baš uzmi izrael, austriju, češku etc kod nas je cijelo vrijeme od 1945 maltene isti model samo sa patvorina imitacijama stranih modelaslidingdoorsoperator wrote:Fénix wrote:
Iznimke se uvijek daju pronaći, pravo je pitanje kakvo je prosječno stanje i kakvi su trendovi. A od ovih koje si nabrojao pravo je funkcionalan valjda jedino ovaj u Izraelu, ali to je po mnogo čemu specifična kultura, nacija i država.
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:
Kod nas se sve toliko srozalo i propalo da je tužno i gledati, a svaki pokušaj bilo čega suvislog se ismijava, kao da lopovluk postao društveno poželjan obrazac
I nije samo kod nas tako, pogledaj samo Italiju, Belgiju itd. u posljednje vrijeme i Španjolsku, a stanje se pogoršava i u Njemačkoj zbog neodgovornog ponašanja političkih elita, a koja je nekada bila simbol političke pa i svake druge odgovornosti. Kod nas je stanje naravno puno gore nego u tim zemljama, a mi nažalost odavno doslovce baštinimo tradiciju društveno poželjnog lopovluka.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» " VELIKA POBUNA SVE SNAŽNIJI PRITISAK KLERA, STIŽU SVE JAČA UPOZORENJA POLITIČARIMA Crkva mobilizira vjernike na prosvjed: 'Treba li uništiti hrvatski narod?'"
» dr. sc. Jadranka Polović, Mario Stefanov: VELIKA ALBANIJA & VELIKA SRBIJA
» Kršćanofobija u čardaku
» Živi Zid prska po Čardaku
» CRO COP jebe majku Čardaku
» dr. sc. Jadranka Polović, Mario Stefanov: VELIKA ALBANIJA & VELIKA SRBIJA
» Kršćanofobija u čardaku
» Živi Zid prska po Čardaku
» CRO COP jebe majku Čardaku
Page 3 of 3