Enklava Istočna Ghouta presječena na dva dijela
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Enklava Istočna Ghouta presječena na dva dijela
epikur37 wrote:
12 cm sitropora na krov
Mijenjaj to u kamenu vunu, nesretniče.
Stiropor gori kao lud, a uz to se i jako gadno dimi.
Tko se zatekne u potkrovlju prilikom požara nema nikakve šanse, ako ga ne ubije plamen, ugušit će se u dimu.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:
12 cm sitropora na krov
Tko se zatekne u potkrovlju prilikom požara nema nikakve šanse, ako ga ne ubije plamen, ugušit će se u dimu.
A, sve je prošlo rigoroznu protupožarnu obradu, ne bih dobio dozvolu. Čak i onaj 1m2 prozora s automatskim mehanizmom odimljavanja, vraziji motorić je 500 eura.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pločice krenule također :)
2015-08-06
epikur37 wrote:slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:
12 cm sitropora na krov
A, sve je prošlo rigoroznu protupožarnu obradu, ne bih dobio dozvolu. Čak i onaj 1m2 prozora s automatskim mehanizmom odimljavanja, vraziji motorić je 500 eura.
Imao sam prilike u živo gledati kako gori potkrovlje izolirano stiroporom. Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama. Da si to vidio nikada ti ne bi palo na pamet koristiti stiropor, pogotovo jer nema neke bitne razlike u cijeni, a i nije riječ o izoliranju vanjskog zida gdje se stiropor puno lakše pričvrsti.
Vlasniku kojemu je izgorilo potkrovlje prilikom popravka nije više padalo na pamet koristiti stiropor nego je dao ugraditi tervol.
Guest- Guest
Pa u osnovi nemam instalacija po krovu, a i preko stiropora ide još 3-5 cm betonske podloge pa pločice.
Vjerujem da je ok e sad...nesreće i kataklizmične situacije se nikad ne mogu isključiti.
Vjerujem da je ok e sad...nesreće i kataklizmične situacije se nikad ne mogu isključiti.
2015-08-06
ja sam napravio ovakve instalacije, protupozarnost na najvecem nivou :D
http://www.next-tape.com/
usput da se pohvalim da sam suradjivao na razvoju :)
reci sto mislis :)
2015-08-06
Shakeru sad sam skuzio da govoris o potkrovlju kod mene to nije slucaj. Ravni krov je u pitanju i beton.
2015-08-06
epikur37 wrote:Shakeru sad sam skuzio da govoris o potkrovlju kod mene to nije slucaj. Ravni krov je u pitanju i beton.
A tako. To je onda druga priča. Je, govorio sam o potkrovlju.
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:ja sam napravio ovakve instalacije, protupozarnost na najvecem nivou :D
Bravo
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Onda neces biti u Gorici?epikur37 wrote:dijagram wrote:to ce epiju, umjesto da pazi na sto on gubi vrijeme i usmjerava paznjuLeviathan2 wrote:suti i pazi da ti krov ne procuri :Pdijagram wrote:militanti i dalje prate, navijaju, znoje se:)
bog vas u sumu okrenuo
a i turopoljska trka samo sto nije
12 cm sitropora na krov
Uzeo sam pauzu 15 dana od trcanja, zakljucio sa splitskim polumaratonom...puno posla a trcanje trazi vremena uskoro opet u patike :)
dijagram-
2015-08-09
ma epi ima ravni krov, nikakvo potkrovljeslidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:
12 cm sitropora na krov
Imao sam prilike u živo gledati kako gori potkrovlje izolirano stiroporom. Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama. Da si to vidio nikada ti ne bi palo na pamet koristiti stiropor, pogotovo jer nema neke bitne razlike u cijeni, a i nije riječ o izoliranju vanjskog zida gdje se stiropor puno lakše pričvrsti.
Vlasniku kojemu je izgorilo potkrovlje prilikom popravka nije više padalo na pamet koristiti stiropor nego je dao ugraditi tervol.
sve je u redu
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Onda neces biti u Gorici?epikur37 wrote:dijagram wrote:to ce epiju, umjesto da pazi na sto on gubi vrijeme i usmjerava paznjuLeviathan2 wrote:suti i pazi da ti krov ne procuri :Pdijagram wrote:militanti i dalje prate, navijaju, znoje se:)
bog vas u sumu okrenuo
12 cm sitropora na krov
Uzeo sam pauzu 15 dana od trcanja, zakljucio sa splitskim polumaratonom...puno posla a trcanje trazi vremena uskoro opet u patike :)
Neću na žalost, uzeo sam 15 dana off od treninga, zaostala administracija na poslu i zavrsni radovi oko kuće ne daju vremena.
A sjećam se prošle godine da smo se vidjeli...kako vrijeme leti :)
Volim tu utrku, tamo mi je rekord 1:42.
2015-08-06
Jedan moj hosovac je tamo u organizaciji, ne trci vise, sest banki, tek pomalo:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Onda neces biti u Gorici?epikur37 wrote:dijagram wrote:to ce epiju, umjesto da pazi na sto on gubi vrijeme i usmjerava paznjuLeviathan2 wrote:
suti i pazi da ti krov ne procuri :P
12 cm sitropora na krov
Neću na žalost, uzeo sam 15 dana off od treninga, zaostala administracija na poslu i zavrsni radovi oko kuće ne daju vremena.
A sjećam se prošle godine da smo se vidjeli...kako vrijeme leti :)
Volim tu utrku, tamo mi je rekord 1:42.
Bas mu kazem mozda dodjes
Neka, vaznije je uselit a onda polako:)
dijagram-
2015-08-09
jbte, zalijepis instalaciju na zid prije farbanja i onda samo prefarbas, nema kopanja,epikur37 wrote:Ja kao nestrucnjak mogu reci da je lijepo....e sad ako si i ti unio kreativni genij plemena...i sigurno je ;)
Bravo
Leviathan2 wrote:jbte, zalijepis instalaciju na zid prije farbanja i onda samo prefarbas, nema kopanja,epikur37 wrote:Ja kao nestrucnjak mogu reci da je lijepo....e sad ako si i ti unio kreativni genij plemena...i sigurno je ;)
SAad sam malo bolje pogledao, totalno super fora.
Kako tako tanko a provodno?
2015-08-06
sa Diegom, vlasnikom sam jedared raspravljao nes o instalacijama i njemu je islo na kurac jer se jako griju i uglavnom idu mu kablovi na kurac,epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:jbte, zalijepis instalaciju na zid prije farbanja i onda samo prefarbas, nema kopanja,epikur37 wrote:Ja kao nestrucnjak mogu reci da je lijepo....e sad ako si i ti unio kreativni genij plemena...i sigurno je ;)
SAad sam malo bolje pogledao, totalno super fora.
Kako tako tanko a provodno?
posljedica kruznog magnetnog polja itd, kako sam ja vec prije nesto manevrisao s bakrenim folijama i kroz njih pustao struju dosao sam na ideju da probamo napravit instalaciju debljine jedan milimetar al plosnatu, posto je on dobar s matematikom ukombinirali smo i dosli do odlicnih rezultata,
s obzirom da na trzistu nema bas nesto ni blizu slicno on je pokrenuo proizvodnju , nis na veliko, prva probna proizvodnja nakon testiranja je izgorjela u svicarskoj, prodano u 3 dana,
a da, bilo je zajebancije s fleksibilnoscu trake da nebi doslo do pucanja vodova al i to smo rjesili, imas na yubitu zgodan filmic, jednostavno traku preklopis i promjenis smjer
ja sam doma razvukao 12 voltnu instalaciju za rasvjetu i 130 za kucanske aparate, sve u jednom danu, ni zrno prasine, bez kopanja, poslije su unuci pokrecili kucu koja je ionako bila zrela za krecenje :)
2015-08-06
naravno,epikur37 wrote:Izgleda super. Je li i za 220 ?
imas i ingleski pa prouci
http://www.next-tape.com/en/next-system/
» containers with chlorine from Germany, smoke bombs from UK found in East Ghouta By Leith Aboufadel - 19/04/2018 1
» Istocna Evropa nevreme
» Istočna Njemačka: Merkel, gubi se!
» EU se raspada na 4 dijela
» containers with chlorine from Germany, smoke bombs from UK found in East Ghouta By Leith Aboufadel - 19/04/2018 1
» Istocna Evropa nevreme
» Istočna Njemačka: Merkel, gubi se!
» EU se raspada na 4 dijela
Page 2 of 3