NATO zahvalan Hrvatskoj na njenoj ulozi na zapadnom Balkanu
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: NATO zahvalan Hrvatskoj na njenoj ulozi na zapadnom Balkanu
Vojna vježba ANAKONDA-16
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
isprepadaces pizona
a evo I sori mi pozlilo
a evo I sori mi pozlilo
2014-04-19
Bih je EU protektorat
https://www.klix.ba/vijesti/bih/operativni-komandant-eufor-a-vjezbe-obuke-su-korisne-za-oruzane-snage-bih/180131029
Jednostavno je tu i Evropi nije u interesu bilo kakvo vojno talasanje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/operativni-komandant-eufor-a-vjezbe-obuke-su-korisne-za-oruzane-snage-bih/180131029
Jednostavno je tu i Evropi nije u interesu bilo kakvo vojno talasanje
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
prckov wrote:isprepadaces pizona
a evo I sori mi pozlilo
Evo Pizzonu, ali ne znam zašto bi Sori pozlilo, zar joj nije u interesu da živi u sigurnoj zemlji?
2016-07-22
Hrvatska ima vojne planove u bih no to su i vojni planovi EU tj da bude mir tamo tako da ono
Drukčije je to postavljeno
Drukčije je to postavljeno
2014-04-11
Eroo wrote:prckov wrote:isprepadaces pizona
a evo I sori mi pozlilo
Evo Pizzonu, ali ne znam zašto bi Sori pozlilo, zar joj nije u interesu da živi u sigurnoj zemlji?
Meni je bolje ne zivjeti u zemlji
To je malo gubavo.
Volim na zraku
Slobodna ko ptica
A sad ozbiljno.
Zahvalit ce vam NATO KAD BUDU VRAĆALI MRTVE NAZAD .
BIT CE OSOBITA SVECABA CEREMONIJALNA ZAHVALA.
BULLShitt
ma ima nezgodan zeludacEroo wrote:prckov wrote:isprepadaces pizona
a evo I sori mi pozlilo
puni ga u hrvatskoj ali pati za bosnom
2014-04-19
Nema Mesića da vas razoruža. Jebeno, a?...Sora wrote:Eroo wrote:prckov wrote:isprepadaces pizona
a evo I sori mi pozlilo
A sad ozbiljno.
Zahvalit ce vam NATO KAD BUDU VRAĆALI MRTVE NAZAD .
BIT CE OSOBITA SVECABA CEREMONIJALNA ZAHVALA.
BULLShitt
2016-07-22
Hrvatska vodi drukčiji rat u BiH, prvo Hr je zapad dakle rat u njenom dvorištu nije poželjan vojno se izbacuje svaki utjecaj koji nije zapad dakle i Rusija i Turska
2014-04-11
Eroo wrote:Dnevno-noćna taktička borbena gađanja i raketiranja helikopterima Kiowa Warrior
Hrvatski su piloti prvi put samostalno na poligonu "Eugen Kvaternik" proveli taktička dnevna i noćna borbena gađanja i raketiranja helikopterima OH-58D Kiowa Warrior iz MP3 puškostrojnica 12,7 mm, nevođenim raketnim zrnima Hydra 70 mm, raketiranja trenažnim laserski vođenim raketama Hellfire te iz osobnog naoružanja, puške Heckler & Koch G36CV…
16 komada Kiowa Warior, plus simulator letenja - američka donacija HR, vrijedna $252 milijuna.
2016-07-22
Hrvati nadgradili lahki večcevni raketomet RAK-SA-12
objavljeno 22/02/2018
http://www.obramba.com/novice/kopno/hrvati-nadgradili-lahki-veccevni-raketomet-rak-sa-12/
objavljeno 22/02/2018
LAHKI VLEČNI VEČCEVNI RAKETOMET ZA HITRO TRANSPORTIRANJE
Na Hrvaškem je družba M Adler D razvila lahki večcevni raketomet RAK-SA-12 kalibra 128 mm, ki so ga namenili uničevanje sovražnikovih položajev na razdaljah od 800 do 8500 metrov. Gre za izboljšano različico večcevnega raketometa RAK-12, ki jih v Hrvaški vojski uporabljajo 68.
RAK-SA-12 je vlečni lahki večcevni raketomet, ki je zaradi svoje nizke teže, relativno velikega dosega in ognjene moči primeren za uporabo na različnih terenih in v vseh meteoroloških razmerah. Lansirni sistem se lahko polni z raketami kalibra 128 mm: M91, M91A1 in M91A2, ki se lahko uporabljajo v temperaturnem območju med -30 °C in +50 °C. Priprava za uporabo in lansiranje izstrelkov traja tri minute in pol, od takrat ko se RAK-SA-12 pripelje na položaj. Za istrelitev celega rafala izstrelkov (12) je potrebnih 9,6 sekunde. Za ponovno polnjenje je potrebno dobro minuto časa. Za transportiranje (s tovornjakom, terenskim vozilom,…) in uporabo je potrebnih 5 vojakov ter poveljnik.
Prazen RAK-SA-12 (brez izstrelkov) se lahko vleče s hitrostjo do 80 km/h na asfaltnih cestah, do 50 km/h na makadamu in do 25 km/h na razgibanem terenu. Če so v lanserjih že izstrelki (12), se lahko na asfaltu vleče s hitrostjo do 60 km/h cestah, na makadamu do 40 km/h in do 15 km/h na razgibanem terenu.
Razvili so ga za uničevanje sovražnikove artilerije, pehote, poveljniških položajev, komunikacijskih centrov, utrjenih položajev, kot tudi pristanišč, cestnih in železniških povezav, so ob predstavitvi zapisali pri proizvajalcu.
Pripravil: A. Knific, foto: M Adler Dhttp://www.obramba.com/novice/kopno/hrvati-nadgradili-lahki-veccevni-raketomet-rak-sa-12/
2016-07-22
https://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Remote_Controlled_Weapon_Station
Ludo....za pograničnu policiju dušu dalo.
Ludo....za pograničnu policiju dušu dalo.
2016-07-22
U BiH je posebna situacija...za Guinnessa...Oružje se čuva napr. kod Bošnjaka, municija kod Srba, a upaljači kod Hrvata.RayMabus wrote:Hrvatska vodi drukčiji rat u BiH, prvo Hr je zapad dakle rat u njenom dvorištu nije poželjan vojno se izbacuje svaki utjecaj koji nije zapad dakle i Rusija i Turska
2016-07-22
Tako nešto samo to je sve kopnena vojskaEroo wrote:U BiH je posebna situacija...za Guinnessa...Oružje se čuva napr. kod Bošnjaka, municija kod Srba, a upaljači kod Hrvata.RayMabus wrote:Hrvatska vodi drukčiji rat u BiH, prvo Hr je zapad dakle rat u njenom dvorištu nije poželjan vojno se izbacuje svaki utjecaj koji nije zapad dakle i Rusija i Turska
Ono nemože netko tu ratovati zauzme brdo a iznad glave ga gleda Nato avijacija
2014-04-11
RayMabus wrote:Tako nešto samo to je sve kopnena vojskaEroo wrote:U BiH je posebna situacija...za Guinnessa...Oružje se čuva napr. kod Bošnjaka, municija kod Srba, a upaljači kod Hrvata.RayMabus wrote:Hrvatska vodi drukčiji rat u BiH, prvo Hr je zapad dakle rat u njenom dvorištu nije poželjan vojno se izbacuje svaki utjecaj koji nije zapad dakle i Rusija i Turska
Ono nemože netko tu ratovati zauzme brdo a iznad glave ga gleda Nato avijacija
Misliš Kiowe?
2016-07-22
Ne Kiowe, avioni sa bombama iznad 5000 metara visine.
Kiowe ti inaće nisu za napad nego osnstranje i obranu položoja u ovom slučaju hr granice
Vidi ja sam drža stražu iznad RS gdje je granica Hr RS i undko sanski kanton
Unska pruga
To samo zukneš iz visine ako samo netko pokuša izvoditi pizdarije
Nemogu oni ratovati kad nema avijaciju iznad 5000 metara visine
Kiowe ti inaće nisu za napad nego osnstranje i obranu položoja u ovom slučaju hr granice
Vidi ja sam drža stražu iznad RS gdje je granica Hr RS i undko sanski kanton
Unska pruga
To samo zukneš iz visine ako samo netko pokuša izvoditi pizdarije
Nemogu oni ratovati kad nema avijaciju iznad 5000 metara visine
2014-04-11
Hahaha,ovaj dan trebali bi slaviti kao nacionalni praznik.
Podsjeća me to na pisanje uglednog hrvatskog ekonomista pokojnog Branka Horvata:
Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija, doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima, državnicima, taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije, taj dan biti će sprovod slobode, prava radnika i svijeta kakvog smo poznavali, taj dan doći će uskoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik.
Sve je predvidio.
Podsjeća me to na pisanje uglednog hrvatskog ekonomista pokojnog Branka Horvata:
Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija, doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima, državnicima, taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije, taj dan biti će sprovod slobode, prava radnika i svijeta kakvog smo poznavali, taj dan doći će uskoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik.
Sve je predvidio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:
2016-07-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Korona katastrofa na Zapadnom Balkanu
» Ako EU propadne izbiće novi RAT NA ZAPADNOM BALKANU!
» Johnson: Rusija ne želi dobro Zapadnom Balkanu
» Rusija je izgubila poluge utjecaja na Zapadnom Balkanu
» "Srbija će moći da računa na najviše sredstava od EIB na Zapadnom Balkanu"
» Ako EU propadne izbiće novi RAT NA ZAPADNOM BALKANU!
» Johnson: Rusija ne želi dobro Zapadnom Balkanu
» Rusija je izgubila poluge utjecaja na Zapadnom Balkanu
» "Srbija će moći da računa na najviše sredstava od EIB na Zapadnom Balkanu"
Page 2 of 2