MARS: CURIOSITY u krateru GALE
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: MARS: CURIOSITY u krateru GALE
Prašina od sola 83 - ...Nema tu solarnih ploča pa to ne utiče na rad rovera.
Ero0- Posts : 498
2014-04-24
Situacija o kojoj sam pisao na onom "drugom" forumu, a koja zasigurno nije uzeta u obzir kad se dzajnirala debljina lima, odnosno oblik rebara kotača. Sva horizontalna sila se prenese na onaj kotač koji "zapne", kao ovaj sada desno na slici.
U posebno nezgodnoj situaciji je kotač lijevo, koji djeluje kao ono kad guramo vrh štapa ispred sebe po kaldrmi.
asd su u sitauciji kad vraški moraju paziti kod izbora trase po kojoj će nastaviti putovanje prema Mt Sharp.
Greške se događaju. Da se pohvalim-ovakva konstruktivna(ustvari najprije misaona) greška se meni niti slučajno ne bi mogla desiti.
U posebno nezgodnoj situaciji je kotač lijevo, koji djeluje kao ono kad guramo vrh štapa ispred sebe po kaldrmi.
asd su u sitauciji kad vraški moraju paziti kod izbora trase po kojoj će nastaviti putovanje prema Mt Sharp.
Greške se događaju. Da se pohvalim-ovakva konstruktivna(ustvari najprije misaona) greška se meni niti slučajno ne bi mogla desiti.
2014-04-24
Operativna soba odakle se šalju komandni skripti roveru Curiosity. Mala škola iz vožnje rovera po Marsu.
Uglavnom se, kao što ćete vidjeti, radi o mladim ljudima. Oni stariji (SOWG) sa ovima komuniciraju preko video zida i
postavljaju im ciljeve koji moraju postići, a operacionalizaciju onda izvrši tim iz ove sobe. Pored Matta Heverlya, tu je i
boss roverdrivera simpatični Paolo, a capo di banda je...ovaj trenutak mi je ime pobjeglo...a sjetit ću se.
Uglavnom se, kao što ćete vidjeti, radi o mladim ljudima. Oni stariji (SOWG) sa ovima komuniciraju preko video zida i
postavljaju im ciljeve koji moraju postići, a operacionalizaciju onda izvrši tim iz ove sobe. Pored Matta Heverlya, tu je i
boss roverdrivera simpatični Paolo, a capo di banda je...ovaj trenutak mi je ime pobjeglo...a sjetit ću se.
2014-04-24
Ero0 wrote:...a sjetit ću se.
Scott Maxwell... ha, godine.
http://www.universetoday.com/22499/how-to-drive-the-mars-rovers-part-1-rover-updates/
2014-04-24
[img] image upload no resize[/img]
"ful" verzija:
https://farm6.staticflickr.com/5237/14204072125_d70814685b_o.jpg
2014-04-24
Nadam se da su barem laserski ovo malo ispitali.
Čini mi se da je prilikom udara sila okrenila ovaj komad i odvojila ga od mekše podloge.
Izloženost velikim promjenama temperature i sunčevom zračenju, možda i vodi) je prouzročila ovu izbrazdanost-izgled kao neke vrste "duboka grafika". Mekši dio je jednostavno raspao, aostala je termalno dio.
Čudilo bi me da su ovo sprevidili...
free image hosting
Čini mi se da je prilikom udara sila okrenila ovaj komad i odvojila ga od mekše podloge.
Izloženost velikim promjenama temperature i sunčevom zračenju, možda i vodi) je prouzročila ovu izbrazdanost-izgled kao neke vrste "duboka grafika". Mekši dio je jednostavno raspao, aostala je termalno dio.
Čudilo bi me da su ovo sprevidili...
free image hosting
2014-04-24
Sol 632.
Ovaj ChemCam snimak se najvjerojatnije odnosi na ono što sam spominjao u prethodnih par komentara.
Nakon ChemCam uvijek slijedi lasersko ispitivanje...
pc screenshot
Ovaj ChemCam snimak se najvjerojatnije odnosi na ono što sam spominjao u prethodnih par komentara.
Nakon ChemCam uvijek slijedi lasersko ispitivanje...
pc screenshot
2014-04-24
Ero0 wrote:
image posting
Bit će zanimljivo (meni u svakom slučaju! ) pratiti dvoboj "DILO-Ero"). Prvi dio, kao što vidim, vodim 1:0.
2014-04-24
Ispred se vidi "izbačeni materijal" koji sam već spominjao na jednoj slici.
2014-04-24
...i stereo (jedan dio puta). Trebaju vam ona smiješna crvenoplava naočala .
[img] image hosting over 5mb[/img]
[img] image hosting over 5mb[/img]
2014-04-24
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Similar topics
» MARS: CURIOSITY u krateru GALE Vol II.
» Exciting snimak, upravo pristigao s Marsa (krater Gale, rover Curiosity)
» The latest Selfie from Curiosity taken yesterday on Mars
» Exciting snimak, upravo pristigao s Marsa (krater Gale, rover Curiosity)
» The latest Selfie from Curiosity taken yesterday on Mars
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 6 of 50