Preminuo Nebojša Glogovac
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Glumac Nebojša Glogovac umro je u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.
Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.
"Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj...", napisala je glumica.
Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana Glogovca i njegove supruge Milene. Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom Pančevo, gde je Nebojšin otac 1977. godine postao prota.
Jedna od prvih uloga koju je odigrao bila je u popularnoj TV seriji "Bolji život" (1987), gde je igrao školskog druga Slobodana Popadića.
Glumu je upisao 1990. godine na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi studirali su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Nebojša Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Neke njih su: "Zlatna arena" Filmskog festivala u Puli, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada "Zoran Radmilović" i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje.
Njegova prva filmska uloga bila je u filmu "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila, a prvu glavnu ulogu na velikom platnu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", u kome je tumačio lik Bogdana.
Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji "Porodično blago". Zapažene uloge je ostvario u filmovima: "Bure baruta", "Nebeska udica", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica", "Munje"…
Kako veoma uspešan pozorišni glumac ostvario je uloge u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...
Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u televozijskoj seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine", gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
2014-04-19
Re: Preminuo Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovac, jedna priča...
Glumac Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je Tanjugu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član bio od 1996. godine.
BEOGRAD - Glumac Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je Tanjugu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član bio od 1996. godine.
Glogovac je pre desetak dana hitno primljen u Institut za onkologiju, a tada su mediji pisali da je glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.
Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva
malo me asocirao na lj, tadica ( glumac ) barem je to moj utisak
neka mu je laka zemlja
Glumac Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je Tanjugu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član bio od 1996. godine.
BEOGRAD - Glumac Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je Tanjugu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član bio od 1996. godine.
Glogovac je pre desetak dana hitno primljen u Institut za onkologiju, a tada su mediji pisali da je glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.
Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva
malo me asocirao na lj, tadica ( glumac ) barem je to moj utisak
neka mu je laka zemlja
Guest- Guest
veliki glumac, jedan od mojih omljenih. velika steta i veliki gubitak...
Guest- Guest
Faca bio. Meni su Munje i Ubistvo sa predumišljajem zakon.Браћала wrote:veliki glumac, jedan od mojih omljenih. velika steta i veliki gubitak...
2014-04-19
svaka ulogu je izneo sjajno, cak i u teskim filmovima poput klopke. on je i onaj fijasko od ,,ravne gore'' ucinio koliko-toliko prihvatljivim.
Guest- Guest
da...kaja wrote:šteta, odličan glumac
u pm i taj rak..
Eroo- Posts : 78950
2016-07-22
Pokoj mu dusi.
2014-04-12
BRNABIĆ: GLOGOVAC JE OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je u ime članova Vlade Srbije i lično ime telegrame saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog matičnog pozorišta. "Napustio nas je čovek velikog talenta, vanserijski umetnik i simbol srpskog glumišta mlađe generacije. Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag kako kroz svoja glumačka ostvarenja, tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja", navodi se u telegramu saučešća.
Guest- Guest
RIP. Moj po meni najbolji srpski post YU glumac.
Žao mi ga je. Tako mlad.
Žao mi ga je. Tako mlad.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
vuksadinare wrote:Otisao cica
bolje da se nisi ni oglasio na ovoj temi nego sto kenjas.
smrade ustaski !
Guest- Guest
Like · Reply · 2 · Feb 9, 2018 7:12pm · Edited
Tomislav Fabijancic ·
FarmVille
a msilim ono glumac pa i politicari su GLUMCI itd,zaboli me briga na NJIh,sto nekazu kada nekir adnik iz neke tvornice itd umre a ne netko LGUMAC,ajd u LIJEPU 3 x i to pojedinacno
Iknar,prvi od Jahvea
Like · Reply · 1 · Feb 9, 2018 4:10am
Tomislav Fabijancic ·
FarmVille
a msilim ono glumac pa i politicari su GLUMCI itd,zaboli me briga na NJIh,sto nekazu kada nekir adnik iz neke tvornice itd umre a ne netko LGUMAC,ajd u LIJEPU 3 x i to pojedinacno
Iknar,prvi od Jahvea
Like · Reply · 1 · Feb 9, 2018 4:10am
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
a sto sam to krivo zborio...pizzon wrote:vuksadinare wrote:Otisao cica
bolje da se nisi ni oglasio na ovoj temi nego sto kenjas.
smrade ustaski !
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Regoč-
2015-08-21
Bezveze, najbolji odu ti ostaneš..Regoč wrote:Četnik manje!
Zbilja cu razmislit da postanem ateist..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Već jesi, ne unosi zbrku.kaja wrote:Bezveze, najbolji odu ti ostaneš..Regoč wrote:Četnik manje!
Zbilja cu razmislit da postanem ateist..
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Umro Nebojša Vučićević
» IZREŠETAN VOĐA RAKOVIČKOG KLANA: Nebojša Stojković Stojke i Jusa Čupavi ubijeni u Barseloni
» Preminuo Lemmy
» Preminuo Džej
» Preminuo je Ivo Gregurević
» IZREŠETAN VOĐA RAKOVIČKOG KLANA: Nebojša Stojković Stojke i Jusa Čupavi ubijeni u Barseloni
» Preminuo Lemmy
» Preminuo Džej
» Preminuo je Ivo Gregurević
Page 1 of 2