HR : Prosječna neto plaća u studenom : 1,041 $ odnosno 10,990 RSD
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: HR : Prosječna neto plaća u studenom : 1,041 $ odnosno 10,990 RSD
Ajme, nemoj im slučajno spominjati turizam i Dalmaciju.Tamo je sve po zakonu...marcellus wrote:vili40 wrote:puno je to ali da li znaš tko nam to nabija toliki prosjek ili ti ih ja nabrojim?Eroo wrote:$1,041 i nije tako malo.
realno je puno veći. masu ljudi prima dio plaće na ruke i to se ne računa u prosjek.
Medijan je oko 5.600 kuna.
prosjek se računa kao i svugdje u svijetu, a razlike između malih i velikih plaća su u hrvatskoj još uvijek razmjerno male, malo tko tu ima preko 15.000 kuna
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
aben wrote:je, ali u banci ili osiguravajućen bi morala roditi za te šoldemarcellus wrote:što se uhljeba tiče, žena mi radi u vladinoj agenciji, javna firma. Ima plaću koja je jedva nešto iznad zagrebačkog prosjeka plaće, godinama je nagovaram da ode u banku ili osiguravajuće društvo, privatno, jer bi sa svojim kvalifikacijama imala duplo...
darth_vader-
2014-04-17
Jako malo toga ima sada naspram nekad, jer se poslodavci boje kazni, 90% "prosjeka" je Zagreb i referenti za igranje Tetrisa ili ramini savjetnici sa 1/2 mil. kn svakomjesečnih primanja, znači namješteno kao i suficit i vjerojatno od istoga izvoramarcellus wrote:vili40 wrote:a tko je doveo do toga da se daje na crno?Velim da je sve postavljeno naglavačke pa su sad krivi oni koji rade za malo a ne primaju dodatno na crno.marcellus wrote:vili40 wrote:puno je to ali da li znaš tko nam to nabija toliki prosjek ili ti ih ja nabrojim?Eroo wrote:$1,041 i nije tako malo.
realno je puno veći. masu ljudi prima dio plaće na ruke i to se ne računa u prosjek.
prosjek se računa kao i svugdje u svijetu, a razlike između malih i velikih plaća su u hrvatskoj još uvijek razmjerno male, malo tko tu ima preko 15.000 kuna
I da,razlike su kod nas velike,već u Sloveniji,Austriji pa Njemačkoj nisu tolike.Tamo udarači pečata,policajci,uhljebi u državnom sektoru,ljudi u Berlinu itd.nemaju veće plaće od onih u poljoprivredi i industriji,dapače,bolje zarađuju oni koji proizvode.
vili, u Hrvatskoj se plaća u privatnom sektoru daje na crno otkad ja pamtim, a to je jako dugo...
korupciji sklona nacija, ko crnci u africi, to je.
Kermit-
2014-04-17
jasambrend wrote:aben wrote:je, ali u banci ili osiguravajućen bi morala roditi za te šoldemarcellus wrote:što se uhljeba tiče, žena mi radi u vladinoj agenciji, javna firma. Ima plaću koja je jedva nešto iznad zagrebačkog prosjeka plaće, godinama je nagovaram da ode u banku ili osiguravajuće društvo, privatno, jer bi sa svojim kvalifikacijama imala duplo...
Mislim da je rodila i čini mi se da je baš marcelus kriv za to. Možda je i netko drugi, ali Veber nije, sto posto.
crvenkasti-
2014-04-17
Hoćeš reći da poslodavci podmićuju radnike? :)marcellus wrote:vili40 wrote:a tko je doveo do toga da se daje na crno?Velim da je sve postavljeno naglavačke pa su sad krivi oni koji rade za malo a ne primaju dodatno na crno.marcellus wrote:vili40 wrote:puno je to ali da li znaš tko nam to nabija toliki prosjek ili ti ih ja nabrojim?Eroo wrote:$1,041 i nije tako malo.
I da,razlike su kod nas velike,već u Sloveniji,Austriji pa Njemačkoj nisu tolike.Tamo udarači pečata,policajci,uhljebi u državnom sektoru,ljudi u Berlinu itd.nemaju veće plaće od onih u poljoprivredi i industriji,dapače,bolje zarađuju oni koji proizvode.
vili, u Hrvatskoj se plaća u privatnom sektoru daje na crno otkad ja pamtim, a to je jako dugo...
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Hoćeš reći da poslodavci podmićuju radnike? :)marcellus wrote:vili40 wrote:a tko je doveo do toga da se daje na crno?Velim da je sve postavljeno naglavačke pa su sad krivi oni koji rade za malo a ne primaju dodatno na crno.marcellus wrote:vili40 wrote:
puno je to ali da li znaš tko nam to nabija toliki prosjek ili ti ih ja nabrojim?
» Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan cca 1,100 €
» Prosječna zagrebačka neto plaća 1.525 eura
» Prosječna neto plaća u jianju: Zagreb - 1,194 € ; Hrvatska - 1,024 €
» Prosječna neto plaća Hrvata u prošloj godini iznosila je 6763 kune, iliti ~900€
» Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan cca 1,100 €
» Prosječna zagrebačka neto plaća 1.525 eura
» Prosječna neto plaća u jianju: Zagreb - 1,194 € ; Hrvatska - 1,024 €
» Prosječna neto plaća Hrvata u prošloj godini iznosila je 6763 kune, iliti ~900€
Page 3 of 3