Edin Redžić: Bošnjaci podržavaju Turke, a čeka ih crna sudbina Kurda
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Edin Redžić: Bošnjaci podržavaju Turke, a čeka ih crna sudbina Kurda
Kurdkinje u prosjeku rađaju četvero djece, duplo veći natalitet od Turaka
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Turkey
Turska je gotova
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Turkey
Turska je gotova
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37 wrote:Regoč wrote:I Bošnjacima je jasno da to nije daleko. Shvatit ćeš i ti.epikur37 wrote:Regoč wrote:Kad Bošnjaci odsele u Tursku, a Srbsku pregazilmo, Hrvatska je na Drini.
Povijesni limes,
pro patria!
:)
:D
Obzirom da stanovništvom ne možemo napučiti toliki teritorij, najbolje je to sve pošumiti.
Poslat će nam Europa nove stanovnike.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:epikur37 wrote:Regoč wrote:I Bošnjacima je jasno da to nije daleko. Shvatit ćeš i ti.epikur37 wrote:Regoč wrote:Kad Bošnjaci odsele u Tursku, a Srbsku pregazilmo, Hrvatska je na Drini.
Povijesni limes,
pro patria!
:)
:D
Obzirom da stanovništvom ne možemo napučiti toliki teritorij, najbolje je to sve pošumiti.
Poslat će nam Europa nove stanovnike.
pa bio bi red,kad smo već mi njima poslali svoje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jebeš Turke, to za tridesetak godina cijela Turska postati Kurdistan, Kurdkinje rađaju u prosjeku četvero djece duplo više nego ostatak Turske
2014-04-11
Erdogan menja Bakirov plan
Predsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak na sastanku sa turskim kolegom i članom predsedništva BiH
ODNOSI Srba i Bošnjaka, posebno u Bosni i Hercegovini, biće centralna tema sastanaka u ponedeljak u Turskoj. O tome će domaćin, šef turske države Redžep Tajip Erdogan, razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. A posebno će se razmatrati i bilateralni odnosi Srbije i Turske.
Uz napomenu da ne očekuje "sasvim lake razgovore", Vučić je poručio da će iskoristiti priliku da iznese jasne stavove Srbije i da ukaže na neprikladne stavove nekih drugih sagovornika.
Bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović kaže, za "Novosti", da očekuje pozitivne pomake posle sastanka, i ističe da je Turska sad nepristrasnija, manje pod uticajem Zapada, s "ambicijom da se vrati na Balkan, ali ne u osmanlijskom smislu":
- Izetbegović, koji je sva jaja polagao u tursku korpu i očekivao bezrezervnu podršku, ovaj put je neće imati u takvom obimu.
Erdogan će mu sigurno zahtevati da bude umereniji i okrenut saradnji sa Srbijom. Turska želi da se i ekonomski proširi i tu joj je opet najveći partner naša zemlja. Želi i da Srbiju i Bosnu spoji i auto-putem.
Jovanović zaključuje da su ambicije Turske mnogo šire nego Izetbegovićeve, koji želi samo da se Srbija što više udalji od Bosne, a da od RS napravi nekakvu bosansku provinciju.
SUSRET SA TOPRAKOM
VUČIĆ je u nedelju doputovao u Istanbul i po podne se sastao sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta. Razgovoru predsednika Srbije sa Toprakom prisustvovali su i ambasadori Srbije i Turske Danilo Vučetić i Tanžu Bilgič.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:708811-Erdogan-menja-Bakirov-plan
-------------------
Znači, jedini mi Hrvati ostajemo vjerni čuvari demokracije i slobode.
crvenkasti-
2014-04-17
Hrvati se zalažu za pravo jednakost i demokraciju sve ono što Erdoganu smeta da potamani Kurde
2014-04-11
Fino ide ova srpsko-turska podjela BiH.
Kako sam i prognozirao prije desetak godina :)
Još će se oni uštimati i to je to.
Kako sam i prognozirao prije desetak godina :)
Još će se oni uštimati i to je to.
2015-08-06
Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
Očito
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
Na balkanu su dva igrača.
Većinski pravoslavni i manjinski muslimanski.
Dogovor je u interesu jednih i drugih.
2015-08-06
Na Balkanu je više igrača i ovdje je nacionalizam a ne religija bitna toliko za shvaćanje geopolitike, religija je ovdje samo jedan dio sastojaka nacionalizma
2014-04-11
nemere to takoepikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Hrvatska se kao i Nizozemska i Francuska u ovom slučaju Kurda zalaže za ljudska prava demokraciju i slobodu
Kurdi imaju duplo već natalitet od Turaka
Erdogan na njih može samo oružjem dakle postaje diktator a ovi se samo kote
Kurdi imaju duplo već natalitet od Turaka
Erdogan na njih može samo oružjem dakle postaje diktator a ovi se samo kote
2014-04-11
epikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
A mi Hrvati? Nismo mi u srednjoj i sjevernoj Europi. Tu smo. Što će biti s nama?
crvenkasti-
2014-04-17
Misliš na one koji su Rusima prije više od tri stoljeća napisali knjigu Osvajanje Krima i tako zacrtali rusku geostrategiju i stvaranje ruske imperije?crvenkasti wrote:epikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
A mi Hrvati? Nismo mi u srednjoj i sjevernoj Europi. Tu smo. Što će biti s nama?
A što misliš da će biti?
Ne primjećuješ li da preko Kurda slabim tursku moć u zoni prema Armenija i odvajam ih od iračke nafte
2014-04-11
nis ne brinicrvenkasti wrote:epikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa Turci podržavaju Srbiju iz svojih razloga, blokada zapada preko Balkana prema Turskoj
Očito
potrosicemo one pare za most u kaficu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
E moj crvenkasti nemoš se ti mjeriti sa ustašama kad je geostrategija u pitanju
Hrvatska se kao i Nizozemska i Francuska u ovom slučaju Kurda zalaže za ljudska prava demokraciju i slobodu i to je to
Hrvatska se kao i Nizozemska i Francuska u ovom slučaju Kurda zalaže za ljudska prava demokraciju i slobodu i to je to
2014-04-11
RayMabus wrote:E moj crvenkasti nemoš se ti mjeriti sa ustašama kad je geostrategija u pitanju
Mi nismo, ustaše, nego Hrvati.
Ustvari, jesmo mi ustaše, ali smo ustaše na takav način da nismo ustaše. I zato nam nitko ne može prigovarati da smo ustaše.
crvenkasti-
2014-04-17
Pozdravi gazda u Moskvi, reci da su ga pozdravili idejni osnivači ruske imperijecrvenkasti wrote:RayMabus wrote:E moj crvenkasti nemoš se ti mjeriti sa ustašama kad je geostrategija u pitanju
Mi nismo, ustaše, nego Hrvati.
Ustvari, jesmo mi ustaše, ali smo ustaše na takav način da nismo ustaše. I zato nam nitko ne može prigovarati da smo ustaše.
2014-04-11
Nas vrijeđa kad kažu da smo ustaše. Mi se potajno s tim ponosimo.
crvenkasti-
2014-04-17
Samo ti pozdravi gazdu, savršeno jasno da ako dvije sile Rusija i Turska imaju pretenzije na Balkan a na istoku se Kurdi kote da sila zvana Turska ima pametnijeg posla od Balkanacrvenkasti wrote:Nas vrijeđa kad kažu da smo ustaše. Mi se potajno s tim ponosimo.
2014-04-11
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» TRAMPA ČEKA SUDBINA MILOŠEVIĆA
» SRBI ĆE DOŽIVETI SUDBINU KURDA, CRNA GORA ĆE BITI PREDATA MAFIJI:
» Crna gora spremno čeka eventualni dolazak izbjeglica i migranata
» Plenki opet u preznojavanju!Zatrazen zatvor za Pejcinovic Buric,kazneni progon se nastavlja:Kakva sudbina ceka glavnu tajnicu Vijeca Europe?
» Pitanje tko je ovo rekao:Braco,ratnici sudbina devete je sudbina svih nas borit cemo se do kraja
» SRBI ĆE DOŽIVETI SUDBINU KURDA, CRNA GORA ĆE BITI PREDATA MAFIJI:
» Crna gora spremno čeka eventualni dolazak izbjeglica i migranata
» Plenki opet u preznojavanju!Zatrazen zatvor za Pejcinovic Buric,kazneni progon se nastavlja:Kakva sudbina ceka glavnu tajnicu Vijeca Europe?
» Pitanje tko je ovo rekao:Braco,ratnici sudbina devete je sudbina svih nas borit cemo se do kraja
Page 2 of 6