Poslaću im poštom imena 20.000 dece što su pobijena u Jasenovcu.
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Poslaću im poštom imena 20.000 dece što su pobijena u Jasenovcu.
DAČIĆ EKSPRESNO ODGOVORIO HRVATIMA: Poslaću im poštom imena 20.000 dece što su pobijena u Jasenovcu. Imali su poseban nož za nas
Tanjug | 28. januar 2018. 16:58 > 17:30 | Komentara: 26Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom"
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom".
Dačić je za Tanjug kazao da je izložbu o Jasenovcu koja je postavljena u UN-u trebalo da organizuje Hrvatska, a ne Srbija te da on u svom govoru nije izneo lažne činjenice i podatke.
"Šta je u tome lažno? Ja sam rekao da je to jedini logor u Evropi koji nije bio pod Hitlerovom Nemačkom, nego pod ustašama, drugo da su tamo ljudi ubijani na najsvirepiji način", rekao je Dačić.
Dodao je da je sistem ubijanja u koncentracionim logorima pod kontrolom Nemaca bio drugačiji - putem gasnih komora, dok je u Jasenovcu postojalo takmičenje čuvara ko će koliko zaklati Srba, Jevreja i Roma te da je iz hrvatskih izvora poznato da je tokom jedne noći pobednik zaklao 1360 Srba i to specijalno izrađenim oruđem za to - "srbosjekom", nožem za klanje Srba.
PROČITAJTE JOŠ - Dačić: Izložba o Jasenovcu nije uperena ni protiv koga, osim zločinaca
"Pošto su oni poslali telefaksom tu notu, ja ću im poslati preporučenom poštom imena i prezimena 20.000 dece ubijenih u Jasenovcu i drugim koncentracionim logorima. Barem bi trebalo da ćute iz počasti i sećanja na te žrtve", istakao je Dačić.
On je naveo da je premijera Hrvatske Andreja Plenkovića pomenuo zato što je on obišao Jad Vašem u Jerusalimu i rekao da je zaprepašćen užasima Holokausta i dodao da je i tom prilikom hrvatski premijer spomenuo samo Jevreje.
"Ali, podsetiću da su u Jasenovcu pored Jevreja pre svega stradali Srbi zato što su bili Srbi, zato što je zvanična politika ustaškog režima bila trećinu Srba pobiti, trećinu pokrstiti, a trećinu proterati i to je radio i govorio Mile Budak. Koliko gradova danas u Hrvatskoj ima ulicu koja se po njemu zove?", naveo je.
Dačić je dodao da je nemoguće da se desi da ispred Mauthauzena ili Dahau stoji "hajl Hitler" ili "zig hajl", kao što je ispred logora u Jasenovcu stajala tabla sa natpisom "za dom spremni".
[size]
Foto Ž. Knežević
On je istakao da izložba o Jasenovcu u UN-u nije uperena protiv Hrvatske, već protiv zločinaca i onih koji pravdaju zločine, opravdavaju ih, umanjuju, relativizuju.
"Ako ne želimo da nikada više ne bude ovakvih zločina, onda treba svi zajedno da učestvujemo u obeležavanju ovakvih zločina i zato sam zaprepašćen zbog ovakve protestne note", rekao je Dačić.
"Prosto ne mogu da verujem da se neko još ljuti i da mi treba da se izvinjavamo što smo organizovali izložbu o tome kako su nas klali i ubijali. To je stvarno vrhunac licemerja i bezobrazluka", istakao je.
Dodao je da ako to podrazumeva narušavanje odnosa Srbije i Hrvatske, da je spreman da podnese sve konsekvence, ali da smatra da je istorijski važno za srpski narod da se istina o Jasenovcu čula u UN.
PROČITAJTE JOŠ - Dačić: Nacisti ubijali industrijski, a ustaše svojim rukama i strasno
On je naveo da nije govorio o aktuelnoj Hrvatskoj, več o NDH koja je bila "velika Hrvatska, do Zemuna, Novog Sada i Šapca" i zapitao "kada je to velika Srbija uopšte postojala".
"Oni i dan danas u svakom govoru govore o velikosrpskoj agresiji, a to je bila velikohrvatska agresija, koja je obuhvatala i Bosnu i Hercegovinu i obuhvatala deo Srbije. Tamo je živela trećina pravoslavnog stanovništva, milion i 900 hiljada", rekao je Dačić.
Naveo je da nijednom nije spomenuo koliko je bilo žrtava jer ga brojevi žrtava uopšte ne interesuju, već da smatra da kao što Srbija uvažava hrvatske i bilo čije žrtve u svakom ratu, tako bi svako trebalo da se pokloni senima onih koji su stradali od ustaškog noža.
"Ne znam zašto su se oni prepoznali? Ja sam rekao da to nije upereno ni protiv koga, osim protiv zločinaca ili onih koji opravdavaju te zločine", zaključio je Dačić.[/size]
Guest- Guest
Re: Poslaću im poštom imena 20.000 dece što su pobijena u Jasenovcu.
Dačić za Tanjug o hrvatskoj noti: Zaprepašćen sam takvim licemerjem
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom".
Dačić je za Tanjug kazao da je izložbu o Jasenovcu koja je postavljena u UN-u trebalo da organizuje Hrvatska, a ne Srbija te da on u svom govoru nije izneo lažne činjenice i podatke.
Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva
Guest- Guest
Djeca im izgledaju nevina i nedužna, ali ako ih pustiš da odrastu, skoro svi će izrasti u četnike.
crvenkasti-
2014-04-17
A oci u tegli...Podravka je postala brend zahvaljujuci tome...
darth_vader-
2014-04-17
Mljac...kad se spomene nejac, bas ogladnim...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:A oci u tegli...Podravka je postala brend zahvaljujuci tome...
Ma jok, premršavi su, ne vrijedi to ništa...
crvenkasti-
2014-04-17
To je odmah po prijemu, otišli lijepi i debeli.crvenkasti wrote:jasambrend wrote:A oci u tegli...Podravka je postala brend zahvaljujuci tome...
koji si ti ??crvenkasti wrote:jasambrend wrote:A oci u tegli...Podravka je postala brend zahvaljujuci tome...
immortal-
2014-04-16
jasambrend wrote:Mljac...kad se spomene nejac, bas ogladnim...
immortal-
2014-04-16
ružan bre a još i lažepizzon wrote:Dačić za Tanjug o hrvatskoj noti: Zaprepašćen sam takvim licemerjem
immortal-
2014-04-16
Kada se iza svega toga krije politikanstvo ova svinja zvuci nadasve odvratno.
omni-
2014-04-12
Ovi nikad neće biti odrasli četnici. A dok su mali, puno ih je lakše.
Poslije se opiru.
crvenkasti-
2014-04-17
Ti stvarno trebas ljekarsku pomoc, mada sam 100% uvjeren da si u rl picka koja se slaze sa svime sto je Oluja donijela i ne pada ti na pamet da prdis kao ovdje. Odlika pravog psihopate, blago tvojim bliznjima.crvenkasti wrote:
Poslije se opiru.
omni-
2014-04-12
Nisam ja to prvi spomenuo, nego onaj četnik Dačić. Ja mu samo odgovaram.
A to da sam pizda to je istina. Ja se time ponosim.
crvenkasti-
2014-04-17
Tebe treba zalit, zaista.crvenkasti wrote:Nisam ja to prvi spomenuo, nego onaj četnik Dačić. Ja mu samo odgovaram.
omni-
2014-04-12
omni wrote:Tebe treba zalit, zaista.crvenkasti wrote:Nisam ja to prvi spomenuo, nego onaj četnik Dačić. Ja mu samo odgovaram.
Meni nije žao. Bar smo opet neko vrijeme bili ustaše.
crvenkasti-
2014-04-17
Pinochet wrote:pola ovih gore slika iz Ukraine, žrtve Sovjetskog gladomora
Slikao ih deda od crvenkastog osobno...nakon sto su ga isjekli srbosjekom na fete...
Last edited by jasambrend on 28/1/2018, 19:43; edited 2 times in total
darth_vader-
2014-04-17
slušaj na slici nigdje, ama baš nigdje nema dokaz da je slika malih srba i još s Hrvatskog teritorija, potom ni da su slikani žrtve Hr terora, a u tom slučaju ovo što pokušavaš reći su insinuacijecrvenkasti wrote:
Poslije se opiru.
insinuacije su čak i na sudu zabranjene, zato
mani se ćorava posla
immortal-
2014-04-16
Točno, sve su to laži. Ustaše su bile dobre.
Mi Hrvati volimo Srbe i ponosni smo se što ih kod nas ima u tolikom broju.
Mi Hrvati volimo Srbe i ponosni smo se što ih kod nas ima u tolikom broju.
crvenkasti-
2014-04-17
mortal-joint wrote:slušaj na slici nigdje, ama baš nigdje nema dokaz da je slika malih srba i još s Hrvatskog teritorija, potom ni da su slikani žrtve Hr terora, a u tom slučaju ovo što pokušavaš reći su insinuacijecrvenkasti wrote:
Poslije se opiru.
insinuacije su čak i na sudu zabranjene, zato
mani se ćorava posla
većina ovih sa slika su iz Ukraine, žrtve sovjetskog gladomira..
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Dačić Zagrebu šalje imena 20 000 dece ubijene u Jasenovcu
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Plenki gradi temelje za skidanje ploče u Jasenovcu?!Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan!
» Krao od dece i bolesnih
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Plenki gradi temelje za skidanje ploče u Jasenovcu?!Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan!
» Krao od dece i bolesnih
Page 1 of 5