Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja priprema veliku izložbu posvećenu Jugoslaviji
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja priprema veliku izložbu posvećenu Jugoslaviji
Moja greška,od toliko dalmacije zaboraviš da hercegovina ima svoj primorski džep...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja priprema veliku izložbu posvećenu Jugoslaviji
Eroo wrote:Mi, vi, oni...epikur37 wrote:Eroo wrote:Pomanjkanje samosvijesti i ponosa na tradiciju. Očigleno su vam to uspjeli izbit iz glave i duše.Regoč wrote:Je, i u selih oko Broda tako govorahu stari ljudi. Njeki još i u mom djetinjstvu, sad ne znam da više itko tako divani. Čak ni sadašnji starci. A stari padežni nastavci bijahu živi još u mladosti moga otca.epikur37 wrote:Meni je fora to tvoje njeke i nješto :) Iz maminog mjesta ostao je takav arhaičan govor, pa mi ujak još uvijek tako priča. Meni toplo jer me vraća u praznike kod djeda i konjske zaprege :)
eto sentimentalna digresija
Hercegovina se glede toga dobro drži. Još najbolje ovaj dio uz obalu. Ne znam kako je sad na sjeveroistoku.
?
Ah,Neum :)
Mislio sam na Dalmaciju i Istru.
E pa tako reci :)
2015-08-06
I izlaz na otvoreno more.epikur37 wrote:Moja greška,od toliko dalmacije zaboraviš da hercegovina ima svoj primorski džep...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:I izlaz na otvoreno more.epikur37 wrote:Moja greška,od toliko dalmacije zaboraviš da hercegovina ima svoj primorski džep...
Nego :) ;)
2015-08-06
Njeke, njesto i njake govore seljaci..i to seljaci sve tri vjere...i nije to arhaican govor nego neknjizevni seljacki govor nepismenog naroda...epikur37 wrote:Meni je fora to tvoje njeke i nješto :) Iz maminog mjesta ostao je takav arhaičan govor, pa mi ujak još uvijek tako priča. Meni toplo jer me vraća u praznike kod djeda i konjske zaprege :)
2016-11-17
govinda wrote:Njeke, njesto i njake govore seljaci..i to seljaci sve tri vjere...i nije to arhaican govor nego neknjizevni seljacki govor nepismenog naroda...epikur37 wrote:Meni je fora to tvoje njeke i nješto :) Iz maminog mjesta ostao je takav arhaičan govor, pa mi ujak još uvijek tako priča. Meni toplo jer me vraća u praznike kod djeda i konjske zaprege :)
Gle ovog mahalaša...nema osjećaj za jezik i njegovo bogatstvo.
2015-08-06
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
2014-08-25
Muzej Moma je četnička ustanova.
dzango wrote:Muzej Moma je četnička ustanova.
Udba,jebala ih Jugoslavija, smrt jugoslaviji :D
2015-08-06
Serbinho-3 wrote:
nije ve-me-a, ve-em-a, glupani
crvenkasti-
2014-04-17
2014-08-25
2014-08-25
2014-08-25
Salonski ljevicar,kao sto je i epikur slonski nacionalsocijalista :) milsim, ipak je Krleza intelektualna gromada i neusporediv sa nama forumasima al hajd, malo sale..Regoč wrote:Idealist, a opet dovoljno pragmatičan da se prilagodi okolnostim.govinda wrote:Rekao bih da je bio marksista i ljevicar, ne komunista po profesiji.Regoč wrote:Uhljebil se nakon 45., ali mnim da nikada nije u srcu prihvatil poredak, osobito malformacije.govinda wrote:znam, sukob na knjizevnoj ljevici..uglavnom, Krleza je to odradio kako treba..Regoč wrote:
S tim se obračunal drug Krleža na Kongresu pisacah u Ljubljani 1952. Sam je bil i prije rata njegov protivnik pa je već 1930-ih došal u sukob s tri Ovna (Radovan Zogović, Milovan Đilas, Jovan Popović).
2016-11-17
Lijep neboder ..Serbinho-3 wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nije bas za smijati se, moze se usporediti EU sa Jugoslavijom...smanjenje nacionalnog suvereniteta, odlucivanje koncenzusom, planska privreda...Regoč wrote:Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!red wolf wrote:Jugoslavija je bila prototip buduće Europske države...
2016-11-17
ovo ce trajati jos 100 i vise godina,ako se ne bude namjenski rusilo..
Guest- Guest
samo je sustav razlicit..kazem da je Juga presla u kapitalizam,ovi ćevapčići od drzavica danas ne bi joj bili do gleznjeva..govinda wrote:Nije bas za smijati se, moze se usporediti EU sa Jugoslavijom...smanjenje nacionalnog suvereniteta, odlucivanje koncenzusom, planska privreda...Regoč wrote:Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!red wolf wrote:Jugoslavija je bila prototip buduće Europske države...
Guest- Guest
Bar stoji, u ovim novima izađe zena na balkon zapaliti i padne s balkonom susjedu u prizemlje:)pismejker wrote:ovo ce trajati jos 100 i vise godina,ako se ne bude namjenski rusilo..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Blokovski Soko
2014-08-25
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» JEDAN OD VODEĆIH SVJETSKIH MASONA 'Došlo je vrijeme da izađemo iz sjene i otkrijemo namjere'
» Erdogan u obranu kanibala priprema veliku invaziju Sirije!!!
» Rusija se priprema za veliku ofenzivu koja bi mogla početi na godišnjicu invazije na Ukrajinu
» Plenkiju padaju šanse:Izbori za predsjednika HDZ-a održat ce po pravilu jedan član-jedan glas
» Hasanbegović otvorio izložbu "Zagrebačka džamija"
» Erdogan u obranu kanibala priprema veliku invaziju Sirije!!!
» Rusija se priprema za veliku ofenzivu koja bi mogla početi na godišnjicu invazije na Ukrajinu
» Plenkiju padaju šanse:Izbori za predsjednika HDZ-a održat ce po pravilu jedan član-jedan glas
» Hasanbegović otvorio izložbu "Zagrebačka džamija"
Page 6 of 9