Israel, Croatia agree to push forward with $500m. F-16 fighter jet deal
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
By Anna Ahronheim
January 26, 2018 12:16
An Israeli F16 fighter jet takes off during a joint international aerial training exercise hosted by Israel and dubbed "Blue Flag 2017" at Ovda military air base in southern Israel November 8, 2017. Picture taken November 8, 2017. (REUTERS/Amir Cohen). (photo credit: REUTERS/AMIR COHEN)
Prime Minister Benjamin Netanyahu and Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic have agreed to push forward with a sale of Israel Air Force F-16 fighter jets to Croatia which has been upgrading its air force.
Croatia has been considering plans to purchase the Israeli jets in order to replace their fleet of 12 Soviet-designed Mikoyan MiG-21 fighter jets to be delivered by late 2020.
http://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Israel-Croatia-agree-to-push-forward-with-500m-F-16-fighter-jet-deal-539910
>
20 years of diplomatic relations between Israel and Croatia
>
Israeli air force destroys Syrian anti-aircraft battery in retaliatory strike
By Anna Ahronheim
January 26, 2018 12:16
Croatia has been searching for replacements for their outdated Soviet-built MiG jets
An Israeli F16 fighter jet takes off during a joint international aerial training exercise hosted by Israel and dubbed "Blue Flag 2017" at Ovda military air base in southern Israel November 8, 2017. Picture taken November 8, 2017. (REUTERS/Amir Cohen). (photo credit: REUTERS/AMIR COHEN)
Prime Minister Benjamin Netanyahu and Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic have agreed to push forward with a sale of Israel Air Force F-16 fighter jets to Croatia which has been upgrading its air force.
Croatia has been considering plans to purchase the Israeli jets in order to replace their fleet of 12 Soviet-designed Mikoyan MiG-21 fighter jets to be delivered by late 2020.
http://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Israel-Croatia-agree-to-push-forward-with-500m-F-16-fighter-jet-deal-539910
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Israel, Croatia agree to push forward with $500m. F-16 fighter jet deal
Ima Israel u ponudi i finih pucaljki uz aviJone: domet 78 km, 320 km, pa čak i 1,500 km.
Pa to velim ja ali budalasi ne cuju..uz zrakoplove dobijamo brdo druge vojne opreme..a od amera i sveda dobijemo samo limariju i jedno punjenje ostalo molim platit pa te dodje sto put skuplje..ja bi to opisao ovako kupis mercedes a nemas za gorivo i dijelove i mos se slikat i hvalit gle imam grippen ali u garazi..sto je bolke mercedes u garazi ili golf na cesti kojeg vozis i imas dijelove i za gorivo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sutra bi tiisti kriticari pisali sto ste kupovali nove ak nemate za naoruzanje i servis da skupljaju prasinu u hangarima..
2015-09-08
osim toga to su preuredjeni F-16,DALEKO OD OSNOVNIH VERZIJA..nose duplo vise gorive,bez promjene letnih karakteristika...
Guest- Guest
Nije ne zanemarivo ni šta Izrael ima podmornice, nalazi se u Mediteranu, obala mu je mala i gola, mi nemamo podmornice a isto smo na Mediteranu tako da.... ono u slučaju rata u BiH koji bi vodio Erdogan preko muslimanskog bratstva tj Izetbegovića i ekipe očito Izrael ima interesa da on ne pobjedi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
radarski sustavi spider su ono sto treba malim drzavama,brze pokretne stanice gusto umrezene,svaako su logicniji izbor nego velika radarska postrojenja.,.tu, sto uleti,vise ne izleti..
Guest- Guest
to je to...geostrateski znacaj iutjecaj u svijetu recimo sveda i izraela nije isti..i debelo je u korist izraela...u kupnji zrakoplova plus oprema i drugo naoruzanje obuka pilota i casnika jednu od odlucujucih stavki igrala je i geostrategija a tu izrael debelo pretezeRayMabus wrote:Nije ne zanemarivo ni šta Izrael ima podmornice, nalazi se u Mediteranu, obala mu je mala i gola, mi nemamo podmornice a isto smo na Mediteranu tako da.... ono u slučaju rata u BiH koji bi vodio Erdogan preko muslimanskog bratstva tj Izetbegovića i ekipe očito Izrael ima interesa da on ne pobjedi
2015-09-08
Ja bi izabrao recimo svede da mi zivimo na nekom mirnom podrucju...ali zivimo na izrazito trusnom podrucju tj bure baruta..i tu nam u vojnom segmentu izrael moze puno vise pomoc od sveda
2015-09-08
Normalno, zašto misliš da ja želim spomenik Tini Morpugho u Splituvuksadinare wrote:to je to...geostrateski znacaj iutjecaj u svijetu recimo sveda i izraela nije isti..i debelo je u korist izraela...u kupnji zrakoplova plus oprema i drugo naoruzanje obuka pilota i casnika jednu od odlucujucih stavki igrala je i geostrategija a tu izrael debelo pretezeRayMabus wrote:Nije ne zanemarivo ni šta Izrael ima podmornice, nalazi se u Mediteranu, obala mu je mala i gola, mi nemamo podmornice a isto smo na Mediteranu tako da.... ono u slučaju rata u BiH koji bi vodio Erdogan preko muslimanskog bratstva tj Izetbegovića i ekipe očito Izrael ima interesa da on ne pobjedi
Jeste jedan razlog Srbija i njihova propaganda o Jasenovcu jer je ista odvedena u Beograda na pogubljenje a iz Splita je no ima još jedan
Prijateljska obala
2014-04-11
Odoh ja u šoping..ipak je sveta subota,ajte mi zdravo...
Guest- Guest
I nije tu samo riječ o Izraelu, ne zaboravimo da je to avion američke proizvodnje, Hrvatska zbog svog položaja blokira prolaz Njemačke na Balkan
Amerika vs Germany
Eurofigter vs f16
Gdje piše da u slučaju rata mi moramo pustit austrijske lovce prema Bosni?
Austrija čak nije ni u NATO
Nećeš brajkane
Amerika vs Germany
Eurofigter vs f16
Gdje piše da u slučaju rata mi moramo pustit austrijske lovce prema Bosni?
Austrija čak nije ni u NATO
Nećeš brajkane
2014-04-11
Austrija očito misli da polaže neko sveto pravo na Bosnu
Prvo ti nisi uopće u NATO a drugo nemoram ja tebe pustiti preko svog zračnog prostora ako neću
Jel ti puštaš mene?
A tu smo znači
FUCK OFF
Prvo ti nisi uopće u NATO a drugo nemoram ja tebe pustiti preko svog zračnog prostora ako neću
Jel ti puštaš mene?
A tu smo znači
FUCK OFF
2014-04-11
U Austriji vam je FPO na vlasti a lako moguće da bude jako dugo koalicijski partner e sad ti podržavaš RS, meni ista nesmeta no tko si ti?
E vidiš ti nećeš dobit dozvolu za prelet preko Hrvatske ako se šta zagovnja u BiH
Blokada Amerike FUCK of Germany
E vidiš ti nećeš dobit dozvolu za prelet preko Hrvatske ako se šta zagovnja u BiH
Blokada Amerike FUCK of Germany
2014-04-11
EU nije vojna organizacija bez obzira šta Junker i slični pričali, Nato jeste vojna organizacija
Austrija nije u NATO a priča o EU vojsci
E pa vidiš ovako ti nećeš preko Hrvatske pa eto to ti je to
Amerika (nato) first
Austrija nije u NATO a priča o EU vojsci
E pa vidiš ovako ti nećeš preko Hrvatske pa eto to ti je to
Amerika (nato) first
2014-04-11
Nađoh ovo:
" Uz postojeće F-16 zrakoplove, Poljska koristi i MiG-29 lovce. Naime, ti zrakoplovi pripadali su ratnom zrakoplovstvu Istočne Njemačke, ali njemačkim ujedinjenjem, oni su uključeni u sastav njemačkog zrakoplovstva (njem. Luftwaffe). Zbog svoje zastarjelosti, ti zrakoplovi prodani su Poljskoj uz simboličnu cijenu od jednog eura po zrakoplovu. Tako je Poljska danas NATO članica s najviše MiG-29 zrakoplova, a vjerojatno i jedina zemlja na Svijetu koja u svojem ratnom zrakoplovstvu istovremeno ima američki F-16 i sovjetske lovce MiG-29 (32 komada) i Su-22 (48 komada)."
" Uz postojeće F-16 zrakoplove, Poljska koristi i MiG-29 lovce. Naime, ti zrakoplovi pripadali su ratnom zrakoplovstvu Istočne Njemačke, ali njemačkim ujedinjenjem, oni su uključeni u sastav njemačkog zrakoplovstva (njem. Luftwaffe). Zbog svoje zastarjelosti, ti zrakoplovi prodani su Poljskoj uz simboličnu cijenu od jednog eura po zrakoplovu. Tako je Poljska danas NATO članica s najviše MiG-29 zrakoplova, a vjerojatno i jedina zemlja na Svijetu koja u svojem ratnom zrakoplovstvu istovremeno ima američki F-16 i sovjetske lovce MiG-29 (32 komada) i Su-22 (48 komada)."
2016-07-22
Imaju ih i Mađari, evo upravo rasprodaja
https://tangosix.rs/2018/24/01/madjarska-treci-put-pokusava-da-proda-svoje-mig-ove-29-ali-se-za-dozvolu-jos-nije-obratila-rusiji/
23 aviona, malo prešli, godina proizvodnje kasne osamdesete, 20 rezervnih avio motora, cijena sitnica
https://tangosix.rs/2018/24/01/madjarska-treci-put-pokusava-da-proda-svoje-mig-ove-29-ali-se-za-dozvolu-jos-nije-obratila-rusiji/
23 aviona, malo prešli, godina proizvodnje kasne osamdesete, 20 rezervnih avio motora, cijena sitnica
2014-04-11
"Ovo je već treći pokušaj prodaje mađarskih MiG-ova 29, prvi put je prodaja najavljena krajem decembra 2010. kada je nagovešteno da bi na proleće 2011. moglo biti ponuđeno 12 aviona. Ipak avgusta 2011. godine na prodaju je ponuđeno 8 aviona (6 jednoseda i dva dvoseda) a rok za prijavu zainteresovanih je bio istekao 15. septembra. Pojedinačna cena aviona bila je 1,8 miliona dolara a ponuđen je i odvojeni paket od 20 rezervnih motora po ceni od 330 hiljada dolara po motoru. Međutim postojala je i informacija da je ukupna minimalna cena aviona i rezervnih motora 18,3 miliona dolara. Tom prilikom stiglo je 8 ponuda ali nijedna od njih nije bila validna.
Sledeći tender za prodaju ovih lovaca raspisan je početkom maja 2013. godine, ovoga puta za 24 aviona od kojih 18 jednoseda i 6 dvoseda a u paketu se nalazio i 21 rezervni motor. Rok za podnošenje prijava bio je 14. jun, zanimljivo da u tenderskoj dokumentaciji nije precizirana minimalna cena, mađarski mediji su bili preneli da je ona iznosila 43 miliona dolara ali je otkriveno i da ako se niko ne bi javio na tender, da bi cena bila spuštena."
Jeebate, jel se može privatno kupit, ja bih jednog...do Hercegovine stignem tik-tak...
Sledeći tender za prodaju ovih lovaca raspisan je početkom maja 2013. godine, ovoga puta za 24 aviona od kojih 18 jednoseda i 6 dvoseda a u paketu se nalazio i 21 rezervni motor. Rok za podnošenje prijava bio je 14. jun, zanimljivo da u tenderskoj dokumentaciji nije precizirana minimalna cena, mađarski mediji su bili preneli da je ona iznosila 43 miliona dolara ali je otkriveno i da ako se niko ne bi javio na tender, da bi cena bila spuštena."
Jeebate, jel se može privatno kupit, ja bih jednog...do Hercegovine stignem tik-tak...
2016-07-22
http://www.index.hr/vijesti/clanak/analizirali-smo-odnose-hrvatske-i-izraela-zasto-uopce-razmisljamo-o-kupnji-njihovih-polovnih-aviona/1022007.aspx
Zbog problema s disanjem INDEX-ekipu su danas stavili na aparate (respiratore).
Zbog problema s disanjem INDEX-ekipu su danas stavili na aparate (respiratore).
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» The U.S. and Israel are in a rare tiff over a blocked jet deal with Croatia
» Forward o Dari iz Jasenovca
» Poruka hr policiji: Push back!
» Migrants push German girl off stairs
» Trump: Bidenov zeleni New Deal ubit će ekonomiju
» Forward o Dari iz Jasenovca
» Poruka hr policiji: Push back!
» Migrants push German girl off stairs
» Trump: Bidenov zeleni New Deal ubit će ekonomiju
Page 1 of 5