Plenković u Davosu upozorio međunarodnu zajednicu: Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije!
Page 1 of 1
Plenković u Davosu upozorio međunarodnu zajednicu: Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije!
Plenković u društvu Tonyja Blaira i Bojka Borisova
Plenković u društvu Tonyja Blaira i Bojka Borisova Izvor: Licencirane fotografije / Autor: flickr.com
Drugi dan sudjelovanja na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, premijer Andrej Plenković započeo je sastankom s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lucom Visentinijem, a uoči početka rasprave na temu 'Ubrzavanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana', predsjednik Vlade rezimirao je svoje dosadašnje aktivnosti u Davosu
Plenković je u četvrtak održao niz bilateralnih sastanaka s brojnim državnicima i vodećim ljudima multinacionalnih kompanija, a sudjelovao je i u dvije važne rasprave.
Prva rasprava odnosila se na globalno upravljanje, geopolitičke izazove, gospodarska i socijalna pitanja, a u njoj su sudjelovali ključni čelnici međunarodnih institucija i brojni državnici.
28
SUSRETI U DAVOSU
Plenković kaže da multinacionalne kompanije žele ulagati u Hrvatsku
PONOS NA POSTIGNUĆA
Plenković iz Švicarske opet odgovara predsjednici: Svjesni smo problema, ali...
16
GUST RASPORED
Plenković stigao u Davos, sreo se s Netanyahuom i Ciprasom
'Sasvim je jasno da u daljnjoj fazi globalnog upravljanja i multilateralne suradnje moramo voditi računa o principima slobode tržišta, ali i o socijalnom aspektu i svim mogućim posljedicama globalizacije i integracije', naglasio je predsjednik Vlade.
Druga rasprava, koja se odnosila na budućnost Europe, po sudu predsjednika Vlade bila je dosta optimistična, pogotovo u odnosu na raspravu održanu na istom forumu prije godinu dana u ozračju izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.
'Sada se ta situacija nastoji prihvatiti i njome upravljati, a dolazak predsjednika Emmanuela Macrona, koji širi euroentuzijazam, uz ponovno učvršćenje pozicije kancelarke Angele Merkel, po meni znači jednu stabilnost europskog projekta i šansu za Hrvatsku da sa svojim ambicijama postane dio tješnje integracije i nađe svoje čvrsto mjesto na političkoj karti Europe', poručio je.
Predsjednik Vlade jučer je razgovarao, između ostalih, s nekoliko europskih čelnika, grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, albanskim premijerom Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom. Osim bilateralne suradnje, teme tih sastanaka bile su europske ambicije Albanije, jačanje jadransko-jonske suradnje s Grčkom te situacija u Ukrajini i napori za mirnu reintegraciju i približavanje Europskoj uniji.
Poslijepodnevni dio bio je posvećen sastancima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s vodećim ljudima nekoliko multinacionalnih kompanija.
+8
Bilateralni sastanci predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Davosu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: www.flickr.com
'Dogus grupa nastavlja ulaganja u Hrvatsku, Booking.com svojim je aktivnostima kao platforma pridonio većem dolasku turista u Hrvatsku, Google želi biti partner hrvatskoj IT industriji, a velika farmaceutska kompanija La Roche želi suradnju s hrvatskim zdravstvenim sustavom', rezimirao je Plenković.
Također, jučer se sastao s predsjednikom Europske investicijske banke Wernerom Hoyerom, a koja je u Hrvatsku uložila pet milijardi eura i pomaže u pripremi i u realizaciji projekata.
Predsjednik Vlade najavio je da će u današnjoj raspravi posvećenoj europskoj budućnosti zemalja jugoistočne Europe s bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, koji je predsjedajući Europskog vijeća, uputiti poruke podrške uoči objavljivanja nove strategije Europske komisije o proširenju.
U tom je kontekstu kazao da Europa više brzina postoji i danas i naglasio kako je važno da svaka članica odabere put kojim želi ići.
'Smatram da je za Hrvatsku, s obzirom da smo zadnja članica, na našu veličinu i naše reformske ambicije, dobro da budemo u tješnjem krugu europskog projekta i zato želim da i aktivnosti Vlade budu usmjerene ostvarivanju tih ciljeva', poručio je predsjednik Vlade.
andrej plenkovic edi rama davos luca visentini
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/plenkovic-u-davosu-moramo-voditi-racuna-o-posljedicama-globalizacije-foto-20180126
.........................
Da imamo više ovakvih državnika svijet bi bio ljepše mjesto.
:) trep
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Plenković u Davosu upozorio međunarodnu zajednicu: Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije!
14.29. "Kao predsjednik SAD-a, uvijek sam stavljao Ameriku prvu, kao što lideri drugih zemalja trebaju stavljati svoje zemlje prve. Ali Amerika prva ne znači Amerika sama. Kada SAD raste, raste i svijet. Američki prosperitet stvorio je bezbrejne poslove oko svijeta", naglasio je Trump.
14.24. Američki predsjednik je izrazio svoju viziju borbe protiv siromaštva: "Mi podižemo ljude iz ovisnosti u neovisnost jer znamo da je najbolji program protiv siromaštva vrlo jednostavna i vrlo lijepa plaća."
14.20. Trump je još jednom uputio i neizravnu kritiku NATO saveznicama: "Kako bi učinili svijet sigurnijim od odmetnutih režima, terorizma i revizionističkih sila, pitamo naše prijatelje i saveznike da investiraju u svoju obranu i izvrše svoje financijske obveze."
14.17. Trump se pohvalio i svojim opsežnim programom deregulacije: "Poduzeli smo najopsežniju regulatornu redukciju ikad zamišljenu. Regulacija je nevidljivo oporezivanje. U SAD-u, kao i u mnogim drugim zemljama, mislim, mi imamo, vjerujte mi, mi ih imamo posvuda, i oni su nametnuli razorne antiposlovne i antiradničke regulacije našim građanima, bez glasanja, bez zakonodavne rasprave, bez prave odgovornosti.
14.15. "Ne možemo imati slobodnu i otvorenu trgovinu ako neke zemlje iskorištavaju sustav nauštrb drugih. Podržavamo slobodnu trgovinu, ali ona mora biti poštena i mora biti recipročna. Na kraju, nepravedna trgovina potkopava nas svih. SAD će revidirati Trans-pacifičko partnertvo ako je to u interesu svih", kaže Trump. "Isto tako vršimo povijesna ulaganja u američku vojsku, jer ne možemo imati prosperitet bez sigurnosti", naglasio je.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
14.07. "Privilegija je biti ovdje. Ovdje sam danas da bih predstavljao interese američkog naroda, kao i sve nacije ovdje predstavljene", kaže Trump na početku govora.
"Nakon godina stagnacije, SAD još jednom ima snažan gospodarski rast. Prošle godine postigli smo nevjerojatna postignuća u podizanju zaboravljenih ljudi iz siromaštva. Ovdje sam da bih poslao jednostavnu poruku, da nikad nije bilo boljeg vremena za investiranje i rast u SAD. Amerika je otvorena za biznis i mi smo još jednom kompetitivni", dodao je.
14.03. Donald Trump se popeo na podij. Nakon Toplu dobrodošlicu mu drži domaćin, osnivač WEF-a Klaus Schwab, koji ga je, među ostalim, pohvalio za njegovu poreznu reformu, ali i dodao kako je njegovo "snažno vodstvo bilo podložno nesporazumima i pristranim interpretacijama", zbog čega smatra je bitno saslušati što Trump ima za reći .
14.24. Američki predsjednik je izrazio svoju viziju borbe protiv siromaštva: "Mi podižemo ljude iz ovisnosti u neovisnost jer znamo da je najbolji program protiv siromaštva vrlo jednostavna i vrlo lijepa plaća."
14.20. Trump je još jednom uputio i neizravnu kritiku NATO saveznicama: "Kako bi učinili svijet sigurnijim od odmetnutih režima, terorizma i revizionističkih sila, pitamo naše prijatelje i saveznike da investiraju u svoju obranu i izvrše svoje financijske obveze."
14.17. Trump se pohvalio i svojim opsežnim programom deregulacije: "Poduzeli smo najopsežniju regulatornu redukciju ikad zamišljenu. Regulacija je nevidljivo oporezivanje. U SAD-u, kao i u mnogim drugim zemljama, mislim, mi imamo, vjerujte mi, mi ih imamo posvuda, i oni su nametnuli razorne antiposlovne i antiradničke regulacije našim građanima, bez glasanja, bez zakonodavne rasprave, bez prave odgovornosti.
14.15. "Ne možemo imati slobodnu i otvorenu trgovinu ako neke zemlje iskorištavaju sustav nauštrb drugih. Podržavamo slobodnu trgovinu, ali ona mora biti poštena i mora biti recipročna. Na kraju, nepravedna trgovina potkopava nas svih. SAD će revidirati Trans-pacifičko partnertvo ako je to u interesu svih", kaže Trump. "Isto tako vršimo povijesna ulaganja u američku vojsku, jer ne možemo imati prosperitet bez sigurnosti", naglasio je.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
14.07. "Privilegija je biti ovdje. Ovdje sam danas da bih predstavljao interese američkog naroda, kao i sve nacije ovdje predstavljene", kaže Trump na početku govora.
"Nakon godina stagnacije, SAD još jednom ima snažan gospodarski rast. Prošle godine postigli smo nevjerojatna postignuća u podizanju zaboravljenih ljudi iz siromaštva. Ovdje sam da bih poslao jednostavnu poruku, da nikad nije bilo boljeg vremena za investiranje i rast u SAD. Amerika je otvorena za biznis i mi smo još jednom kompetitivni", dodao je.
14.03. Donald Trump se popeo na podij. Nakon Toplu dobrodošlicu mu drži domaćin, osnivač WEF-a Klaus Schwab, koji ga je, među ostalim, pohvalio za njegovu poreznu reformu, ali i dodao kako je njegovo "snažno vodstvo bilo podložno nesporazumima i pristranim interpretacijama", zbog čega smatra je bitno saslušati što Trump ima za reći .
Guest- Guest
Re: Plenković u Davosu upozorio međunarodnu zajednicu: Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije!
Trump najbolji predsjednik ikada, Plenković je zakuarc
Guest- Guest
Jebes im mater, gdje su sad Crvene brigade i RAF da tu bagru pobije kad su svi an jednom mjestu...
2016-11-17
crvene brigade i raf su bili cia projekt Gladio,govinda wrote:Jebes im mater, gdje su sad Crvene brigade i RAF da tu bagru pobije kad su svi an jednom mjestu...
iskljucivo za strasenje sitnozubih
2014-04-17
Onda bi se moglo reci da nije bio bezveze tamo
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Jel nakupovao sto letecih kanti?
darth_vader-
2014-04-17
Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije
Moramo voditi računa o nestanku starih vrsta žitarica
Moramo voditi račun o štetnosti ispušnih plinova
Je, koristan, treba mu placu povećati..
2015-08-15
Avione mislis? :)jasambrend wrote: Jel nakupovao sto letecih kanti?
2015-08-15
Ae...navodno su Jewsi trljali ruke...
darth_vader-
2014-04-17
Reci cu ti na turskom sto mislim o tome ..jasambrend wrote:Ae...navodno su Jewsi trljali ruke...
turudm durum ekber
2015-08-15
kaja wrote:Moramo voditi računa o posljedicama globalizacije
Similar topics
» Plenkovic : Medved i ja smo dvojac koji će voditi HDZ
» Plenkovic upozorio: Zabrinuti smo zbog stanja u Bosni i Hercegovini
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Kraj globalizacije
» Plenkovic upozorio: Zabrinuti smo zbog stanja u Bosni i Hercegovini
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Kraj globalizacije
Page 1 of 1