katolicka prometna policija , nema labavo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
katolicka prometna policija , nema labavo
Don Tomislav Vlahović, župnik u Perušiću kod Benkovca i kapelan Policijske uprave zadarske, zaustavio nas je u automobilu i legitimirao, lažno se predstavljajući kao policajac Šibensko-kninske policijske uprave – tvrde Luka Ojurović (24) i Šime Miletić (21) dok nam pokazuju mjesto na državnoj cesti od Benkovca prema Lepurima gdje se prije više od dva mjeseca dogodio nesvakidašnji incident.
– Evo, tu nas je zaustavio. Pružio je policijsku palicu kroz prozor svojeg automobila i tražio od nas da se zaustavimo. Kad smo stali, nije izlazio iz svoje mazde 6, bijelo-sive boje, registracijskih oznaka ZD 248 IL. Stajao je nekoliko minuta u autu, pa smo ja i Šime, koji je vozio, izišli iz naše opel corse i krenuli prema njemu – kaže Luka, koji se te večeri našao na mjestu suvozača. Iza njih su u automobilu bili još Šimin brat Valentino Miletić i bratić Matej Čirjak.
Kad su Luka i Šime prišli bijeloj mazdi, iz automobila je izišao čovjek u sivo-plavoj trenirci.
– Čim je izašao, odmah je povisio ton na nas – nastavlja Šime priču.
– "Zašto ste izašli iz auta?" pitao nas je. U tom trenutku Luka ga je prepoznao. Shvatio je da je to don Tomislav, kojeg svake nedjelje vidi na misi. Ja ga prije toga nisam nikada vidio, jer živim u Biloj Vlaki.
"Don Tomislave, jeste li to vi?" upitao ga je Luka. "Reci kolegi neka uđe u auto! Nek se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju", na to je odgovorio don Tomislav.
Mi smo se vratili u naš automobil, a on je došao za nama. Prišao je autu i od mene tražio prometnu i osobnu iskaznicu – govori Šime, a nastavlja Luka.
– Evo, tu nas je zaustavio. Pružio je policijsku palicu kroz prozor svojeg automobila i tražio od nas da se zaustavimo. Kad smo stali, nije izlazio iz svoje mazde 6, bijelo-sive boje, registracijskih oznaka ZD 248 IL. Stajao je nekoliko minuta u autu, pa smo ja i Šime, koji je vozio, izišli iz naše opel corse i krenuli prema njemu – kaže Luka, koji se te večeri našao na mjestu suvozača. Iza njih su u automobilu bili još Šimin brat Valentino Miletić i bratić Matej Čirjak.
Kad su Luka i Šime prišli bijeloj mazdi, iz automobila je izišao čovjek u sivo-plavoj trenirci.
– Čim je izašao, odmah je povisio ton na nas – nastavlja Šime priču.
– "Zašto ste izašli iz auta?" pitao nas je. U tom trenutku Luka ga je prepoznao. Shvatio je da je to don Tomislav, kojeg svake nedjelje vidi na misi. Ja ga prije toga nisam nikada vidio, jer živim u Biloj Vlaki.
"Don Tomislave, jeste li to vi?" upitao ga je Luka. "Reci kolegi neka uđe u auto! Nek se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju", na to je odgovorio don Tomislav.
Mi smo se vratili u naš automobil, a on je došao za nama. Prišao je autu i od mene tražio prometnu i osobnu iskaznicu – govori Šime, a nastavlja Luka.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: katolicka prometna policija , nema labavo
Dok mu je Šime davao dokumente, ja sam ga pitao da se kao policajac legitimira, da nam kaže svoj broj i pokaže značku. U tom trenutku pogledao je prema stražnjem sjedalu, gdje su sjedili Valentino i Matej. Matej ga je odmah prepoznao, ali i on njega.
Don Tomislav se refleksno povukao unatrag i jednom rukom okrenuo akreditaciju s fotografijom i imenom koja mu je visjela oko vrata. Okrenuo je tako da se ne može vidjeti tko je na njoj, a ja sam krajičkom oka uspio uhvatiti samo ime. Pisalo je "Tomislav" – sjeća se Luka.
Kad je shvatio da je "otkriven", don Tomislav je Šimi brzo vratio dokumente i uputio se prema svojem automobilu. Sjeo je u njega i krenuo, a mladići u opel corsi vozili su za njim. Vozili su tako iza njega još možda kilometar, sve dok mazda nije skrenula i zaustavila se na odmorištu s lijeve strane ceste.
Odmah nakon toga Luka je nazvao policiju na broj 192 u namjeri da prijavi ono što im se dogodilo: da ih je policijski kapelan zaustavio policijskom palicom i od njih tražio dokumente iako, tvrde, on na to nema pravo, niti su oni počinili ikakav prekršaj.
Don Tomislav se refleksno povukao unatrag i jednom rukom okrenuo akreditaciju s fotografijom i imenom koja mu je visjela oko vrata. Okrenuo je tako da se ne može vidjeti tko je na njoj, a ja sam krajičkom oka uspio uhvatiti samo ime. Pisalo je "Tomislav" – sjeća se Luka.
Kad je shvatio da je "otkriven", don Tomislav je Šimi brzo vratio dokumente i uputio se prema svojem automobilu. Sjeo je u njega i krenuo, a mladići u opel corsi vozili su za njim. Vozili su tako iza njega još možda kilometar, sve dok mazda nije skrenula i zaustavila se na odmorištu s lijeve strane ceste.
Odmah nakon toga Luka je nazvao policiju na broj 192 u namjeri da prijavi ono što im se dogodilo: da ih je policijski kapelan zaustavio policijskom palicom i od njih tražio dokumente iako, tvrde, on na to nema pravo, niti su oni počinili ikakav prekršaj.
2014-04-12
Nazvao sam 192 i dobio centralu šibensko-kninske policije. Bilo je točno 21.27 sati. Oni su me prespojili na benkovačku Policijsku postaju i ja sam dežurnom rekao što nam se dogodilo – da nas je zaustavilo osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka i da smo u prometnom policajcu prepoznali našeg svećenika don Tomislava Vlahovića. Prepoznao sam ga ja, ali i Matej. Pozvali smo policiju da interveniraju, a oni su nam rekli da su prijavu primili na znanje, da mi ništa ne poduzimamo na svoju ruku i da će provjeriti našu prijavu – govori Luka.
Sutradan ujutro, nakon što je taj događaj ispričao ukućanima, Lukin očuh Jašo Lepur uputio se u benkovačku Policijsku postaju. Htio je znati što je policija poduzela, odnosno što kani poduzeti zbog, u najmanju ruku, neobičnog ponašanja mjesnog svećenika i policijskog kapelana.
– Došao sam kod dežurnog oko 10.30 i pitao ga što misle poduzeti glede sinoćnje prijave. U policiji je bio novi dežurni i prijavu nigdje nije mogao pronaći. Dao sam mu registraciju mazde da je provjeri. Kad je ukucao u računalo, začuđeno je pogledao u mene i upitao: "Znate li tko je to?"
"Znam", odgovorio sam, "jer su ga prepoznali moj sin i njegov prijatelj. To je svećenik naše župe", odgovorio sam.
"Još gore", kazao mi je na to dežurni policajac. "On je i naš kapelan."
Sutradan ujutro, nakon što je taj događaj ispričao ukućanima, Lukin očuh Jašo Lepur uputio se u benkovačku Policijsku postaju. Htio je znati što je policija poduzela, odnosno što kani poduzeti zbog, u najmanju ruku, neobičnog ponašanja mjesnog svećenika i policijskog kapelana.
– Došao sam kod dežurnog oko 10.30 i pitao ga što misle poduzeti glede sinoćnje prijave. U policiji je bio novi dežurni i prijavu nigdje nije mogao pronaći. Dao sam mu registraciju mazde da je provjeri. Kad je ukucao u računalo, začuđeno je pogledao u mene i upitao: "Znate li tko je to?"
"Znam", odgovorio sam, "jer su ga prepoznali moj sin i njegov prijatelj. To je svećenik naše župe", odgovorio sam.
"Još gore", kazao mi je na to dežurni policajac. "On je i naš kapelan."
2014-04-12
Nakon više od mjesec dana, 12. prosinca, dobio sam odgovor od Željka Kralja, voditelja Službe za unutarnju kontrolu MUP-a, a iz Nadbiskupije do danas nismo dobili nikakav odgovor – rekao nam je Jašo Lepur.
"Izvršenim provjerama potvrđeni su Vaši navodi, odnosno utvrđene su nepravilnosti u postupanju policijskog službenika – kapelana, no utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama.
Koristimo ovu priliku uputiti Vam ispriku zbog predmetnog događaja te Vam priopćavamo kako je policijski službenik – kapelan upozoren na utvrđene nepravilnosti u postupanju, te da je s njegovim postupanjem upoznat njegov nadređeni rukovoditelj radi eventualnog poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njegove nadležnosti", stoji u odgovoru Željka Kralja.
U međuvremenu je Jašo doznao od mještana da don Tomislav govori po selu kako je zaustavio automobil s mladićima jer su divljali po cesti.
"Izvršenim provjerama potvrđeni su Vaši navodi, odnosno utvrđene su nepravilnosti u postupanju policijskog službenika – kapelana, no utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama.
Koristimo ovu priliku uputiti Vam ispriku zbog predmetnog događaja te Vam priopćavamo kako je policijski službenik – kapelan upozoren na utvrđene nepravilnosti u postupanju, te da je s njegovim postupanjem upoznat njegov nadređeni rukovoditelj radi eventualnog poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njegove nadležnosti", stoji u odgovoru Željka Kralja.
U međuvremenu je Jašo doznao od mještana da don Tomislav govori po selu kako je zaustavio automobil s mladićima jer su divljali po cesti.
2014-04-12
– Ako smo divljali, zašto nas nije prijavio? To što on govori samo potvrđuje da nije spreman reći istinu i suočiti se s onim što je učinio. Što bi bilo da ga mi nismo prepoznali? Kad smo vidjeli da svi šute, da nitko ne reagira, odlučili smo se obratiti Slobodnoj Dalmaciji – kažu Luka i Šime.
A Jašo Lepur postavlja za njega, kako kaže, ključno pitanje:
– Zašto don Tomislav radi to? Zašto se takvo njegovo ponašanje tolerira? I zašto se to što radi – zataškav
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zadar/clanak/id/526668/kako-se-zupnik-malo-zaigrao-svecenik-policijskom-palicom-zaustavljao-vozace-mladicu-zaprijetio-da-ce-ga-prebiti-mjestani-pricaju-da-je-don-tomislav-i-ranije-znao-glumiti-policajca
vec vidim kako neki nadobudni katolicki samouki policajac vuce plavusu za kosu iz vozila s povikom droljo a svjetina odobrava
2014-04-12
catabbath-
2015-08-22
Don Clint Eastwood
2016-11-17
a sunce ti jebem
lizalica i stop
jesi bio na misi?
nisi?
500 kuna i 3 boda :D
lizalica i stop
jesi bio na misi?
nisi?
jesi bio na misi?
nisi?
2016-11-17
sto reciLeviathan2 wrote:a sunce ti jebem
lizalica i stop
jesi bio na misi?
nisi?
2014-04-12
sas vidit kod bosni, po trojica zaustavljaju,govinda wrote:Jebote, kod nas u Bosni to jos nije palo na pamet ni hodzama ni popovima ali vjerujem da ce uskoro i oni...trojka vjerskih sluzbenika a trojke su, Djuro, sta? :)Leviathan2 wrote:a sunce ti jebem
lizalica i stop
jesi bio na misi?
nisi?
jes bio na klanjanju, ako je vozac musliman, ako katolik il pravoslavac jes bio na misi, ?
nisi?
100km i tri porcije cevapa :D
za tezi pkrekrsaj 100 maraka i janje ili prase, ovisno od polcijskog sluzbenika :)))Leviathan2 wrote:sas vidit kod bosni, po trojica zaustavljaju,govinda wrote:Jebote, kod nas u Bosni to jos nije palo na pamet ni hodzama ni popovima ali vjerujem da ce uskoro i oni...trojka vjerskih sluzbenika a trojke su, Djuro, sta? :)Leviathan2 wrote:a sunce ti jebem
lizalica i stop
jesi bio na misi?
nisi?
jes bio na klanjanju, ako je vozac musliman, ako katolik il pravoslavac jes bio na misi, ?
nisi?
100km i tri porcije cevapa :D
2016-11-17
A ateisti bi u Bosni tek najebali, svaski od njih tri bi im opalio maksimalnu kaznu ahahahahah
2016-11-17
auch, moracu ove iz plemena koji su bosanska grana opomenut da se izjasnjavaju ko jehovci,govinda wrote:A ateisti bi u Bosni tek najebali, svaski od njih tri bi im opalio maksimalnu kaznu ahahahahah
od njih bjeze i policija i ljudi :D
moraju da uvjezbaju trik sa nogom u vratima :))Leviathan2 wrote:auch, moracu ove iz plemena koji su bosanska grana opomenut da se izjasnjavaju ko jehovci,govinda wrote:A ateisti bi u Bosni tek najebali, svaski od njih tri bi im opalio maksimalnu kaznu ahahahahah
od njih bjeze i policija i ljudi :D
2016-11-17
još malo i državu će ispunjavati 101 % nepraktičnih vjernika katolika.
vili40-
2015-08-02
a ti kapelani,nije li to neka vrsta ribe?
vili40-
2015-08-02
I kad ja ovdje pišem kako su popi najmoćniji ljudi u HR i kako oni zapravo upravljaju zemljom,onda me desničari popljuju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Zar to nisu oni iz Kapelskih krijesova?vili40 wrote:a ti kapelani,nije li to neka vrsta ribe?
2016-11-17
Obavezna oprema u autu krstic na retrovizoru...
2016-11-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» nema labavo
» nema labavo
» nema labavo u njemackoj
» Nema labavo, poljubi ili ostavi
» ne da disat & nema labavo zajedno
» nema labavo
» nema labavo u njemackoj
» Nema labavo, poljubi ili ostavi
» ne da disat & nema labavo zajedno