MOJA DUGINA OBITELJ
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
MOJA DUGINA OBITELJ
Naklada prve hrvatske slikovnice o istospolnim obiteljima »Moja dugina obitelj« je razgrabljena i prije nego što je slikovnica otisnuta i predstavljena. Svih 500 primjeraka koliko je udruga Dugine obitelji objavila je rezervirano i prije nego što je slikovnica izašla iz tiska.
Zahvalni smo ljudima na povjerenju. Mnogi od njih su se za slikovnicu predbilježili naslijepo, prije nego što su mogli vidjeti njen sadržaj, kazao nam je koordinator udruge Daniel Martinović. Radi se zapravo o dvije slikovnice u jednoj: u jednoj obitelj tvore četverogodišnji dječak Roko i njegove mame Ines i Lucija, a obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, dok u drugoj o četverogodišnjoj Ani brinu njeni tate Darko i Tomislav, a obiteljskoj atmosferi doprinosi kućni ljubimac, mačak Muki. Slikovnice opisuju uobičajene, svakodnevne aktivnosti bilo koje obitelji i malog djeteta – dijete u vrtiću, u igri s najboljim prijateljem, što voli jesti – Roko palačinke s bananama, Ana jagode.
Oboje djece nauče da su njihove obitelji – dugine obitelji. Roko je, dakle, naučio da je njegova obitelj dugina, a »još uvijek ne razumije potpuno zašto, ali mu je teta objasnila da je takva jer u dugi ima mjesta za sve boje«.
Zahvalni smo ljudima na povjerenju. Mnogi od njih su se za slikovnicu predbilježili naslijepo, prije nego što su mogli vidjeti njen sadržaj, kazao nam je koordinator udruge Daniel Martinović. Radi se zapravo o dvije slikovnice u jednoj: u jednoj obitelj tvore četverogodišnji dječak Roko i njegove mame Ines i Lucija, a obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, dok u drugoj o četverogodišnjoj Ani brinu njeni tate Darko i Tomislav, a obiteljskoj atmosferi doprinosi kućni ljubimac, mačak Muki. Slikovnice opisuju uobičajene, svakodnevne aktivnosti bilo koje obitelji i malog djeteta – dijete u vrtiću, u igri s najboljim prijateljem, što voli jesti – Roko palačinke s bananama, Ana jagode.
Oboje djece nauče da su njihove obitelji – dugine obitelji. Roko je, dakle, naučio da je njegova obitelj dugina, a »još uvijek ne razumije potpuno zašto, ali mu je teta objasnila da je takva jer u dugi ima mjesta za sve boje«.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: MOJA DUGINA OBITELJ
A zašto Đuro??? zašto ne Jure???debotoijusto wrote: obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro,
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Teme su standardne za slikovnice, a cilj je da djeca vrtićkog uzrasta na osnovnoj činjeničnoj razini prihvate da postoje različitosti, pa tako i različite obitelji.
– Mnogi o tome ne razmišljaju, ali djeca žive u različitim obiteljima, pa tako žive i u istospolnim, jednoroditeljskim, posvojiteljskim, i dobro je djecu učiti o tome da postoje različite obitelji, takva praksa je u mnogim zemljama uobičajena, kazao je Martinović.
markicka ce dobit menzes
2014-04-12
veber-
2014-12-30
Pa u duginoj obitelji treba bit i srbin...jastreb wrote:A zašto Đuro??? zašto ne Jure???debotoijusto wrote:[size=43] obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, [/size]
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Ahah kladim se da ne piše da npr. mama Ines montira strapon i njime prči mamu Lidiju ili da se tate ne mogu dogovoriti koji će biti mama :D
Totenkopf wrote:Pa u duginoj obitelji treba bit i srbin...jastreb wrote:A zašto Đuro??? zašto ne Jure???debotoijusto wrote:[size=43] obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, [/size]
dobar
2014-04-12
Kolega koliko djece imate?debotoijusto wrote:Totenkopf wrote:Pa u duginoj obitelji treba bit i srbin...jastreb wrote:A zašto Đuro??? zašto ne Jure???debotoijusto wrote:[size=43] obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, [/size]
dobar
2014-04-14
Prijedlog. Kada vam zatrudni sestra, sestricina, dijete, unuka ili susjeda na kraju krajeva, poklonite joj ovu slikovnicu uz zelju da joj buduce dijete bude zdravo, zivo i homo. Jebo vas led licemjerni .
2014-04-14
Doće i to. Pomalo.abraham wrote:Prijedlog. Kada vam zatrudni sestra, sestricina, dijete, unuka ili susjeda na kraju krajeva, poklonite joj ovu slikovnicu uz zelju da joj buduce dijete bude zdravo, zivo i homo. Jebo vas led licemjerni .
Ne ide sve preko noći.
Ti bi sad kao i ova mladež za mjesec dana rada u Ljemačkoj postao tajkun. Malo morgen!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
abraham wrote:Kolega koliko djece imate?debotoijusto wrote:Totenkopf wrote:Pa u duginoj obitelji treba bit i srbin...jastreb wrote:A zašto Đuro??? zašto ne Jure???debotoijusto wrote:[size=43] obiteljskoj atmosferi doprinosi i kućni ljubimac, pas Đuro, [/size]
dobar
koliko bodova nosi imat macku ?
2014-04-12
Sramota ali što očekivati od neodgovorne malograđanštine...blkjeh.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
-2debotoijusto wrote:abraham wrote:Kolega koliko djece imate?debotoijusto wrote:Totenkopf wrote:Pa u duginoj obitelji treba bit i srbin...jastreb wrote:
A zašto Đuro??? zašto ne Jure???
dobar
koliko bodova nosi imat macku ?
epikur37 wrote:Sramota ali što očekivati od neodgovorne malograđanštine...blkjeh.
kolega rekao bi da krivo koristis termin ili nisi upoznat s njegovim izvornim znacenjem , nisam to ocekivao od tebe
biljezim jedan minusic
2014-04-12
http://thefederalist.com/2015/03/17/dear-gay-community-your-kids-are-hurting/
A sta ja znam, mislim da je glavna dilema kod Rvata da li da im kcerka bude lezba ili da se prci sa crncem...zamisli jos da je crnac etiopljanin pravoslavac...uh,,,
2016-11-17
debotoijusto wrote:epikur37 wrote:Sramota ali što očekivati od neodgovorne malograđanštine...blkjeh.
kolega rekao bi da krivo koristis termin ili nisi upoznat s njegovim izvornim znacenjem , nisam to ocekivao od tebe
biljezim jedan minusic
Mislim da ne, jalova malograđanština se prikanja svakom trendu a što je devijantni njima je jamac da su napredniji...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Malogradjanstina, licemjerje, pokvarenost generalno. Pljuje po crkvi i zaradjuje lovu na tome i sahrani ga svecenik kao nekog ministranta????Kolege mu se snebivaju kao mlada prve bracne noci, kao ljudi su grubi prema njemu i ne pisu sve najbolje jer je eto umrija??? Sam se sprdo sa umirucim Tudjmanom i sto????? Kila mozga je u kurcu. Tako su svi za pederluk ali ako moze ne kod mene doma.
2014-04-14
Jebes to, riknula Dolores...
2016-11-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Poznata srpska glumica židovskog podrijetla otkriva: Moja obitelj je preživjela Auschwitz, ali ne i Tita
» Kolinda otkriva: Nisam ksenofob, moja obitelj je sagradila stan za Bošnjake i dala im posao
» NOVI OBITELJSKI ZAKON Niste obitelj ako nemate djecu, a niste obitelj ni ako vam je dijete umrlo
» Ubijena ćerka A.Dugina - "Raspućin "
» Dugina četiri dana prije smrti napala talijanskog premijera Draghija
» Kolinda otkriva: Nisam ksenofob, moja obitelj je sagradila stan za Bošnjake i dala im posao
» NOVI OBITELJSKI ZAKON Niste obitelj ako nemate djecu, a niste obitelj ni ako vam je dijete umrlo
» Ubijena ćerka A.Dugina - "Raspućin "
» Dugina četiri dana prije smrti napala talijanskog premijera Draghija
Page 1 of 2