Europska komisija kreće u suzbijanje "lažnih vijesti"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Europska komisija kreće u suzbijanje "lažnih vijesti"
EUROPSKA komisija pokrenula je javno savjetovanje o lažnim vijestima i internetskim dezinformacijama te uspostavila stručnu skupinu na visokoj razini sastavljenu od predstavnika akademske zajednice, internetskih platformi, informativnih medija i organizacija civilnog društva koji će je savjetovati o tom fenomenu i iznijeti svoje preporuke za njegovo rješavanje, priopćeno je iz Bruxellesa.
Radom stručne skupine na visokoj razini i rezultatima javnog savjetovanja pridonijet će se razvoju strategije o suzbijanju širenja lažnih vijesti na razini EU-a, koja će biti predstavljena u proljeće ove godine.
Zabrinutost za neovisnost medija
Rezultati istraživanja Eurobarometra objavljeni 17. studenoga 2016. pokazali su, naime, da su europski građani zabrinuti za neovisnost medija te da ljudi nemaju povjerenja u medije.
"Sloboda primanja i prenošenja informacija i pluralizam medija zaštićeni su Poveljom EU-a o temeljnim pravima. Živimo u dobu u kojem nas preplavljuju informacije i dezinformacije. Stoga svojim građanima moramo osigurati alate za prepoznavanje lažnih vijesti, poboljšavanje povjerenja na internetu i upravljanje primljenim informacijama", rekao je tim povodom prvi potpredsjednik EK-a Frans Timmermans.
"Moramo pronaći uravnoteženi pristup između slobode izričaja, medijskog pluralizma i prava građana na pristup raznolikim i pouzdanim informacijama. U pronalaženju rješenja trebali bi sudjelovati svi relevantni subjekti, kao što su internetske platforme ili informativni mediji", dodao je potpredsjednik zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip.
"Moje je djelovanje usredotočeno na obranu prava građana na kvalitetne informacije koje su temelj naših demokracija. Želim voditi otvoren i opsežan razgovor o lažnim vijestima kako bismo riješili taj složeni fenomen i prevladali izazove koji su pred nama", kazala je povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel.
Dezinformacije na internetu
Građani, platforme društvenih medija, organizacije za informiranje (radiotelevizijske kuće, tiskani mediji, novinske agencije, internetski mediji i provjeravatelji činjenica), istraživači i javna tijela pozvani su da izraze svoja mišljenja u javnom savjetovanju do sredine veljače.
Tako će se prikupiti mišljenja o tome koje se mjere mogu poduzeti na razini EU-a kako bi se građanima pružilo učinkovite alate za prepoznavanje pouzdanih i provjerenih informacija te kako bi se prilagodilo izazovima digitalnog doba.
Doprinosi se očekuju u pogledu opsega problema, što podrazumijeva kako građani i dionici doživljavaju lažne vijesti, koliko su svjesni dezinformacija na internetu i koliko vjeruju raznim medijima.
Pristup pouzdanim informacijama
Komisiju zanimaju i procjene već poduzetih mjera platformi, informativnih medija i organizacija civilnog društva za sprječavanje širenja lažnih vijesti na internetu te stajališta o ulogama i odgovornostima relevantnih dionika, kao i moguće buduće mjere za jačanje pristupa građana pouzdanim i provjerenim informacijama i sprječavanje širenja dezinformacija na internetu.
Ovo se savjetovanje odnosi samo na lažne informacije i dezinformacije na internetu kada sadržaj nije sam po sebi nezakonit, te stoga nije obuhvaćen postojećim zakonodavstvom EU-a ili nacionalnim zakonodavstvom i samoregulatornim mjerama.
Europski parlament je u lipnju 2017. donio rezoluciju kojom je Komisiju pozvao da dubinski analizira trenutačnu situaciju i pravni okvir u pogledu lažnih vijesti i da provjeri mogućnost zakonodavne intervencije kako bi se ograničilo distribuciju i širenje lažnih sadržaja. Komisija je potvrdila da je to prioritet te je inicijativu za suzbijanje lažnih vijesti na internetu uključila u svoj program rada za ovu godinu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-komisija-krece-u-suzbijanje-laznih-vijesti/1019176.aspx
Guest- Guest
Re: Europska komisija kreće u suzbijanje "lažnih vijesti"
To je lažna vijest, treba je suzbiti, nije istina da EU kreće u suzbijanje lažnih vijesti
Kad smo već kod toga Kad kreće suzbijanje lažnih obećanja?
Kad smo već kod toga Kad kreće suzbijanje lažnih obećanja?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
UK: Police hunt down and issue warnings to people who made “offensive” comments about Muslim rape gangs
https://www.jihadwatch.org/2018/01/uk-police-hunt-down-and-issue-warnings-to-people-who-made-offensive-comments-about-muslim-rape-gangs
Guest- Guest
Reče - jihadwatch -
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
a, što može biti uvredljivo u komentaru o silovateljima?!
2014-04-12
PIPL MAST TRAST AS!mamin sin wrote:
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
fuj mater I'm jebem
2014-04-19
smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...prckov wrote:nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
Guest- Guest
Kad smo već kod lažnih vijesti ( normalno kod Amera )
--------------------------------------------------
Ryan Ozawa
@hawaii
[ltr]Ballistic missile threat inbound to Hawaii. Seek immediate shelter. This is not a drill.[/ltr]
7:10 PM - Jan 13, 2018 · Mililani Town, HI
-------------------------------------------------------------------
https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/01/13/false-ballistic-missile-alert-rattles-hawaii/1031491001/
F a l s e f l a g
K A K O D R I L A J U S I T N O Z U B E
Klasika
Employee " pushed the wrong button " ------------reče neimenovani visoki dužnosnik
Alert terrifies people in Hawai
-------------------------------------------------------
Sve napravljeno s umišljajem i jasnim ciljem
--------------------------------------------------
Ryan Ozawa
@hawaii
[ltr]Ballistic missile threat inbound to Hawaii. Seek immediate shelter. This is not a drill.[/ltr]
7:10 PM - Jan 13, 2018 · Mililani Town, HI
https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/01/13/false-ballistic-missile-alert-rattles-hawaii/1031491001/
F a l s e f l a g
K A K O D R I L A J U S I T N O Z U B E
Klasika
Employee " pushed the wrong button " ------------reče neimenovani visoki dužnosnik
Alert terrifies people in Hawai
-------------------------------------------------------
Sve napravljeno s umišljajem i jasnim ciljem
Last edited by Yehudi on 13/1/2018, 21:23; edited 1 time in total
2014-04-20
ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi laksepismejker wrote:smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...prckov wrote:nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
pravi si laksativ
2014-04-19
Istina.maggie13 wrote:a, što može biti uvredljivo u komentaru o silovateljima?!
dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seeeprckov wrote:ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi laksepismejker wrote:smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...prckov wrote:nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
pravi si laksativ
Guest- Guest
dakle, orwel je ipak bio jebeni prorok
ministarstvo istine se uspostavlja
ministarstvo istine se uspostavlja
Mda...vizionar..jedna meni od najdrazih knjiga i filmova..
Guest- Guest
opet ti o kurcevima I guzamapismejker wrote:dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seeeprckov wrote:ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi laksepismejker wrote:smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...prckov wrote:nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
pravi si laksativ
jel ti rujka paravan mozda, a
2014-04-19
uffff..sto si se nakostrijesio odmah...NE,nisam htio reci da si peder,nego da sam ja neodoljiv...prckov wrote:opet ti o kurcevima I guzamapismejker wrote:dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seeeprckov wrote:ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi laksepismejker wrote:smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...prckov wrote:nevjerojatno je dokle su spremni ic
fuj mater I'm jebem
pravi si laksativ
Guest- Guest
ajd ne skrecipismejker wrote:uffff..sto si se nakostrijesio odmah...NE,nisam htio reci da si peder,nego da sam ja neodoljiv...prckov wrote:opet ti o kurcevima I guzamapismejker wrote:dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seeeprckov wrote:ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi laksepismejker wrote:
smiri se...popij caj od Nane..dobro cini...
pravi si laksativ
sukas li se u paksu, a?
2014-04-19
prckov wrote:ajd ne skrecipismejker wrote:uffff..sto si se nakostrijesio odmah...NE,nisam htio reci da si peder,nego da sam ja neodoljiv...prckov wrote:opet ti o kurcevima I guzamapismejker wrote:dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seeeprckov wrote:
ne treba, kad tebe vidim dobijem proljev I odma mi lakse
pravi si laksativ
sukas li se u paksu, a?
sad mi se upucavapš...sram te i stid bilo...da provjerim...suho se osjecam,no ti imas analno vlazenje,ono sto zoves proliv uzbudjenja kad me vidis..pa sam si tak reko,sto sad tu dva zeca-tri zeca..
Guest- Guest
Australci već razgrabili sve zalihe .............HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAAA
----------------------------------------------------------
Alam sirene zavijale diljem Australije, panika izbila
-----------------------------------------------------------
A ovi nakon 90 min rekli da je to bila generalna proba
2014-04-20
bome sukaspismejker wrote:prckov wrote:ajd ne skrecipismejker wrote:uffff..sto si se nakostrijesio odmah...NE,nisam htio reci da si peder,nego da sam ja neodoljiv...prckov wrote:opet ti o kurcevima I guzamapismejker wrote:
dobro je..znaci da se guza navikla na primanje,pa se uzbudi,u nadi da se procisti,i primi...dobre stvari..u seee
sukas li se u paksu, a?
sad mi se upucavapš...sram te i stid bilo...da provjerim...suho se osjecam,no ti imas analno vlazenje,ono sto zoves proliv uzbudjenja kad me vidis..pa sam si tak reko,sto sad tu dva zeca-tri zeca..
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Za širenje lažnih vijesti suci daju kaznu do 30 dana zatvora
» Europska Komisija podržava arbitražu
» Europska komisija odobrila državne potpore za LNG na Krku
» Europska komisija zabranila TikTok na službenim mobitelima
» Europska komisija podržala smanjenje uporabe pesticida za 50%
» Europska Komisija podržava arbitražu
» Europska komisija odobrila državne potpore za LNG na Krku
» Europska komisija zabranila TikTok na službenim mobitelima